ÇİKOLATA KİSTİMİ ALDIRMALIMIYIM

merhaba kızlar;
bende yaklaşık 1 sene önce bu zmanlar çiko.kistimin oldugunu öğrendim.bebek istemeye karar vermiştik ve öylesine doktora muayene olmaya gitmiştim ozaman öğrendim.dünyam başıma yıkılmıştı.gebeliğe engel olabilceğiniz söylemişti doktor.1 yıl deneyin olmazsa tedaviye başlarsın dedi.9.ayda normal yoldan hamile kaldım çok şükür.şuan 24 haftalık hamileyim.

ne güzel maalesef herkes sizin kadar şanslı değil

Maşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin kullandığınız ek birşey oldu mu hamile kalmak için vitamin olur kürler olur pekmez şu bu gibi ?

evet arkadaşlar 2 cm çikolata kistim var 4 yıllık evliyim gebelik oluşmadı. Amh 5.89 çikolata kistimi aldırsam rezervim ne kadar düşer ? bilgisi olan var mi ?
Canım benim 8 cm ve iki ay sonra da 5 cm bir çikolata kistim çıktı özele gittim önce hemen ameliyat dendi olmadım tabi ki. Devlette iyiki kendi doktorumu buldum bu vesileyle. İlaçla söktürücü ve doğum kontrol hapıyla erittik. Birkaç doktora git benimkisi zararlı bir bölgede değildi çok büyük olmasına rağmen..eğer ameliyat olsaydım da iyiki olmamışım 2 ay sonra tekrar çıktı zaten. Şükür şimdi yok..

Maşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin kullandığınız ek birşey oldu mu hamile kalmak için vitamin olur kürler olur pekmez şu bu gibi ?
evet ek takviye olarak neler kullanılmalı tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyoruz

Prowomen teotrio promotil impryl gibi takviyeler kullanilmali kızlar çünkü bu kistle sıkıntı yumurta kalitesi

prowomen kullanıyorum tek. birde endovita
Ise yarayabilir ben impryl kullanarak hamile kaldim sonu kötü bitsede en azından engel olmadığını anladım sadece uğraştiriyo biraz yumurta kalitesizliginden dolayı

Ise yarayabilir ben impryl kullanarak hamile kaldim sonu kötü bitsede en azından engel olmadığını anladım sadece uğraştiriyo biraz yumurta kalitesizliginden dolayı
impryl içerik olarak daha mı zengin prowomenden

Çok tecrübeliyim demişsiniz ama çok yanlış bilgilendirme yapmışsınız bunca yıldır bu hastalıkla uğraşan biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim çikolata kisti ameliyat haricinde kaybolmaz . Sizin kistiniz muhtemelen başka bir yapıda kistti. Net çikolata teşhisi konmuş kimseden kistin ilaç tedavisi ile kaybolduğunu duyamazsınız ki ameliyat sonrası bile tekrarlar zaten. Ayrıca kaldıkça orada tahribata sebep olur malesef yapışıklar vs. İllet bi hastalık ve regl ile beslenir bu nedenle tek baskılayıcısı hamileliktir veya menopozdur ve ironik biçimde engel olduğu şey de malesef hamileliktir.

evet arkadaşlar 2 cm çikolata kistim var 4 yıllık evliyim gebelik oluşmadı. Amh 5.89 çikolata kistimi aldırsam rezervim ne kadar düşer ? bilgisi olan var mi ?
Canım bende de var malesef ve 4,5 cm civarı iken ameliyat oldum amh 4.8 civarıydı. En iyi hastanede en iyi doktora yaptırsan bile amh düşüyor.Bende de uzun süredir bulunduğundan yapışıklıklara sebep olduğu ve çok şiddetli ağrılara sebep olduğu için mecburen ameliyat oldum. Amh 1.4 e düştü. Ve hemen sonrasında çok çabuk tekrarladı kist malesef . Şuan iki yumurtalıkta da var ve iki kez tüp bebek denedik olmadı. Sana naçizane tavsiyem ameliyattan önce iğne ile geçici menopoz dene ve tüp bebek yaptır o şekilde .eğer illaki de ameliyat olurdan sonrasında 6 ay geçici menopoza gir kist tekrarlamasın hemen . İyice araştırmadan adım atma . Malesef bu hastalıkla doğal yolla kalanlar çok istisna.

