- 22 Ağustos 2016
- 2.196
- 1.573
- 53
- 41
- Konu Sahibi Bademfindik
-
Yok canım tehdit etmiyo da iki yıl oldu ilişkim ve bitirsem nolur diye kafayı yiyicemkendini neden mecbur hissediyorsun?
tehdit mi ediyor?
bir de cimriler genelde çalışan eş arar, onun maaşını yer, kendi parasını asla koklatmaz. üstelik kadına kendi maaşını da vermez.
sence korkunç değil mi?
sevseler de bu huyları değişmiyor.
Aslında benim işim kalici degil gecici bunu biliyor. Ilerde calisamama is bulamama ihtimalim var onun meslegi geregi dogu bati gezecegiz her gittimiz yerde is bulma garantim yok o bunu biliyor sorun etmiyor ama ben calismazken kendi ihtiyaclarimi nasil karisliayacagim o boyle yaparken. Onu düşünüyorumAslinda cimri degil...ailesine karsi bonkör..sana cimri..simdiden alistirmiyor istemene birseyler beklemene..ilerde de istersin diye..ustelik simdiden senin paranda gozu..hesap kitap yaptigina gore
Yazınızı okudukça bir size hak veriyorum bir vermiyorum. Yani sizin haklı olduğunuz yerlerde var ama gereksiz beklentiye girdiğiniz yerlerde var.Evlenme arefesinde ki sevgilinizle (uzak ilişki) 4 -5 ay gorusmediniz diyelim gelirken bi ufak tefek hediye bekler misiniz? Ne bileyim ailesinin yanina giderken aliyor bi seyler bi de bana soyluyor ama benim yanima gelirken sadece cicek aliyor baska hic birsey almiyor.
O benden bi iki bisey istemisti calismadigim halde aldim gelince verdim cok begendi. Ama neden o beni dusunmuyor. Avm lere gezmeye gittik magazaya girince yonumu ceviriyor seni yormak istemiyorum oturalim diyor. Yani hangi kadin alisveris yapmaktan yorulur. Yani diyebilir gel biseyler bakalim begendigin bisey varsa alalim. (5 bine yakın aylik geliri var)Ama yok benim kendim almama bile musaade etmedi.
Uzak iliski oldugu icin onu bu konuda tanıyamadım. Sizce cimri midir. Zaten ben bana biseyler alsin kafasında degilim sadece teklif etsin ben zaten al demem ince dusunceli olsun diyorum. Bende nerde o sans. Bi ara durdu sana bilmem su marka telefon alcam dedi bende al dedim tepkisini olcmek icin zaten almasina izin vermem ailem nerden cikti diyecegi icin sadece onu denemek amacli. Neyse bu konu oyle orda kaldi bigun bankaya hesap acmaya gittik işe girdim. Bana dedi ki maasinla ne yapcaksin bana sanki telefonunu degistirirsin gibi geliyor bende dedim niye alayim kendime telefon sen demedin mi alcam diye dedim o da guldu saka yapiyorum alcam zaten dedi.
Ben derhanede ise basladim ders saatine gore ucret alicam. Hesap makinesine girip ders saatini alacagim parayi hesapladi benim tepem atti ama tuttum icimde bisey diyemedim. Bi cay iciyoruz karttan ödüyor ben utaniyorum cebinde nakit olmaz mi insanın uzaktan sevgilinin yanina gelmissin. Ben mi abartıyorum sizce beklenti mi mi yuksek tutmuşum sıkıntı bende mi. Ama bunlar haricinde bana sevgisi saygisi sadakati sonsuz oyle hissettiriyor herkes de oyle diyor. Sevmese evlenme teklif eder mi diyorum o kadar ozenmis guzel bi organizasyonla teklif etti kabul ettim ama bu konular aklimda soru isareti kaldi.
Devlet memuru parasi var da ne yapiyor bilmiyorum ailesine asgari ucret kadar gonderiyor onu biliyorum soyluyor çünkü onun dışında ne yapiyo haberim yokBence adamın parası yok.
