• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri mi yoksa tutumlu mu?

İkinci evliliğini yapıp,düğün yapmayanlar kırmızı kuşak takamıyacağı için mi düğün yapmıyor yani? Buda yanlış bir genelleme olmuş.Ben yazımda ikinci kez evlensem düğün yapmazdım derken,ikinci kez o tantanayı kaldıramam anlamında söyledim,birçok ikinci evliliğini yapıpta nikahtan giden kişi de bu sebeple düğün istememiştir,kırmızı kuşak mı kaldı artık...
Şekerim beni anlamadın, yeniden okuyabilirsin.

Ps: Bir çok dedin, ve genelleme yaptın.

Konu sahibi çok istiyorsan mütevazi bi düğün yapın el birliğiyle hevesin kalmasın,ama sırf cimri pintimi diye öğrenmek için düğün yapılmaz,bununla değer ölçülmez yani...

Düğün nikah tercihi dul veya bekar olmakla çok alakasız birşey. Bunu nasıl bağdaştırıyorsun, hangi devrin zihniyeti bunlar? Herkes düğün sevmez ben mesela nefret ediyorum düğünden, hiç bana göre değil. Nikah+ yemekli eğlence tercih ettik biz mesela.
Sevgilin yedirip içirip üst başını alacak kadar samimiyseniz marasal durumlarıda bilmen gerekir, açıkca konuşup sorsana.

Dul tabiri hoş olmamış, bence tamamen tercih meselesi düğün seven var sevmeyen var kimi coktail şeklinde kutlar ,kimisi de davul zurna, tamamen tercih adı üstünde düğün kutlamadır.Geleneklerimizde düğün var tabi ki ama olmazsa olmaz diye bir şey de yok.Bunun sebebini ona sormanız gerekir.

Düğün yapılması bence de gereksiz ve masraflı bir durum. Sonra maddi manevi sıkıntısını çift olarak siz çekiyorsunuz zaten. Düğüne verilecek parayı altına yatırın ya da başka birşey alın daha iyi. Cimrilikle bir ilgisi yok yani. Bugün ki aklım olsa, bende nikahtan çıkardım.
Ama siz çok heveslenmişsiniz, normal tabi birçok kadının hayalidir. En iyisi bu düğün ve maddi durumlari açık açık kendisine bir sorun ve iyice konuşun. Belki gerçekten maddi durumları yoktur. Vakti geldiğinde nişanlaninca ailelerde konuşur zaten bunu. Olmazsa daha az masrafsiz küçük bir salon tutulur, aileler ortaklaşa öder.

İlk evliliğimde nikahla evlenmiştim, 2. De de nikah düşünüyorum.
Cimride değilim, tutumluda.
Düğünü gereksiz buluyorum. Hedefim ölmeden tüm dünyayı görmüş olmak. Paramı böyle yerlerde kullanıyorum

Selam kızlar ;
1seneyi geçen bir ilişkim var ve şuan askerde sevgilim geldiğinde 5-6 aya yakın bir süre sonra babama konuyu açmayı düşünüyorum. İyi hoş fakat ben düğün isterken kendi sadece nikah istiyo ben bunu biraz dul hanımlara göre görüyorum genelde öyle olur. Ve ben gencim ilk evliliğim olucak ama kararlı nikah olsun diyo düşünüyorum, acaba durumu müsait değil de benimle mi paylaşmaya çekiniyo, tutumlu desem bu kadarı da olmaz aklıma sadece cimrilik geliyo. Yanımda hiç öyle de değildir her ihtiyacımı karşılar kıyafetimi yemeğimi o alır ama şu konu da aklım epey karışık.
bunu bilmemyiz belki düğün sevmiyor ve isteğini belirt

Dugun olmasin ama 10 dakikalik nikah da olmasin. Arayi bulun. Tanismadan da evlenmeyin.

