Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

evet canım benimde kistim tek taraflı 2cm neden bukadar uğraştırıyr anlamadım

canım şöyle düşün, artık "sebepsiz infertilite" denen bişey var... yani olmaması için en ufak bir sebep dahi yok ama olmadı mı olmuyor demek ki. nasip kısmet meselesi. bol bol dua başka yolu yok...

denicem tabi neden denemim kız inşallah kurtuluruzda kistlerden ve hayırlı evlatlarımız olur aminnn

canım şöyle düşün, artık "sebepsiz infertilite" denen bişey var... yani olmaması için en ufak bir sebep dahi yok ama olmadı mı olmuyor demek ki. nasip kısmet meselesi. bol bol dua başka yolu yok...
haklısın sebepsiz yere yıllardr bekleyen var allah hepimize yardım etsin sanada sağlıklı doğum geçirmeni sağlıklı bebişini kucağına almanı nasip etsin inş.

haklısın sebepsiz yere yıllardr bekleyen var allah hepimize yardım etsin sanada sağlıklı doğum geçirmeni sağlıklı bebişini kucağına almanı nasip etsin inş.

amin canım Allah razı olsun, hamilelerin duaları kabul olurmuş derler o nedenle isteyenleri de dilimden eksik etmemeye çalışıyorum dualarımda.

amin canım Allah razı olsun, hamilelerin duaları kabul olurmuş derler o nedenle isteyenleri de dilimden eksik etmemeye çalışıyorum dualarımda.
evet allah razı olsun dua et bizleri hiç bi zaman unutma bugün iğne yaptım 4.denemem ve bu son inş.olur olmazsa 1kez tek aşılama deneyeck doktorum dua et hamişsin ettiğinde meleğinede söyle amin desin inş.bu ay hayırlı olur benim için

Merhabalar ben yeni üyeyim:) Hemen derdimi anlatıyım ki derman bulayım umuduyla üye oldum. 4 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. İkimizde de problem var.(ikimiz de soğan kürü& keçiboynuzu kürüyle tanıştık) Bende 3.5-4 cm çikolata kisti var malesef. doktor; durumunuz çok kritik aşılama bile olmaz size hemen tüp bebek denemeliyiz dedi. Tüp bebekten önce istersen aspirasyon (İğneyle kisti çekme işlemi) deneyelim ya da laparoskopi yapalım dedi. Şimdi size sormak istiyorum tüp bebek denemelerinden önce bu aspirasyon işlemini yaptıran var mı? Tehlikeli olabileceğini ve artık bu işlerin iyice ticarete döküldüğünü düşünüyorum:S yumurtalıklara zarar verebilir gibi geliyo...ama faydalı olacaksa herşeye katlanıcaz tabi napalım

msjıma cevap gelmiyoor diğer başlıklara da yazdım buraya da tekrar yazıyım dedim. bu işlemi yaptıran ya da duyan biri varsa lütfen yardımcı olur musunuz? bide tüp bebek uygulamasını ankara da yaptıran arkadaş varsa onunla da konuşmak isterim

Ben ilk defa duydum. Genelde lap. Oneriyorlar onuda ztn isinin ehlinin yapmasi gerekiyor zarar vermemek adina. Bana laparoskopi diyolar direk tuplerimde problemli maalesef. bakalm son care lap.

bende 7cm çapında çikolata kisti vardı ilk 2011 ocak ayında fark ettik doktorlar hemen bebek önerdi biz daha düşünmediğimizi söyleyince yasmine başladım aralıksız 5 ay kullandım hiç adet olmadım çikolata kisti ona rağmen ne büyümesi durmuştu ne de küçülmüştü..ben pek önemsemedim ve 1 yıl bebek olayını ertelemiştik 2012 mayıs da doktora kontrol için gittim doktor artık bir kavun büyüklüğüne geldiğini ameliyat etmezsek patlayacağını söyledi amliyata gün verildi tam ameliyat olacağım sabahın gecesinde kist patladı açık ameliyat oldum batına içine filan hep dağılmıştı zor bi ameliyat olmuştu sağ yumurtalığım ve tüplerim alındı..Burayı okudukça çok umutsuzluğa kapılıyordum doktor ilk 6 hafta ilişki yasak dedi temmuz ayında da bebek için çalışmalara start verildi 3 ay olmadı ama Allaha çok şükür ekim ayında hamile kalmıştım tek yumurtalık olmasına rağmen..Sizde umutsuzluğa kapılmayın dua edin bol bol..ben 7 gün üst üste yusuf suresi okudum 4 cuma üst üste 1000 ya evvel çektim bebek için yapılacak tüm duaları ekim ayında yaptım ve o ay hamile kaldım..

