• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri kv kp ve istemedikleri düğün

Sizin kayunvalidenizi eski kayinvalide ye benzettim sürekli önüme birsey çıkardı önce ev aldı düğün yapamayız dedi sonra bambaşka isteklerle geldi en sonunda ayırdı. Allah vae erdemli kadinmis. :-)

tamam siz dugun yapmadiniz diyelim ... evlenince kocaniz degisip ailesinden cikmamazlik yaparsa ne yapacksniz? kk sayesinde herseye kuskuyla bakiyorum:KK53:

kesinlikle kuskuda haklısınız. bu olasılık her zaman var tabiki. hatta yuksek bir olasılık. neticede ailesi. istemediği zaman, yanımda mutlu değilse gitsin zaten. bana maddi manevi zarar vermediği sürece sorun yok.

Sizin kayunvalidenizi eski kayinvalide ye benzettim sürekli önüme birsey çıkardı önce ev aldı düğün yapamayız dedi sonra bambaşka isteklerle geldi en sonunda ayırdı. Allah vae erdemli kadinmis. :-)

bazı insanlar böyle maalesef. manüplatif, bencil, kontrol delisi.
kendi evlatlarının duygularına bile saygısı olmayan insanlar.

siz keşke ona istediğini verip ayrılmasaymışsınız. ama tabi detayları bilmiyorum. umarım kararınız size mutluluk getirmiştir...

Bana olay maddi değil gibi geldi. Belki sizi istemiyorlar ama nişanlınız sebebini söyleyemiyor. Yoksa eve bu kadar para yatıran insanlar bir çeyreği çok görmezler. Hem ele güne karşı erkek tarafı boş gitmeyi kendine yedirmez. Bazen aileler hayır diyemeyince gençleri bekletir, zamanla hatalarını anlayıp ayrılırlar diye düşünürler. Sizin durumunuz böyle gibi.

Bana olay maddi değil gibi geldi. Belki sizi istemiyorlar ama nişanlınız sebebini söyleyemiyor. Yoksa eve bu kadar para yatıran insanlar bir çeyreği çok görmezler. Hem ele güne karşı erkek tarafı boş gitmeyi kendine yedirmez. Bazen aileler hayır diyemeyince gençleri bekletir, zamanla hatalarını anlayıp ayrılırlar diye düşünürler. Sizin durumunuz böyle gibi.

evet durum tam olarak bu. istemiyorlar. net. sürekli oğullarının faturalarını kredilerini ödemediğinden falan şikayet ediyorlar. onların istediği zaman onlarin istediği kişiyle evlenmesini istiyorlar. o zamana kadar da oğulları kendilerine maddi manevi destek olsun istiyorlar...

biz daha sevgili iken almıştı evi. benimle pek ilgisi yok o konunun.

beni üzen niyetin kötü olması paranın olmaması değil :KK43:((
Herkes yaşıyor bu sıkıntıyı
Önünüze bakacaksınız nişanlınız evlenince ailesine düşkünleşecek sizden de talep edecek bunu
Şimdiden üzülüp gerilmeyin ayağınızı yorganınıza göre uzatın

Arkadaşlar merhaba,
Yaklasık 5-6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesi oğullarının etinden sütünden faydalanmak için erken evlenmesini istemiyorlardı. Yaşı gelipte geçmeye başlayınca ise onların seçtiği biri ile evlenmesini istiyorlardı. Kız isteme olacakken gelmek istemediler. Ama nişanlım rest çekti ve siz gelseniz de gelmeseniz de ben evlenicem bu kızla dedi. Sonuc; bizim aşkımız galip geldi ve isteme nişan vs oldu.

Ama o kadar gönülsüzlerdi ki nişanda bir çeyrek bile takmadılar, paramız yok dediler. Nişanlım deli gibi borcu olduğu halde iki bilezik borcla alıp taktı. Sonrasında o paramız yok diyen insanlar çok güzel bir evleri olmasına rağmen o evi satıp üzerine 300 bin tl borca girip daha lüks bir ev aldılar. Amaç kendilerini borclandırıp bize evlenirken takı takmamak düğün yapmamak için bahane bulmaktı (hatta bu konularda kriz çıkarıp ayrılmamızı sağlamak). Bu kıza gideceğine biz kendi yaşam standardımızı yükseltelim daha rahat yaşayalım diye düşündüler muhlemelen.

