Çıldırdım

arkadaşın üslubunu savunmuyorum ama yıllarca avmde çalışan biri olarak aktif olarak hergün aynı insanların gezmesi ne kadar mantıklı ? Korku tedbir getirir. Gerçekten toplum olarak ne kadar korkuyoruz ? Son dönemde mezarlığa hiç gittiniz mi ? Yakınları gömülürken metrelerce uzaklarda ağlayan insanları gördünüz mü ? Ben gördüm ! Arkadaşlarımın çoğu şuan işsiz. Neden ? İnsanlar bunaldık biz bir gezelim dediği için kısıtlamaları biteremediğimizden. Tedbirli gereksinim karşılamaktan bahsetmiyor arkadaş. Virüsün varlığını yok sayanlardan bahsediyor.

Sadece korku ile olacak bir şey değil bence yoksa bende korkmuyorum bağışıklığıma güveniyorum ve kolay atlatırım diyorum ama yine de 1 senedir dışarı çıkmadım. Neden çünkü insanlar gece gündüz uğraşıyor normale dönelim diye nasıl duyarsız olayım, bana bulaştı diyelim ben taşıyıcı oldum bi şey olmadı bana ama birine bulaştırdım o kişi vefat etti nasıl ödeyeceksin vebalini. Bir çok unsur var işte bunları bana yaptıran korku değil sadece empati.

Sadece korku ile olacak bir şey değil bence yoksa bende korkmuyorum bağışıklığıma güveniyorum ve kolay atlatırım diyorum ama yine de 1 senedir dışarı çıkmadım. Neden çünkü insanlar gece gündüz uğraşıyor normale dönelim diye nasıl duyarsız olayım, bana bulaştı diyelim ben taşıyıcı oldum bi şey olmadı bana ama birine bulaştırdım o kişi vefat etti nasıl ödeyeceksin vebalini. Bir çok unsuz var işte bunları bana yaptıran korku değil sadece empati.
Bahsettiğim arkadaşın korkmasına edilen laflardı. Malesef 1 yakınımızı kaybettik. Çok genç bir akrabam da çok çok zor atlattı. Empati yapabilir bir toplum olsak bu halde olmazdık. Bende sizin gibi çıkamayan değil çıkmayanlardanım. Kimsenin vebaline girmek istemiyorum.

Bahsettiğim arkadaşın korkmasına edilen laflardı. Malesef 1 yakınımızı kaybettik. Çok genç bir akrabam da çok çok zor atlattı. Empati yapabilir bir toplum olsak bu halde olmazdık. Bende sizin gibi çıkamayan değil çıkmayanlardanım. Kimsenin vebaline girmek istemiyorum.

Ben genel yazdığınız için size bu şekilde yaZdım zaten korkanlar tedbirli davranıyor ama dışarıda olanların tek nedeni korkmamak değil duyarsız olmak herşeye karşı duyarsız olmak. Yani hepsi farklı şeyler yoksa korku ile hareket etseler keşke o zaman bir çok konu da yasak, günah ayrımını yapar daha Farklı olurduk, daha hassas, daha duyarlı olurduk bu virüs ben çocukken olsaydi hemen temizlenirdi insanlar duyarlıydı o zaman yasak demeden kurallara uyarlardı. İnsanların duyarsızlık ve bilinç düzeyini ortaya çıkaran süreçten geçiyoruz hep beraber ve sonuçları da maddi, manevi yaşıyoruz.

Ben genel yazdığınız için size bu şekilde yaZdım zaten korkanlar tedbirli davranıyor ama dışarıda olanların tek nedeni korkmamak değil duyarsız olmak herşeye karşı duyarsız olmak. Yani hepsi farklı şeyler yoksa korku ile hareket etseler keşke o zaman bir çok konu da yasak, günah ayrımını yapar daha Farklı olurduk, daha hassas, daha duyarlı olurduk bu virüs ben çocukken olsaydi hemen temizlenirdi insanlar duyarlıydı o zaman yasak demeden kurallara uyarlardı. İnsanların duyarsızlık ve bilinç düzeyini ortaya çıkaran süreçten geçiyoruz hep beraber ve sonuçları da maddi, manevi yaşıyoruz.
Evet genel olarak da öyle aslında. Çoğu kişi ya kendisi hafif atlattığı için ya da bir yakınını kaybetmediği için korkmuyor. Tabi korku da çözüm değil. Empati önemli. Umarım bir an önce tüm insanlık kurtulur. Söylenecek pek de bişey yok aslında. İnsanlar kendini de parçalasa tedbirsiz yine aynı yokunda devam ediyor.