geçmiş olsun zor günler geçirmişsin. inşallah bizim de bebeğimiz olur düşünmemek elde değil. neyse çaresi hepsini yapıcaz artık. laparoskopidan korkuyorum yumurtalıklara zarar vericek diye ama çaresi buysa deniycez napalım.

bu arada diğer işlem için aspirasyon için yani sakın denemeyin 2 ay sonra tekrar oluşuyo diyenler oldu. o yüzden kesinlikle yaptırmamaya karar verdim.

slm canım..benmde 4cm lik çikolata kistim vardı gittiğim bütün dr ler ameliyat yada tüp bebek dediler.tamamiyle paranın peşindeler bence.rahim içi filmi çektir tüplerin açıksa denemeye devam et.şuan 9 aylık hamileyim.kısmetse 12 ocakta oğlum olacak.ne ameliyat oldum ne de herhangi bişey.doğal yoldan halime kaldım.4 ay kısa bi süre aceleci davranma.yumurtalıklarının zarar görmesi çok daha kötü sonuçlar doğurabilir .allah yardımcın olsun.

Canım ben de Ankaradayım.Benim kistim de seninle aynı boyutlarda. DOktorum laparoskopi yapacak Ocak 15 de. Ben hiç aspirasyonu duymadım. Laparoskopiyide işinin ehli birinin yapması gerekiyormuş. Ben laparoskopinin ardından tüpe b aşlayacağım.

Merhaba kızlar, çikolata kistiyle ilgili bişiyler ararken bu foruma rastladım, iyi de oldu. Ben de 4 cm çık. kıstı var, son gidişimde ögrendim ki öbür yumurtalıkta da çıkmış. Doktorum laparoskopi yapacak, ardından 1 ay dogum kontrol hapıyla yumurtalarımı dinlendirip, sonraki ay tüpe başlayacak. Benim eşimin sperm sayısı 8 mılyon çıktı. O yuzden bıze sure vermedı dogal yoldan denemek için.

Bi de kızlar bu çikolata kisti yumurtalık rezervine zarar veriyormuş nalet şeyyy. Benim amh 1.3 çıktı mesela, düşük grubuna giriyor. Fsh ise 6.50. Hikayem bu benim de.

Laparoskopinin yumurtalık rezervine zarar verdiğini okudum 1-2 yerde, gerçi doktoruma güveniyor gibiyim ama..

Bana doktorum laparaskopi yapmadan tüpe geçersem boşuna zaman ve para harcamış oluruz dedi. Tutmaz dedi. Laparoskopi sonrası tüp deneyen var mı aranızda? Ya da bu süreçle ilgili fikri olan???

Allahım hepimize hamiş haberleri verdirir yakında inşallahh :)

Arkadaşlar merhaba. Ç.kisti ile ilgili başka bir topik daha var. Ben arada oraya yazıyordum ama burası daha aktif gibi.

Ben de bu kistlerden çok çektim.

Geçen sene ocak ayında mutlu mutlu biz çocuk istiyoruz bir kontrole gideyim diye doktora gitmiştim. Doktor ç.kisti var dediğinde tam olarak neyle karşı karşıya olduğumu anlamadım. Ovulasyon kitleri, ateş ölçme yöntemi gibi yöntemlerle 8 ay boyunca kendi kendimize denemedik olmadı. 8 ay sonra laparoskopi ile 3cm'lik sağ yumurtalıktaki ç.kistini aldırdım. Doktorum 3 ay kendi kendinize deneyin olmazsa tüp bebek dedi. O zaman kendi kendime olacağına inanıyordum ama olmadı. Geçen ay da tüp bebek yaptırdık. Negatifi alana kadar tüp bebek işlemleri çok kolay geldi. Negatif ise hayatımda yaşadığım en sarsıcı olaydı. Eşim de ben de çok üzüldük. Doktor %60-70 şans vermişti. Ben hamile kıyafetleri bile bakmaya başlamıştım. Eşimle ikiz mi olacak tek mi diye konuşuyorduk. Olmama ihtimalini aklımıza getirmek istemedik ama gel gör ki olmadı.

Daha da kötüsü tüp bebekte kullanılan ilaçlar bu hastalığı azıdırıyor. 15 gün önce kontrole gittiğimde ultrasonda her şey normaldi. 3 gün önce adet oldum ve dünkü kontrolde her iki yumurtalıkta da 2 cm boyutunda çikolata kisti gördüler! En başa döndüm. Hem de eskisinden de kötü olarak.

Laparoskopi tedavi değil. Sadece çok az bir zaman kazandırıyor. Sizlere tavsiyem eğer lap olursanız ve ileri evre endometriosis (kist+yapışıklıklar) tanısı konursa hiç kendi kendinize denemeyin ve en iyi merkeze gidin. Bu ashatlık tüp bebeği bile zorlaştırıyorç Hem yumurta kalitesi düşüyor hem de rahim embriyoyu kabul etmiyor. Ç. kisti ile kendi kendine hamile kalan da çok ama nereye kadar deneyeceğiz. Ben ameliyattan önce 8, sonra 3 ay olmak üzere 11 ay denedim. Daha ne kadar denemem gerekiyordu?

