Çıldırdım

Tüm dünyada ekonomi durma noktasına geldi neredeyse, sağlık sistemi de öyle. İnsanların psikolojileri zaten malum. Herkes zararlı çıktı bu işten.

Gerçekten bilmediğimden ve öğrenmek istediğimden soruyorum, ilaç şirketleri dışında kimin işine yaradı bu durum? Bizi hangi nedenle korkutmak istiyorlar?
Valla arkadaşım Alman, italyan, İngiliz, Amerikalı ve Türk birçok doktoru dinledim, okudum, o kadar derin şeyler var ki buraya yazmakla olacak iş değil. Başlangıç olarak araştırmacı gazeteci yazar Soner Yalçın ın Saklı Seçilmişler ve Karakutu kitaplarıyla giriş yaptım ben bu konulara. Yaklaşık iki yıldır gündemi tv ve ana haberlerden takip etmiyorum. İleri görüşlü fikirlerine güvendiğim ve öngördüklerini tutturan bilinçli araştırmacıları takip ediyorum.

Tv için diyorlar ya aptal kutusu diye, o tabir cuk yerine oturmuş. Çocukların ağzına yalancı meme veriyorlar ya işte yetişkinlere yaptıkları da bu.

Şu dönemde bize düşen okumak, okumak, okumak, araştırmak...

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda maskesiz yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
amin

Zaten amacın hep bu olduğunu düşünüyorum nedense içimden bi ses asıl enayilik bu kadar lanse edilmesi diyor ama şu an gerçekleri göremiyoruz elbette seneler sonra birileri çıkar bi belgesel çeker görürüz. Bakalım şüphecilik, güvensizlik mi yoksa doğru mu

Hatta ilk servis edilen korku videoları nasıldı birilerine bi şey oluyor zombi gibi yürüyor yere düşüp ölüyordu :)
Ben zaten nasıl düşünmemizi isterlerse o şekilde algı yaptıkları konusunda hemfikirim. Koronanın ilk zamanları o whatsapp gruplarında dönen zombili düşmeli videolarını ömrüm boyunca unutmam herhalde 😂

Tüm bu olayların ardından yaz gelince de birden herkese virüsü unutturmaları, herkesin tatillere koşmasını da düşündükçe insanlara algıyla nasıl hemen istediklerini yaptırdılar diye şaşırıyorum. Sadece hanımefendi virüsün insanları korkutulma amacıyla abartıldığını söyleyince o kısma anlam veremedim çünkü en başta ekonomi yüzünden devletler şikayetçi bu durumdan. Bakalım bilmediklerimizi de öğreniriz belki zamanla.

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda maskesiz yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Endişenizi bir yere kadar anlayabiliyorum.. Bahsettiğiniz insanlar elbette hata yapıyor.. Fakat sizde bu aralar iyi günlerinizde değilsiniz herhalde çünkü fazlaca öfkeli ve kaygılı görünüyorsunuz.. Bu illet hepimizin dengesini alt üst etti ama kaygı bozukluğu yaşıyorsanız destek almalısınız. Bana sanki biraz abartılı geldi söylemleriniz..

Bu kadar stres ve negatif düşünce iyi değil bağışıklığınıza düşman onu bir belirteyim. Sonrasında evet bir salgın var fakat ana haberlerdeki gibi değil. Grip zatürre karışımı bi hastalık. Bağışıklığınız güçlüyse zaten nasıl geçti anlamıyorsunuz bile. İnsanları evlere tıktılar, kv 66 yaşında kadın dağ bayır gezerdi. Şu yasak muhabbetinden hareketsiz kaldı ve beli tutmuyor. Bir o kadar da acayip hastalıklara tutulur oldu.

Bende çıkmıyorum bi yere sadece açık havaya çıkıyoruz yakınımızdaki ağaçlı bölgeye gidiyoruz, ben normalde de kapalı alan sevmiyorum fakat, şu bir gerçek ki siz nasıl yürekten bu hastalıktan korkuyorsanız bir o kadar bu hastalığın bilerek insanları korkutmak için abartıldığı ve insanların ilaçlarla kalp krizinden öldüğüne inananlar da var. Yurt dışından ve içinden bu salgının hangi akla hizmet çıkarıldığı ve neden insanları korkuttuklarını bangır bangır bağıran bilim insanları da var.

Tek taraflı bakmamak lazım, bu kadar kinlenmek bu yüzden iyi değil. Nasıl ki insanlar günlük hayatına devam ediyor diye tepki veriyorsanız, medyanın verdiği her şeye inanıp ne derlerse yapan araştırmayan sorgulamayan kesime kızan da çok.

