Cikolata?

Ben de bu konuda sertim anne babanın otoritesi sarsilmamali. Elbette yiyecek ama büyüdükçe bu bak annen baba yedirmiyor ben seni düşünüyorum tavrına döner. Kaldi ki zaten cocugunuz zor yemek yiyormus. bu cocuk buyuyup alisacak ne gerek var kontrolunuzun dışına çıkmaya. Madem günde 1 tane yeme hakkı var onu siz alıp babaannesine verin ve o almış gibi dilediğince versin ama başka kesinlikle vermesin. Ben olsam gizli gizli yedirirsen getirmem bir daha derim.

Sonuna kadar haklısınız .sizin kV torunu onu sevsin diye annesinin koyduğu yasakları gizli gizli çiğniyor
Çocuk anneyi yasakcı bilecek ama babannesi asla torununa kıyamayan onu çok seven bir olacak gözünde

Her yorumda asıl sorun o degil bu diyorsunuz ama hepsi de birbirinden farkli :) Siz bence cocugunuza karsi himayeniz,otoriteniz sarsiliyor diye sorun yapiyorsunuz.Merak etmeyin,sıkintı yapmayın bu kadar.O inparatorlugun sahibi sizsiniz.SİİZZZ :)
Ayrica simdi vermediginiz cikolatayi 5 yaşta anaokulunda sabah ekmeginin ustune yesin bitirsin diye dua edeceginizden simdiden sorun etmeyin bu kadar.

Yorum hangi bakis acisiyla yazilmissa o tarafin sorunundan da bahsediyorum.
Ama dediginiz gibi himaye gucumun daralmasi ya da otoritemin sarsilmasiysa bile sikintim, bu da 5 yasinda cikolata yedi diye mutlu olacagim diye dusunerek asabilecegim bir sey degildir yine de.

Ya bu büyüklerin anne-babadan gizli çocukları “ZEHİRLEME” olayına ben anlam veremiyorum! Kendin ne zıkkımlanırsan zıkkımlan ama annenin izin vermediği bişeyi gizlice verirken aldığın zevkin manası nedir! Valla büyüklerimiz gerçekten cahil ve hadsiz olabiliyolar. Kesinlikle sert bi şekilde uyarmak gerekiyo. Başıma böyle bişey gelmedi umarımda gelmez. Gerçekten çok sakin insanlar bişe çocuğu söz konusu olduğunda cinnet geçirebiliyo.

Bir de bazi cocuklarin alerjisi falan oluyor, sadece dokuntu kizarma degil nefes alamamaya kadar gidebiliyor bu durum.
Lutfen annesinden izinsiz parkta orda burda ayyy cani cekti cocugun diye diye baska cocuklara abur cubur vermeyin.
Isteyen cocuguna yedirebilir, ben pek istemiyorum gizli gizli olmasindan da hoslanmiyorum.

Biz bir Arda yaşarken babaannesi benim ve eşimin özellikle benim hayıt dediğim seyleri yapıyor du. Baktım çocuğum babaannesi ne daha fazla ilgi gösteriyor ben de onun olduğu zaman hayir demeyi bıraktım o zaman la zitlasmayi bıraktı benle basedemedi

Sonra anneme donup "dun gece gizli gizli cikolata yedirdim, eşim anne babasi gormesin dedi, alttan alta verdim ohh ne de guzel yedi" dedi.

Kusura bakmayın, davranışı iyi halt etmiş gibi bir de böyle anlatabilen birini (Söz konusu çocuğum ve güçlükle oluşturmaya çalıştığım beslenme düzeni ise) lafımla sözümle döver çiğner atarım.
Abartma olayı değil, bu bariz saygısızlık, hiçe sayma ve çocuk üzerinden güç gösterisi.
Aynı şekilde cevabını alırdı kendisi, sinirlenmekte haklısınız.

Sinir şey ya çocuğa şeker yedirmeye çok merakliysa yapsın bi tane daha ona yedirsin. İlerde çocuğum olursa böyle bir şey başıma gelse napardim bilmiyorum.

