- 27 Mayıs 2013
- 856
- 735
- 123
- Konu Sahibi papatyapapatya28
-
Merhabalar...yaşadığım son 3 günde ve araştırdığım tüm sitelerde durumuma en uygun başlık ve konuşmalar burda..çünkü konu her zaman bir şekilde gebeliğe ve doğuma hastahaneye vs geliyor her yerde..
Çok uzatmadan konuya girecek olursam..2008 yılında 11 tane çikolata kistim vardı irili ufaklı ve laparoskopi oldum..daha 19 yaşındaydım..odtüde okuyordum...doktor hemen çocuk yapmalısın dedi..tabii ki mümkün değildi.gel zaman git zaman aşık oldum evlendim 2012 eylül...çocuk istemiyordum 3 yıl kadar..yasmin kullanmaya başladım doktorum hem tedavi hem koruma olur dedi...cumartesi günü bi de başka bi doktora gideyim diye çok başarılı bir hekime gittim (ankarada)..beynimden vuruldum..6.5 cm kistim tekrarlamıştı...ameliyat olacaktım..yetmezmiş gibi daha evvelsi gün eşimle tatil planları çocuk erteleme planları yapıoduk..ama meğerse ameliyat sonrası sadece 6 ay şansım varmış..o da tüplerim açıksa..yoksa derhal tüp bebek tedavisi...onun da bi 1 yılı varmış..en sonunda umut azalacakmış...
elimde 1 olmuş 1 olmayı bekleyen (4 hafta sonra) ameliyat...24 yaşında bir beden ama 50 yaşında bir ruh...ya çocuğum olmazsa diye avmlerdeki tüm bebişlere şirinlik yapan bir beyin..halime üzülen anne-baba..beni güldürmek için çırpınan bir eş var bugün...ne kan sonuçlarıma bakıyorum ne aynaya....benle aynı durumda olup bana umut verecek biri arıyorum sadece..
Merhaba öncelikle sana Umut olurmuyum bilemem ama deneyimleri önerilerimi sana yazmak istedim .
Bu illet kistlerden neyasiki bende nasibimi almis kisiyim . 12 sene evliyim 7 seneden beri bir bebege hasretim . 4 kez tüp Bebek yapdim en son hamile kaldim ne yasiki kimyasal gebelik oldu ve hala hamile degilim ...
Kisa ve öz za an kaybetme denemeyle amalyat oldukdan sora en büyük sansin tüp bebek olur kister git gide yumurtaliklara zarar veriyor ben bunu gec anladim bizde bekledik olur dogal yoldan dedik ve en son ne yasiki bir tane yumurtalimi aldilar kistler yüzünden simdiki aklim olsa zaman kaybetmezdim . Rabbimher isteyene versin ama bu Endometriosist hastalik cok kötü .....
Ama hala umutunu kaybetme ben umutluyum herzaman sabrediyorumRabbima güveniyorum bizim kucagimizida doldurucagina inaniyorum .
