Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Selam arkadaslar,

Cikolata kisti (yada endometriozis) aslinda yaygin bir durum olmasina ragmen, cok az paylasim var bu konuda. Daha once burada yada baska bir endo basliginda yazmama ragmen tekrar etmek istedim.

Ben de endo hastasiyim. Bir sene once laparoskopi oldum. Sol tarafimdan 5.5 cm buyuklugunde kist alindi (yada yakildi), onun disinda endoya bagli karin icinde pek cok odaklar varmis, onlar elden geldigince temizlendi. Ardindan 5 aylik gecici menopoza sokuldum ilaclarla. Ben de cok uzuldum, agladim, sok oldum ama sun u belirtmeliyim ki su an iyiyim. Sanirim henuz kist yok, o eski agrilar acilar yok (masallah!) amna heran geri gelebilir, yada daha uzun sure gelmez...bilinmiyor.

Laparoskopi bekar olan bayanlarin da cekinmeden yaptiracagi bir olay. Alttan degil, karindan, kucuk deliklerle ve kamerayla yapiliyor, acik ameliyat olmadigi icin daha rahat. Bu yuzden kizlik zariniza da zarar vermez.

Eger cok agrili ve yasaminizi rezil edecek bir noktadaysa, patlama tehlikesinbdeyse iste o zaman ameliyat gerekiyor arkadaslar. Geri de gelse lazimn, cunku kendiliginden giden bir kist degil bu. Sogan kuru filan ise yaramaz. Cok ilerlerse sorun daha da buyur, ureme sisteminizi de bozar. O yuzden korkmayin. Milleti anlamiyorum, sezeryandan korkmaz, bu operasyonda korkarlar...sezeryan acik ameliyat arkadaslar, daha zorlu.

Tavsiyem, iyi bir doktora gidin, kan testi yaptirin, ameliyat gerekiyorsa olun. Ama iyi bir doktor olsun, bu da cok onemli. Ameliyat disinda eger kucukse kistiniz, aspire de edebilirler. Yani, igne ile icini bosaltabilirler. Bu daha basit, hastane de bile kalmanizi gerektirmeyecek bir islemdir. Bu sizin durumunaza ve doktorunuza bagli ama ayri bir opsiyon.

Iste boyle, gecmis olsun, Allah beterinden korusun arkadaslar.

Sevgiler.

arkadaşlar ben de çikolata kistinle mücadele etmeye çalışan biriyim.yaklaşık 2 yıl önce öğrendim böyle bir derdim olduğunu,hemde tesadüfen öğrendim.hiçbir şikayetim yoktu,tüpbeek tedavisine başladığımızda dr 2.5 cm lik bir çikolata kistim olduğunu söylediğinde çikolata kistinin ne olduğunu bile bilmiyordum.tek sorun eşimin sperm sayısının çok düşük olduğunu sanarken bir de bu çıkmıştı başımıza
bu arada bir buçuk yıl önce 3. tüpbebek tedavimden de negatif sonuç aldım ve o günden beri kontrole bile gitmedim,yani kistim ne durumda bilemiyorum.aslında gitmek istesem hangi dr a gideceğimi de bilemiyorum çünkü benim kistim yumurtalıkta,alırken yumurtalığa zarar vermelerinden korkuyorum.
ben izmir'de yaşıyorum,izmir'li arkadaşlardan dr tavsiye etmeleri için yardım bekliyorum,lütfen bana fikir verin,en kısa zamanda dr a gitmem şart çünkü şikatetlerim çoğaldı.şimdiden teşekkür edip cümlemize de acil şifalar diliyorum arkadaşlar.........

arkadaşlar bende de 4,5 cm çikolata kistim var ve gittiğim tüm doktorlar bu kistle hamile kalamazsın dedi. dün aldığım habere göre ise 4 haftalık hamileyim,................