üslup yanlış olmuş olabilir ama kimsenin tahammül seviyesi kalmadı artık .... söylemin hoş olduğunu savunmuyorum ama herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım, maaaş olamayan , kirasını faturalarını ödeyemeyen onca insan var, bu hastalıktan sevdiklerini kayneden ya da o kokruyu yaşayan
Haklisiniz da konu sahibi bu kadar eleştirip sert tepki verirken kendi niye gitmiş avm ye? Hiç gitmeyen biri olarak ben de bunu eleştiririm.
Mecburen diyebilir, isim var diyebilir. Sorsan herkesin bir bahanesi var. Evet ben de çıkmıyorum da, kendi bir sebepten çıkan veya avm ye gidenlerin de sürekli ben enayi miyim demesi de ilginç geliyor. Sizce de öyle değil mi?

Haklisiniz da konu sahibi bu kadar eleştirip sert tepki verirken kendi niye gitmiş avm ye? Hiç gitmeyen biri olarak ben de bunu eleştiririm.
Mecburen diyebilir, isim var diyebilir. Sorsan herkesin bir bahanesi var. Evet ben de çıkmıyorum da, kendi bir sebepten çıkan veya avm ye gidenlerin de sürekli ben enayi miyim demesi de ilginç geliyor. Sizce de öyle değil mi?
1 kereye mahsus 5 dakikalıgına gittim cunku cekim sadece o avmdeki markette kullanilabiliyordu iciniz rahatladimi ihtiyacimi gidermek icin cabucak alıp ciktim millet keyfi elinde kahveleriyle alisveris yapiyordu yemeklee yiyordu kahve zaten keyfe keder bir durum bunu geze geze magazalara bakına bakına icmek ney acabaaa

1 kereye mahsus 5 dakikalıgına gittim cunku cekim sadece o avmdeki markette kullanilabiliyordu iciniz rahatladimi ihtiyacimi gidermek icin cabucak alıp ciktim millet keyfi elinde kahveleriyle alisveris yapiyordu yemeklee yiyordu kahve zaten keyfe keder bir durum bunu geze geze magazalara bakına bakına icmek ney acabaaa

Sizin tuzunuz kuru evinizde oturup çıkmayabiliyorsunuz. Karda soğukta çalışan insanlar o AVM'de sıcacık bir yerde en azından 5 dk sıcak bir ortamda yemek yiyip bir bardak kahve ve çay ile üşümüş ellerini ve içlerini ısıtıyor olabilir. Şahsen biz de öyle yapıyoruz.

Çalışma hayatındaki insanlar için o ortamda ısınıp 5 dk yemek yemek bile lüx olabiliyor. Ama siz evinizde rahat rahat oturabildiğiniz için oradan beddua etmesi çok kolay. Sizin gibi insanlar cidden tahammül gücümüzü azaltıyor . Bir siz varsınız çünkü bu dünyada .. kimin ne şartlar altında ne yaptığını bilmeden sadece evinizde oturun sonra insanlara hakaret edin.

Sizin tuzunuz kuru evinizde oturup çıkmayabiliyorsunuz. Karda soğukta çalışan insanlar o AVM'de sıcacık bir yerde en azından 5 dk sıcak bir ortamda yemek yiyip bir bardak kahve ve çay ile üşümüş ellerini ve içlerini ısıtıyor olabilir. Şahsen biz de öyle yapıyoruz.