haklısın canım peki bana önerebileceğin doktorlar varmı inan çevremde danışabileceğim kimse yok bu konuda
arkadaşlar merhaba, umarım benim hikayem biraz olsun sizlere umut ışığı olur.5 senelik evliyim 2,5 senedir bebek istiyoruz olmuyor. Doktora gidiyorum bir sorunun yok sebepsiz infertilite diyip gönderiyor. 3 kere çatlatma iğnesi denedim olmadı. Küçük bir yerde yaşıyorum dedim ki izmire gideyim. Izmirde 9 eylülde bir profösöre muayene oldum dediki 7 cm solda 5 cm sağda çikolata kistin var laporoskopi yapalım. Inanamadım kendi doktorumun 1 sene bunu görmeden beni oyaladığına mı yanayım ameliyat olacağımamı yanayım. Neyse laporoskopi oldum. Ameliyattan çıktım doktorum dedi ki kistler içeriyi çok deforme etmiş sende 4. Derece endometriozis var ayrıca yapışıklıklar var kısmen açtık ama tüp bebek denemelisin dedi. 3 ay geçici menepoza soktu sonra aynı yerde tüp bebek tedavisi gördüm. Maalesef sadece 3 yumurta toplandı o da orta kalitede. Ve tabi sonuç negatif. Bu arada 9 eylül tüp bebek merkezinden de hiç memnun kalmadığımı söylemeliyim. Deneme ekim ayı gibiydi.neyse eşimle ikinciyi denemeye karar verdik. Ama dedik mart-nisan gibi olsun biraz kendimi toparlayayım. Bu arada sürekli internetteyim sürekli araştırıyorum duyduğum kürleri yapıyorum psikolojim iyice bozuldu. Afedersiniz eşimle birlikte olurken bile aklımda hep o vardı. Neyse 2 ay kontrole gitmemiştim. 2 ay sonra kontrole gittiğimde öğrendim ki çikolata kistim tekrarlamış. Yani yine 3 cm çikolata kistim var. Dünyam başıma yıkıldı. Kısa bir süre sonra nisan gibi gideceğimiz tüp bebek tedavimi bazı nedenlerden dolayı temmuz ayına erteledik. Iyiki de ertelemişim haa bu arada 2 ay soğan suyu kürü yaptım doktora gittiğimde kistimin küçülmüş olduğunu gördüm. Neyse dedim ki kendi kendime nasıl olsa temmuz da sıkıntı çekeceğim onun için düşünme. Ve bir şekişlde kafamdan attım arkadaşlar sanırım bu da çok önemli ve şimdi öğrendim ki hamileyim. şu an 8. Haftam. Umarım benim durumum herkese umut olur. Yani çok zor biliyorum ama psikolojinizi bozmayın ve umudunuzu kaybetmeyin.
merhabalar...yaşadığım son 3 günde ve araştırdığım tüm sitelerde durumuma en uygun başlık ve konuşmalar burda..çünkü konu her zaman bir şekilde gebeliğe ve doğuma hastahaneye vs geliyor her yerde..
çok uzatmadan konuya girecek olursam..2008 yılında 11 tane çikolata kistim vardı irili ufaklı ve laparoskopi oldum..daha 19 yaşındaydım..odtüde okuyordum...doktor hemen çocuk yapmalısın dedi..tabii ki mümkün değildi.gel zaman git zaman aşık oldum evlendim 2012 eylül...çocuk istemiyordum 3 yıl kadar..yasmin kullanmaya başladım doktorum hem tedavi hem koruma olur dedi...cumartesi günü bi de başka bi doktora gideyim diye çok başarılı bir hekime gittim (ankarada)..beynimden vuruldum..6.5 cm kistim tekrarlamıştı...ameliyat olacaktım..yetmezmiş gibi daha evvelsi gün eşimle tatil planları çocuk erteleme planları yapıoduk..ama meğerse ameliyat sonrası sadece 6 ay şansım varmış..o da tüplerim açıksa..yoksa derhal tüp bebek tedavisi...onun da bi 1 yılı varmış..en sonunda umut azalacakmış...
Elimde 1 olmuş 1 olmayı bekleyen (4 hafta sonra) ameliyat...24 yaşında bir beden ama 50 yaşında bir ruh...ya çocuğum olmazsa diye avmlerdeki tüm bebişlere şirinlik yapan bir beyin..halime üzülen anne-baba..beni güldürmek için çırpınan bir eş var bugün...ne kan sonuçlarıma bakıyorum ne aynaya....benle aynı durumda olup bana umut verecek biri arıyorum sadece..
canım seni çok iyi anlıyorum. Benimde 8 cm. Doktorum yumurtalık rezervine bakınca 'beklediğimden bile kötü üzüldüm' demesi hayla kulaklarımda. Ben yumurtalık rezervim dahada kötü olucak diye ameliyat olmayı göze alamadım. Iyimi yaptım bilmiyorum. Doktorum tüp bebek olmazsa kist dahada büyür dedi ama bende zaten büyüyor dedim. Oda haklısın dedi. Ve tüp bebeğe karar verdik.sakın umudunu kaybetme ben biliyorum ki asıl o zaman çocuğum olmaz. Tahlillerini yaptır yumurtalık rezervin nasılmış öğren iyi bir doktora git madem ikinci ameliyatınıda oldun hiç zamn kaybetme hemen tüp bebek yap. Ben inanıyorum içime doğdu sanki senin bebişlerin olucak inşallah.
