Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

merhaba arkadaslar baska bir topic de de yazdım ama bu topici gorunce buraya da yazayım dedim ilk once herkese gecmis olsun ve en kısa zamanda tum isteyenler bebislerine kavusurlar umarım
ben de 16 ocakta laporoskopi ile cikolata kisti ameliyatı oldum. kistı artık bebek ıstiyoruz diye genel kontrol icin doktora gittigimizde tesadufen ogrendim reglim her zaman cok sancılı gecerdi ama agrı kesici ile gecirmeye calısırdım. 6 cm buyuklugunde kist cıkmıstı doktor kontrolunde ve doktorum laporoskopi onerdi baska bir doktora daha gittim emin olmak icin tamamen aynı seyi soyledi hamilelik oncesi kistin alınması daha iyi ve laparoskopi hamile kalma sansını daha cok artırıyor dediler ben de 1 hafta icinde karar verip ameliyat oldum 4 adet kesi yapıldı cunku ameliyat sırasında yapısıklık ve miyom da farkedildigi icin onları da temizlemisler ben istanbul acıbadem hastanesinde ameliyat oldum doktorum doc. dr. tolga ergin cok iyi bir doktor. 2 gunde cıktım hastaneden ve 1 haftada da normal yasamıma dondum. doktorum hemen hamile kalmamı onerdi biz de zaten bebek istiyoruz yalnız ilk regl tarihin degisebilir demisti bekledigim tarihten 5 gun gecmesine ragmen regl olmadım ameliyattan sonra bu sekilde regl tarihi geciken var mı arkadaslar bebis calısması icin reglimi bekliyorum da :)

merhaba ameliyatın yeni erken veya geç başlaya biliryormuş. inşallah hamile kalırsın sana tavsiyem çocuk için diye hiç birşeye başlama çünkü strese dönüşüyor. bende açık ameliyat oldum. 2 seneden beri herşeyim çocuk oldu. şimdi olursa olur olmazda Allah hayırlısını versin. ne demek istediğimi önceki yazılanlardan okursan anlarsın.................... dualarımız seninle

merak etme canım benim geldim. neler yapıyorsunuz anne adayları. güzel haberlerinizi bekliyorum. bir bir yazın bana ..........................:1hug:
nerelerdeydin sen beni yalniz biraktin..:çok üzgünüm:bugün 9.gün olmus asilamada kadi geriye 6 gün test yaptirmicam ama adetimi beklemek istiyorum....zaten yine tutmadi gibime gelio

merhaba öncelikle gecmis olsun..bende 5 ay önce laparoskopi oldum adet günüm ameliyattan sonra 4 gün gecikmisti...sonraki adetler yine düzenli geldi..doktor bizde de ilk 6 ay icinde hamilelik sansi yüksek demisti ama ben ameliyattan sonra hamile kalamadim malesef ki....insallah sen kalirsin bir an önce bu kadar stres ve sikinti yasamazsin bizim gibi

arkadaslar ikinize de iyi temennileriniz icin tesekkurler dun size soruyu sordum bugun regl oldum bakalım reglim bittikten sonra biz de bebiş calısmalarına baslayacagız insallah tum isteyenler ve bizler bir an once hayırlısıyla bebişlerimize kavusuruz

canım benim inşallah Allah gönlüne göre versin bizede isteyen herkese... sakın strese girme kendine bak. haberlerini bekliyoruz................

günaydın arkadaşlar dün çikolata kist yüzünden 4 defa amiliyat olan bir bayandan bir tarif aldım
yarım kilı balın içine ısırgan tohumu keten tohumu çörek otu hardal tohumunu balın içinde iyice tahta kaşıkla karıştırıp yiyicekmişiz... ben hafta sonu aktarcılardan alıp başlıcam .
kadın bu hastalık yüzünden deprosyana girmiş içtiğim ilaçlar gördüğüm tedaviler beni bunalıma soktu diyor bu yüzden deprosyon ilaçları kullanıyıormuş ......
birde elma sirkesi içtiğini söyledi
ben denicem umarım şifalı olur ama bunu ilk defa denicem arkadaşlar bana yan etkisi olurmu bilmiyorum ama bu hastalığın tekrarlamamsı için içicem
sizler böyle bir karışım duymuşmuydunuz

ACİL CEVAP YAZARMISINIZ
kızlar bal tarçın çörek otu yazmışsınız bu kiste mi iyi geliyor yoksa yumurtlama sayızını artırmak içinmş anlamadım
bende ocak 8 de bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum 2007 çikolata kisti amiliyatı olmuştum 1 yıl tedaviler sonucunda çocuk sahibi olamadım ve hsg çekildim 2. ay haimile kaldım fakat kalbi durdu rahim içinde kanama alanı varmış bebek gelişememiş dediler birde kist tedavsi için hangi ilaçları kullanıyorsunuz bana doktorum bunun tedavisi yok dedi önlemek için bir tedaviye başlamak istiyorum dedim o ilça vernedi

kürtajdan sonra ayın 4 ünde regl oldum bel ağrım ve hafif karın ağrım vardı ilk defa adet sancısı çekmedim ama adetimin 3. günü idararimi yaparken ağrım oldu kasıklaıımda anlatılmıcak derecede şimdi ara ara kasık ağrılarım oluyo korkuyorum perşembe günü doktora gidicem umarım herşey yolundadır

selam
Öncelikle çoook geçmiş oldun. ben de geçen yıl düşük yaptım. Kesenin etrafında kanama vardı. Embriyo gelişirse kanama zamanla yok olur dediler. ama maalesef kanama üstün geldi.
Bende 1,5 cm büyüküğünde bir çik. kisti var. Yok etmek içn ameliyat şart ama yeniden nüksedebiliyor. İlaç olarak da doğum kontrol hapları ve menopoz hapları veriliyor. O da sadece büyümeye engel olmak için. Çocuk sahibi değilsen ve istiyorsan zaten öyle bişey yapmıyorlar.