Cocuguna şekerin zararlı olduğunu ogret. Kısmen önüne gecebilirsin. Yigenim kola içen birini görünce çok sağlıksız falan diyor ama dedesi alıyor abur cuburu. ben çok müdahil olmuyorum yengem konussun diye

Burada çocuğunuza asıl zarar veren, anne babanın hoşuna gitmeyen bir şeyi, onlardan gizli kapaklı yapmaya devam edebilirsin davranışının öğretilmesi. O yüzden "abartmayın ya" minvalindeki yorumları anlayamıyorum. Çocuğumuzun yeni şekillenen karakterine işlenen bir şey önemli değil mi? 2 yaş bebesi, farkında değildir sanmayın, hepimizden çok farkındalar ve algıları açık. Arada yapılan kaçamaklar konusunda ben de serbestlik tanıyorum ama burada iş farklı. Yanlış bir davranış öğretiliyorsa, orada çıngar çıkarmak haktır.

Hah bu yorumu da alkışlarım; "Gizlice yiyiver-yapıver-gidiver-alıver, annen baban duymasın aman" davranışını da bir güzel öğretiveriyor.

Benden gizli benim çocuğuma, benim otoriteni hiçe sayıp gizli gizli herhangi bir gıda veren kim olursa olsun, annem dahil, aklını başına alana kadar çocuğumu göremez.
Bir de üstüne bunu ballandıra ballandıra anlatması!!!
Marifet sayması!!
:işsiz:

Bazen verilebilir böyle şeyler,ben de çok katı değilim.
Ama benim haberim olmalı.
Gizli olması zaten asıl mesele bence.

Benim çocuklarım çayın tadını dahi bilmiyor,bir kere bile içmediler,heves de etmediler.
Eğer merak ederlerse bir gün tattırırım (4yaş)
Ama şekersiz tattırırım mesela,neden ille de beğensinler diye şeker atayımki.
Kendi annemi de uyardım,marketten hazır birşey alma diye,uyuyor sağolsun,almıyor.
Çocuklarımı da her seferinde uyarıyorum zararlı,ben evde size daha güzelini yaparım diyorum, ikna oluyorlar.
En azından şimdilik.
İleride zaten yiyecekler en azından küçükken,insiyatif bizde iken bizim kurallarımız geçerli olmalı.
Yani annenin,babanın.
El altından çocuğa da "anne babadan gizli iş çevirme" huyu aşılamak doğru değil.
Bu belki bi seferlik olmuştur tamam kabul edilebilir,abartmayın şimdilik.
Ama tekrarı halinde kurallarınıza uymaları konusunda uyarabilirsiniz.

Hanimlar merhaba,

2 yasinda bir kizim var.
Esimin ailesi 2 saat uzakta baska bir ilde yasiyorlar.
En az ayda bir kere gorusuyoruz en az bir gece yatili olarak.
Kizim kayinaileyi sever.
Onlar da torunlarini..
Bizimse mesafeli bir iliskimiz var.
Ben zaten soguk biriyimdir.

Kizim oldukca istahsiz bir cocuk ve ben yemesine saatlerine vs cok titizlenirim.

Gecen hafta son gorustugumuzde giderken kayinvalidem "sana cikolata biraktim" dedi kizima.
Sonra anneme donup "dun gece gizli gizli cikolata yedirdim, eşim anne babasi gormesin dedi, alttan alta verdim ohh ne de guzel yedi" dedi.
Ben sasirdim ve ama corba saatiydi, yemedi, oyle sey olur mu dedim cok sakince ama gidiyorlardi ve konu kaynadi.

Esasen o aksam cikolata kabini bulmustum koltukta ama kizimdan gizli halasinin yedigini dusunmustum, boyle bir sey yapacagini dusunmemistim.

Simdi organik beslenelim, cikolata zararli vs diye anlatacak degilim cunku cok anlattim ve asla anlasilmiyorum.
Kizim zaten gunde bir tane cikolata yiyebilir yemek saati olmadikca.
Hani oyle cok cok kati kurallarim da yok.

