Çıldırtan çocuk sevgisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi gunessizkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gunessizkedi

Ziyaretçi
Merhaba, benim görümcemin 2 çocugu var. Sorun şu ki ben eşimle evlenmeden nce dünyaya gelen bu çocuklarla iligili o kadar çok şey anlatıyor ki görümcem, daralıyorum. Yani bi çocugun yaptığı bi çocukluğu, komikliği, söylediği bi yanlış kelimeyi önce bana anlatıyor gülüyor, sonra eşimin yanında ben varken bi de eşime anlatıp gülüyor, sonra bi daha başkası gelince ortama, ona anlatıp gülüyor. Çıldırcam ya...Bana çocugununun otunu bkunu, yaptığı en ufak sevimliliği bana anlatasın ya. Benim kardeşimin çocukları değil onlar, benim kardeşim değiller, ben yokken doğmuş çocuklar. Yani artık o kadar bunaldım ki ikisinin de taaa 4-5 sene öncesinden başlayarak yaptıkları şirinlikleri dinlemekten, valla çok pis terslicem ya. Ne desem napsam da çıksam işin içinden ?

Sizin de bebeğiniz olsun sizi de görürüz....
Ayrıca bu rahatsızlık niye... ılla bir bebeğin yada çocuğun komik anlarının anlatılması için sizin kardeşiniz yada kardeşinizin çocukları mı olması gerekiyor....

Terslemenizi gerektirecek bir durum yok, dinlemek iistemiyorsanız mutfağa su alma bahanesiyle gidip bi süre dönmeyin, böylece dinlememiş olursunuz, yada abla daha önce de anlatmıştın biliyorum dersin konu kapanır...
Terslenecek bir durum yok bence....

Aaaaa anlamadım...
Kadın bebelerini anlatıyor,neden bu kadar rahatsız oldunuz ki?:uhm:

Ya valla yanımızda olsan anlarsın sen de. Sohbet konusu sürekli bu olunca, kendi anlatıp kendi gülünce ben de başlarda hihiih diye gülermiş gibi kasmak zorunda kalıyorum, kasmasam asık suratlı duruyorum. Bilmiyorum benim çocugum olduğunda herkesin onun her anını bilmekten keyif alacağını düşünüp sohbetlerimin tek konusunu mu yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana çocugununun otunu bkunu, yaptığı en ufak sevimliliği bana anlatasın ya. Benim kardeşimin çocukları değil onlar, benim kardeşim değiller, ben yokken doğmuş çocuklar. sizin kardeşinizin çocuğu değil onlar ama eşinizin kardeşinin çocukları..çok yanlış bi tutum içindesiniz bence..allah kimseye sizin gibi gelin vermesin..

böyle sık sık çocuklarını anlatanlara bende köpeklerimi anlatıyorum.:) konu br daha pek açılmıyor.

Nolmuş eşimin kardeşinin çocuklarıysa? Kaçıncı derece akraba sizce? Beni ilgilendirmeyen ve her çocugun yapacagı ama bana hiç bi anlam ifade etmeyen yok ayşe kolunu kaldırdı, yok ali bacagını indirdi, sonra hep beraber güldük gibi saçma sapan şeyleri dinlemek istemiyorum.Bi bakarsın karşıdaki soruyosa, ilgiyle dinliyosa anlatırsın di mi? Nezaketen dinlediği belliyse bi daha o konuyu açmazsın. Nasıl ki bi insanın evinin her detayını, özelliklle de ay kapının kenarı mavi renk, salonun ucu bilmem ne boyası diye sürekli anlatılması, yurtta oturan bi öğrenciyi ilgilendirmezse, ev eşinin kardeşinin eşinin evi bile olsa, bu çocukların her hareketleri de beni ilgilendirmiyor işte, bu kadar.

böyle sık sık çocuklarını anlatanlara bende köpeklerimi anlatıyorum.:) konu br daha pek açılmıyor.

