- Konu Sahibi Bademfindik
-
Avm de esyalara baktik hic oyle ucuza kacalim falan demiyo bana soruyo sen hangi markadan almak istersin hangisini istersin vs vs yani hep senin dedigin olsun diyo. Ben zaten telefonu suan kabul edemem soz nisan olmadigi sürece zaten. Bana sadece telefonunu degistircekmissinn gibi hissediyorum demesi sinir edici geldi. Yoksa telefona da ihtiyacim yok niye durduk yere degistireym.sadece alicam demesi bence de inandırıcı değil, şimdiye kadar olan tüm davranışlarını düşünüp değerlendirin. belki de tutumludur gereksiz harcama yapmak istemiyordur ki evlilik teklifi gayet güzel olmuş size karşı cimri olsa onu da yapmazdı. ben sizin alacağınız maaşı hesaplamasına ve söz verdiği halde telefon almamasına takıldım (almak zorunda değil tabiki ama bir kez böyle birşey söylemiş insan tutamayacağı sözü vermemeli bence). daha nişanlı evli değilsiniz para muhabbetine erken girmiş. daha açık konuşmalısınız ve belki ufak ufak eşya bakmaya başlarsınız tepkisini ölçersiniz
Lafi mi olur varsa hakkim helal olsun. Sanal da oluyo bu tur tartışmalar. Valla benim de derdim basimdan askin o yuzden sizin tartismaniza taraf olmadim. Size biraktim:)Cidden tartışmaya dönsün istemiyorum, nefret ediyorum burda polemiğe girmekten ama elinizi vicdanınıza koyun ve yorumlarımı bir daha okuyun. Kart kullanmayan komplekslidir diye bir şey yazmadım ben. Israrla yanlış anlıyorsunuz. İlk yorumunuzun kartla ödeme yapma üzerinden yaptınız ben de onu alıntıladım. Kartla ödeme yapan cimri değildir bunun cimrilik olduğunu düşünmek komplekstir dedim. Hani cebinde 10 lira da mı yok kartla ödüyorsun gibi bir utanma oluyor insanlarda. Ki sizden sonra da bu minvalde yorum yapanlar oldu ama sizinle devam etti konu. Ama ısrarla çarpıttınuz yorumumu ben de defalarca yazmak zorunda kaldım. Çok çirkin bir çarpıtma bu ben nakit kullanan insana neden kompleksi diyeyim? Benim annem babam da nakit öder. Ama gelip 10 lirayı kartla ödeyen insana cimri denirse demek ki kompleksi var derim, cimri olmadığını nakit ödeyerek ispat etmeye çalışıyor. Umarım şimdi anlatabilmişimdir derdimi, insan bunalıyor vallahi. Hiç bu kadar yanlış anlaşılmamıştım daha önce kk da. Kusura bakma konu sahibi konunu da sabote ettim epey. Hakkını helal et.
Avm de esyalara baktik hic oyle ucuza kacalim falan demiyo bana soruyo sen hangi markadan almak istersin hangisini istersin vs vs yani hep senin dedigin olsun diyo. Ben zaten telefonu suan kabul edemem soz nisan olmadigi sürece zaten. Bana sadece telefonunu degistircekmissinn gibi hissediyorum demesi sinir edici geldi. Yoksa telefona da ihtiyacim yok niye durduk yere degistireym.
Evet valla bi beklentim yok ama dusunup sorsa bana yeter zaten.Kartla ödeme yapabilir eskisi gibi degil artık heryerde atm banka dolu nakit lazım olsa heryerde ceker güvenlik açısından kart daha iyi bencede diğer konularda haklı olabilirsin canm sorun alıp almaması degil azcık düşünceli olmasını istiyon gibi
Pantalon kazak vs ben guzel seçiyormuşum ki aldigim da da gelriim yoktu. Parasini falam vermedi versede almam.senden ne istemişti?
aldıklarının parasını ödedi mi sana?
Bu konuda tez yazabilirim:) cimri insanlari anlama yontemleri basligi altinda:) zira karsima cikan adamlarin yüzde 80 i cimriydi cunku. Paragrafin basini okurken (hediye almama meselesi) cimri degildir, dusunememistir dedim. Ama okudukca cimri oldugu kesinlesti bana gore. Bir adam sevgilisine eger hediye alacaksa bunu dillendirmez. Hic kimse dillendirmez daha dogrusu. Alirsa alir, verir. "Sana sunu alicam, bunu alicam" demez. Diyorsa yuzde doksan almaz. Hadi bunu boşbogazliligina verelim. Ama tutup ucretli calistigin dersanede aldigin maasi hesapliyorsa kesinlikle cimridir. Her seyi paraya gore degerlendiren bir insandir. Ve deger vermeyeceginin gostergesidir. Simdi işe de girmissiniz. Daha onceden bi kac sey isteyen adam isteklerini arttirir, görün bakin. Ha bir de hediye almayi ince dusunmeyi bilmeyen bi adam desek, annesine hediye aliyor; demekki hediye almayi akil edebiliyor. Boyle adamlar sevgilisi icin harcadigi her kuruşu "masraf" olarak nitelendirir malesef. Hadi takilmayayim bu hareketlerine dersiniz ama ilerde bu adamlar üzüyorlar, kendimden biliyorum. 2 ay once biriyle gorustum hatta burda da konu acmistim. O da uzaktaydi. Bulundugu sehire ozel bir yiyecekten bahsetti. Sana getircem diye tutturdu. Istemez dedim. Hayir olmaz getiricem dedi. Getirdi ama bana degil arkadasina verdi, şaka gibi. Cimri biriydi o da. Cimri insanlar deger vermezler, onlar icin her seyden once para gelir. Uzak durmak lazim.Evlenme arefesinde ki sevgilinizle (uzak ilişki) 4 -5 ay gorusmediniz diyelim gelirken bi ufak tefek hediye bekler misiniz? Ne bileyim ailesinin yanina giderken aliyor bi seyler bi de bana soyluyor ama benim yanima gelirken sadece cicek aliyor baska hic birsey almiyor.