Benim merkezin Ankarada en iyiler arasında sayılan özel bir merkezdi. Ama bana hiç doğru bir tedavi uygulamadılar. İlaçlar yüzünden önce polip oluştu sonra da kistler geri geldi. Fazla embriyolarımı bile ellerindeki eski ve kötü yöntemle dondurmuşlar. İyi yöntemlerinin reklamını yapıyorlar ama size kullanmıyorlar. Ucuz olanı kullanıyorlar. doktor benim kesinlikle hamile kalacağımı düşünüyordu. Ama şimdi belki de bir daha üretemeyeceğim kötü yöntemle dondurduğu embriyolarımı çözüp kullanmak durumunda. Tabi çözülülerse!

Allah doktorların eline düşürmesin. Eğer vicdanlı, Allah korkusu olan, cebinden çok hastalarını düşünen biri varsa ne ala.

Bu ay dondurulmuşları deneyeceğiz. Son denemem.

Allah kimseye bunları yaşatmasın ve artık bizim de yüzümüzü güldürsün inşallah.

Allah istedikten sonra kist mist dinlemez gönderir yavrularımızı.

Canım senin soruna yukarıda cevap verdim.

Evet ameliyat rezerve zarar veriyor. Ama kistin kendisi de veriyor. Ve hangisi daha zararlı bilen yok.

Ben lab sonraso tüp yaptım negatif. Şimdi kistlerle tüp yapıyorum sonucu yazarım.

Denek gibi oldum. Berbat bir hastalık. Ben de böyle oldu ama sen lap sonrası adet bile olmadan hamile kalabilirsin.

Canım teşekkür ederim cevabın için, ben de Ankaradayım. sen nerde denedin tüp bebeği? Doktorun kim?
Ya çok garip işler, kimisi kistle deniyor tüpü kalıyor, kimi laparoskopi yapıyor tekrarlıyor. AMa dediğin doğru, laparoskopiden sonra beklemek risk galiba, tekrar ediyor :S Senin eşinde problem yoktur inllah, biz de o da var :S

Bu denemen başarılı olur inşallahhh

Canım eşimde total sperm sayısı 450 milyon ama normal morfoloji %3. Doktorlar iyi dedi hep ama bence lap'tan sonra doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştırdı bu. Kızılayda herkes bir yöne giderken sen başka yöne gitmeye çalıştığını düşün. Bir sürü anormal sperm arasından normal olanların yumurtaya ulaşması çok zor. Sizin sayı da düşükmüş. Canım senin de en iyi şansın tüp bebek gibi.

Bu hastalık gerçekten çok garip. Bazılarında çok agresif oluyor. Örneğin ben de. Çok yapışıklık yapmış. Bunu laparoskopide öğrendik. Ama benim ağrılarımdan bir şeylerin yolunda olmadığı belliydi. Ameliyattan sonra yeniden doğmuş gibi olmuştum. Bütün ağrılarım geçmişti ama şimdi geri geldi. Ne kadar kalp kırıcı bir şey tahmin edemezsin. Hayatım boyunca bu acıyı mı çekeceğim diye düşünüyorum. Ağrı kesici bile kesmiyor. Allah'a çok şükür dayanılmaz değil. Uzun süreden sonra yeniden spora başlamışsın gibi düşün. Öyle bir ağrım var kalçamda ve belimde.

Anatolia'ya gittim. Hakan Yaralı. Üniversiteden arkadaşının referansı ile gittim. Kendim de biyoloğum ve tüp bebekte bir süre çalışmıştım. Doktora güvendim ve her şeyi sorgulamadım. Hala embriyolarımı en iyi yöntem olan vitrifikasyon ile dondurmadıkları için sinirliyim. Ayrıca negatifi aldıktan sonra bir kere bile aramadılar. Donmuşlar için kontrole gittiğimde ultrasonu yapan doktor ne için geldiğimi bile hatırlamadı. Aşırı kalabalık bir yer. Kimse ile öyle özel ilgilenmiyorlar. Ama bu özel bir durum. Biz grip değiliz. Büyük problemlerimiz olmasa orda olmayız.

Acaba lap yerine aspirasyon yaptırıp doğrudan tüp mü yapsan? Burda bir arkadaş sormuştu da kesinlikle önermem hemen geri gelir demiştim. Ama ama o zaman kistlerimin geri geldiğini bilmiyordum. Lap'tan sonra 4 ayda katlanarak geri geldiğine göre aspirasyon yapmak daha mantıklı gibi. En azından yumurtalarına zarar vermezler. Hemen ardından tüp ile hamile kalırsan zaten hamilelik baskılar.

