Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...
Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Salgının başından beri gezme, tozma, ziyaret , misafir işlerini kaldırdım ama sık sık dışarı çıktım, yürüyüş yaptım, parkta bahçede vakit geçirdim. 4 aydır da çalışıyorum. İster istemez ilk zaman ki abartılı tedbirleri bıraktık. Başta bende çok kızıyordum insanlara ama artık hak veriyorum. Çok kalabalık semtlerde yaşayıp bir yürüyüş yapma alanı olmayan var, mecburiyetten çıkan var, çalışanlar var. Mesela 15 gün önce elim kırıldı, hastaneye asla gitmem diyordum paşa paşa gittim. Hayat bir yerden devam edecek, insanlara da artık kızamıyorum, herkes çok bunaldı. Sizin gibi düşünüp, markete bile gitmeyen üst komşum geçirdi bu hastalığı, salgının başından beri her gün rutin temizlik, azami dikkat ama nasıl olduysa kaptı demek ki abartmakla olmuyor. İlaveten avm ye gitmeyerek, dışarıda yemek yemeyerek çözülmeyecek bu sorun, ya ülkeyi kapatacaksın, sert tedbirler alıp 45 gün en azından kuş uçurtmayacaksın ya da bunu yaşayıp geçireceksin. Bizim ülkede kapatma gibi bir durum söz konusu olamaz, ekonomi dibe vurdu, millet perişan. O kadar çıkmaza girdi ki işler yaz dönemi devlet tatilin teşvik edilmesine göz yumdu, ortalığı hareketlendirmek için avm leri, cafeleri açtılar, başta ölümcül dendi sonra grip gibi algısı pompalandı o yüzden sakin olun, insanları da anlamaya çalışın. Milletin dengesi bozuldu, kimseye kızamıyorum artık, bireysel tedbirlerle elden geldiğince gayret ediyoruz ama günlük yaşam devam ediyor. İnsanın ruhu yoruluyor izole yaşamaktan, 9 ay sonra kardeşimi görmeye gittim iki hafta önce, evet görüşmemek gerekiyor ama gittim, artık takatim kalmadı bazı şeylere. Ahretliğimle de görüştüm iki üç kez, baktığımızda keyfi bunlar evet ama ruhumunda buna ihtiyacı var. Çalışıyorum, her gün onlarca insanın içindeyim o zaman risk yok ama kardeşimi görmek için var durumu bana artık çok zor gelmeye başladı itiraf ediyorum.