He eğer eminsen maaşı O kadar o zaman inanılmaz cimri. Ay hiç çekilmez .
insanlar 15-20 yıllık evliliği bitiriyor.Yok canım tehdit etmiyo da iki yıl oldu ilişkim ve bitirsem nolur diye kafayı yiyicem
Henüz sevgiliyiz ama 4 yildir birlikteyiz bugün yarin istemeye gelecekler . En son geldiginde bu olaylar yasandigi icin ben takinti yaptim o yuzden gelin diyemiyorum onlar hazır benden haber bekliyorlar.Yanıma gelirken zaten bi ton masrafa giriyor ,
Ben hediye beklemem.
Sevgilimden bırakın telefonu , bir kalem bile almasını istemem.
Almak istese bile kabul etmem.
Kendine bi bütçe ayırıp o kadar harcama yapıyor olabilir.
Ya da siz henüz “sevgili” olduğunuz için , sizin için masraf yapmak istemiyor olabilir.
Nişan alışverişinde herşey ortaya çıkar.
Elbette ki degil ama bana en son doğum gunumde hediye aldi ve ben ufak minik bi iki sey bekledim zaten.. gozum oyle para da pulda degil oyle olsa 4 yildir onunla beraber olmazdımm.Kredi kartiyla odememis olabilir.maas karti ya da para yuklenen kartla odemistir belki.yaninda nakit tasimayi sevmiyo olabilir.
Erkekler duz mantiktir.o sizin ne dusundugumuzu anlamamistir.bence evlenmeden once ciddi bir sekilde karsiniza alip konusun.
Son olarak beklentiye girmeyin.bu iliskinizi yipratir.sizin amaciniz hediye degildir eminim.
Bazı mekanlarda özellikle kart ile ödemek bahşişten kaçınmak anlamına gelir bu yüzden belirteci olabiliyorBu kart meselesini bir ben mi anlamadim? Benim yanimda hic nakit olmaz, herseyi kartla oderim, ne fark eder anlamadim, para yine benden cikmiyor mu?
Yani o kac yildir calisiyor ben sormadim ne kadar maas alıyosun nasil harciyosun napiyosun diye. Ben daha hesap actirirken o didikledi hepsini.Cimri .Ona ne srnin maaşından .Evlenince paralar bende dursun de ne diyecek bak .
Msjlarini gördüm uni den arkadaslari is arkadaslari falan para istiyor gonderiyor hepsine yufka yureklidir hayir diyemez ama bana gelince mi cimriligi tutuyor. Onun haricinde hic bir zamn bi dedigim iki olmaaz herseyde benim fikrimi önemser bana sormadan bisey yapmaz uzar gider iste oyle arada kaldim ne yapacagimi ne dusunecegimi bilmiyorumAskerlere para gondermesi bir artiymis. Iyi bari hepten cimri diyemeyiz o zaman. Belki eskiden para icin kullanilmis falan olabilir. Bu yuzden de simdi boyle davraniyor olabilir.
O konulari konustugumuzda hep sen nerden dersen nasil istersen onlari alicaz en iyisinden en kalitelisinden diyobence cimri ve yalancı.
senin maaşını senden önce hesaplayıp, ne yapacağını sorması en önemli belirti bence.
evlilikte aşk biter, para konuşur.
düğün, eşya, gelinlik alışverişini nasıl, nereden yapacağınızı sor.
geçiştiriyorsa, ucuza kaçıyorsa, senin birikimini soruyorsa vs bil ki paragözdür.
maalesef evlilik sadece aşkla yürümüyor.
nişanlılıkta el üstünde tutmayan, evlenince görmezden gelir.
telefon da alacaktı güya.O konulari konustugumuzda hep sen nerden dersen nasil istersen onlari alicaz en iyisinden en kalitelisinden diyo(( off kafayi yiyecegim
+1000telefon da alacaktı güya.
bence çok partal atıyor sevgilin.