İyi ki korkutularak abartılıyor. Düşünün bu şekilde bu denli herkes heryerdeyse...

N'olurdu daha fazla korksaydık bu kadar değil yarısı kadar çekseydik bu illeti ? ...!

Kayinvalideniz umarim en kisa zamanda sagligina kavusur cok geçmiş olsun. Bu şekilde rahatsızlığı olanlar fazlacadır.

Ama unutmayın ki abartıldığı kadar korkmadığımız için 10 bin can kaybımız var.

Bugün Almanyada bir türk aileyi hava alaninda yakaladilar. Türkiyeye ucacaklardi (güya adamin annesi ölmüs cenazeye gidecek). Aile aslinda karantinada olmasi gerek cünkü baba positif cikmis ve esi ve cocugu 1.temasda olan kisiler..ucabilmek icin adama sahte negatif test belge yapmislar. Birisi ihbar etmiski hava alaninda yakalanmislar. Pozitif oldugunu bildigi halde ortada gezenler de var böyle. Öyle veya böyle bu salgin ile 2021 de gecirecegiz bence

Maskesiz yemek yiyeni de ilk defa duyuyorum hadi yemek yiyorsunuz neden maskesiz? (Cevremde bu tip cok kaygılı insanlar hep corona oldu nereden geldiği de meçhul) tabiki önlem alacağız takdir Allahtan

Maskesiz yemek yiyeni de ilk defa duyuyorum hadi yemek yiyorsunuz neden maskesiz? (Cevremde bu tip cok kaygılı insanlar hep corona oldu nereden geldiği de meçhul) tabiki önlem alacağız takdir Allahtan
bende rahat olmak istiyorum en azindan bir derece bu zamanda sirf bu yuzden psikytra gittim asiri kaygi bozuklugum oldugu soylendi ve elimde değil keşke elimde olsaydi.Beynimde bulunan kistimde stres sinirden büyümüş ben istermiyim bile bile sağlığımı bozmak ama elimde değil

evet zorlu bir süreçten geçiyoruz ama çevremde sadece markete gidip gelip korona olan ve markete bile çıkmayıp çocukları market alışverişini kapıya bıraktığı halde korona olan insan var. sizin kaygı bozukluğunuz mevcut tabi ki rahat olmayacağız ama kendinize de bu dönemi zehir etmeyin bence. her şey olacağına varır ve her şeyin de fazlası zarar. bunu yenmeye çalışın65555555555555555555533333333333 (son anda kedim klavyeye bastı, silmek istemedim hatıra kalsın :-) )

bende rahat olmak istiyorum en azindan bir derece bu zamanda sirf bu yuzden psikytra gittim asiri kaygi bozuklugum oldugu soylendi ve elimde değil keşke elimde olsaydi.Beynimde bulunan kistimde stres sinirden büyümüş ben istermiyim bile bile sağlığımı bozmak ama elimde değil
Suan stresle daha çok kendinize zarar veriyorsunuz korona olsaniz atlatma ihtimaliniz cok yuksek ama bu sekilde kendinize daha kalıcı zarar veriyorsunuz. Allaha sığının ne gelirse ondan. Tevekkül edip teslim olun birakin hayat aksin sizinle beraber..

evet zorlu bir süreçten geçiyoruz ama çevremde sadece markete gidip gelip korona olan ve markete bile çıkmayıp çocukları market alışverişini kapıya bıraktığı halde korona olan insan var. sizin kaygı bozukluğunuz mevcut tabi ki rahat olmayacağız ama kendinize de bu dönemi zehir etmeyin bence. her şey olacağına varır ve her şeyin de fazlası zarar. bunu yenmeye çalışın65555555555555555555533333333333 (son anda kedim klavyeye bastı, silmek istemedim hatıra kalsın :-) )

Kedilere saygimiz sonsuz 🐱

İyi de maske takıldığı sürece ve yasak saatlerine uyulduğu sürece dışarı çıkmak yasak değil ki? Siz 1 yıldır bir kere bile dışarı çıkmadıysanız bu hiç normal değil ve çok sağlıksız. Ruh sağlığı denen bir şey var 1 yıl evden adım atmadan çıldırır insan. Ben yasak olmadığı günler dikkatlice maskemi takıp açık hava bir alanda boş bir bank bulup oturuyorum. O da olmazsa kafayı yerim yani insanın da sınırı bir yere kadar.

