cnm zaten sözlenmek denen şey çiftlerin birbirini tanıması için var. nişanın sözün amacı bu. kadınlar erkeğin biribirini tanımasını sağlamak...anlaşamazlarsa ayrılırlar, orası almanya yani bi de... ve sözlüsüyle de pek anlaşamıyor.. burası eşinin kırıcı sözlerinden ilgisizliğinden şikayet eden kadınların konularıyla dolu.. niye göz göre göre bu kızı da bir yanlışa sürükleyelim.
bir bayanın kilosu hakkında ileri geri konuşması, senden şüphem var senin gözün yükseklerde (benim paramı yemek istiyorsun anlamına gelir bu) falan demesi nişan üstü hazmedilecek şeyler değil.
tamam evli ve çocuklu bayanlara bazı şeylere katlan diyoruz,
ama bu kız evli değil nişanlı bile değil
sadece sözlü.
ve anlaşamıyor, ilerde de bu ilişkinin geleceğini pek iyi görmüyorum açıkçası ağzını hayra aç diycem ama
sözlüsünden ayrılmış bi kadın mı daha kötü?
yoksa boşanmış bir kadın mı?
Ya okudum az önce de 20 yaşındaymışsın..
Ne bu acele?
Ailen nasıl razı geliyor bu yaşta söz,nişan işlerine?
Yazık günah değil mi?
En son yazdığın mesaja göre affedip affetmeme meselesine gelince adamın söyledikleri ayrı sıkıntı cimriliği ayrı problem hala nesini düşünüyorsun bu adamın ki?
Otur ailenin dizinin dibinde ne sözü bu yaşta ayol?
Gez,dolaş,tadını çıkar gençliğinin.. İleride zamanı gelince hepsi olur...
Baban neden kayınvalideni suçluyor ki sözlün çok mu farklı sanki?
Bence ailecek büyük bir yanlışın içindesiniz.
Ufacık yaştayken bu gereksiz sorunlarla uğraştığın ve ailen de buna göz yumduğu için..
20 yaş ne,söz ne,nişan ne?
Okumamış,küçük bir yerde yaşayan genç kız olsan bunları anlatırdım da belli ki eğitimli,kültürlü bir kızsın tüm bunları hiç mi düşünmüyorsun..
Şaşırıyorum ya...
Koca kaçmıyor ya!
affetsem bile içimden çıkmazdı bu sözler gurur denen duyguyu taşıyoruz hepimiz...
babanı çok takdir ettim...
ailen senin arkanda bu çok önemli...
son karar senin anladığım kadarıyla sen sözlünün seni arayıp özür dilemesin bekliyorsun zaman herşeye çare beklemelisin
özür dilese yada arasa sözlünün bu düşünceleri değişecekmi ilerde bi sorun olduğunda yine annesini savunup seni kırarsa ?????? bunları detaylı düşünmen gerekiyor....
25ine girecek ama daha cocukkk yaa.......sözlün kaç yaşında canım????
hayır affemezdim.. Hiçbir konu yokken bu kadar rencide ediyorsa, evledikten sonra olan ilk olayda annesinin gazıyla şiddet bile uygular.. Yaşınız da küçük, allah daha iyilerini çıkartsın karşınıza.. yerimseniben
size noluyor simdi ben onu anlamadim, bukadasr sert yazmaninda alemi yok... siz kac yasindasiniz evlenmemissiniz anlasilan, siz evlenmiyorsunuz siye benimde öyle yapmak zorunda degilim... sevdim ve söz oldu ok.
herkesin kendi yasantisi. kafam 20 gibi degil tmm mi... yasimdan olgunum ben.
yinede saygi duyarim düsüncelerinize.
babam erkanida sucluyor merak etmeyin. yasimda ufacik degil!
32 yaşındayım cicim...
Evliliğin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum..
Sert olan tek bir kelimemi gösterirsen çok sevinirim..
En azından sadece sevmekle evliliğin yürümeyeceğini iyi tahlil ettim..
Madem o kadar olgunsun sana gelmek için benzin parasını hesaplayan adamla evlenmeyi düşünmek neyin nesi?