Daha babanızın haberi yok düğün derdindesiniz once bi ailenizle konusun aileler bin turlu sey soyluyo zaten sen yapmicam desende yapin diye israr edebilirler ya da tam tersi. Ayrica dullar yapmaz dul gibi bi nikah mi kiyiyim nedir ya dul olsaniz noluyo yani ?

Ben şuna takıldım. Adamın maddi durumunu bilmiyorsun ama Herşeyimi o karşılar,yemeğimi ,kıyafetimi diyorsun. Maddi durumunu bilmediğin adamin parasını rahatça harcıyorsun ve durumdan haberdar değilsin. İlginç .

İlk evliliğimde nikahla evlenmiştim, 2. De de nikah düşünüyorum.
Cimride değilim, tutumluda.
Düğünü gereksiz buluyorum. Hedefim ölmeden tüm dünyayı görmüş olmak. Paramı böyle yerlerde kullanıyorum
Bende öyle fazlaca har vurup harman savurmak istemem de ucuz yerlere kır düğünü var onlara bile bakmak istemiyo aile durumları fazla iyi de değil fazla kötü de değil ama nasıl ikna edebilirim.

Ben şuna takıldım. Adamın maddi durumunu bilmiyorsun ama Herşeyimi o karşılar,yemeğimi ,kıyafetimi diyorsun. Maddi durumunu bilmediğin adamin parasını rahatça harcıyorsun ve durumdan haberdar değilsin. İlginç .
Bak canım ailesinin durumu harika değil berbatta değil bu duruma karşı bu kadar tutum sergilemesi yanlış geldi

Düğün yapılması bence de gereksiz ve masraflı bir durum. Sonra maddi manevi sıkıntısını çift olarak siz çekiyorsunuz zaten. Düğüne verilecek parayı altına yatırın ya da başka birşey alın daha iyi. Cimrilikle bir ilgisi yok yani. Bugün ki aklım olsa, bende nikahtan çıkardım.
Ama siz çok heveslenmişsiniz, normal tabi birçok kadının hayalidir. En iyisi bu düğün ve maddi durumlari açık açık kendisine bir sorun ve iyice konuşun. Belki gerçekten maddi durumları yoktur. Vakti geldiğinde nişanlaninca ailelerde konuşur zaten bunu. Olmazsa daha az masrafsiz küçük bir salon tutulur, aileler ortaklaşa öder.
Evet bende öyle düşündüm ortaklaşa diye ama çevremdekiler diyo ki öyle şey mi olur ileri de içimde kalsın istemiyorum küçükte olsa en iyisi doğuluyuz çünkü illa ki isterler bizimkiler

Dul kadinlikla ne alakası var ? Sen daha burda konuşmayı bilmiyorsun adamla nasıl konuşacaksın?

Dul muhabbetiniz çok hoş olmamış.
Ayrıca "neden sadece nikah yapalım istiyorsun?" diye sormadınız mı, bir cevap vermedi mi?
Düğünü boşa masraf görüyor olabilir, o parayla tatile çıkmayı tercih edenler var, ne bilim düğün eğlencesini sevmiyor olabilir oynamayı falan da bilmiyordur belki, bir diğeri de maddi durum olabilir, belki ailesinden yardım istemek yerine kendi yapmak istiyordur, belki de ailesi cimridir vs. vs..
Yani net bir cevap alın.
Ha normalde düğünleri seviyorsa, o da yapılırsa daha iyi olur diye düşünüyorsa ve olay maddi sıkıntı da değilse o zaman bir durup düşünün, daha çok tanımaya çalışın derim.

Ah keşke dul kısmı olmasaydı.

Hani ben daha önce 50 kere evlenip 100 çocuk doğurmadım gencim ilk evliliğim tabiki düğün istiyorum deseniz neyse.

Bukonuda hertürlü kadının isteğinden yanayım hiçbir erkek düğün gelinlik hayaliyle yaşamıyo yanlarında gelin olmasa damat kim bulmak imkansız
Tavrınızı koyun

Back
X