Baska bir ornek olarak aksam cay saatinde bizden ozenirse cok nadir de olsa bir damlacik demliginden olmak uzere yarim bardak veririm ama oraya gittigimizde asla sekersiz verdiremiyorum.
Benden gizli de olsa atiyor.
Aaa oyle sey mi olurmus, sekersiz tadi mi varmis bir ton ikna seanslari.
Esim de hayir, gerek yok der kendisi de cok saglikli beslenir cunku ama dedigim gibi anlasilmiyoruz ve gizliden de olsa yediriliyor, iciriliyor kizimiz.

Ben acikcasi oldukca sinirlendim ve uzuldum.
Ohh olsun sen istemesen de yaptim tavrina da ayrica bozuldum.

Haftaya yine gidiyoruz bir organizasyon var kizim icin ve elbette organizasyon icin musait miyim degil miyim diye ben aranmadim, ogluyla konustular.
Esim bendeuyeolcam'la konusalim bir, dedi.
Muhatap da alinmiyorum yani.
Bir guc savasi var gibi, anlamiyorum ama bu cok da onemli degil, daha iyi anlasilmak adina yazdim.

Hulasa ne yapmam gerektigi konusunda aydinlanmaya ihtiyacim var yoksa sert bir tepki verebilirim, her anne gibi cocugum konusunda hassasim cunku.
Baştan sona haklısınız da büyüklere bu konuda laf anlatılmıyor. Ne kadar anlatsan da yaptıkları şeyin marifet olduğunu sanıyorlar. Benim kızımı çikolatayla tanıştıran ablam oldu. O kadar kızmama karşı çıkmama rağmen dinlemedi. Bunun çocuğa ne faydası var desemde çok iyi bir iş yapmış gibi vericem tabi istiyor çocuk diyor. Ben artık pes ettim açıkçası. Size sabır dilerim. Eşiniz arkanızda ve sizi haklı görüyor belli ki. O yüzden madem seni dinlemiyorlar eşin konuşsun belki kendi oğullarını dikkate alırlar.

ayda bir defa goruyosunuz allah askina cok mu zor tahammul etmek.evet dedikleriniz dogru sagliksiz seyler sitahi kesiyor ama ni gunlukte dayansaniz kiyamet mi kopar.ne ara boyle tahammulsuz olduk ya.boyle ufak seylerden kirilip dert edersek isimiz var.bazen dusunuyorum da eger butun insanlar boyleyse en iyisi issiz bi adada yasayip hic bi insani gormemek.biraz biseyleri gormezden gelmek lazim sonucta torunlari seviyorlarki yapiyorlar.dogru degil ama bi kerelik ne olacka yani

Sizi daha da sinirlendirmek istemem ama kayinvalideniz aklinca cocuga yaranmaya calisiyor, kendini sevdirme yontemi olarak kullaniyor, bu arada da sizinle guc savasi yapiyor, ettigi laftan bunu cikariyorum. Sizin uyarilarinizi goz ardi ediyorsa, sizden gelecek sert tepkiyi de hak etmis oluyor. Cekinmeden sert cikisin, yoksa boyle devam eder.

Benim kayinbabamda bir poset abur cuburu 1 bucuk yasindaki oglumun eline veriyor ve elinden almak mumkun degil kiyameti kopariyor oglum bende cok sinirleniyorum.kendince seviyor ama zarar veriyor farkinda degil.

Hiç çikolata yedirmiyor olsan ve KV gizli gizli vermiş olsa çok daha fazla kızardım da zaten günde bir çikolata yiyormuş. Sorun yemek saatinde yedirmesi. Anladığım kadarıyla KV savaş haline girmiş bile. Tekrar tekrar uyarmaktan başka bir çare göremedim

Zaten yiyormuş çocuk. Siz hiç vermeyin en azından orada yediği arada kalsın.

Bu devirde sağlıksız beslenmek, modern anne olmayı tiye almak ne moda oldu ya, herkes ben katı anne değilim, biz zaten organik elma yemezse çocuğu dövüyoruz, lafım genel.

Back
X