Allah Allah yav!
Gelip konu açıyor,yol gösteriyoruz kabahatli olan ben! Hediye almayı esirgeyen,gözün yükseklerde,ailesiyle aynı evde oturtmaya razı gelen adam ve acaba affetsem mi diyen ufacık kız olgun oluyor...
Nerede yanlışlık var çözemedim!!!
yanlisiniz yok, hepsinde haklisiniz, ama herkes hata yapa yapa görür degilmi gercekleri? biraz beni anlayarak da konusun lütfen... üzgünüm ok... kücüksün kücüksün diyip durmayin... sadece sevgi yetmedigini bende biliyorum... yol gösterdiginiz icinde sagolun, üzgün oldugum icin alinganligimda var kusura bakmayin mafoldumben
Yok rica ederim...
Anlıyorum kolay değil yaşadıkların..
Ama işte küçüksün demem bu yüzden..
Büyük sıkıntılar bunlar,bu yaşta bunları yaşamana hem çok üzülüyorum hem de ailenin müsade etmesine çok kızıyorum...
Kız evlat çok kıymetlidir,öyle hemen evlendirilmez,yani evlendirilmemeli..
Söz,nişan çok büyük sorumluluklar 20 yaşında kızcağız tam gezip eğleneceği yaşta neden bu ağır yüklerin altına girsin ki?
İnanın aklım almıyor..
25 bile erken benim gözümde..
Umarım yaşadıkların sana ve ailene ders olur da gençliğinin ve güzelliğinin değerini bilirsin..
Sana koca mı yok?
Allahım kıymetini bilecek insanlarla karşılaştırsın inşallah zamanı gelince..
AMIN insallah abla...
o senin düsüncen aklinialirimsmile 22-25 arasi olabilir, ama daha gec de istemem kaydirigubbakcemile3
ALLAH gönlüme göre elbet cikarir
Bizde su vardir abla... ben daha onunla 3 ay beraberken aileme söyledim, babam öyle gezemezsin söz yapalim dedi ok dedim, ADIMIN CIKMASINI hic istemem sahsen...
dügün seneye olucakti zaten... 4.4 sözüm oldu... 14.11 nisanim olucakti...
zaman verdik. iste daha 6 ay olmadan gördüm yüzlerini
evet bastan olmaz demeliydim haklisin... rencide edildim hep... orda cahilmisim, belkide korktum baglandim, olabilir hersey...
allahtan güclü bir yapim var... sadece babam konusma yaptiginda agladim... yoksa onun icin gözyasi dökmedim, zir zir da aglamam.......
laale abla sen moderatörsün degilmi?
konu silme hakkin var mi?
Yok canım ağla,ağla..
Ağlamaktan zarar gelmez..
Rahatlarsın zaten..
Babanın hemen söz kesilmesi istediğini bilmiyordum.. Daha çok üzüldüm şimdi..
Hiç mi flörtün olmayacak,hiç mi tanıyamayacaksın erkekleri?
Yeni biri çıkacak karşına belki hoşlanacaksın ama daha eksilerini görmeden cumburlop söz,nişan,düğün..
Adamın daha beter huyları da olabilir bunlar evlenince ortaya çıkınca ne yapacaksınız?
Sözlenmek ayrılmak ayrı,evlenmek boşanmak çok farklı inan!
Ahh ahhh şu genç kızlara bu kadar baskı yapmasalar belki çok daha mutlu olacaklar da anlamıyor ki büyükler.. Bazen öyle kızıyorum ki büyüklere!!!
Allahım hakkında iyi ve hayırlı yazılar yazsın inşallah...
Cıksss değilim...
Zaten konu silmek yasak,istersen bir moderatöre bildir,kilitlesinler..
sende söylüyorsun sözlünün evliliğe hazır olmadığını,sözlünde annesi gibi cimriymiş bence annesiyle danışıklı döğüş içindeler dikkat et canım.evlilikler hata affetmez,bence aileni dinle,ailen ileriyi gördükleri için bunun sonu yok demişler.ayrıca gerçekten yaşın küçük 20 yaşındasın hayatının en güzel yaşındasın,yaşını yaşa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?