Valla süper yöntemmiş. Önce kahkahamı atıp sonra uygulamaya geçicem. kaydirigubbakcemile5 Evet işte demek istediğim bu.Köpek sahibi olmayan birine ben tutup 2 köpeğimin "minnoşluk"larını anlatsam kaç dakika dinlerler acaba? Umarım şimdi yine yanlış anlama meraklısı hatunlar çıkıp nasııı yannnee, köpekle çocugu mu kıyaslıyosaaannn demez Çok üzgünüm çoook

Bana çocugununun otunu bkunu, yaptığı en ufak sevimliliği bana anlatasın ya. Benim kardeşimin çocukları değil onlar, benim kardeşim değiller

Ha siz diyosunuz ki benim kardesimin cocukları olsa anlatsın dinler, seve seve gülerim.
Nası bi mantık bu görümceniz de esinizin kardesi sonucta..

Hem de öyle hemen celallenmeyin sonucta konu acmıssınız ve yoruma acıksınız ve gelen yorumlara da saygı duymak zorundasınız.

Hayır arada ayrım yaptığım için değil. Kendi kardeşim yapsa ona da uyuz olurum tabii ki. Ama hiç değilse çocukların doğduğu günü biliyorumdur, büyüyüşlerini grmüşümdür, az çok gözümde canlanır, sevimli gelir, anlatılan ilgimi çeker. Ama dedim ya, ben evlenmeden önce geçmişe yapılan flashbacklere uyuzum.

Yoruma bak hizaya gel diyorum :))) Gidin sorun bakalım kayınvalideye allah benim gibi gelin versin mi vermesin mi? Burada yazan hiç bi cadaloz gelinlik örneğini yapmamışımdır ben. Her türlü inceliği de gösteririm, neye alerjisi olduğunu, neyi sevdiğini, nasıl konuları konuşmaktan hoşlandığını herşeyini bilir ve ona göre davranırım.Aynı hassasiyeti görümce hanım da gösterse sorun yaşanmayacak belki. Kısacası Allah size de benim gibi gelin versin dicem de, güzel dileklerde bulunmak istemiyorum zemuszemus neyi hakediyosanız onu versin bayan önyargı.

O zaman görümceniz cocuklarınızdan bahsedince siz de konuyu degistirin baska nasıl bir cözüm olabilir ki

Hem de öyle hemen celallenmeyin sonucta konu acmıssınız ve yoruma acıksınız ve gelen yorumlara da saygı duymak zorundasınız.

Celal filan yok kafamda hamfendiciğim, sadece yanlış anlaşılmalar olmasın diye uyardım.

canım sen cok kızmıısın gercekten
aynı seyı kayınvalıdem yapar kızının ıkı kızı var tek torunu onlar bızımde cocugumuz olmadı uzunsure gercı hala yok
sureklı torunlarını anltır onlar gelınce seveceggım dıye olur bıter
baslarda bende cok cocuk sevdıgım ıcın zoruma gıtmezdı ama zmanla tedavı surecı fılan basladı aynı seylerı kafam goturmemeye basladı bunaldım sıkıldım kırıldım zaman zman
ama baı seylerı oldugu gıbı kabulllenmek lazım he de gec bosver her soze katılma ve gulmek zorunda degılsın, ınsanın her zman psıkolojısı bır olmuyor kaldıracagı zaman oluyor kaldıramayacagı zman oluyor
cok takma kafana anlatırsa anlatsın

O zaman görümceniz cocuklarınızdan bahsedince siz de konuyu degistirin baska nasıl bir cözüm olabilir ki

Ya sonuna kadar dinlemiyorum zaten. Su almaya gitmek, telefon edicem diyip yanından uzaklaşmak, konuyu değiştirmek, bunlar denenmiş ve etki etmemiş yöntemler malesef :umursamaz:

kaynanamda süreklibana kendi nasıl gelinmiş aynı hikayeyi anlatıyo neyapıyım tersliyimmi şimdi yeter aynı şeyi dinliyom die napalım onuda böyle kabul etmek lazım demekii konuşcak başla şeyi yok onla gurur duyuyo onu anlatıyo bende kızımı anlatırım ama çok anlatmam kiş nazar deger die korkarım biraz aşırımı tepki göstermişin ne

-tatlicadiarzu-
çevresinde çocuk olan ve yaptıklarını dinleyen eminim sadece siz değilsinizdir...

dinlemek zorunda değilsin hiç dinleme bence..
ben olsam dinlemezdim

Valla anlamadım tamam sıkıcı olabilirde konu yapılacak dertmi sizin derdinizmi yok...kafaya takacak başka bir şeyinizmi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…