- Konu Sahibi miss polat
-
- #1.081
merhaba arkadaşlar
ben de size kendi hikayemden bahsetmek isterim umut olsun diye
geçen sene mart ayında hamile kaldım ve gittiğim ilk kontrolde yaklaşık 8cm çapında çikolata kistim olduğunu öğrendim.gittiğim doktor ilerleyen zamanlarda patlama vs yapma olasılığı olduğunu söyledi ve bana 2 seçenek sundu, ya 2.trimesterda ameliyatla kissti aldıracaktım, ya da risklere katlanıp doğum kadar gidecektim.
bunların hiçbiri olmadı ama, çünkü 9.haftamda bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum
sonrasında işinin ehli bi doktora başladım. ameliyat taraftarı olmadığnı, yumurtalıklara zarar verebileceğini ya da yapışıklık olması ve dolayısıyla doğurganlığın azalacağını, bu yüzden bi süre korunmadan bebek yapmayı denememizi söyledi.
bu arada br taraftan da tıpta bir doktora görünüyordum ve ona kalsa hemen ameliyattı çözüm...
neyse 4 ay kadar denedik olmadı, bu arada kistim 11cm civarlarındaydı artık.ve geçen ay doktorumla görüştüğümde,madem şimdiye kadar olmadı, istersen laparotomi yapalım yumurtalığını kurarmaya çalışalım dedi ve bi tarih belirledik.fakat o ay reglim erken gelince bir sonraki regl de ameliyat tarihine denk gelicekti ve ben ameliyatı kendi kendime erteledim.ve yılbaşı günü öğrendim ki HAMİLEYİM
şuan bebeğim 5 haftalık, geçen hafta kontrole gittim ve keseyi gördük. ilk bikaç ay ağrıların olbilir normaldir rahim büyütükçe kiste baskı yapar ama kist sonradan küçülecek merak etme ve doğumla beraber ksti de alırız dedi doktorum.
inş. bu sefer bebeğimi kucağıma aldığım günleri görürüm
yani diyeceğim o ki hiç beklemediğiniz bi anda bakmışsınız ki hamilesiniz
asla umutsuz olmayın, ben bile bu kadar büyük bi kistle 2 sefer hamile kalabilmişsem...
Öncelikle herkese çok geçmiş olsun, ben de şu an 3 aylık menapoz dönemimi geçiriyorum, daha sonra tekrar tüp yapılacak. Ben de ankarada yaptırdım, Centrum'da evet doktorum beni de tanımadı, transferi o yapmamştı, ama "transferi ben yapmıştım dimi sana " dedi. embriyolar iyi olmamasına rağmen çok iyiymişler, neden tutmadılar anlamadım. dedi. dediğiniz gibi bizim durumumuz normal değil ki, hatta bütün kısırlıklar arasında en anormali. ben hayıt tohumunu şiddetle tavsiye ediyorum. ameliyatı bana hiçbir doktor önermedi. zaten ben de olmak istemiyorum. şu menapozdan sonra tekrar tüp deneyeceğim, bu 3. denemem olacak. ve daha sonra denemeyi düşünmüyorum.
soğan suyu, maydanoz suyu bal,polen vs. yiyip içeceğim biraz kendi haline bırakmayı düşünüyorum. RABBİM HAY İSMİYLE İSTEYEN HERKESE HAYIRLI EVLAT VERSİN. KİMSENİN KUCAĞINI BOŞ BIRAKMASIN.
merhaba arkadaşlar
geçen sene mart ayında hamile kaldım ve gittiğim ilk kontrolde yaklaşık 8cm çapında çikolata kistim olduğunu öğrendim.gittiğim doktor ilerleyen zamanlarda patlama vs yapma olasılığı olduğunu söyledi ve bana 2 seçenek sundu, ya 2.trimesterda ameliyatla kissti aldıracaktım, ya da risklere katlanıp doğum kadar gidecektim.
bunların hiçbiri olmadı ama, çünkü 9.haftamda bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum
sonrasında işinin ehli bi doktora başladım. ameliyat taraftarı olmadığnı, yumurtalıklara zarar verebileceğini ya da yapışıklık olması ve dolayısıyla doğurganlığın azalacağını, bu yüzden bi süre korunmadan bebek yapmayı denememizi söyledi.
bu arada br taraftan da tıpta bir doktora görünüyordum ve ona kalsa hemen ameliyattı çözüm...
neyse 4 ay kadar denedik olmadı, bu arada kistim 11cm civarlarındaydı artık.ve geçen ay doktorumla görüştüğümde,madem şimdiye kadar olmadı, istersen laparotomi yapalım yumurtalığını kurarmaya çalışalım dedi ve bi tarih belirledik.fakat o ay reglim erken gelince bir sonraki regl de ameliyat tarihine denk gelicekti ve ben ameliyatı kendi kendime erteledim.ve yılbaşı günü öğrendim ki HAMİLEYİM
şuan bebeğim 5 haftalık, geçen hafta kontrole gittim ve keseyi gördük. ilk bikaç ay ağrıların olbilir normaldir rahim büyütükçe kiste baskı yapar ama kist sonradan küçülecek merak etme ve doğumla beraber ksti de alırız dedi doktorum.
asla umutsuz olmayın, ben bile bu kadar büyük bi kistle 2 sefer hamile kalabilmişsem...
nazar: Maşallah. allah kucağına almayı nasip etsin. Çok teşekkür ederim paylaştığın için.