canım bendede 2008 yılında çikolata kisti çıktı ve senin gibi bekardım.doktor hemen laparaskopi ile almalıyız dedi.tabi bu hastanlığın nelere sebep olduğu yada ameliyatın faydaları zararları nedir hiç bişey anlatılmadı.sol yumurtalıktan 3 cm lik kisi aldılar ameliyat sonrasıda bilgilendirmediler.ben 2010 da evlendim ve evliliğimin 7 ayında korunmadığım halde hamile kalamadığım için doktora gittiğimde bu defa iki yumurtalıktada aynı kistten olduğunu öğrendim.bu defa kisti kendim araştırmaya başladım.aslında çoğu doktor bu hastalıkta ameliyata yanaşmıyorlar çünkü her ameliyat yumurta rezervini azaltıyor.özelliklede iyi bi doktora rastgelmezsen iişin dahada zor.bence bikaç doktora git ve kisti küçültmeleri zor ama ilaçla dahada büyümesini engelleyebiliyorlar.evlenip bebeğe karar verdiğinde belki düşünebilirsin ameliyatı ama şimdi nekadar ameliyat olsanda boş çünkü ameliyattan sonraki ay bile kisti tekrarlayanlar çok.ben şuan bebek tedavisi görüyorum ilk aşılamam yapıldı beklemediyim.doktorlar birkez ameliyat olduğum için ikinci ameliyatı yapmak istemiyorlar.aşılamayla da olmazsa tüp bebek denicez.ben ameliyat olduğuma çok pişmanım.illahaki ameliyat düşünüyorsan ilk önce iyice araştır.

arkadaşlar bende de 4,5 cm çikolata kistim var ve gittiğim tüm doktorlar bu kistle hamile kalamazsın dedi. dün aldığım habere göre ise 4 haftalık hamileyim,................

canım çok sevindim bana da bu teşhis konuldu ve ameliyat olmam söylendi, ancak bi süre bu şekilde çocuk sahibi olmayı denemeyi seçtim.senin bu haberini almak, benim için de umut oldu...

bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle...

slm arkadaşım bende 3 defa çikolata kistinden ameliyat oldum sana tavsiyem ameliyat olma her ameliyat hamile kalma oranını düşürüyormuş ameliyat esnasında açık kalma süresine görede hamilelik oranı düşüyormuş sadece okuduklarım yada doktorların söylediklerini yazıyorum 7 yıldır hamile kalamıyorum aşılama yaptırdım olmadı.şimdi aşılama şansım bile yok tüplerim ameliyatlardan dolayı kapalıymış.bence bitkisel ilaçlar dene mesela incir kürüne çok faydalı diyorlar soğan suyunu... sen niye yapmadın diyebilirsin ameliyatları olduktan sonra ögrendim. çikolata kistinde ameliyat çözüm degil ,bence yaşamış biri olaraktan şuan kistim yok, can alıcı agrılarımda ama adetim o kadar az oluyorki nerdeyse hiç omuyorum.doktora gitmekte istemiyorum artık.hep aynı şeyleri duymaktan bıktım.yüce rabbimden bekliyorum herşeyi.insallah sizler benim gibi ugraşmazsınız da bebeklerinizi biran önce kucaklarınıza alırsınız.umut etmektende kendimi kandırmaktanda yoruldum artık.şükürler olsun ki 10 yaşında bir kızım var ya.... oda olmasaydı.kızım için istiyordum en çokta hayatta yanlız kalmasın kalabalık bir ailem yok, eger olsaydı tutunacak tek dalı kardeşi olacaktı.elimden geldiğince kızımın hem annesi, hem kardeşi ,hem arkadaşı olmaya çalışıyorum ve çalışacagım.ALLAH'IMsizlerin emeklerini ve umutlarınızı boşa çıkarmasın......

bende 6 cm lik çikolata kistim ile hamile kaldım düşünün doktorlar aşılama ve tüp bebek önerdi ameliyat olursan tekrar nükseder dediler çok korktum psikolajim bozuldu adet günüm 5 gün geçti sitresdden zannettim doktora bi gittik hamileyim bence ameliyattan önce 5-6 ay deneyin çocuk yapmayı..

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, ameliyat olmama konusunda ben de aynı düşüncedeyim.En azından bi süre kendime şans vermek istiyorum.Allah kızınıza ailesiyle birlikte uzun, sağlıklı ve güzel bir ömür versin.Lütfen üzülmeyin, kızınızın ileride evleneceği kişi işallah hem eşi, hem kardeşi, hem de ailesi olur ve böylece hiç kardeş eksikliği hissetmez.

