• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri mi yoksa tutumlu mu?

Bigbear

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
553
202
23
26
Selam kızlar ;
1seneyi geçen bir ilişkim var ve şuan askerde sevgilim geldiğinde 5-6 aya yakın bir süre sonra babama konuyu açmayı düşünüyorum. İyi hoş fakat ben düğün isterken kendi sadece nikah istiyo ben bunu biraz dul hanımlara göre görüyorum genelde öyle olur. Ve ben gencim ilk evliliğim olucak ama kararlı nikah olsun diyo düşünüyorum, acaba durumu müsait değil de benimle mi paylaşmaya çekiniyo, tutumlu desem bu kadarı da olmaz aklıma sadece cimrilik geliyo. Yanımda hiç öyle de değildir her ihtiyacımı karşılar kıyafetimi yemeğimi o alır ama şu konu da aklım epey karışık.

Daha evlenmeyi planladığınız kişinin maddi durumundan emin değilsiniz. Hayır, bari azıcık tanışın da sonra evlenin. En azından eşim hep böyle miydi evlenince mi değişti başlıklı konular açmazsınız. Ayrıca eşinden ayrılmış 2 arkadaşım var, ikisi de 2. Evliliklerini bekar adamlarla ve davullu zurnalı yaptılar. Bu işler biraz tercih biraz da ekonomi meselesi dul olmakla alakası YÖK.

Nikahı sadece dul hanımlar mı tercih ediyormuş? Nasıl bir zihniyet bu. Ki dul hanımları da bu şekilde küçümseyenlere o kadar uyuz oluyorum ki. :sinirli:Sevgilinize belli ki düğün gerekli gelmiyor, cimrilikle alakası olup olmadığını da biz bilemeyiz,çünkü en iyi sen tanırsın.

Vallahi eli boldan ne anladığınıza bağlı, hani hediye almak ayrı "kıyafetimi alır" ayrı? Elin adamı sevgilim de olsa eşim olmadan ne diye hayatı müşterek görsün, masraf bölüşsün, beni geçindirsin? Ne diye "kıyafetlerimi alsın"?Erkek geçindirir kafasındaysanız bence önce dediğim gibi bi cimrilik ne demek onu sorgulayın. Ayrıca nikah isteme sebebi kalabalığı sevmemesi, düğün ortamından hoşlanmaması gibi sebepler de olabilir. Nihayetinde düğün istiyorsanız da konuşun bu özel anlardan biri öyle değil mi?

Maddi konulari konusamiyor musunuz? Bizde evlenmeyi dusunuyoruz, didik didik kim ne harcamis hesaplamayiz ama birbirimizin o ay icerisinde parasi olup olmadigini bilip, destek oluruz.

İnsanları topa tutmak ıcın cımbızla laf cekıyorsunuz sorulan soruya cevap vermenız yeterlı konu sahibi Sade bir nikahı dul bayanlara gore buluyorum demis herkezin fikri bir olmayabilir ne var bunda konu bu mu?

Asıl konuya gelince arkadasım dugun,nikah vs ikinizin ortak kararı ile alınacak bir durum al karsına sen nikah istiyorsun ama ben dugun ıstıyorum omrumde bır defa olacak bırsey bu de hayallerınden bahset mustakbel esının durumuna gore ortak bır karara varın.
Ha belkı durumu musaıt degıldır cok gosterıslı bır dugun yapamaz ama yapabıldıgını yapar sende anlayısla karsılarsın ılerde keske soyle yapsaydım dıyecegıne durumum musaıt degıldı bu kadarını yaptım dersın.
Yoksa omur boyu pısman olursun burada yazı yazanların cogunlugu boyle bır evlenme seklı ıstermıydı acaba?Yada evli ıseler dugunlerı nasıl oldu?ıstedıklerı gıbı olmadysa pısmanlar mı?sen bu sorulara bır konu ac bak nasıl dokuluyor herkez....

Düğün ister bekar olsun isterse evlenip ayrılmış olsun her kadının ve erkeğin isteyebileceği bir şey. Maddi konular ilişkinde net değil, biraz daha tanı, kazancı gideri borcu vb.

Herkes nasıl istiyorsa öyle evlenir bence bi sorun neden nikah istiyormuş sizde ne istediğinizi söylersiniz olay çözülür. Bu arada dul kadın nedir yani? Bekar kadınla dul kadın arasında nasıl bi sınıf farkı varda nikah ona göre düğün öbürüne? Bi kadın olarak hiç yakıştıramadım bi gün DUL bir kadın olsanız kendiniz için siz ve başkalarıda böyle mi düşünmeli yani?

Nikahı sadece dul hanımlar mı tercih ediyormuş? Nasıl bir zihniyet bu. Ki dul hanımları da bu şekilde küçümseyenlere o kadar uyuz oluyorum ki. :sinirli:Sevgilinize belli ki düğün gerekli gelmiyor, cimrilikle alakası olup olmadığını da biz bilemeyiz,çünkü en iyi sen tanırsın.

Dul nedir ayrıca? Dul kime denir? O zihniyet bunu da bilmez.

Tabii ki... Dullarin ne haddine dugun falan? Sizin gibi kiz oglan kiza denir mi hic bu?

O degil de gecenlerde dul biri bir dugun yapmis inanamadim. Luks otellerde yemekli sanatcili falan. Ne hadsiz insanlar var.

Yuuh, hiç utanma da yok millette. Dul ya da boşanmış bir kadın ne hakla düğünle evlenebilir vallahi aklım almıyor.

Düğün merasimi, hoplamak oynamak zıplamak tarzı değildir belki de. kendisini tanımyorum tabi ki sen tanıyorsun. ben de sevmem mesela düğünleri.

Benim iki ablamda dul değildi ama nikahtan gitti. Ve kendileri istedi.

Bu ne biçim yakıştırma.

Ayrıca dulların da düğün hakkı vardır. İsterlerse kırk gün kırk gece düğün yaparlar. Kime ne!!!

Sen düğün yaptıramıyorsan babana de, o yaptırır.

Back
X