Son düzenleme:

Öncelikle herkese çok geçmiş olsun, ben de şu an 3 aylık menapoz dönemimi geçiriyorum, daha sonra tekrar tüp yapılacak. Ben de ankarada yaptırdım, Centrum'da evet doktorum beni de tanımadı, transferi o yapmamştı, ama "transferi ben yapmıştım dimi sana " dedi. embriyolar iyi olmamasına rağmen çok iyiymişler, neden tutmadılar anlamadım. dedi. dediğiniz gibi bizim durumumuz normal değil ki, hatta bütün kısırlıklar arasında en anormali. ben hayıt tohumunu şiddetle tavsiye ediyorum. ameliyatı bana hiçbir doktor önermedi. zaten ben de olmak istemiyorum. şu menapozdan sonra tekrar tüp deneyeceğim, bu 3. denemem olacak. ve daha sonra denemeyi düşünmüyorum.
soğan suyu, maydanoz suyu bal,polen vs. yiyip içeceğim biraz kendi haline bırakmayı düşünüyorum. RABBİM HAY İSMİYLE İSTEYEN HERKESE HAYIRLI EVLAT VERSİN. KİMSENİN KUCAĞINI BOŞ BIRAKMASIN.

arkadaşlar meraba ben aranıza yeni katıldım.2 yıllık evliyim 1 senedir bebek düşünüyoduk fakat olmadı doktora gittiğimde ultrasonda bişey görünmedi herşey normaldi yani eşimin sperm sayısıda normaldi fakat adetletim çok sancılı oluyodu ve ilişki sırasında da acı çekiyodum bunları doktoruma söylediğimde laparoskopiye karar verdi 2 ay önce lap.oldum orda tüplerimin 2 sininde tıkalı olduğunu görmüş ve çok şükür ikiside açılmış bide benek şeklinde ve çok sayıda endometriozisimin olduğunu görmüş laptan soora lucrin tedavisine başladım bu çarşamba 3. iğnemi vurulcam adet olamıyorum ve resmen çıldırmak üzereyim ateş basmaları sinir stres sıkıntı moralsizlik sanki hiç evlat sahibi olamıcakmışım gibi hissediyorum iğneden sonrada çatlatma tedavisine başlıcanı söyledi doktorum endişeliyim zaman geçmiyo sanki ve korkuyorum yine acaba altından bişi çıkarda süreç uzarmı diye Allah hepimize yardım etsin. Amin

merhaba arkadaşlar
ben de size kendi hikayemden bahsetmek isterim umut olsun diye

geçen sene mart ayında hamile kaldım ve gittiğim ilk kontrolde yaklaşık 8cm çapında çikolata kistim olduğunu öğrendim.gittiğim doktor ilerleyen zamanlarda patlama vs yapma olasılığı olduğunu söyledi ve bana 2 seçenek sundu, ya 2.trimesterda ameliyatla kissti aldıracaktım, ya da risklere katlanıp doğum kadar gidecektim.
bunların hiçbiri olmadı ama, çünkü 9.haftamda bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum
sonrasında işinin ehli bi doktora başladım. ameliyat taraftarı olmadığnı, yumurtalıklara zarar verebileceğini ya da yapışıklık olması ve dolayısıyla doğurganlığın azalacağını, bu yüzden bi süre korunmadan bebek yapmayı denememizi söyledi.
bu arada br taraftan da tıpta bir doktora görünüyordum ve ona kalsa hemen ameliyattı çözüm...

neyse 4 ay kadar denedik olmadı, bu arada kistim 11cm civarlarındaydı artık.ve geçen ay doktorumla görüştüğümde,madem şimdiye kadar olmadı, istersen laparotomi yapalım yumurtalığını kurarmaya çalışalım dedi ve bi tarih belirledik.fakat o ay reglim erken gelince bir sonraki regl de ameliyat tarihine denk gelicekti ve ben ameliyatı kendi kendime erteledim.ve yılbaşı günü öğrendim ki HAMİLEYİM

şuan bebeğim 5 haftalık, geçen hafta kontrole gittim ve keseyi gördük. ilk bikaç ay ağrıların olbilir normaldir rahim büyütükçe kiste baskı yapar ama kist sonradan küçülecek merak etme ve doğumla beraber ksti de alırız dedi doktorum.
inş. bu sefer bebeğimi kucağıma aldığım günleri görürüm

yani diyeceğim o ki hiç beklemediğiniz bi anda bakmışsınız ki hamilesiniz
asla umutsuz olmayın, ben bile bu kadar büyük bi kistle 2 sefer hamile kalabilmişsem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…