- Konu Sahibi miss polat
-
arkadaşlar merhaba,
ben de sizler gibi bu topiği hep okuyordum. 1,5 yıllık evliyim . hastalıkla evlendikten 4 ay sonra tanıştım. acilde öğrendim hastaığımı. doktorlar hemen ameliyat dediler. açık ameliyatla tam 5 adet kist çıkarıldı. doktorlar çocuk yapmamızı söylediler biz de istiyorduk zaten. 10 ay kadar normal yolla denedk olmadı. 10. ayın sonunda regl 5 gün gecikti tabi ben de kan testi yaptırdım koca bir sıfır ile eve döndüm, hamile değildim.
doktorumdan hemen randevu aldım içim içimi yedi, kistler tekrarladı mı diye korktum ve korktuğum başıma geldi, sol tarafta yaklaşık 6 cm lik kist, sağda da 1,5 cm lik kist tespit edildi. doktrum önce laparoskopi sonra tüp bebek dedi, bu sırada önce benim sağlığım önemli olduğu için mr ve doubler derken sonuçlar derken ben bu arara 2 ay soğan kürü uyguladım. doktora tekrar gittiğimde doktor kistimin küçüldüğünü ve direkt tüp bebeğe başlamamı önerdi.
tüp bebek merkezindeki doktorum da kist ile tedavye başlayabilecğimizi belirtti. doğum kontrol hapı verdiler ilk ay, iğnelere başladığımda kistim yaklaşık 2,5 cm e kadar gerilemişti.
yumurta toplam transfer derken bayramın birinci günü ( transferimin 10. günü) dayanamayıp kan testi yaptırdım daha önce bir kaç yaptırdığım ve 0 çıkan beta hcg bu kez 77 idi ve ben hamileydim, bayram şekerim benimleydi.
henüz bebeğimin kesesini görmedim kalp atışlarını duymadım daha yolun çok başındayız. ama hamileyimmmm....
bu satırları bu hastalıkla mücadele eden arkadaşlarıma umut olsun diye yazdım.... lütfen moralinizi bozmayın ve umudunuzu kaybetmeyin .... en kısa sürede rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu yaşamayı...
Arkadaşlar bende 2 kez ameliyat geçirdim fakat son 10 aydır falan korunmamamıza rağmen bebek sahibi olamıyoruz, doktorum 3 aylık ilaç tedavisi verdi ama sonuç yine olumsu, en son kontrole gittiğimde ise aşılama yöntemini önerdi fakat ben biraz daha beklemek istediğimi söyleyince de bierteron dhea isminde bitkisel bir ilaç yazdı kafam çok karıştı sizce zaman kaybetmeden aşılamayımı yaptırsam yoksa beklesem mi bu ilaçı kullanıpta sonuç alan arkadaşlar varsa yardımcı olur musuz
merhaba canım içimdeki duygular sadece bu kelimelerle olsa keşke, etrafımızdaki insanların bilmediği ve anlamak istemediği bu kistlerin bizim yaşamımızın her dakikasında bizimle olan, yaşam kalitemizi bozan, en mutlu anlarımızda ağrıdan kıvranmamızı sağlayan vücudumuzun bir parçası. :çok üzgünüm: yaşım genç olduğundan ve çocuğumuz da olmadığından beni anlayan, kendimi anlatmak zorunda olmadığım insanlarla konuşmak. :bbo: istedim. belki burda yaşadığımız olayları anlatırsak biraz olsun rahatlarız. herşeyi anlattığımızda insanların tepkisi (aaaaaaaaa yazık ) demelerinde bıktım. kist benim kistim, acı benim acım. ve kısırım. en kötüsü çabaladıkça karşıma hep bir engelin çıkmasıamaç hamilelik ama buda çözüm değil sadece evlatla sorun bitse, doktorların bana dediği. üreme organlarını aldırmadan bu hastalıktan kurtulamayacakmışım :1hug: o yüzden kistimi aldırdıktan sonra benim vücuduma verdiği yapışkanlık ve ağrıyı seviyorum çünkü yaradandan gelene amenna. elimden fazla birşey gelmiyor........................:1hug::enbuyukkk: yani karşındakine anlatmak acıları çekmekden daha zor.................:enbuyukkk:
kızlar iyi akşamlar bende geçen kasım ayında 6,5 cm çikolat kistimden dolayı amiliyat oldum sonunda tedaviler sonucunda yani rahim filmiçekildiğim ikinci ayında hamile kladım amiliyat olduktan sonra 2 cm kistim çıktı ve dr um duphoston adında ilaçla eritti işte şimdi bu ay hamileyim ALLAH aratmasın
Merhaba, herkese geçmiş olsun. İnş. herkes bebişine bir an önce kavuşur.
