• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri kv kp ve istemedikleri düğün

="yenidunyaperisi, post: 54337479, member: 448472"]evet benimde evim ve ev kredim var.
tam tersi ben kendi istek ve hayallerime göre yaşıyorum.
örneğin eski eşyalarımı kullanmak benim icin sorun değil cunku hepsini 2-3 yıl önce sıfır aldım.
ev alma konusu ise ben nişanlanmadan önce almıştım onu. bir erkeğe ve ailesine bağlı olarak yapamazdım gelecek yatırımımı. çok dert değil para iki evden biri satılır diğeri ödenir. gerekirse araba satılır.

kısacası sorun kimsenin yardım edip etmemesi değil.
sorun sadece şatafatlı düğün için beklenti icine girenin de destek olmayanın da onlar olması.
benim hicbir beklentim yok onlardan.
nişanlınız ailesini pek takmıyor gibi o zaman küçük bir törenle evleninin onlar konuşsun dursun
.

Ben yerinizde olsam bu gönülsüzlüklerinden sonra hiçbir şekilde beklentiye girmezdim.
Nikah kıyın olsun bitsin. Evet bir şey takmamasi ayip ama adamin girdigi borc aldigi ev de sizi ilgilendirmiyor.

tabi ki ilgilendirmiyor sonucta kendi kazanıp kendileri harcıyorlar. en tabii hakları.
kendi hayatları.
ben sadece durumu ve mevzuya yaklaşımlarını anlatabilmek adına detay verdim.

tabi ki ilgilendirmiyor sonucta kendi kazanıp kendileri harcıyorlar. en tabii hakları.
kendi hayatları.
ben sadece durumu ve mevzuya yaklaşımlarını anlatabilmek adına detay verdim.
Demek ki ogullarindan cok kendi rahatlarini düşünüyorlar. Yerinizde olsam hic beklemezdim kendi imkanlarimla sade bir şekilde evlenirdim.
Karar sizin.

Eşime de çalışma para biriktir evlenme dediler 1 liraları yoktu ama bize kredi çektirip düğün yapmak istediler ama eşimle biz sadece nikah istiyorduk zaten düğün ikimizinde kafa yapısına uymuyor gereksiz ölü yatırım olarak görüyoruz bizde madem borca giricez dedik çekmedik kredi sadece nikah yaptık yalnızca düğündeki o anlamsız garip sıkıcı oyunlar olmadı ailem istediği için aile içi kına gecesi yaptık onun dışında düğünde olacak foto çekimleri falan herşey dört dörtlük oldu. Ama düğün masrafı olmadı nikah yaptık ve bayaa da kalabalıktı sadece nikah olduğu için herkes gelmişti. Evet evet dedik takı töreni oldu bitti. Yani iyiki de yapmamışız

Eşime de çalışma para biriktir evlenme dediler 1 liraları yoktu ama bize kredi çektirip düğün yapmak istediler ama eşimle biz sadece nikah istiyorduk zaten düğün ikimizinde kafa yapısına uymuyor gereksiz ölü yatırım olarak görüyoruz bizde madem borca giricez dedik çekmedik kredi sadece nikah yaptık yalnızca düğündeki o anlamsız garip sıkıcı oyunlar olmadı ailem istediği için aile içi kına gecesi yaptık onun dışında düğünde olacak foto çekimleri falan herşey dört dörtlük oldu. Ama düğün masrafı olmadı nikah yaptık ve bayaa da kalabalıktı sadece nikah olduğu için herkes gelmişti. Evet evet dedik takı töreni oldu bitti. Yani iyiki de yapmamışız

en güzelini yapmışsınız tebrik ediyorum sizi.
ayrıca o insanlara da büyük saygı duydum. hic paraları yokken kredi cekip dügün yapalım demeleri büyük erdem.
sizde yakışan şekilde davranıp borclanmalarını kabul etmemişsiniz. hayalini kurduğum aile işte. ne kadar güzel, nasıl da nazik hersey.
mutluluğunuz daim olsun...

