Çıldırtan çocuk sevgisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi gunessizkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ay bende sürekli esime yigenlerimi anlatiyorum bugun pasam böyle yapti sari kusum bunu yapti bi agiz dolusu anlatiyorum esiminde hosuna gidiyor gibi dinliyor acaba o da rahatsiz oluyormudurki bilmiyorumkismile
hatta sadece yigenlerimi degil esimin kendi yigenlerinede bayiliyorum
yazin bir ay kayinvlademlerde beraberdik görümcemle esim eve geldimi bu sefer onu anlatiyordum yigenin sunu yapti bunu yapti ya bu o kadar rahatsiz edici biseymiki ben anlamadim
hatta cocugum olmadigi halde saatlerce arkadaslarimin dogum hikayelerini dinliyorum :hulya:

Ehhh? Madem bu kadar kesin ve netsin neden görümcene bunu söylemiyorsun?

Yoksa cesaretmi edemiyorsun?
Yoksa sonradan esinle papaz olursun diyemi korkuyorsun?

Burdaki insanlara böyle sallamana gerek yokki güzelim, görümcene yap bu agzi....lüften ben dinlemek istemiyorum yeter de.....

Yaptım evet, mal gibi kafamı tv'ye çevirip hülyalar alemine de daldım.Ama bi de batınca insana hep batar ya, bu sefer yanımdaki başka birine anlatıyor. Sanırım çok çok çok daha az görüşmeliyim.

:roflol:
az görüş valla batmış sana bir kere..

Aslında tamamen haksız değilsin sen.
Konuyu çocuklar olarak düşünmeyelm.
İnsanların biraz düşünmesi lasım..
Bazı insanlar kendilerinş çok ilgilendiren konuların, herkesi de ilgilendireceğini düşünüyorlar ne alakaysa.

Ve karşılarındakini ne kadar sıktıklarının ve itici geldiklerinin farkında değiller..

napıcan işte..fazla görüşme ya da hemen konuyu değiştir.sempatiksalakcinni

kesinlkle sizde onun daralacağı şeyleri anlatın kabak tadı verene kadar.

evniz kedi köpek varsa onu anlatın. yoksa bir balık alın buluştuğunuz an başlayın balığın nasıl yüzdüğünü nasıl yem yediğin anlatmaya.
resmlerini çekn telefona hatta videolarını ikide bir gösterin.
çevremzde ki çok sayıda arkadasımızın bebeği oldu. ee siz düşünmüyormusunuz dye tuhaf havalarda sorarlar sık sık. bende başlarım anlatmaya iki kızım var zaten. biz bir de oğlan bulucaz diye.
gece yanımızda nasıl uyuduklarından nasıl gezdiğimizi kıskançlıklarını oyunlarını. hatta bir yerde oyuncak alıyorlardı çocuklarına sizin de olsun sizde alırsınız falan . bende bzm köpekler oynuyor onlarla deyip bir sürü almıştım. oynuyolar ama:))) artık kimse çocuk yapın yada çocuğunuz olunca böyle olacak gibi yol göstermeleri yok.
hatta görüştüğümüzde senin kızların nasıl diye soruyolar o biçim alıştılar.:))

Er cacim lüften darilma kizma ama bu yoruma cok sasirdim.

Bir bebekle bir köpegi veya baska evcil bir hayvani ayni kefeye koyar gibi konusmalar hic hos degil. Hayvan sevgisi iyi hos, ama bir insanla bir hayvani kiyaslamak bana göre dogru degil.

Yeni Anne olmus veya kücük cocugu olan bir kadin gercektende cok SIK cocugundan bahs eder...sunu yapti bunu yapti, bunu yedi bunu icti gibi....bende anneyim, kizlarimin ilk adimlarini, ilk sözcüklerini ilk yaptiklari herseyi cevremle paylasirdim....ailemle arkadaslarimla esimin ailesi ile...ki bu gayet dogal. Bir nevi gurur duymak, sevinc, mutluluk.

Ha tabi Anne olmayan bir kadini bu sohbet SIKABILIR saygi duyarim, ama bu denli kinlenmek nefretlenmek niye?benneyaptımki

Yarin öbür gün onunda cocugu olacak, o zaman cark tersine döner ama.

yok neden darılayım Gülsüm Sultan

aynı kefeye koymak yada kıyaslamak değil. uyku saatinden günde kaç kere çiş yaptığını kullandığı bez markalarını saçma sapan şeylerni dinleyince sinir basıyor. birde gereksiz ayrıntılara giriyor ben zaten çocukları severim ve ilgilenirim. ama sizin de olsa neden olmuyor. çocuk şöyle iyi böyle iyi diye nlatılınca. bende köpek besliyorum ve yaşlılar biraz daha zamana ihtiyacım var dediğim halde hala uzatılınca. birde çocuğun masrafı şu oluyor siz iki kişisiniz masraf olmaz. gibi yaklaşımlara da girilince bende bizim köpeklerin de veteriner ve mama masrafı oluyor diye savunmaya geçiyorum. özellikle hayvan sevmeyen 3 çift beni bezdirdi:)

yoksa her çocuğun ilk dişini doğum gününü adımını ilk kelimesini elbette merak eder. ve dinlerim.opuyorumnanaktan

Bu biraz şeye benziyor, bekarken kızlar hep çıktığı kişiyi anlatır ya, bütün gün sevgilisini anlatıp dururlar, bu durumdan benim de sıkıldığım zamanlar olmuştur. Ama çokta büyütülecek birşey gibi gelmedi bana. Çokta sıkılıyorsanız dinlemek zorunda değilsiniz tabi ki. Birşey uydurup yanından ayrılabilirsiniz.

anneannem sürekli ama sürekli bizde kaldığı zamanlarr(1 sene bile olabilir) bir başlarr evlendiği gündenn,dayımlaraa ve bütün ayrıntılarıyla düşünün tv yi bile kapatırrr sadece o konuşsun diye dinlemediğinizi(bir yere kadar zaten dinliyorsunz)hissettiğinde aşırı derecede sesini yükseltirr en sonunda baygınlık geçiricek gibi olursunuz eğer buda öyle bişeysee vallahi zor bir durum yaaaa..herşeyin bir dozu olmalıı...