Benimde nur topu gibi 4 cm.lik çikolatam var
1 defa ameliyat geçirdim. Daha sonra 1 defa tüp bebek denememiz tutmadı ne yazık ki.. Bu ay tekrar tüp bebek denemesi yapacağız.
Merak ettiğim şu, bu seferki doktorum trental isminde bir ilaç kullandırıyor uzun süredir. Acaba benim gibi bu ilacı kullanan var mı ? :44:
benimde rahim bağırsaklara ,karın duvarına yapışmış..2 yıl önce ağrılara dayanamayınca ameliyat oldum..evre 4 endometriozis...tüpler açıkmış neyseki..hemen arkasından gebe kaldım ama yaşamadı,kürtaj oldum..2 yılda 2 aşılama 2 tüp bebek denedik..şimdi 3.transfere hazırlanıyorum..ameliyattan sonra adet ağrılarım geçti ama sıfırlanmadı..bağırsaklarıma doğru acılar oluyo yine.ve 2 tane çikolata kistim var .ama;
her sayfada karşıma çıkan ve ne alakası var dediğim soğan suyunu içtim..geçen ay hsg çekildi temiz çıkınca belki yumurtlarımda doğal yolla olur falan diye..tabii adet oldum.ama hiç ağrım yok..çok tuhaf..bi işe yaradımı bilmiyorum ama inanılmaz farklı..Allahın ne günleri varmış dedim yaa...buna bile şükrediyorum..10 gün kadar günde 1 kez içtim hem..öle sabah akşam falan değil..soğanı suda kaynatıp içtim..burayada yazyım dedim belki denemek isteyen olur...
bende soğan kürünü denemek istiyorum ama kanama yaptı diyenleri duymuştum.sende öyle birşey oldumu. bende evre 4 teyim. bi tanede 5,5 cm çikolata kistim var. kisti hamileliğimde ultrasona girince öğrendim. sezeryan sırasındada 4, evrede olduğumu öğrendik.tüm bağırsaklara karın duvarına yayılmış. bu kadar ilerlemesine rağmen hiç ağrım ya da bi şikayetim olmamıştı ama yinede soğan kürünü denemek istiyorum
mrb arkadaşlar ben 2 ay önce gittim 4,2 ve 5 cm 3 tane çikolata kisti vardı dr amelyat dedi o da yumurtalıklara zarar verebilir dedi bana bütün ihtimalleri söledi tabi ki çok üzldüm.Tabi ki herşey Rabbimden.ben de dr nin yasmine devam ettim,soğan kürü içtim,ayrıca ebe gümeci,ısırgan,mısır püskülü ve papatyayı 1litre su katıp kaynatıp sabah akşam birer bardak aç karnına içtim.geçen dr ye gittim sadece sağ yumurtalığımda 2,5 cm kist kalmş.önümüzdeki ay hamilelik düşüneceksin dedi.Rabbim inşallah hayrlısı ile nasip eder.bu otları mutlaka deneyin Rabbim hepimize şifa versin...
merhaba kızlar, daha öncede bu topicte paylaşımlarım olmuştu, baştan sona kaç kere okuduğumu bilmiyorum bile, her hamile haberi aldığımda umut oldu bana ve şimdi bunu haber vermekte benim için farz oldu çünkü hamileyim
1,5 senedir gebe kalmaya çalışıyorum sol overde 4 cm kistim vardı, 2 aşılama yaptırdım olmadı en sonunda yeter artık dedim ve laparoskopi olmaya karar verdim ve 23 martta laporoskopi oldum,15 gün regl gecikmesiyle ameliyata girdim ve şok 8 cm kist çıkarıldı neyse ameliyattan sonra ki ilk denememde hamile kaldım dün itibariyle testlerim çift çizgireglime 2 gün var yarın kanda baktırıcam hala inanasım gelmiyorr çok mutluyum rabbim isteyen herkese versin hiç ümitsizliğe kapılmayın Allahım herkesin yüzünü güldürsün inşallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?