canım ben kendi doktorumu gözü kapalı önerebilirim. Istanbulda özel muayenehanesi var. Bede artık istanbulda yaşamıyrum ama gidip geliyorum. Sende gidip gelirim diyorsan adını verebilirim? Tüp bebek tedavisinide ona yaptırıcam. Allahtan ailem istanbulda benim o yüzden pek sorun olmaz.
Arkadaşlar merhaba, umarım benim hikayem biraz olsun sizlere umut ışığı olur.5 senelik evliyim 2,5 senedir bebek istiyoruz olmuyor. Doktora gidiyorum bir sorunun yok sebepsiz infertilite diyip gönderiyor. 3 kere çatlatma iğnesi denedim olmadı. küçük bir yerde yaşıyorum dedim ki İzmire gideyim. İzmirde 9 eylülde bir profösöre muayene oldum dediki 7 cm solda 5 cm sağda çikolata kistin var laporoskopi yapalım. inanamadım kendi doktorumun 1 sene bunu görmeden beni oyaladığına mı yanayım ameliyat olacağımamı yanayım. neyse laporoskopi oldum. ameliyattan çıktım doktorum dedi ki kistler içeriyi çok deforme etmiş sende 4. derece endometriozis var ayrıca yapışıklıklar var kısmen açtık ama tüp bebek denemelisin dedi. 3 ay geçici menepoza soktu sonra aynı yerde tüp bebek tedavisi gördüm. maalesef sadece 3 yumurta toplandı o da orta kalitede. ve tabi sonuç negatif. Bu arada 9 eylül tüp bebek merkezinden de hiç memnun kalmadığımı söylemeliyim. Deneme ekim ayı gibiydi.neyse eşimle ikinciyi denemeye karar verdik. ama dedik mart-nisan gibi olsun biraz kendimi toparlayayım. bu arada sürekli internetteyim sürekli araştırıyorum duyduğum kürleri yapıyorum psikolojim iyice bozuldu. Afedersiniz eşimle birlikte olurken bile aklımda hep o vardı. neyse 2 ay kontrole gitmemiştim. 2 ay sonra kontrole gittiğimde öğrendim ki çikolata kistim tekrarlamış. yani yine 3 cm çikolata kistim var. dünyam başıma yıkıldı. kısa bir süre sonra nisan gibi gideceğimiz tüp bebek tedavimi bazı nedenlerden dolayı temmuz ayına erteledik. iyiki de ertelemişim haa bu arada 2 ay soğan suyu kürü yaptım doktora gittiğimde kistimin küçülmüş olduğunu gördüm. neyse dedim ki kendi kendime nasıl olsa temmuz da sıkıntı çekeceğim onun için düşünme. ve bir şekişlde kafamdan attım arkadaşlar sanırım bu da çok önemli ve şimdi öğrendim ki hamileyim. şu an 8. haftam. umarım benim durumum herkese umut olur. yani çok zor biliyorum ama psikolojinizi bozmayın ve umudunuzu kaybetmeyin.
ismini verirsen sevinirim canım geçen bir doktora gittim yumurtalık rezervi konusunu söyledim bana yapılmadı dedim 35, 40 yaşında olursan öyle yapılır o, rezervin düşük olması imkansız sen daha gençsin bir tarafın bitse bir trafın yeter dedi bana ben bişey diyemedim şok oldum çokmu zor bu tahlili yapmak.. Rabbim bana tez zamanda iyi bir doktor nasip etsin ne yapacağımı şaşırdım artık
canım senin doktorunun karşısına beni çıkartmak lazım. 27 yaşıma daha yeni girdim ben. Benim nasıl bozulmuş yumurtalık rezervim sormak lazım ona. Elimde kan sonuçlarım olmazsa zaten iyi şeylere inanmak istiyorum söylediklerine hemen inanıcam. Amh pahalı bir test olduğu için devlet hastaneleri genelde yapmıyor. üniversitelerde vede öze labratuvarlarda bakıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 200_300 tl arası. üniverste hastanelerinde sgk karşılıyor. 15 gün sonrada sonucumu verdi. Adetin 3. Günü bakılan fsh var devlette yaptırılıyor ama en güveniliri amh. Benden sana tavsiye benim dediğim doktora gidersen yanında amh testinide götür. çünkü mutlaka ister. Doktorum prof. Dr engin oral.
