• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cildiricam ya napmaliyim ?

yolakes

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
545
339
323
İstanbul
Arkadaslar kimseyle birlikte yemek yiyemez oldum igreniyorum insanlarin yemek yiyisinden oofff annem kardesim hepsini yemek yerken olduresim geliyor insan yemek yerken bu kadar agiz sapurdatir mi cildircam cay icerken bile hopur hopur of defalarca uyardim defalarca hala bir degisiklik yok.bu konuda herkese cok dikkat ediyorum cafede oturmak iskence oluyor insanlarin yemek yerkenki agiz sekilleri vs resmen beni hayattan soguttu.cok guzel bir bayan is arkadasim vardi beraber yemege gidelim dedik aman allahim bitti gozumdeki o tas gibi hatun gitti parmaklarini agzina sokuyor sapur supur yiyordu resmen yemegi bu sebepten hep tek basima yemekhanede yiyordum en koseye gecip kimseyi gormeden duymadan.kalabalik grupla yemek yemek zorunda kaldigimda kafami onumden kaldirmam.ayna karsisinda en kibar nasi yerim diye denemeler yaparimki sirf insanlar benden igrenmesin diiye.peki neden insanlarimiz bu konuda hassas degil sapursupur igrenc bi sekilde yemek yiyen cocuguna aferin cocuguma nasi istahli yiyor diyen aileler oldugu surece ben yemek yiyemixem disarda sanirim :(

bu durum hiç normal değil. hem kendinize hem etrafınızdakilere yazık.
bunun tıbbi bir karşılığı vardır ama ben bilemicem. bir psikiyatriste gidin.

bende aynı dertten muzdaribim yemek yerken şapırtı şurultu hopurtu olmayacak elle yemek yenmiycek ağız açık olmayacak yoksa kafayı yiyorum bu yüzden genelde:27: tek yerim yemeği

Hadi ailen öyle yiyor onca uyarılara karşı hala düzeltmiyorlar yeme şekillerini ama benim anladığım siz bütün insanlara karşı tiksinme içindesiniz.
Şapurdatmayan birini görseniz bu seferde başka şeye mana bulucaksınız.Bence bi psikoloğa gidin. Bi sorun var sizde...

hayır şapırdatmayan insnalarla hiç bir sorunum yok benim sadece yemek yediğim ortamın sessiz olması gerek ağzında yemek varken konuşmaması filan gerek ama bazıları ağzı doluyken konuşmaya filan çalışıyor ifrit oluyorum.psikolojik bişey olsa herkesle yemek yiyemememiz gerekir ama bence arkadaşın durumda benim gibi düzgün yiyen insanlarla yemek yiyebiliyor sanırım

bence siz bunu takıntı haline getirmişsiniz ,ve herkesi istem dışı takip eder olmuşsunuz ,rahatsızlık verici ,ben yemek yerken bana böyle tuhaf bakan bir kişiden asıl ben rahatsızlık duyardım ,sizin bariz bir rahatsızlığınız var ,elbette bende rahatsız olurum iğrenç şekilde karşımda yemek yiyenlerden ama yemekhanede en köşeye sinecek kadar ,cafelerde milleti dikizleyecek kadar değil elbette .

bence siz bunu takıntı haline getirmişsiniz ,ve herkesi istem dışı takip eder olmuşsunuz ,rahatsızlık verici ,ben yemek yerken bana böyle tuhaf bakan bir kişiden asıl ben rahatsızlık duyardım ,sizin bariz bir rahatsızlığınız var ,elbette bende rahatsız olurum iğrenç şekilde karşımda yemek yiyenlerden ama yemekhanede en köşeye sinecek kadar ,cafelerde milleti dikizleyecek kadar değil elbette .

Ben de yemek yerken karşıma hep temiz yüzlü insanları görmek istiyorum, bu konuda takıntılıyım

Ben de çok sinir oluyorum o duruma.Sofraya otursam bile görmemek için çok az yer hemen kaçmaya kalkarım :) Bazen bu yüzden hçbir şey yiyesim gelmez aç aç gezerim valla ne zaman sakin ortam bulsam gider tek başıma yerim.Annem bilir huyumu uyarır bazen çevrmdekileri ama değişmiyolar yani yapcak bir şey yok ...

Arkadaşım
Tıbbı bir belgeselde izlemiştim.Tıpkı senin gibi etrafındaki insanların yemek yemesinden rahatsızlık duyan bir kız vardı.
Ailesiyle beraber yemek yemiyor insanlardan olabildiğimce izole bir hayat sürdürüyordu.
Başka insanları yemek yerken görmesi dahi çıldırmasına sebeb oluyordu.
Bu kıza OKB teşhisi kondu ve terapi ve psikiyatrık yardım ile hayatını düzeltmişti.
Sende bir uzmandan mutlaka yardım almalısın.

Son düzenleme:
Ben de deliriyorum ya. Babam delirtir beni. Şapır şapır yiyor herşeyi. Bence bende sorun yok onda var

Bence sizde psikolojik bir rahatsizlik olabilir yada baslangici olabilir,
insanlarin yeme sekillerinden bu kadar rahatsiz olmaniz hic normal gelmedi bana,
hadi 1 kaci oyle kotu yiyorda hepsimi kotu yiyor bi psikologa gorunmenizde fayda var:34:

bence ayna karşında yemek yemeği deneyın sizde onlardan farksız görunuyorsunuzdur sadece onları çok incelediğinizden buyuyor gözünüzde şapırtı konusuna pek çok kişinin tahamulu olmaz ama herkezmi şapırtadıyor yahu bence siz baya bı tajkıntı yapmışsınız durumu

Dışarda yemek yerken milleti mi dikizliyor sunuz nasıl yiyorlar diye , sizinde davranışlarınız pek normal değil gibi...

bence ayna karşında yemek yemeği deneyın sizde onlardan farksız görunuyorsunuzdur sadece onları çok incelediğinizden buyuyor gözünüzde şapırtı konusuna pek çok kişinin tahamulu olmaz ama herkezmi şapırtadıyor yahu bence siz baya bı tajkıntı yapmışsınız durumu

Bende tam bunu diyecektim , kendisinin nasıl yemek yediğini çok merak ettim.

Bir sağlıkçı olarak söylüyorum anlattığınız kadarı ile kardeşimde psikolog az çok biliyorum bazı şeyleri obsesif kompülsif bozukluk gibi görünüyor. Bence gidip test olun. Bütün insanlarmı bu sekilde yemek yer size göre ayrıca taş gibi hatunlar falan garip.

Back
X