Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Allah acil şifalar versin canım. bu ameliyat çok önemli, usta ellerde yapılması gerekiyor biliyorsundur gerçi ama hatırlatmak istedim.

Merhaba arkadaşlar, bende bir çikolata kisti hastasıyım..uzun süreden beri bu siteyi takip ediyorum..yazılanları okuduğumda zaman zaman moralim bozuluyor, bazende umut verici hikayeler ile mutlu oluyorum..4 sene önce laporoskopi ameliyatı oldum. henuz tekrarlamadı..6 aylık evliyim ve 32 yasındayım..tabi ki basından beri çocuk yapmak istiyoruz..bu ay klomen'e basladım..regl olmama 12 gün var, birazda olsun bu ay sonucunu merak ediyorum..biliyorum ki bu yol uzun, meşakkatli ve sabır gerektiren zor bir yol olacak..umarım bebek isteyen herkese Allah bu yolda yardımcı olur..

Hiç umudunuzu kaybetmeyin arkadaşlar,olmasa benim olmazdı,yaklaşık 7 senedir kistlerle uğraşıyorum,bir laparaskopi,bir ameliyat geçirdim,5 yıllık da evliyim,geçen sene çocuğum oldu hemde kist için macun kullanırken,Van dan getirttim,nette araştırırsanız bulursunuz,denemekte fayda var,herkese öneriyorum artık.Çünkü canlı örneği benim.

merhaba özlem, bende de çikolata kisti var bu macunun tam olarak ismi nedir? ayrıca ameliyattan sonra mı hamile kaldın? bende 1 yıllık evliyim evlendiğimden beri korunmuyoruz ama çikolata kistinden dolayı hamile kalamıyorum. doktorum acele ediyosun olur diyor. sağdaki kistim 4.5 soldaki 3.5 doktor ameliyatsız kalırsın diyor şaşırdım kaldım :s

merhaba fiona,macunun adı yok canım,çikolata kisti çözüm kulübünden öğrendim ve aradım temin eden kişiyi,hem kistim küçüldü hem de halen kullanırken hamile kaldım,kesinlikle mucize bir macun,bulamazsan öğrenip mesaj atarım sana,yumurta rezervini ilaçsız arttırıyor bu macun ayrıca.herşeyi denedim şimdiye kadar ama hiç birşey çare olmamıştı,çevremde ki herkese tavsiye ediyorum

merhaba arkadaşlar,

bende endoluyum. 3,5 - 4,5 cm kistlerim var. 1 yıllık evliyim ve hamilelik yok tabiki.

tüplerimde de sorun varmış Mr.da çıktı. kistler uçlarını tıkamış hafif ve tüplere sıvı akışı varmış

dr.visanne diye bir ilaç ve d.kontol verdi. 1 ay oldu başlayalı. ilacıma güveniyorum. Memorial.de Arzu hanıma gittim çok ilgilendiler sağolsun. bunları kullan çocuk istediğin zaman laparoskopi yapacağız dedi. hem temizlemek için hemde tüpler için.

kendiliğinden çocuk olmazsa da tüp bebek son çare dedi.

bunun başka yolu yokmuameliyatsız yada benim kadar beter olan var mı acaba

canım merhaba bende de var 5.5 ve 6 cm kist ameliyat olucam inş. doktor işlerim var şu sıralar.3 yıllık evliyim ve bebek sahibi olabilmem için ameliyat artık şart oldu.adetlerim çok kötü geçiyor.rabbim bize hayırlısıyla bebiş versin inş.

merhaba kızlar,
en büyüğü 3,5 cm olan 3 adet çikolata kistimle hamile kaldım :)
kalbinizi ferah tutun, olacağına inancınızı yitirmeyin.
doğal yolla olmaz, bir iki dene sonra hoooop aşılama tüp bebek diyenlere hemen kapılmayın.
bunu diyen dr.umu değiştirdim. klomen ve iğne kullanarak hamile kaldım hamdolsun. dün de keseyi gördük sıra kalp atışında.
Rabbim isteyenlere hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin katından...
hamilelere de hayırlı, sağlıklı hamilelik doğum ve evlat nasip etsin...
eskiden çok umutsuzdum burada hamile kalanları okudum, olumsuz düşünen dr.umu değiştirdim, yediğime içtiğime dikkat ettim...
biraz araştırın, çikolata kisti olanların beslenmelerine çok dikkat etmesi gerekiyor.
ben buralarda hamile kalanları okuyunca mutlu olur umut dolardım. size de umut olması için yazdım.
bilginize :))

canım tıkalı tüpler için bitkisel sular var bi arkadasım kullanmıstı memnun kalmıstı sende deneybilirsin

ne güzel darısı bize inş. Allah sağlıkla büyütmeyi ve kardeşlerinin olmasını nasip etsin (

merhaba hanimlar ben 16 yasimda pko ile basladim jinekolog macerama. 24 yasinda anca bitti kurtuldum dedim bu sefer cikolata kisti. hatta kist icimde patladi hastanede yattim neyse o da gecti. ama her kontrole gittigimde baska bir kist goruyor doktor. en son capa tip fakultesinde halil saygiliya gittim. sen rahat olmaya bak bosver kafana takmayla duzelmez ayaklarini uzat dinlen dedi e tabi bende sikildigimdan bunca sene yaptim dedigimi. her gittigim doktorun ortak soyledigi normal yolla hamile kalamazsin idi. evlendikten sonra saldim bisey olmaz diye 2. ayda hamile kalmisim ben yine kist sandigimdan umursamadim. 8 haftalikken farkettim hamile oldugumu. sorunsuz bi hamilelik yasadim. sikinti stress yaptikca isleri zorlastiriyoruz bi sure kendimiz icin rahat olmak gercekten ise yariyor. herkes hamile kalir diye bi iddiam yok ama ruhani bir detoks yasamanin kimseye zarari dokunmaz. sevgilerle

ne güzel darısı bize inş. Allah sağlıkla büyütmeyi ve kardeşlerinin olmasını nasip etsin (