kizlar benimde 3,5 cm sol overde cikolata kistim var.. Tup bebege 9 mayista basladik bugun transferimin 4. Gunu biraz karamsarim ama yine de umudum var.. Pazartesi test sonucum var
kizlar benimde 3,5 cm sol overde cikolata kistim var.. tup bebege 9 mayista basladik bugun transferimin 4. gunu biraz karamsarim ama yine de umudum var.. pazartesi test sonucum var
canım senin doktorunun karşısına beni çıkartmak lazım. 27 yaşıma daha yeni girdim ben. Benim nasıl bozulmuş yumurtalık rezervim sormak lazım ona. Elimde kan sonuçlarım olmazsa zaten iyi şeylere inanmak istiyorum söylediklerine hemen inanıcam. Amh pahalı bir test olduğu için devlet hastaneleri genelde yapmıyor. üniversitelerde vede öze labratuvarlarda bakıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 200_300 tl arası. üniverste hastanelerinde sgk karşılıyor. 15 gün sonrada sonucumu verdi. Adetin 3. Günü bakılan fsh var devlette yaptırılıyor ama en güveniliri amh. Benden sana tavsiye benim dediğim doktora gidersen yanında amh testinide götür. çünkü mutlaka ister. Doktorum prof. Dr engin oral.
Canım öncelikle moralini bozma. Bu işlerde moral çok önemli. Üstelik yaşın daha çok genç. İlla ki olur bebeğin. Ben daha önce bi çikolata kisti ameliyatı olmuştum..bu ameliyatlar da yumurtalık rezervini azaltıyomuş. Benim ki tekrarladı. Bu yüzden doktor bana da vakit kaybetmeden tüp bebek denememi söyledi. İşte dediğim gibi ilki olumsuz oldu. Çok umutlu değildim, az yumurta vardı,bir tane transfer edilmişti ama insan yine de üzülüyor..bakalım inşallah ikinci de olur..bu kistler de sıkıntı yaratıyo insanda, ağrı yapıyor..ben başkentte denedim ilkini, ikinciyi de orada deniycem sanırım, olmazsa değiştirmeyi düşünüyorum..doktorun doğru söylemiş tüp bebek konusunda, bana da ilk ameliyat olmadan önce doktor aynı şeyi söylemişti ama ben erteledim aradan geçti dört yıl, şimdi de tekrarladı, üstelik yumurta rezervim de azalmış, bu sefer de isteyip de olmayınca insan panikliyor, umarım herşey iyi olur, sen de umudunu yitirme olur mu..
canım hormonlarıma bakıldı e2, lh gibi bir kaç şey daha ama hiç amh görmedim onu sormak lazım teşekkür edrim cevapların için forumları okumasam bilmeyecektim amelliyatın rezervleri azalttığını, sen hangi hastaneye kime gidiyosun canım rabbim şifamızı versin tez zamanda inşallah
ismini verirsen sevinirim canım geçen bir doktora gittim yumurtalık rezervi konusunu söyledim bana yapılmadı dedim 35, 40 yaşında olursan öyle yapılır o, rezervin düşük olması imkansız sen daha gençsin bir tarafın bitse bir trafın yeter dedi bana ben bişey diyemedim şok oldum çokmu zor bu tahlili yapmak.. rabbim bana tez zamanda iyi bir doktor nasip etsin ne yapacağımı şaşırdım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?