İyi de maske takıldığı sürece ve yasak saatlerine uyulduğu sürece dışarı çıkmak yasak değil ki? Siz 1 yıldır bir kere bile dışarı çıkmadıysanız bu hiç normal değil ve çok sağlıksız. Ruh sağlığı denen bir şey var 1 yıl evden adım atmadan çıldırır insan. Ben yasak olmadığı günler dikkatlice maskemi takıp açık hava bir alanda boş bir bank bulup oturuyorum. O da olmazsa kafayı yerim yani insanın da sınırı bir yere kadar.
tabi boş yere gidin gezin havanızı alin cikip gezmeyi ben istemiyorum zaten benim durumumda normal değil aşırı ben onu biliyorum peki kapalı alanda yasak oldugu halde yemek yiyenleri kahvelerini içip keyiflice alisveris yapanlara ne diyorsunuz ben bunları eleştiriyorum zaten açık havada gezenleri değil

Ben zaten nasıl düşünmemizi isterlerse o şekilde algı yaptıkları konusunda hemfikirim. Koronanın ilk zamanları o whatsapp gruplarında dönen zombili düşmeli videolarını ömrüm boyunca unutmam herhalde 😂

Tüm bu olayların ardından yaz gelince de birden herkese virüsü unutturmaları, herkesin tatillere koşmasını da düşündükçe insanlara algıyla nasıl hemen istediklerini yaptırdılar diye şaşırıyorum. Sadece hanımefendi virüsün insanları korkutulma amacıyla abartıldığını söyleyince o kısma anlam veremedim çünkü en başta ekonomi yüzünden devletler şikayetçi bu durumdan. Bakalım bilmediklerimizi de öğreniriz belki zamanla.

Aynen öyle korku saldılar önden aslında istatistik bakıldığında grip, domuz gribi gibi vakalar ile vefat sayısı aynı ayrıca hastanede tedavi görenler, ağır ilaç kullananlar genelde vefat edenler. Evde tedavi olanların hepsi kolay atlattı bunların içinde yaşlı ve hastalığı olan kişiler var. İşte bu kısımlar hep soru işareti olarak kalacak bende ama tabi ki bu demek değil ki tedbirsiz davranıyorum 1 senedir evden çıkmadım, bir
Çok insan can hıraç çalışıyor bir an önce bitmeli ki o insanlar da normale dönsün. Şimdi aşı yapılıyor ama ölümcülüğü azalmış yani mutasyona uğruyor ve uğramak zorunda yani mutasyona uğrayan bi virüsün aşısı olmaz. Mutasyon sonrası da aşı ile bitti denecek işte.

Bende sizin gibi düşünüyorum ben gösterilene inanmamam çünkü onu görmemi istiyorlar farkındayım belki paranoyam var bilemiyorum :) ama göreceğiz

Aynen öyle hatta tatil kredileri verildi :) bir de istedikleri yasak, istedikleri serbest :) saçma sapan uygulamalar netlik yok. Devletlerin şikayetçi olması da çok gerçekçi gelmiyor. Mesela İran biz de virüs yok dedi bas bas bağırdı ertesi gün virüs var dedi, demek zorunda mı kaldı. Türkiye sayıları açıklamıyordu korku yoktu aşı herkes biz yaptırmayacağız diyordu hemen sayılar binlere çıktı aşılar geldi. Ortak bi yeni dünya düzeni olacak ama kimlerin işine yarayacak merakla bekliyorum.

Ben çıkmıyorum arada markete gidiyorum nadir onda da maske ile bayılacak gibi oluyorum kaç kere fenalaştım yarım bırakıp kendimi dışarı atıp biraz maskemi indirip nefes aldım öyle kendime geldim. Maske ile gezebilene helal olsun ben gezemiyorum o nedenle de çıkmıyorum.

arkadaşın üslubunu savunmuyorum ama yıllarca avmde çalışan biri olarak aktif olarak hergün aynı insanların gezmesi ne kadar mantıklı ? Korku tedbir getirir. Gerçekten toplum olarak ne kadar korkuyoruz ? Son dönemde mezarlığa hiç gittiniz mi ? Yakınları gömülürken metrelerce uzaklarda ağlayan insanları gördünüz mü ? Ben gördüm ! Arkadaşlarımın çoğu şuan işsiz. Neden ? İnsanlar bunaldık biz bir gezelim dediği için kısıtlamaları biteremediğimizden. Tedbirli gereksinim karşılamaktan bahsetmiyor arkadaş. Virüsün varlığını yok sayanlardan bahsediyor.

Back
X