Allah razı olsun canım.
biz bekledik, bizden daha çok bekleyenler de vardır mutlaka, Rabbim kimseyi bekletmesin...

merhaba arkadaşım, aynı fikirdeyim, bana hemen aşılama-tüp bebek diyen dr.umu değiştirdim, pozitif bir dr. aradım buldum, hamdolsun şu anda hamileyim.
gönlümüzü ferah tutmak, olacağına inanıp dua etmek, her türlü tedavinin başında geliyor.
Allah evladını hayırlı, sağlıklı etsin.

merhaba arkadaşlar
yaklaşık 2011 şubatından beri bu forumu üye olmadan takip ediyordum.bende bir çikolata kisti hastasıydım ve ameliyat olmaya karar verme sürecimi ve sonrasını burada paylaşmak istedim ki belki bazılarına cesaret bazılarına umut olur :)öncelikle anneminde bir endometriozis hastası olduğunu yıllar önce laparoskopi ile zeynep kamil de ameliyat olduğunu hatta endo sunu (ki 8cm di)hamile kaldığı için öğrenidğini de öncelikle belirteyim :)ben 1,5 yıllık veliyim ve çocuk istediğim ve olmadığı için dr.basvurdum.ameliyatımı zeynep kamilde oldum tüm önyargılarıma rağmen.benim kistim 6 cm di fakat laparoskopi sırasında arka tarafında ultrasonda görülmeyen bir kist oldugu farkedildi ve minilaparotomi yani sezeryan kesiği yerinden ve o boyutta bir oprasyona da maruz kalmısım aynı anda :)tüm bunların sonucu 2 saat süren bir amliyat ve harika bir takım çalışması ile uyandığımda şükrettim iyiki zeynep kamilde ameliyat oldugum için.evet hasta profili cok iyi değil ve bazı temizlik ki ufak tefek sorunlarıda var ama benim yüzümü güldürdüler ki tüm bunlarra değdi :) ameliyat sonrası dr.um tüpleirm doğal göründüğünü fakat geçiş göremedikleirni söyledi hormon testleirmde yumurtlamamın çok çok iyi olduğunu biliyordum ama tüpleirmin ikisindende geçiş görememeleir umudumu kaybettirmiştiki o harika dr.tuba hn. bana karınımı bircok kez yıklamak zorunda kaldıklarını bu nedenle tüp geçirgenliğini görememiş olabileceklerini yumurtlarımda artık bir sorun olmadığını 3 ay sonra hsg cektirmem gerektiğini söylemiş ve beni cok rahtalatmıstı.(allah razı olsun ondan :) netekin arakdaşlar ben ameliyatımdan harika bir şekilde hiç ağrısız sızısız kalktım,ameliyat ekibi şahaneydi,şiddetle tavsiye ederim z.kamili :) asıl bomba benim için amliyatımdan 2 ay sonra hamile olduğumu öğrenmek oldu her ne kadar bebeğimi kaybetmiş olsamda(dr.bebek kaybının hiçbir şekilde ameliyatımla ilgili olamdığı konusunda beni tatmın etti,bebeğin böbrekleri gelişmemiş yani bölünmede bir hata olmusdu bunu da belirtmeden geçmeyeyim istedim )şimdi 2. bebek için çalışmalarımız var ağustos ayında kürtaj oldum 2 ay beklemem gerekiyor.sonuç olarak amleiyattan korkmayın önemli olana doğru dr. ve doğru yer.ve bu kistten de korkmayın benim gibi hastalar için hamilelil hiç uzak bir hayal hatta bir hayal bile değil.sevgiler

deryaff tebrik ederim, sağ salim kavuş inşallah...

klomen mi kullanmıştın sen acaba?
klomen kistleri büyüttü mü, benim de atağa geçmiş kistim var 2 aydır büyüyor şu anda 3,5 cm ((

deryaff tebrik ederim, sağ salim kavuş inşallah...

klomen mi kullanmıştın sen acaba?
klomen kistleri büyüttü mü, benim de atağa geçmiş kistim var 2 aydır büyüyor şu anda 3,5 cm ((

merhaba arkadaşım, çok sağol Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallahhh...
klomen kullandım evet, açıkçası dr.um kistlerimi unutmam için hiç bişey söylemedi bana, sorduğumda da geçiştirdi, önemli değil, bizim konumuz bebek, dedi :) hamdolsun o da oldu...

öncelikle sevindim çok geçmiş olsun , kaybettiğiniz içinde çok üzüldüm ama inş. tekrar olur çok çok (

ben ameliyat olmak istemiyorum hemen zararı dokunabilir diye. bitkisel kürlere bakıyorum bu aralar.
herbalistler var internette epeyce. Selçuk Kaya, Herbalist atabey vs. vs.

bunları deneyen var mı acaba. Güvenilir mi sizce ?

Ameliyat gercekten cozum degil ben hergun arastirdim cozum aradim nasil yok olur diye cikolata kisti coxum kulubunu buldum inanin iyiki bulmusum orayi artik kistkerden korkmuyorum kullandigim macun kistin kuculmesine sebeb oldu devamini kullanamadim hamile kaldim tam tup bebek yaptirmaya karar vermisken,Allah isteyen herkese nasp etsin bitkisel bir cozum ariyorsaniz mutlaka bulun bu siteyi inanin hamile kalmanizi bile sagliyor keske ameliyat olmadan once bulsayfim burayi diyorum bazen ama nasip iste,bircok kisi hamile kalmis bu macunla, kistlerinden kurtulmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…