Şimdi durum şu ki evlilik için bekleyin deyip duruyorlar ama neyi beklediğimizi ne kadar bekleyeceğimizi söylemiyorlar. Geciktirelim belki bu arada ayrılırlar diye düşünüyorlar bence. Çünkü annemi babamı hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Düğün konusunda ağzını açan yok. Hiç bişey istemesem kendini oğlumuza yamıyor , bizim oğlan saf ya o yüzden diyorlar istesek bekleyin şuan durumumuz yok diyorlar.

Biz kredi çekip düğün vs yapalım desek ev aldık hayatta gelemeyiz üstesinden onlar takı takmazsa.
Direk gidip nikah yapıp evlenelim desek benim içim rahat etmeyecek. Onların istediği olmuş olacak hem beş kuruş harcamayacaklar ve bununla övünerek aptal yerine koyacaklar beni, hemde ömür boyu başımıza kalkacaklar gidip bizden habersiz nikah yaptınız diye..

Ne yapacağımı şaşırdım. Sizin konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Simdiiiiii
Yetiskin bir erkek ve yetiskin bir kadin evlenecek. Esyasini da dugununu de kendisi yapar bu iki insan. Kimsenin takacagi takiya ihtiyaciniz yok. Kendi basina evleneni kimse aptal yerine koyamaz, kimse hak iddia edemez,kimse bir sey soyleyemez. Evlenmek istiyorsaniz buyrun meydan sizin. Bakin keyfinize bence

Simdiiiiii
Yetiskin bir erkek ve yetiskin bir kadin evlenecek. Esyasini da dugununu de kendisi yapar bu iki insan. Kimsenin takacagi takiya ihtiyaciniz yok. Kendi basina evleneni kimse aptal yerine koyamaz, kimse hak iddia edemez,kimse bir sey soyleyemez. Evlenmek istiyorsaniz buyrun meydan sizin. Bakin keyfinize bence

canım öyle olmuyor işte kp'e kalsa en lüks yerde en kalabalık düğünlerden isti,yor neymiş çevresi çok genişmiş çok kişiyi davet etmesi gerekiyormuş bilmem ne.
e paramız yeterli olmaz deyince de bekleyin diyor.

en son dediğin gibi olucak zaten kafamıza göre elimizden geldiğince yapıp geçicez...

canım öyle olmuyor işte kp'e kalsa en lüks yerde en kalabalık düğünlerden isti,yor neymiş çevresi çok genişmiş çok kişiyi davet etmesi gerekiyormuş bilmem ne.
e paramız yeterli olmaz deyince de bekleyin diyor.

en son dediğin gibi olucak zaten kafamıza göre elimizden geldiğince yapıp geçicez...
Valla ben esimin babasi ve annesiyle kendi dugunumde gorustum oyle soyleyeyim. Her seyi ikimiz yaptik,kpe ne istiyorsun dugun yapayim mi diye soracak halim yok. Oglu gelmis 30 yasina,hala babasinin istedigi sekilde mi evlenecek akil var mantik var yani ;) bence siz de oyle yapabilirsiniz. İki yetiskin iki calisan insansiniz

Valla ben esimin babasi ve annesiyle kendi dugunumde gorustum oyle soyleyeyim. Her seyi ikimiz yaptik,kpe ne istiyorsun dugun yapayim mi diye soracak halim yok. Oglu gelmis 30 yasina,hala babasinin istedigi sekilde mi evlenecek akil var mantik var yani :KK66: bence siz de oyle yapabilirsiniz. İki yetiskin iki calisan insansiniz
tesekkur ederim desteğiniz ve kendi hayatınızdaki örneği paylaştığınız için.
dik duruşunuzu da ayrıca takdir ettim.
daim olsun..

Arkadaşlar merhaba,
Yaklasık 5-6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesi oğullarının etinden sütünden faydalanmak için erken evlenmesini istemiyorlardı. Yaşı gelipte geçmeye başlayınca ise onların seçtiği biri ile evlenmesini istiyorlardı. Kız isteme olacakken gelmek istemediler. Ama nişanlım rest çekti ve siz gelseniz de gelmeseniz de ben evlenicem bu kızla dedi. Sonuc; bizim aşkımız galip geldi ve isteme nişan vs oldu.

