- 14 Ağustos 2011
- 28.803
- 4.542
- 448
- Konu Sahibi miss polat
-
merhaba arkadaşlar bende 4 senelik evliyiz ve 2 senedir korunmuyoruz. 2011 kasım ayında İlke hastanesi betül hanıma gittim rahim ağzında parça olduğunu ve alınması gerektiğini söyledi küçük bir operasyonla alındı. sonraki ayda süt hormonlarım yüksek çıktı onuda düşürdük ocak ayında klomen kullandım ve küçük bir kist oluşturdu bu yüzden hiçbir şey yapmadan her ay merakla bekledik bekledik ama ne kist gitti nede bebek oldu... nisan ayında rahim filmi çektirdik herşey normaldi. sonra betül hanım beni hocasına gönderdi ve çikolata kisti ameliyatı olmam gerektiğini söyledi dr bey ve verdikleri uçuk rakamla ve konuşmalarından dolayı tatmin olmadık ve denizlide Dr. Nihat beye gittik adam muayene çikolata kistimin olduğunu ve rahim ağzında ki parçanın tamamen temizlenmediğini ve ancak tüplerde ve içeride bir sorun olup olmadığını Laparoskopi yaparak kamerayla görüp müdahale edebileceğini söyledi ameliyatta çikolata kisti alındı, tüplerde yapışıklık oluşmuş onlar düzeltildi, parça kökü temizlendi ve nodüller oluşmuş onlar alındı, şimdi 3 ay boyunca iğneyle geçici menopoz la kanama olmaması sağlanacak. herşey yolunda gidiyor çok şükür hızlandırmak için aşılama yapılacak çok zor günler geçirdim ameliyat olalı 20 gün oldu ama hala tam iyileşemedim. arkadaşlar lütfen doktorunuzu iyi seçin ben doktor demeye dilimin varmadığı betül hanımın kurbanıyım allah kimsenin başına vermesin...
arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun, evet gerçekten her diploma alan doktor değil, keşke demekle geri gelmiyor ama başka doktorlara da gitseydin keşke...ama insan bir an önce sağlığına kavuşmak istiyor, seni çok iyi anlıyorum, benim de çikolata kistlerim var, ve doktorların hepsi de birbirinden farklı söylüyor, bir prof ne dedi biliyormusun ameliyat gerekiyor, sağ kist için 8 000 TL sol kist için 8 000 TL alırım dedi. şok olduk, yuh ya bu kadar mı basit herşey para mı inan ameliyatın çözüm olacağını bilsem para pula bakmam ama malesef bizim hastalığımızın şimdilik bir çözümü yok. dermansız dert yaratmayan allah bize de acil şifalar versin sağlıcakla...
çikolata kistinin derecesi nasıl anlaşılıyor bilmiyorum ama benimkiler çok büyük, sağ ve solda toplam 14 cm. büyüklüğüne göre mi evrelere ayrılıyor çikolata kisti. istanbulda bir doktor buldum ama git gel nasıl olacak bilmiyorum, yine de bir muayene olmaya gideceğim. artık onun yönlendirmesiyle hareket edeceğimm ama ben ameliyat olmak istemiyorum. zaten bulduğum doktor da ailesini tamamlamamış kadına ameliyat önermiyor, işte yüz yüze gidip konuşmak istiyorum, maddi zararı da bir yere koyuyor insan ama psikolojik olarak yıpranmak kadar kötü birşey varmı........, SAĞLICAKLAgeçmiş olsun canım sağol. para için insan sağlığını bile hiçe sayıyorlarya diyecek birşey bulamıyorum. seninki ileri derecemi bence bir an önce iyi bir doktor bulup tedavini olmanı tavsiye ederim. Kadın olmak bu kadar zor.... allah hepimize şifa versin..
ben doktor konusunda çok çektim ve şuan yavaş yavaş sağlığıma kavuşuyorum doktorum sayesinde. eğer sizede yardımcı olabilecekse bana yazın bende doktorumun bilgilerini size vereyim.
merhaba arkadaşım, yavaş yavaş sağlığıma kavuşuyorum kısmını ben anlamadım... yani kistlerin mi yok oluyor, yoksa bebek için mi.... eğer kistlerin yok oluyorsa GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL, hangi doktordu sizinkisi, ben de istanbulda bir doktor buldum, bu konuda uzman ama daha gidip muayene olamadım.... sağlıcakla..