Allah hepimizin yardımcısı olsun, umarım birbirimizin iyi haberleri hepimize umut olur...

senin adına gerçekten çok sevindim.:126: Psikoloji bozukluğunu tahmin edebiliyorum, eşime karşı ben de çok takmıyor ve de doktorlara inanmıyor gibi görünsem de aslında aklımı çok kurcalıyor.sanki ben çok önemsersem eşim de panik yapacak ve stres olacağız diye korkuyorum.Umarım senin gibi ben de bu sevindirici haberi alırım:97:

insallah canım güzel dileklerrin için teşekkür edrim.tanımadıgın kişilerden bi umut,iyi dilekler insanı ne kadar mutlu ediyor yüce rabbim insallah birbirlerimize olan dualarımızı kabul eder.

arkadaşlar incir kürü nasıl oluyor anlatabiilir misiniz soğanı denedim ama içemedim...:18:

arkadaşlar incir kürü nasıl oluyor anlatabiilir misiniz soğanı denedim ama içemedim...:18:

nette anlatıyor cnm ben yinede yazayım 42 gün içiyorsun 8-10 tane inciri kaynatıyosun ilk önce 21 gün içiyorsun daha sonra 21 gün daha içiyorsun birebir şahit oldugum gebelikler oldu bu kürden sonra.keşke bende kendimi ameliyatlarla mahvetmeden önce bunları deneseydim. hergün taze demleteceksin.daha detaylısına netten bak cnm istersen bi eksiklik yada hata olmasın.herşey gönlünce olsun.

saracoğlunun sitesinde hamile kalmakiçin yazıyor hamilede kalmak istiyorum tabiki ama 2cmlik kist var sol yumurtalığımda oda yok olsun istiyorum yok olur mu acaba bunu uygulayınca...

tayvar mrb cnm ya amelıyatla mahvettım demıssın ama bana da dr lar amelıyat dıyor bende denedm ıncr kuru sadece 1 ay ama ,yen de olmadı bende amelıyaTA karar verdm sen de bole yaznca ıcıme kurt dustu acıkcası senın kac cm dı acık mı kapalı mı amelıyatın?? ne zmandr bebek ıstıyosn?

cnm ben kendi yaşadıklarımı anlattım kesinlikle etkilemek istemem ilk ameliyatımı 6 yıl önce oldum son ameliyatımı 2 yıl önce son ameliyatım kapalı ameliyat her ameliyat hamilelik oranını düşürüyormuş. bunu bana en son gittiğim doktrm söyledi.ilk ameliyatımda 5-6 kist alındı farklı boyutlarda 4ile 8 cm arası son ameliyatımda sadece sol tarafımdan 5 cm alındı yumurtlama takibimde sol tarafta yumurta oluşmuyor ameliyatamı baglı bilmiyorum.belkide benim şanssızlıgım herkes benim gibi olacak diye birşey yok ama son ameliyatımdan sonra sogan ve incir kürünü sürekli yaptım şuan kistim yok.çikolata kistinde ameliyat çare degil ama birde büyüyüp patlaması çok tehlikeli yıllardır okadar çok okuyorum ve araştırıyorum ki ne diyecegimi bilmiyorum.allah yardımcınız olsun benim talihsizliğimi inşallah sizler yaşamazsınız. doktorunuz muhakkak daha iyisini bilir.

anladm cnm ya ne zor buna bıle karar verebılmek allah ,cekılmeyecek ,caresı olmayan dert vermesn ,,,offf ne zormus ya ...( bbeek olmadı mı sızın??amelıyata ragmen?

Merhaba,

Bende de çikolata kisti var, İzmir de prof. dr. Fatih Şendağ'ı tavsiye ederim, Aydın'da ise Doç. dr. Ali Rıza Odabaşı. Gebelik de kisti yok ettiği için ben hamile kalma yoluyla tedaviyi tercih ettim, tüp bebek yaptık bu yüzden. bugün transferimin 8.günü beklemedeyim inşallah hamile kalırım. Allahım tüm isteyenlerin kucağını boş bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…