Çalışma hayatındaki insanlar için o ortamda ısınıp 5 dk yemek yemek bile lüx olabiliyor. Ama siz evinizde rahat rahat oturabildiğiniz için oradan beddua etmesi çok kolay. Sizin gibi insanlar cidden tahammül gücümüzü azaltıyor . Bir siz varsınız çünkü bu dünyada .. kimin ne şartlar altında ne yaptığını bilmeden sadece evinizde oturun sonra insanlara hakaret edin.
gercekten pes yani bu durumu buna evirip cevirmenizde yani ben zevkine keyfine gezenlere dedim belada okumadim düzgün okuyun

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya

Salgının başından beri gezme, tozma, ziyaret , misafir işlerini kaldırdım ama sık sık dışarı çıktım, yürüyüş yaptım, parkta bahçede vakit geçirdim. 4 aydır da çalışıyorum. İster istemez ilk zaman ki abartılı tedbirleri bıraktık. Başta bende çok kızıyordum insanlara ama artık hak veriyorum. Çok kalabalık semtlerde yaşayıp bir yürüyüş yapma alanı olmayan var, mecburiyetten çıkan var, çalışanlar var. Mesela 15 gün önce elim kırıldı, hastaneye asla gitmem diyordum paşa paşa gittim. Hayat bir yerden devam edecek, insanlara da artık kızamıyorum, herkes çok bunaldı. Sizin gibi düşünüp, markete bile gitmeyen üst komşum geçirdi bu hastalığı, salgının başından beri her gün rutin temizlik, azami dikkat ama nasıl olduysa kaptı demek ki abartmakla olmuyor. İlaveten avm ye gitmeyerek, dışarıda yemek yemeyerek çözülmeyecek bu sorun, ya ülkeyi kapatacaksın, sert tedbirler alıp 45 gün en azından kuş uçurtmayacaksın ya da bunu yaşayıp geçireceksin. Bizim ülkede kapatma gibi bir durum söz konusu olamaz, ekonomi dibe vurdu, millet perişan. O kadar çıkmaza girdi ki işler yaz dönemi devlet tatilin teşvik edilmesine göz yumdu, ortalığı hareketlendirmek için avm leri, cafeleri açtılar, başta ölümcül dendi sonra grip gibi algısı pompalandı o yüzden sakin olun, insanları da anlamaya çalışın. Milletin dengesi bozuldu, kimseye kızamıyorum artık, bireysel tedbirlerle elden geldiğince gayret ediyoruz ama günlük yaşam devam ediyor. İnsanın ruhu yoruluyor izole yaşamaktan, 9 ay sonra kardeşimi görmeye gittim iki hafta önce, evet görüşmemek gerekiyor ama gittim, artık takatim kalmadı bazı şeylere. Ahretliğimle de görüştüm iki üç kez, baktığımızda keyfi bunlar evet ama ruhumunda buna ihtiyacı var. Çalışıyorum, her gün onlarca insanın içindeyim o zaman risk yok ama kardeşimi görmek için var durumu bana artık çok zor gelmeye başladı itiraf ediyorum.

Son düzenleme:
Hanımefendi, avm'de elele gezilmeyecek diye bir kural yok. Zaten aynı evin içinde yaşayan insanlar, evliler falan avm'de elele tutuşmayacak mı densin?
Evden adım atmamak ta abartı yani, önlemini alır çıkarsın, marketine de gidersin...
Maskesiz oturmak hata evet ama gerizekalılar falan ne demek oluyor şimdi?

Ben çalışıyorum ve her gün dışardayım mecburen, gelirken de markete uğramak durumumdayım..O zaman beni görsen markette demekki bela okuyacaksın

6 aydir gitmiyordum ama artık ben de dün dayanamayip kuafore gittim sac kestirdim, boyattim, 2 saat kaldım. Çok da iyi oldu yüzüm gözüm açıldı ferahladim kendimi daha iyi hissediyorum.
Heryer acilinca aşı da olmadigimiz için zaten vakaa sayıları tekrar artacak. Subatta normallesme olacakmis. Normallesme olmadan risk azken işlerimi halletmeye çalışıyorum...