Düğünü planlamadan ev borcuna neden girdiniz?
Başkalarına güvenerek yola çıkılmaz.
Gücünüz yoksa ve ev almak oncelikliyse düğün yapmayacaksiniz

dügün istemiyoruz ki zaten.
gücümüz yok diye de değil. istemiyoruz. gerekirse borc harc yapılır ama neden istemediğimiz birseye borca girelim ki.
kimseye güvenerek yola cıkmadık. dügünü isteyen onlar yapmayan onlar. bizde nişanlımla sırf onların gönlü olsun diye 40-50 bin tl borca girmeyi düsünmüyoruz acıkcası... üzerine onlar bir çeyrek takma zahmetine bile girmezken.

tesekkur ederim desteğiniz ve kendi hayatınızdaki örneği paylaştığınız için.
dik duruşunuzu da ayrıca takdir ettim.
daim olsun..
Esas ben tesekkur ederim dinlediginiz icin. Amin,insallah sizin durusunuz cok daha saglam olur. Evlilik iki kisilik malum. Kp kv dugun istiyorsa kendilerine yapsinlar ;) siz esinizle cooook mutlu huzurlu olun insallah

en güzelini yapmışsınız tebrik ediyorum sizi.
ayrıca o insanlara da büyük saygı duydum. hic paraları yokken kredi cekip dügün yapalım demeleri büyük erdem.
sizde yakışan şekilde davranıp borclanmalarını kabul etmemişsiniz. hayalini kurduğum aile işte. ne kadar güzel, nasıl da nazik hersey.
mutluluğunuz daim olsun...

Yanlış anladınız eşimle bana 65 milyar çekin size düğün yapalım dediler kendileri 1 lira bile takmadı nikahta zaten Yani benim paramla bana düğün yapacaklardı. Ama zaten ben onların durumunu bildiğim için hiç maddi bi talebim olmadı. Sinir olduğum hem paraları Yok hem bizi krediye sokup düğün istiyorlar millete gösteriş diye ayrıca iyi dilekleriniz için sagolun

Yanlış anladınız eşimle bana 65 milyar çekin size düğün yapalım dediler kendileri 1 lira bile takmadı nikahta zaten Yani benim paramla bana düğün yapacaklardı. Ama zaten ben onların durumunu bildiğim için hiç maddi bi talebim olmadı. Sinir olduğum hem paraları Yok hem bizi krediye sokup düğün istiyorlar millete gösteriş diye

ooo evet yanlış anlamışım.
durumumuz benzermiş o halde. bende bunu anlamıyorum. bir yuva kurulacak destek olamıyorsan köstek olma işte.
sırf bir günlük hava atılacak diye 3-4 sene kredi ödetmek insafsızlık. bende onlar millete hava atsın diye 50 bin kredi ödemeyi hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic düsünmüyorum. siz en iyisini yapmışsınız.

E madem düğünü siz istemiyorsunuz yapmayın. Sorun ne anlamadım ki?
Bence sizin şu an asıl düşünmeniz gereken düğün değil de onların girdiği borç. Oğullarından yardım isteyecekler muhtemelen sürekli. Buna hazır mısınız?
süper bir yorum...iyi bir noktaya değindin..

evet benimde evim ve ev kredim var.
tam tersi ben kendi istek ve hayallerime göre yaşıyorum.
örneğin eski eşyalarımı kullanmak benim icin sorun değil cunku hepsini 2-3 yıl önce sıfır aldım.
ev alma konusu ise ben nişanlanmadan önce almıştım onu. bir erkeğe ve ailesine bağlı olarak yapamazdım gelecek yatırımımı. çok dert değil para iki evden biri satılır diğeri ödenir. gerekirse araba satılır.

kısacası sorun kimsenin yardım edip etmemesi değil.
sorun sadece şatafatlı düğün için beklenti icine girenin de destek olmayanın da onlar olması.
benim hicbir beklentim yok onlardan.
eee sorun nerde bir eve yerlesin bir evide kiraya verin kirasi kredilere gider. Dügünde yapma yada cok ufak aile icinde bir eglence oldu bitti. Kayinbaban cevredini cok düsünüyorsa eller pamuk cebe..

Back
X