O benden bi iki bisey istemisti calismadigim halde aldim gelince verdim cok begendi. Ama neden o beni dusunmuyor. Avm lere gezmeye gittik magazaya girince yonumu ceviriyor seni yormak istemiyorum oturalim diyor. Yani hangi kadin alisveris yapmaktan yorulur. Yani diyebilir gel biseyler bakalim begendigin bisey varsa alalim. (5 bine yakın aylik geliri var)Ama yok benim kendim almama bile musaade etmedi.
Uzak iliski oldugu icin onu bu konuda tanıyamadım. Sizce cimri midir. Zaten ben bana biseyler alsin kafasında degilim sadece teklif etsin ben zaten al demem ince dusunceli olsun diyorum. Bende nerde o sans. Bi ara durdu sana bilmem su marka telefon alcam dedi bende al dedim tepkisini olcmek icin zaten almasina izin vermem ailem nerden cikti diyecegi icin sadece onu denemek amacli. Neyse bu konu oyle orda kaldi bigun bankaya hesap acmaya gittik işe girdim. Bana dedi ki maasinla ne yapcaksin bana sanki telefonunu degistirirsin gibi geliyor bende dedim niye alayim kendime telefon sen demedin mi alcam diye dedim o da guldu saka yapiyorum alcam zaten dedi.
Ben derhanede ise basladim ders saatine gore ucret alicam. Hesap makinesine girip ders saatini alacagim parayi hesapladi benim tepem atti ama tuttum icimde bisey diyemedim. Bi cay iciyoruz karttan ödüyor ben utaniyorum cebinde nakit olmaz mi insanın uzaktan sevgilinin yanina gelmissin. Ben mi abartıyorum sizce beklenti mi mi yuksek tutmuşum sıkıntı bende mi. Ama bunlar haricinde bana sevgisi saygisi sadakati sonsuz oyle hissettiriyor herkes de oyle diyor. Sevmese evlenme teklif eder mi diyorum o kadar ozenmis guzel bi organizasyonla teklif etti kabul ettim ama bu konular aklimda soru isareti kaldi.
elbette almazsın.Pantalon kazak vs ben guzel seçiyormuşum ki aldigim da da gelriim yoktu. Parasini falam vermedi versede almam.
Madem siz guzel seciyormussunuz, internetten size baktirip kendisi alsaydi. Ya da bi magazaya gidip secenekleri size atsaydi siz de secseydiniz. Cok dusuncesizce yaptigi. Sonucta iş yok guc yok. Dusuncesizligin nirvanasi. Nefret ediyorum cimrilerdenPantalon kazak vs ben guzel seçiyormuşum ki aldigim da da gelriim yoktu. Parasini falam vermedi versede almam.
Zaten bi evlilik yaptım daha önce o yüzden ince eliyoruminsanlar 15-20 yıllık evliliği bitiriyor.
yavaş yavaş uzaklaş bence.
iki sene tanımak için yeterli değil mi?Zaten bi evlilik yaptım daha önce o yüzden ince eliyorum
Ne desem yapar istesem verir ( ya da ben oyle düşünüyorum) saka bile olsa isteyemem valla nasil isteyeyim. Ama arkadaslarina kendisi rutbeli iste askeri istiyor komutamim para lazim diye messenger dan gordum şifresi var onlara gonderiyor ona dayanarak bana da gonderir heralde diye düşünüyorum.
Çok saol canım ilginden dolayı evet bişeyler yapmam lazımiki sene tanımak için yeterli değil mi?
daha fazla bağlanmadan ayrıl, daha iyi insanlarla tanışma fırsatını kaçırma bence.
Evet demedi zaten. Foto atsam guzel ya da degil diyecekti buna adim kadar eminimyalnız ben öderim dememiş ki.
bakıp geçiştirecekti muhtemelen.
görmeden yorum yapsa afaki olacaktı.
Evet demedi zaten. Foto atsam guzel ya da degil diyecekti buna adim kadar eminim
Evet oylede dusundu zaten:)yani fikir sordugunu dusunur yollamaz mi diyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?