Bence de cimri değil ve mantıklısın ama yerine göre uygulamak önemli. Ben de kısmen senin gibiyim üstelik ben onun okulunu okuyorum. Sen fayda maksimizasyonu yüksek olan mallara yöneliyorsun mesela, marjinal tasarruf eğilimin yüksek. Ama otonom harcamaları ne yapacağız? :) Otonom harcamalar seni mutsuz etmiyorsa, onları kabullendiysen cimri değilsindir korkma. Sen şimdi ikame yapıp fırsat maliyetini de hesaba katıyorsunudur. Piyasadaki çoğu mala karşı talep esnekliğin yüksek demek ki. (fiyata göre) Yani ürünlerdeki fiyat artışlarından büyük ihtimalle çok etkileniyorsun. Şimdi sendeki talebin fiyat esnekliğini grafiğe dökmek istesem talep eğrin yatay bir görünümde olacak muhtemelen. Gelirini bilmediğim için talebinin gelir esnekliği hakkında yorum yapamıyorum. Gelirin artsa bile yine aynı tutumlu tavrı sürdürüyor musun mesela?
Biraz jargon konuşayım dedim, kitaplar falan okuyorum dediğin için. :) Güzeldir ekonomi.
Bence 3 kuruşlu kyk bursunu yabana atmayın ki burs değil kredi alıyormuş, aynı bensadece gereksiz alış verişten kaçınıyorsan sorun değil ama gezme tozma eğlenme yerine de birikimi tercih ediyorsan sorun bence. 3 kuruşluk kyk bursundan artırsan artırsan ne kadar artıracaksın ki? bu yaşı da bir kere yaşayacaksın, abartmadan gezmeni tozmanı eksik bırakma derim. üni yılları kadar sorumluluktan uzak olduğun yılları bulamayacaksın bir daha...
bu sene başladım bunu yapmaya, 3 yıl boyunca öğrenci olarak harcadım paramı.Mesleğe başladığınızda bunun gibi mantıksal hareketler yapmanız sizin için daha iyi olur..Zira en güzel yaşlarıniz da 3 çocuk babası gibi yaşamanız sizi erken yorar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?