Çıldırmak üzereyim

serpil21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
348
1
46
Hakkari
slm kızlar sizinle bi derdimi paylaşmak istedim tecrübelerinize ve desteginize ihtiyacım var
ben kayseride yaşıyorum nişanlımda kütahyalı ama hakkaride uzmancavuş şu anda. bizim sorunumuz şu nişanlımın abisi bekar ve asker bizim evlenebilmemiz için ailesi kaynımında düğünde olmasını istediğinden onu beklememizi istiyolar benim için sorun değil ama nişanlım orda yanlız üstelikte ailesinin desteği olmadan ev kiralayıp eşyaları aldı bu yaz düğünümüzün olmasını istiyor sırf abisi yok diye ailesi yüzünden hem hasretlik cekiyoruz hemde nişanlım birlikte kaldıgı için boşuna kira ödüyo herseyi onun üzerine attılar zaten borca girdiği yetmiyo gibi bide hem ailesine hemde asker abisine para desteğinde bulunuyo ve durumda orada cok stres yaptıgı için haliyle bende geriliyorum ve birbirimizi kırıp bosuna ilişkimizi yıpratıyoruz içimkötükedihüso cok doldu sadece paylaşmak istedim ben napiyimm şimdi

belki abisinin beklenmesinin istenmesi normal ama bunu neden daha önce nişanlına demedilerde nişanlın ev kiraladı.boşu boşuna masraf bence gelmesine çok varsa hiçte beklemeyin.

Durumu nişanlınızın ailesine anlatın, yani nişanlınız anlatsın.
Sonuçta haklısınız onunda desteğe ihtiyacı.
Abide gelmek zorunda değil, gelse iyi olur ama gelmiyo diyede uzatmak saçma.
Hem deyin siz onlara hayırlı işler uzamaya gelmez.
Aslında bunu erkek aileleri derdi hep ama para sıkıntısımı var onu bahane ediyolar ?

biz düğünü 7 ayda yapmayı düşüoduk abisi 9 ayda gelio askerden ama sorun şu bu seferde benim nişanlım 9 ayda izin alamıor ailesi ilk başta abisne zin alıız ederiz yaparız yedinci ayda düğünü dedi şimdide abissinin izini kalmadıgı için izin de alamıo böylelikle seneye kalıo düğün zaten birbirimizden uzak kaldıgımız her saniye kavga edioz bilmiorum ya abisi bekar ya onu çiğnedin bari düğünde bulunsun diolar ne yapıcaz bilmiorum

valla gayet de haklılar.
hem nişanlınız da kardeşi olarak abisnin olmadığı bir düğünü içine sindirebilecek mi??
bende ayrı şehirlerde oturup 6 sene sonra evlendim ama kardeşim için olsa 1 sene daha beklerdim şahsen.

benim için onemli değil zaten ben beklerim ne olur en fazla çok özlerim özlemlerde sevgiyi büyütür ama nişanlım sorun yarato bi abi tutturnuşlar dio onun için abisi olmuş olmamış onemli değil ama bende istiyorum biraz önce olsun o uzman çavuş daglarda kafayı yemeden evlenseydik bi başka bişey istemicem ailesiyle küs şimdi izin vermiorlar diye ben gelip 7 ayda düğünü yapıcamm kavuşucam sana dio ama ailesiz düğün olmaz bende ben evlenmem oyle dedim bu sefer bana da kütü ne yapacam ben aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

Aile haklı, bende olsam beklerim kardeşimi, ama buradaki sorun nişanlınız, kusura bakmayında sırf bir an önce evlenmek için (her ne kadar size hasret kalmak gibi bir bahanesi olsada) abisini, ailesini silebiliyor. Bence siz bu olaya karışmayın ve yine benceeee aileler olmadan düğün yapmayın, ben kırıklıklar üzerine kurulan evliliklerin pek mutlu olmadığının örneklerini çok gördüm. Bir kaç ay için kimse kimsenin kalbini kırmasın.
Ayrıca siz istediğiniz tarihte evlensenizde o kirayi ödeyecek, evlenmesenizde ödeyecek, bir kaç aylık kira yada bir kaç aylık ayrılık sorun olmamalı.
İnşallah nişanlınız sakinleşirde olay tatlıya bağlanır.

biz düğünü 7 ayda yapmayı düşüoduk abisi 9 ayda gelio askerden ama sorun şu bu seferde benim nişanlım 9 ayda izin alamıor ailesi ilk başta abisne zin alıız ederiz yaparız yedinci ayda düğünü dedi şimdide abissinin izini kalmadıgı için izin de alamıo böylelikle seneye kalıo düğün zaten birbirimizden uzak kaldıgımız her saniye kavga edioz bilmiorum ya abisi bekar ya onu çiğnedin bari düğünde bulunsun diolar ne yapıcaz bilmiorum

aslında tabiki normal zamanda abinin beklenmesi gerekir ama sizin bahsettiğiniz konuda bir inatlaşma var gibi sanki. baştan herşey abinin durumu göz önüne alınarak 7. aya göre ayarlanmış, sonra abi izin alamıyor diye 1 sene düğün ertelenmek istenmiş. bence bu bencillik. askerlikte askerin gelebileceği zamanlar bellidir. siz abinin izni kalmamış diyorsunuz, demekki daha önceden mevcut izinleri abi düğünü düşünmeden kullanmış, bence bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yok. nişanlınız 1 yıl daha boşu boşuna kira ödeyecek. sırf abinin gönlü olsun diye bu kadar maddi sıkıntıya girilmez bence. zaten abi normal bir abi olsa kardeşinin bu sıkıntıya girmesini istemez ve düğününü yap derdi. en azından iznini kardeşinin düğününe göre ayarlardı.
aile kardeşi abiden önce evlenecek diye mi acaba işi uzatmaya çalışıyorlar acaba ?