canım, benim bahsettiğim doktor istanbulda, ama ben de daha gidemedim, endometriozis derneği başkanı kendisi, telefonla da görüştüm, bilgisine güvenebileceğim biri olduğunu düşünüyorum. istersen bu siteden de kendisine mail atabilirsin.googleden endometriozis derneğini bul orada bilgileri var. aynı zamanda cerrahpaşa tıp fakültesinde de hoca sanırım. çok geçmiş olsun, rabbim herkese hayırlı evlatlar versin. SAĞLICAKLA...merhaba hangi dr acaba? bu konuda uzman arıyorum ben de...
canım, benim bahsettiğim doktor istanbulda, ama ben de daha gidemedim, endometriozis derneği başkanı kendisi, telefonla da görüştüm, bilgisine güvenebileceğim biri olduğunu düşünüyorum. istersen bu siteden de kendisine mail atabilirsin.googleden endometriozis derneğini bul orada bilgileri var. aynı zamanda cerrahpaşa tıp fakültesinde de hoca sanırım. çok geçmiş olsun, rabbim herkese hayırlı evlatlar versin. SAĞLICAKLA...
çikolata kistinin derecesi nasıl anlaşılıyor bilmiyorum ama benimkiler çok büyük, sağ ve solda toplam 14 cm. büyüklüğüne göre mi evrelere ayrılıyor çikolata kisti. istanbulda bir doktor buldum ama git gel nasıl olacak bilmiyorum, yine de bir muayene olmaya gideceğim. artık onun yönlendirmesiyle hareket edeceğimm ama ben ameliyat olmak istemiyorum. zaten bulduğum doktor da ailesini tamamlamamış kadına ameliyat önermiyor, işte yüz yüze gidip konuşmak istiyorum, maddi zararı da bir yere koyuyor insan ama psikolojik olarak yıpranmak kadar kötü birşey varmı........, SAĞLICAKLA
merhaba arkadaşım, yavaş yavaş sağlığıma kavuşuyorum kısmını ben anlamadım... yani kistlerin mi yok oluyor, yoksa bebek için mi.... eğer kistlerin yok oluyorsa GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL, hangi doktordu sizinkisi, ben de istanbulda bir doktor buldum, bu konuda uzman ama daha gidip muayene olamadım.... sağlıcakla..
Merhaba Hanımlar,
Ben de yaklaşık 10 yıldır hamile kalmaya çalışıyordum.tüm doktorlar ne bende ne de eşimde bir problem olmadığını söylüyorlardı.
fakat gebe kalamıyordum.
tesadüfen kendi zorlamalarım ile laboroskopi olmak istedim oldum.
ve olduğumda tüplerden biri tıkalı ve endometriosiz II-III evre odaklar görüldü.
bunlar yakıldı.
Fakat daha sonra doktor bana hamile kalmak için doğum kontrol hapı veya menopoz ilaçları vermedi.
bunları kullanmayınca vucut bunu yine üretiyor ve endometriozis olan yerler kanayınca
sperm veya döllenmiş yumurta hemen ölüyor.
yani hamile kalma şansı çok az.
ama doğum kontrol hapı bunu engellemiyor ama kullanıldığı an durduruyor.
hastaneye gittiğimde ise hep tüp bebek yapmaya çalıştılar.
bir tüp bebek denemesi laporoskopi öncesinde olmuştum malesef tutmadı.
sonra internette araştırmalarım sonucunda 6 ay düzenli doğum kontrol hapı kullandım
maddi imkanım olmadığı için tüp yaptıramıyordum.
biraz da küçük prolaktin hormonu problemim vardı.
6 ay doğum kontrol hapını kullandıktan sonra prolaktin ilacımı da kullandım
ve doğum kontrol hapını bıraktığım 2. ay hamile kaldım.
ayrıca bebeğin yerleşeceği günlerde 10-15 günler ananas yedim
yerleşmeyi kolaylaştırıyor.