Gerçekten çok kafa karıştırıcı bir durum bu. Ben laparoskopi olduğumda doktor endometriosis yüzünden tüpler yumurtalıklardan ayrılmış demişti. Yani doğal yolla hamile kalmamın imkanı yokmuş. Şimdi yine 2 tane kistim var. Doğal olur diye uğraşırkan ya yine boşa kürek çekiyorsam diye korkacağım.
2. tüp bebek denemem bu cumartesi olacak.
Nolur benim için dua edin. Ben bu hastalığı çeken bütün kardeşlerim için dua ediyorum sürekli.
Allah hiç birimizin kucağını boş bırakmasın.
Allah yardımcın olsun canım. rahatlamaya çalışsan aslında çok rahat edersin... ananas ye bol bol bu süreçte. bazı tüp bebek hastalarına öneriliyormuş, ben de 2 ay yedim yaradı yani...
merhaba arkadaşlar
Amin canım çok sağol. Sen nasılsın? Maşallah kocaman olmuş bebişşşNasıl gidiyor hamilelğin?
Bende ilk denemem de yemiştim. Bunda yine yiyeceğim. Ne biliyorsam uyguluyorum bakalım inşallah bu defa tutunurlar
inşallah tutunacaklar canım. unutma, hiç ummadığın zamanda geliyorlar...
hamilelik güzel gidiyor, kendimi yormazsam, sinirlenmezsem daha iyi gidiyor :) normalde bişeye sinirlenince çok etkilemezdi, artık anında baş ağrılarım oluyor. hassas dönemler demek ki. haftaya kontrol var bakalım hep bir heyecan hep bir tedirginlik hali devamlı... ben 11.haftada kanama yaşadım 1 hafta boyunca, ondan sonra daha panik olup çıktım zaten. ilaca devam ediyorum hala.
Canım geçmiş olsun! Korkmuşsun kanama olunca. İnşallah bir daha olmaz. Sakin olmaya çalış. Neredeyse tanıdığım her hamile bir dönem kanama yaşamış. Hepsi de sağlıklı doğum yapmış.
Bu arada benim transferim yarın. Benim için dua et lütfen
1.5 yıl denedim olmadı belli ki normal yoldan olmayacak salı dr a gidiyorum rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun çok korkuyorum arkadaşlar çoook
ben de 1,5 yıl uğraştım, yumurta takibi yapıldı, klomen+iğne kullandım. hemen olmadı tabi, 3. takipte oldu. senin şimdi ne yapılacak canım? Allah yardımcın olsun.
yarın gidicem henüz hiç bi bilgim yok canım.kesin büyüdü kistim Allah a sığındım artık
gittim kistim 3.5 cm civarında ben daha önceden laparaskopide olmuştum dr çocuk konusunda istekliyseniz tüp bebek yapalım dedi sanırım normal yoldan pek imkan görmüyor ne yapıcam bilmiyorumnaptın gittin mi dr.a? nasıl bir süreç işleyecek?
gittim kistim 3.5 cm civarında ben daha önceden laparaskopide olmuştum dr çocuk konusunda istekliyseniz tüp bebek yapalım dedi sanırım normal yoldan pek imkan görmüyor ne yapıcam bilmiyorum
hiç bahsetmedi yumurta takibinden tüp dedi direk ama öyle bi ifadesi var ki tüplede olmaz gibi moralim bozuldu açıkcası ama ne eşime ne de aileme belli etmedim onlara kistim fazla büyümemiş sevindim falan dedim ama içim kan ağlıyor yarın bi takım kan tahlilleri istedi onlarda çıkınca sonuç göstercem bakalım ne diyecek belki yeniden laparoskopide yapmak ister off kafam o kadar karışık ki cümleleri bile düzgün kuramıyorum kusura bakma çok şaşkın ve çaresizim başlasam mı tüpe bilemedim şimdi eşim bekle diyo önemli olann sağlığın öncelik sensin diyo ama bilemiyorum ya sonrada geç kalmış olursam kafamda soru işaretleri var ne yapcam ben? bu arada Allah bebeğini sana bağışlasın kucağına almayı nasip etsin hani demyumurta takibi yapmıyor mu? belki iyi yumurtluyosundur önce buna bakması lazım. kaliteli yumurtlama var mı çatlıyor mu vs... hemen tüp bebek diyen dr.lara sinir oluyorum.