seven biri için evlenip kavuşmak istemek bahane midir? bu en tabii istektir. bence içinde bulunduğu ortamın gerginliği var üzerinde. sadece sana kavuşmak istiyo. bütün sorunları unutmak istiyo. bu şekilde her şeyin sona ereceğini düşünüyo. canım tatlı dille ikna et onu. üzerine gitme hep alttan al bu dönem geçene kadar.. yapoabileceğin başka bişey gelmiyo aklıma

bence abisinin de işin içine karışması gerekiyor. ailesini arayıp anne baba beni beklemeyin, bakın benim yüzümden kardeşimle aranız bozuluyor, ne zaman yapmak istiyorsa yapsın düğününü demesi lazım.
ben nişanlın haklı demiyorum. tabiki abinin beklenmesi gerekir ama nişanlının psikolojisini de çok iyi anlıyorum. güneydoğuda askerlik yapan birinin eşi olarak. siyahı beyaz görebilir ona bi lafım yok.
ama aileler olmadan küs evlenmeye ben de karşıyım sakın buna mahal verme.

aslında tabiki normal zamanda abinin beklenmesi gerekir ama sizin bahsettiğiniz konuda bir inatlaşma var gibi sanki. baştan herşey abinin durumu göz önüne alınarak 7. aya göre ayarlanmış, sonra abi izin alamıyor diye 1 sene düğün ertelenmek istenmiş. bence bu bencillik. askerlikte askerin gelebileceği zamanlar bellidir. siz abinin izni kalmamış diyorsunuz, demekki daha önceden mevcut izinleri abi düğünü düşünmeden kullanmış, bence bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yok. nişanlınız 1 yıl daha boşu boşuna kira ödeyecek. sırf abinin gönlü olsun diye bu kadar maddi sıkıntıya girilmez bence. zaten abi normal bir abi olsa kardeşinin bu sıkıntıya girmesini istemez ve düğününü yap derdi. en azından iznini kardeşinin düğününe göre ayarlardı.
aile kardeşi abiden önce evlenecek diye mi acaba işi uzatmaya çalışıyorlar acaba ?

kesinlikle sana katılıyorum bencede bencillik başka bişey değilkötükedihüso

bekleyin diyeceğim ama 1 sene de çokmuş.bilmiyorumkismilekeşke evi bu kadar erken tutmasaydı nişanlın.boşuna kira vermemiş olurdunuz
eğer nişanlın yaza düğün yapmak istiyorsa bence abisini arayıp onun gönlünü yapsın.böylelikle kimsede kırılmaz sizde gönül rahatlığıyla düğününüzü yapmış olursunuz

Bence de aile haklı. Çok önemli bir zorun yoksa kardeş olmadan düğün olur mu?
Nişanlınızın da psikolojik olarak zor bir dönemi olabilir ama iş size düşüyor. Onu ikna edeceksiniz.
Ailerle küs evlenmeyin sakın. Acısı çok çıkar, bir ömür kökü kazınmaz bu zamanda yaşanan sorunların.

eyvahhhh bir kütayalı zede daha :))))) onlar kötahyalıdır güzelim cahilin önde gideni. ama süslerine düşkündürler. ahhh ahhh yandın sen. benim eşiminkilerde öyle eşim çok iyi ama ilesi tam bir şeytan. ilk önce düğününüz için şunu alın bunu alın derler ve borçlarını tamamen üzerinize yıkarlar. düğünden önce huzursuzluk yaratırlarki kız tarafı fazla bişey istemesin. düğündede aynısını yaparlar. karışan çok olur para veren olmaz. takılarınıza sahip çıkın bütün hepsini toplarlar siz avucunuzu yalarsınız. kaynını bekleme durumu ise ne yapr ederler bekletirler hiç karşı çıkmayın. en güzeli uzakta yaşıyacak olmanız. baştan söyleyeyim sakın ha yüz verme. kötahyalılar kavga edip edip barışmak isteyen tipler ve ağızlarıda çok bozuk insanlar. dediklerini yapmadığın anda değişirler hakaretler küfürler havada uçuşur. sakın dış görünüşlerine aldanma.
nişanlınla ikiniz çok sabırlı olmanız gerekiyor. mevlam bol bol sabır versin ne diyeyim. biz az kaldıydı delirmeye:((((

canım benim erkek kardeşimde sırnakta uzm.çvş tamam dagdalar haklısın psikolojik olarakta sen yanında olmak istiyosun ama yine şimdi evlenseniz eşin yanında fazla kalamıcak ki helede su aylarda çok yogunlar ve o hep göreve gidicek...aileylede her ne kadar sizi anlamasalarda bencede kötü olmayın derim bekle canımcım bak benim eşimde polis bende bekledim askere gitti geldi evlendik yani canım ailesinin bedduasını felan almayın sen moral ver nişanlına kavusucaz diye ha 7.ci ayda evlenmişsin ha 9.ayda canımcım hem nişanlın niye askeriyede kalmıyoki kira veriyo demişsin benim kardesim askeriyede kalıyo şimdiden size mutluluklar dilerim bitanem....rabbim yar ve yardımcınız olsun agzı tadıyla olsun dügününüz de inşallahhh

Son düzenleme:
Back
X