şimdi en iyisi der ama iş ciddiye binince tam tersi olur genelde.
Ah ahhh.. ama benim icin gercekten çok mucadele verdi kazanmak icin ne dediysem yapar beni sevdiğine eminim cok kararsiz kaldım ne yapacagimi bilemiyorumo zaman herkese bonkör, sana cimri.
bu daha kötü.
Bütün sorularinizin cevabi var biz bi hafta boyunca avm ye gittik evlencez ya hani esya falan baktik fikir edindik yedik icitik oturduk hava soğuk gidecek bi yer dusunemedik..magza da bi canta ya bakiyodum senin ki daha güzel dedi mesela o an alacak olsam zaten kendim alirdim ona odetecek degilim. Ama alirsam hesap ona kalcak diye mi oyle davranıyor bilemedim. Ben ona 4 yil boyunca maasi ile ilgili hic soru sormadim ne yaptin ne ettin ne kadar aldin vs en ufak bi soru sormadim.Cay kartla odenir. Buna bir sey diyemem ben de nakit para harcamayi sevmem. Banka kartimi kullanirim hep. Para olayini sevmem. Sadece taksi ve bahsis icin az bur sey bulunur uzerimde. Zaten cayi nerede ictigine bagli olarak 20 tl de tutmus olabilir.
Avmde bir sey bakmamaniz normal acikcasi 4-5 ay sonra nisanlimi gorsem ve o kiyafet bakmak istese bozulurdum.
Hediye olarak da cicek bence yeterli. Ama onun bir seyler istemesi kismi beni dusundurdu.
O bir seyler istiyorsa kendi de hediyeyle gelmeliydi ufak yada buyuk farketmez.
Maas hesaplama da cok cirkin ama kim evlenecegi kisinin maasini merak etmez ki?
Bilemedim cimri mi degil mi
sevgisinden şüphen olmasın.Ah ahhh.. ama benim icin gercekten çok mucadele verdi kazanmak icin ne dediysem yapar beni sevdiğine eminim cok kararsiz kaldım ne yapacagimi bilemiyorum
Onlar istemeye gelecekler ben de cok istekliydim ama en son gelişinde bu konular aramızda yaşanınca gelin diyemedim erteliyorum. Cevresine ve ailesine cok bonkor bunun farkındayım onune gelene para dağıtıyor. Ailesine para yardimi da yapiyor. Onu da söyledi. Durum bu... kafam kariisik emin olamiyorum. Herkese bonkor de bana mi cimri bi tekEvlenme arefesinde sevgili kismini anlamadim ben. Bahsi gecen arefe nisanli icin gecerli bir durum benim bildigim. Siz soz/nisan arefesinde olabilir misiniz acaba?
Bu adam sevgilinizse cimri degil. Sevgilinin yanina gelirken pahali hediyeler yerine cicek getirebilir. Karttan yaptığı odeme debit karttansa nakit tasimayi sevmiyor olabilir. Her erkek sevgilisine telefon almak ya da pahali hediye almak istemeyebilir. Maasinizi tipik ulke insani mantigiyla hesaplamis olabilir. Vardir ya hani doktor muayenehanesine gidip ooo 300 lira muayene gunde 5 hasta gelse hesabi yapan tipler belki onlardandir.
Ama nisanliniz ise bu kisi maas hesabını eve girecek para mantigiyla ya da sizden az mi cok mu kazanacak dusuncesiyle hesaplamistir. Evlilik oncesi masrafi cok olduğundan esya vs aldığından butcesi alisverise el vermiyordur bu yuzden sizinle alisveris yapmiyordur.
Ya da borcu vardir sizden gizledigi, ailesine yardim ediyordur...
Hersey olabilir. Kadina para harcamayan erkeğe hemen cimri diyemem ben. Cevresine, genel durumuna bakmak lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?