şuan 37 günlük hamileyim. Kan tahlillerim normal
tüm endometriozis olan hastalara önce bunun tedavisin talep edip ondan sonra tüp denemelerini tavsiye
ediyorum.
yoksa çok kötü kullanıyorlar..
Bu bilgiyi paylaşmak istedim
bol şanslar
canım senin adına çok sevindim, rabbim sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah,
bende yaklaşık 1.5 yıldır korunmamamıza rağmen bebek sahibi olamıyoruz sebebim çikolata kisti ve yapışıklıklarımın olması, 2 kez açık ameliyat geçirdim ve en son kontrole gittiğimde doktorum tüp bebek önerdi normal yollarla hamile kalma şansım yüzde sıfır dedi. Daha sonra başka bir doktora muayene oldum ultrason sonucum aynı çıktı fakat bu doktorda önce laporoskopi olmamı ve yaklaşık 10 ay byunca normal yollarla hamile kalmayı denememi ve yine de olmazsa en son çare olarak tüp bebek tedavisini başlamamı öneriyor. Çok kararsız kaldım ve senin paylaşımın bana ilaç gibi geldiumarım en kısa zamanda bizlerde burda güzell haberleri veririz. Ayrıca doktorunun ismini öğrenebilir miyim mahsuru yoksa
Arkadaslar Austsosda hayirlisinla 3 tedavime baslicam cok korkuyorum cok agir Endometrosist hastasiyim . Ayni hastaligi tasiyanlar kac Tüp Bebek tedavisinden sora hamile kalabildiniz ???? cok korkuOrum herseyden artik cocugum olmicak diYorum bana umut verirmisiniz ???
Arkadaslar Austsosda hayirlisinla 3 tedavime baslicam cok korkuyorum cok agir Endometrosist hastasiyim . Ayni hastaligi tasiyanlar kac Tüp Bebek tedavisinden sora hamile kalabildiniz ???? cok korkuOrum herseyden artik cocugum olmicak diYorum bana umut verirmisiniz ???
ah simmay canım benim aynı dertten bende muzdaribim .1 sene önce laparoskopi oldum .3 ay hiçbir ilaç kullanmadan bekledik.sonra 1 sene boyunca tüp denedik. tam 3 kez.maalesef olmadı.ben de senin gibi çok korkuyorum .bebeğim olmuyacak mı diye.bol bol dua et.şayet ben öyle yapıyorum .olacak inanıyorum.umutsuzluğa kapılmamak lazım .hepimizin aklına böye sorulargeliyordur.takma kafana .
[/QUOTE]Canim Allah razi olsuncok guzel yazmisin. ve aslinda haklisin . Ama gel görki su gönlüne bedenine bu sözü gecir 10 senedir bir cocugumuz olsun diye beklliyoruz hicbirzaman caresizlige düsmedim bekledim olmadi. Bu zamandan sora insa nasil rahat düsünür ve korkmaz bunu anliyamiyorum . Tedavi sürecimde cok kitap okicam belki bu abana yardimci olur sagol gene .
Sanirim senin Bebegin var dimi ????
Okuduğum kitapta yazılanları aktarmak istiyorum size;
bir kişisel gelişim kitabı. ve çok doğru bence.
A ve B kutusu düşünün
A= çocuksuz halimiz
B= Çocuk sahibi olma halimiz
B kutumuza ulaşabilmemizin en önemli şartı o kutuya bağımlı olmamak.
Muhtaciyet halinde olduğumuz zaman da evrene yolladığımız sinyal otomatikman yoksunluk sinyali oluyor.
Eski zamanlarda kadınlar o kadar çok bedenleriyle ilişki içindeydiler ki doğum hapı kullanmadan sırf düşünceleriyle hamile kalmamayı sağlıyabiliyorlardı.
düşünce şeklimiz şu olmalıymış; Benim bedenim bu çocuğu doğurmak için yeterince güçlü.
çocuk ya olmassa korkusunu ve stresini vücudumuzdan uzaklaştırmamız gerekiyor.
Bir de zamanım daralıyor, benim çocuğum olmaz zorlaşır gibi düşüncelerden de uzak durmamız gerekiyor.
Odağımızın ya olmassa korkusundan arındırmamız lazım. bu şekilde hamile kalan insanlar olmuş.
Allah her isteyene anne olmayı nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?