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Kimseye hakaret etmeye hakkınız yok. Derdinizi hakaret etmeden anlatabilirsiniz dimi? O beddualar da sahibine döner dikkat edin.
Corona konusunda haklısınız ama yapacak bir şey yok zorla kimseyi evlerine kapatamayız. İyice saldı herkes 🤷‍♀️

Milletin hakkına girerim diye evden çıkmayıp bir avm insana beddua etmekte çok değişik...
Rahatsızsanız gitmeyin avm ye.
Buradaki avmlerde güvenlik geziyor
Kimse yemek yemiyor
Sayılı kişi alınıyor
Maskesiz kimse yok içeride
Kahve satışı vs yasak
Ayrıca en büyük suç avmleri açanlarda ⬆️

Valla ben 5 ay evden çıkmadım daha sonra kuaföre de gittim markete de. Ağdamı da yaptırdım saçımı da.
İhtiyaç için yeri geldi avm ye de gittim
Bunların hiçbirinde virüs kapmadım.
Ama bilin bakalım nereden virüs kaptım?
Ben öğretmenim.
Okulların kademeli olarak açıldığı ilk hafta virüse yakalandım.
Benimle birlikte pekçok öğretmen arkadaşım da yakalandı.
Neden?
Çünkü küçük çocuklar oyun oynarken her şeyi unutuyor.

Arkadasim burada seni elestirenlerin cogu da avmlerde corona yokmuscasina fink attigi icin elestiriyolar zaten😀Calisaari kastetmedigini de belirtmissin.Keyfe keder gezenleri soyluyorsun iste.Bunu anlamayacsk ne var.Demekki buradakiler de oyle yaptigi icin kiziyolar soylediklerine.Ayrica diliniz tabiki sinirli ve agir olacak.Hergun yuzlerce insan oluyor hem kendi hem diger insaarin sorumsuzluklari yuzunden.Sonuna kadar katiliyorum ama hic bitmeyecekler bunu da biliyorum

Kimseye gerizekalı deme hakkına sahip değilsiniz üslubunuza dikkat edin lütfen beğenmeyebilirsiniz ters gördüğünüz davranışlar olabilir ama onlara gerizekalı demeniz fazlaca olmuş
Insanlar oluyor siz kibarliktan bahsediyorsunuz.Bir yakininizi coronadan kaybedin de ben gorurum kibarligi.Yapilan sey ahmakca.Corona da avm de gezmek tam bir ahmaklik ve sorumsuzluk.Bir nevi salgini daha da yaymak ve cana kastetmek.Bunun kibarligi olamaz.Boyle insanlara ( keyfi keder can sikintisindan gezenleri soyluyorum) ne desen az bence

Insanlar oluyor siz kibarliktan bahsediyorsunuz.Bir yakininizi coronadan kaybedin de ben gorurum kibarligi.Yapilan sey ahmakca.Corona da avm de gezmek tam bir ahmaklik ve sorumsuzluk.Bir nevi salgini daha da yaymak ve cana kastetmek.Bunun kibarligi olamaz.Boyle insanlara ( keyfi keder can sikintisindan gezenleri soyluyorum) ne desen az bence
Kaybettim ben teyzemi kaybettim iyi mi dün akşam da hüngür hüngür ağladık oldu mu şimdi yine de kimseye gerizekalı deme hakkına sahip değil saygılı bir şekilde ifade eder üslub denen birşey var evinde saysın sövsün burası bir topluluk ve dikkat etmeli

Bende sizin gibileri anlamiyorum
Sorsan aslaaaa evden çıkmiyor, kimseyle görüşmüyor, marketi bile online hallediyor, hep evde ama Avm ye mecbur gitmiş. Sadece 5dk! Gitmişken birsürü eleştirecek şeyler görmüş. Hata insanlara hakaret, beddua etmeye kendinde hak görmüş. Herkes laylaylom birtek siz dikkat ediyorsunuz zaten.
Avm ye en son Temmuzda gitmiştim sanırım. Normalde haftada 1-2 kez mutlaka girerdim birşey almasam bile gezerdim ama şuan gitmiyorum. Bizimde çok ihtiyacımız oluyor, ama 5 dk da olsa gitmiyoruz. Zaten avm ye giripte 5 dk içinde çıktım demek hiç inandırıcı değil.
Kahve,yemek satılıyorki insanlar alıp yiyor içiyor dimi? Yemek yerken maskeyle nasıl yesin zaten insanlar.

Benim annem ölümden döndü ama yine de kimseye hakaret etmedim. Annem AVM ye giden biri değil ki evden bile çıkmadı. Siz neyi savunuyorsunuz. Medeniyeti de bırakacaksan diğer canlılardan farkımız ne olacak o zaman. Biz insanız ve buna göre davranmalıyız. kim hakaret ve şiddet göstererek haklı oldu acaba

Back
X