Doğal yolla hamile kalanlar çokta istisna değil gerek ilaç tedavisiyle gerek yumurta geliştirmek için kullanılan takviyelerle doğal yolla hamile kalan aksine çok çok insan var ben de üstelik hiç beklemediğim bi anda hamile kaldım sigara da içiyodum en ufak bi takviye kullanmadım nasibi yokmuş düşük yaptım ama nihayetinde yumurta kalitesini arttırdığımız vakit olmayacak diye bişey yok.. burada ister istemez insanlar bir Umut arayışında küçücük bi umut kırıntısı bile moral olarak çok olumlu yönde etkiliyo insanları lütfen üslup olarak biraz daha yumuşak olun eleştirmek değil maksadım söyledikleriniz yanlış şeyler değil ama sert üslubunuzla kendinize de buraya da olumsuzluk hissettiriyorsunuz yanlış anlamayın lütfen ama Allah ol derse de olmayacak şey yok siz de bizler de dilerim Allahtan en yakın zamanda bebek haberleri alalım sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun..

Yanlıs hatırlamıyorsam geçen bir konuda geçmişti cikolata kisti için sülük tedavisi...

Açıkçası ben bu konuda çok fazla şey yaşadığım için net olmayı tercih ettim bir de alakasız gerçek dışı birkaç yorum görünce somut konuşmak istedim . Siz de kendi açınızla haklısınız tabiki umutlu olmak ta lazım bir yerde ama sorulan soru netti ameliyat amh vs o açıdan yazdım. Sizin için de bizim gibi bu illetle gerçekten uğraşan herkes için de hayırlı evlat diliyorum en kısa zamanda . Bu hastalıkta herkesin süreci çok farklı kist ne zamandır var , tam olarak nerede var ,ne kadar tahribatı var , yapışıklık vs yaptığı ya da tüpleri ne kadar etkiledi o nedenle iyi araştırılmalı. Doğal yolla kalmak imkansız değil tabiki Siz de doğal yolla gebe kalmışsınız ne güzel ama malesef sonrasında kötü bir tecrübe yaşamışsınız üzüldüm bunda da çikolata kistinin etkisi söz konusu olabilir ...

Doktorlar kesin bişey diyemiyo bir sürü sebebi olabilirmiş bence kist çünkü kalitesiz yumurta döllendi gelişemedi vücut onu attı ama yumurta kalitesini arttırarak gebelik elde edilebilir Allah’ın izniyle lütfen siz de umudunuzu kaybetmeyin gerçekten benim kendi çevremde de çok var doğal yolla hamile kalan çikolata kisti olup çok illet bişey evet ama psikoloji öyle önemli ki siz de umudunuzu kaybetmeyin kist gebeliğe engel değil sadece zorlaştırıyor buna İnanın olmuyo olmayacak değil Rabbim aratmasın zorlaştırmadan biz de kucaklayalım evlatlarımızı hepimiz için dua ediyorum

evet çok haklısınız önerdiğiniz doktor varmı tüp için

kistiniz 2 cm neden aldırıp risk alcaksınız ki ? ameliyattan snra tekrar nüksediyor... Boşuna ameliyat olmuş olursunuz , yapışıklık , tüp tıkanıklığı , rezerv düşüklüğü gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz

Gönül isterki söylediğiniz gibi olsun ama malesef ben hiç denk gelmedim Hatta biraz önce de açılan çikolata kisti inatçı başlığında bu durumdan gerçekten mağdur olanları okudum yine ... Allahtan umut kesilmez deyip devam ediyoruz inşallah önce sağlığımıza sonra sağlıklı bebişlere kavuşuruz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…