Ama o kadar gönülsüzlerdi ki nişanda bir çeyrek bile takmadılar, paramız yok dediler. Nişanlım deli gibi borcu olduğu halde iki bilezik borcla alıp taktı. Sonrasında o paramız yok diyen insanlar çok güzel bir evleri olmasına rağmen o evi satıp üzerine 300 bin tl borca girip daha lüks bir ev aldılar. Amaç kendilerini borclandırıp bize evlenirken takı takmamak düğün yapmamak için bahane bulmaktı (hatta bu konularda kriz çıkarıp ayrılmamızı sağlamak). Bu kıza gideceğine biz kendi yaşam standardımızı yükseltelim daha rahat yaşayalım diye düşündüler muhlemelen.

Şimdi durum şu ki evlilik için bekleyin deyip duruyorlar ama neyi beklediğimizi ne kadar bekleyeceğimizi söylemiyorlar. Geciktirelim belki bu arada ayrılırlar diye düşünüyorlar bence. Çünkü annemi babamı hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Düğün konusunda ağzını açan yok. Hiç bişey istemesem kendini oğlumuza yamıyor , bizim oğlan saf ya o yüzden diyorlar istesek bekleyin şuan durumumuz yok diyorlar.

Biz kredi çekip düğün vs yapalım desek ev aldık hayatta gelemeyiz üstesinden onlar takı takmazsa.
Direk gidip nikah yapıp evlenelim desek benim içim rahat etmeyecek. Onların istediği olmuş olacak hem beş kuruş harcamayacaklar ve bununla övünerek aptal yerine koyacaklar beni, hemde ömür boyu başımıza kalkacaklar gidip bizden habersiz nikah yaptınız diye..

Ne yapacağımı şaşırdım. Sizin konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Nisanlinizin neden borcu var?deli gibi borcu var demişsiniz ya.
Bu borçlar içinde tut ki evlendin, daha çok sıkıntı çekersin emin ol aileler de yardım edemez onların da borçları var, ne yapacaksınız?

Nisanlinizin neden borcu var?deli gibi borcu var demişsiniz ya.
Bu borçlar içinde tut ki evlendin, daha çok sıkıntı çekersin emin ol aileler de yardım edemez onların da borçları var, ne yapacaksınız?

kredi kartları
ev kredisi borcu
birde bana takı takmak için ayrıca kredi cekti
onlar.
benimde ödemelerim oldukca fazla.
zorlu gecicek bu birkac yıl. idare edebildiğimiz kadar edeceğiz. edemezsek evi arabayı satarız. napalım :(

Sizde mi ev aldınız anlamadım
.bir de kendi ailenizden hiç bahsetmiyorsunuz. Orası da ayrı bir ilginç. Sade nikahı belki sizin aileniz istemez hele habersizi hiç...

Ortada düğün yapacak paranız yokken ev aldınız yani. Evlilik öncesi ve evliliğin ilk yıllarını borç içinde geçireceksiniz. Olmayan düğünün takısını da borçlara gider diye hesaplanıyorsunuz..bana pek ayağınız yere basıyor gibi gelmedi
Borca girmeyip rahat rahat düğününüzü yapsaydınız kimsenin lafını çekmezdiniz..bizler de düğünümüzü kendimiz yaptık. Düğün salonundan tut da perdesine kadar.....

Ortada düğün yapacak paranız yokken ev aldınız yani. Evlilik öncesi ve evliliğin ilk yıllarını borç içinde geçireceksiniz. Olmayan düğünün takısını da borçlara gider diye hesaplanıyorsunuz..bana pek ayağınız yere basıyor gibi gelmedi
Borca girmeyip rahat rahat düğününüzü yapsaydınız kimsenin lafını çekmezdiniz..bizler de düğünümüzü kendimiz yaptık. Düğün salonundan tut da perdesine kadar.....

evet benimde evim ve ev kredim var.
tam tersi ben kendi istek ve hayallerime göre yaşıyorum.
örneğin eski eşyalarımı kullanmak benim icin sorun değil cunku hepsini 2-3 yıl önce sıfır aldım.
ev alma konusu ise ben nişanlanmadan önce almıştım onu. bir erkeğe ve ailesine bağlı olarak yapamazdım gelecek yatırımımı. çok dert değil para iki evden biri satılır diğeri ödenir. gerekirse araba satılır.

kısacası sorun kimsenin yardım edip etmemesi değil.
sorun sadece şatafatlı düğün için beklenti icine girenin de destek olmayanın da onlar olması.
benim hicbir beklentim yok onlardan.

Ben yerinizde olsam bu gönülsüzlüklerinden sonra hiçbir şekilde beklentiye girmezdim.
Nikah kıyın olsun bitsin. Evet bir şey takmamasi ayip ama adamin girdigi borc aldigi ev de sizi ilgilendirmiyor.

Back
X