benim bir dr. um vardı, sadece 1 kez o da yarım doz yani günde 1 adet klomen içerek yumurta takibi yaptı, olmadı. sonra bana direk başladı hadi aşılama yapalım, sonra tüp bebek denersin falan diye ama her muayenede, artık ben normal yoldan olamaz, sanıyordum. sonra eşimle konuştuk, tüp bebek kararı için erken olduğuna karar verdik, bunu dr.a söyledim, iyi o zaman 1 ay takip 3 ay doğum kontrol hapı(güya ilacın etkisini götürmesi için) yaparız böyle 1,5 sene geçer ondan sonra bakarız falan, dedi. çok ama çok sinirlenmiştim, bu kadar mı umut kırılır. eşime anlattım, direk o dr.u bıraktırdı bana, her muayene sonrası evde bir ton ağlıyordum, olmayacak çocuğum, diye. sonra dr.u değiştirdim, gittiğimde klomen için zaman geçmişti sadece iğne yaptık, o ay olmadı. araya ramazan girdi, ben gitmedim dr.a zor olur ramazanda takip, diye. sonraki ay klomen+iğne ile hamile kaldım hamdolsun şimdi 21 haftalık hamileyim ve oğlum oluyor. her yerde aynı şeyi söylüyorum, mutlaka her bünye farklıdır, diğer faktörler de çok mühim, mesela yaş, kist büyüklüğü, yapışıklık vs. ama en önemlisi bunlara çok takılmadan biraz daha olacağına inanmak. seni negatifliğe sürükleyen dr.dan arkana bakmadan kaç. gönlünü ferah tut, yediğine içtiğine dikkat et, kendini sıcak tut, bol bol dua. Yazında varsa, hayırlı sağlık olarak verecektir sana Rabbim, bunu unutma.
biraz uzun yazdım ama o günler geldi aklıma k. bakma
Rabbim gönlündekini hakkında hayırlı etsin inşallah...
hiç bahsetmedi yumurta takibinden tüp dedi direk ama öyle bi ifadesi var ki tüplede olmaz gibi moralim bozuldu açıkcası ama ne eşime ne de aileme belli etmedim onlara kistim fazla büyümemiş sevindim falan dedim ama içim kan ağlıyor yarın bi takım kan tahlilleri istedi onlarda çıkınca sonuç göstercem bakalım ne diyecek belki yeniden laparoskopide yapmak ister off kafam o kadar karışık ki cümleleri bile düzgün kuramıyorum kusura bakma çok şaşkın ve çaresizim başlasam mı tüpe bilemedim şimdi eşim bekle diyo önemli olann sağlığın öncelik sensin diyo ama bilemiyorum ya sonrada geç kalmış olursam kafamda soru işaretleri var ne yapcam ben? bu arada Allah bebeğini sana bağışlasın kucağına almayı nasip etsin hani dem
şsinya olacağına inanmak önemli diye ben bugün o inancı yitirdim
rahim filmi çekmediler ama ben laparoskopi olduğum için bi takım bilgiler rapor edilmiş acaba ondan dolayı mı istemedi yada yarın bi daha görüşmeye gidicem belki ister.bakalım hayırlı sonuçlar alırım işallah dediğin gibi emek olmadan olmuyor bu işler en azından elimden gelen herşeyi yapmalıyım ki ilerde bi gün olmasa dahi ben herşeyi yaptım olmadı derim pişmanlık yaşamamböyle yapma... inancını yitirirsen baştan pes etmiş olursun.
şunu bilmek zorundayız, biraz uğraşmak gerekecek... emeksiz olmuyor.
bence daha çok araştır ve başka dr.lara da git. mesela şimdi tahlillerini yaptırıyorsun ya, o sonuçlarla hiç geciktirmeden başka dr.a da göster.
rahim filmi çektirmiş miydin? eğer çektirmediysen önce onu halletmeni tavsiye ederim.
rahim filmi çekmediler ama ben laparoskopi olduğum için bi takım bilgiler rapor edilmiş acaba ondan dolayı mı istemedi yada yarın bi daha görüşmeye gidicem belki ister.bakalım hayırlı sonuçlar alırım işallah dediğin gibi emek olmadan olmuyor bu işler en azından elimden gelen herşeyi yapmalıyım ki ilerde bi gün olmasa dahi ben herşeyi yaptım olmadı derim pişmanlık yaşamam
silmeye çalışıcam söz:)sağol desteğin için güç kuvvet verdin kafam karışık hemen başlasam mı yoksa bahara kadar beklesem miolumsuz düşünme minnie, olmazsaymış pişmanlıkmış falan sil artık aklından. yarın gidince tüm kaygılarını anlat, söylediklerinin nedenini sor, ona göre başka dr. arayışına girersin...
silmeye çalışıcam söz:)sağol desteğin için güç kuvvet verdin kafam karışık hemen başlasam mı yoksa bahara kadar beklesem mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?