Bal tarçın çörek otu ise yumurta sayısını artırmak için. Yani öyle diyorlar canım.

elif arkadaşım. İnşallah tutmuştur aşılaman hayırlısıyla. Çok iyi anlıyorum yaşadıklarını. Herşey yolunda giderse bana da bu ay aşılama yapılacak.
güzel haberini öğreniriz inşallah.

canim öncelikle gecmis olsun
bal-tarcin -cörekotu söylenildigine göre yumurtalarin gelismesinde faydaliymis..ben bu ay ve gecen ay kullandim düzenli olarak hergün yedim..bu ay yanida clomen de kullanip yumurta sayimi yaptirdim ve asilama oldum..ama bal-tarcin -cörekotu karisimi´nin pekte bir faydasi olmadiigni gördüm..3 yumurtam gelismisti ve ücüde clomen sayesindeydi..herkes faydali diyo yazio ve pekcokta kisi bunu deniyo ama kim nekadar yumrutasi gelisti yazmio..bende denedim ve bir faydasi olmadiigni düsünüyorum artik denemem bidaha

insallah canim, Rabbim hepimizin gönlüne göre versin insallah...kimseyi evlatsizlikla sinamasin yaradan ...cok zor bir durum

Elifciğim inşallah hayırlı bir haber bekliyorum
arkadaşlar benimde yaklaşık 4 cm lik çikolata kistim vardı tıp fakültesi ameliyat yapmak istedi ama ben olmadım başka doktora gittim bir süre bekleyelim dedi ve ertesi ay hamile kaldım salı günü bebeğimin kalp atışlarını dinledik herşey normal dedi kiste baktı o geride bizim onunla işimiz yok dedi
sizler için inanın hep dua ediyorum Allahım tez vakitle hayırlısıyla evlatlarınıza kavuştursun sizleri çok öpüyorum

insallah kizlar yarin test günü 14 günlük maraton yarin bitmis olcak ama ben yinede test yaptirmayi istemiyorum cünkü tutmadigina inandirdim kendimi..insallah tersi olur...

meraba arkadaslar siteye yeni üye oldum bende sizinle aynı sorunu paylasıyorum 8 ay önce laporoskopi oldum ve kist temizlendi maalesef yinede hamile kalamadım 5 gün önce asılama yapıldı ama ümitli değilim çünkü adet öncesi kasık agrılarım yine başladı endometriosis olupda aranızda hamile kalan varmı cevap verirseniz cok sevinirim çünkü cok umutsuzum

merhaba arkadaşlar ben geldim EliFatihEFU inşallah ahyırlı haberlerini bekliyorum gammacığım senin için çok sevindim. buraya yeni katılan arkadaşlar buranın kuralı ümitsizliğe düşmek yok. bakın hamile haberleri alıyoruz. gamma bizim ilk bebişmizi inşallah doğuracak arkadan EliFatihEFU geliyor. belkide başka başka insanlar ama ne olur ümitsizliğe kapılmayın.

Merhaba arkadaşlar siteye yeni dahil oldum 24 yaşındayım ve 5 yıldır endometriosiz ile yaşıyorum. yaklaşık 2 yıldır çocuk sahibi olmak için çabalıyoruz.. 4 ay önce HSG çektirdim endo nun yanındabir sol tüpümde bir noktada yapışıklık ve bir noktada genişleme tespit edildi. kesin tanı ve kistin alınması için laparoskpi önerildi pzt. gidip gün alacağım. daha önce bu operasyonu geçiren arkadaşlardan operasyon sonrasında yaşadıkları ile ilgili bilgiler almak istiyorum..Rarbbim isteyen herkeze hayırlı evlatlar nasip etsin..Anne olamamakla sınanmak çok zor...

canim benim ne güzel yazmissin insallah güzel haberler veririm.....eger günüm gecerse hemen test yaptiricam...

canim benim laparoskopim 5 ay önce yapildi....bende önemsenicek derecede kits yoktu doktor laserle yakmis olanlari.. sol tüpümde hafif bir yapisiklik varmis onuda acti....
ameliyattan korkma cünkü full narkozla yapio sen hicbisey hatirlamiyosun..benim ameliyathaneye girip cikmam tam iki saat sürdü...iki saat sonra odamdaydim tabiki agri oluo ilk basta...karnina verilen gazdan dolayi sirtin agri yapabilir..bende olmustu..ve biraz kanaman olucak ameliyattan sonra...ben hastanede yatmadim 4-5 saat dinlendikten sonra evime geldim....ama doktor eger gerek görürse hastanede yatmani isteyebilir....yaninda mutlaka esin yada bir baskasi olsun cünkü insan ihtiyac duyuyo....daha sonra iyilesince doktoruna gidiyosun hem kontrol yapio hemde ameliyati anlatiyo ve uygun bir tedavi plani cikartiolar...

cok agrili sancili bir amleiyat olmadiig icin ben 3 gün sonra arkadasima yemege gitmistim...ama karnimdaki kesik izi gecmedi doktor gecicek dedi ama hala duruyo....
ameliyattan sonra %80 oarninda bu döenmde hamile kaliniomus ben kalamadim malesefki...insallah sen hemen kalirsin
gecmis olsunyerimseniben

veeeeeeeee sonuc negatif yine ayni seyle karsi karsiyayim.....yine olmadi insallah sizlerinki bir anönce olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…