Son düzenleme:
Bence arkadaş haksız değil...

Bazı insanlar hep kendileri anlatsın karşıdaki dinlesin isterler.
Karşısındaki insanı sıkana kadar anlatır, anlatır, anlatır dururlar ben bunun farkında bir insan olarak herzaman kendimi frenlemeye çalışmışımdır.
Çünkü bende bu tiplerden çok sıkılıyorumaklinialirimsmile

ay cok güldüm valla annemde öyle dinlemdigimizi anlayinca ay anlatmiyorum diye küsüyodelikafadulden

sıkılmakta haklısınız bende hoşlanmam çocuk muhabbeti dinlemekten.kimseye de bu yüzden kendi çocuğumu anlatmam da yinede terslemeyin sakın bence.yanlış yapmış olursunuz

Hele yaşlılar yok mu hep eskileri anlatırlar... bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi

Valla beni şimdiki zaman ilgilendiriyor.. dili geçmiş zamanları dinlemekten acayip sıkılıyorum

Hele kayınvalideciğim; yeni bebeğim oldu yok anam şöyle derdi yok anam böyle derdi yahu ben kendi annemin yöntemlerini bile uygulamıyorum fi tarih kalmış artık seninannenin 80 yıl önceki uygulamalarıyla çocuk mu büyütürüm...

Ay bende ne doluymuşum kaydirigubbakcemile3 döktüm içimi şuraya Oooooh sefam olsun rahatladım valla sempatiksalakcinni

İşte bu da onun genç versiyonu. Dinlemiyorum mesela, başka tarafa bakıyorum, güneşsiz, güneşsiz, güneşsiz diye ismimi seslenip illa kendine baktırıp konuşmaya devam. Ben delirmeyim de kimler delirsin. Sonra bende ona kendimle ilgili hiçbir şey anlatma zamanı ve isteği bırakmadığı için ben kapalı kutuyu oynayan kişi oluyorumdur muhtemelen.

canım anladığım kadarıyla şu an çocuk sahibi değilsin.
bir gün sen de emin ol evladının otunu b.kunu her yaptığını her dediğini anlatmaya doyamayacaksın.
şu an bu muhabbetler sıkıcı geliyor olabilir.ama ileride çok normal gelicek a.s.

benimde ablamların çocukları var ama birkere kimseye fenalık verdiklerini görmedim tabii o an karşısındakininde çocuğu vardır sorar seninkine ne yediriyorsun ben şöle yapıyorum sen şöleeee... bu bu şekilde çok hoşş iki taraf konu aynı ve muh ediyorlar ama diğer türlüsü çok kötüü bencee ve bu insan bence başka şeyler hakkındada konuşmalı sadece çocuk hakkında muh edilmezkii...
ablamlarda sadece çocuk hakkında muh etmezler yemek,alışveriş,eş yani herşeyy....

anne için gerçekten mutluluk anları.. ya bunu paylaşmak her anne gibi çok hoşuna gidiyorda analtıyor
yada başka konu bulamıyor maksat muhabbet olsun diye anlatıyor..
bence bu kadar gerilcek bir olay yok en azından dinleyip annelik adına birşeyler kapabilirsin tecrübe gibi..
yada çok bunaldın ne iyi abla vs. diyip başka şeyler yapmaya çalış mesela hadi ben bi çay demliyim yada başka bir odaya geçip bir iş yapma çabası vs...

umarım birkaç yıl sonra ,'''görümcem çocuğum hakkında anlattıklarımı dinlemiyor ,hatta bana bu konuda bir daha konuşma hoşlanmıyorum''' dedi diye konu açmazsınız ..

Evet aynı muhabbetten insan sıkılır, bunalır... fakat bu şekilde aşağılar gibi bir üslup kullanmaya hakkınız yok ki, yani sizin kardeşiniz çocuklarının -sizin deyiminizle- otunu bkunu durmadan anlatmış olsa sıkılmayacaksınız öyle mi?...,

Sizin kardeşiniz olmayabilir ama eşinizin kardeşi, üstelik art niyetli bir davranış da yok ortada... terslerseniz kalbini kırarsınız...
Kendinizi koyun yerine belki bu kadar sık anlatmazsınız siz ama söylediğiniz herhangi bir laftan ötürü terslendiğinizi bir düşünün bakalım

Sıkılıyorsanız aynı muhabbete başlayınca mutfağa lavaboya falan gidin siz de, dinliyormuş gibi yapıp tv ye bakın o sırada

Son düzenleme:
kusura bakmayın ama bana çok agresif geldiniz bu ne terslik her dknız bu kadınla geçmiyor dimi ?

Bu arada, mantıklı blduğum ve uygulayacagım yöntemler geliyor ara ara. Teşekkürler arkadaşlar. Somut çözüm önerisi getirin, canımı yiyin.

Sana somut bi öneri sunayım diycemde sen buna değer misin bilmiyorum.
Bi kere terbiyesizsin, agresifsin senin gibi birine kadın ne diye anlatır ki çocuklarını ?
Zavallı kadında ki iyi niyete bak bide kendine bak Allahım beni böyle cadılardan uzak tutsun :))
Bakalım bnm payım ne olcak ?
Neyse ben sadece gülücem zaten .)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…