cimri miyim acaba

Şu anda tekil halde sadece kendi adına tasarruf yapıyorsan cimri olduğun söylenemez. Ama ileride evlenince eşinden, çocuğundan ihtiyacımız yok adı altında gerekli gereksiz sürekli kısıtlamalara gidersen o zaman cimri olursun.

Her şey tasarruf ve birikim değildir. Arada bir izin vermek kendini şımartmak da lazım.

Arkadaşların kendini bu şekilde deşarj ediyor sen kendini nasıl deşarj ediyorsun?

fazla ekonomi kitabı okumaktan bunlar. kafan karışmış bence ve çok abartıyosun.1 liranın bile hesabi yapılarak hayat geçmez

arkadaşlarım bu küçücük şehirde aynı kafeye 1500. defa giderek, ayakkabıları olduğu halde ayakkabı almaya devam ederek, başkalarının da hesaplarını ödeyerek (bazıları tabi) deşarj oluyorlar. tabi bunları yapanların durumu benden daha iyi. benim de elime ayda 800-1000 TL geçse ben de yaparım. ya da çevreden gördüğüm kadarıyla bazıları farklı şehirlere gidiyorlar ama o kadar masrafı ben karşılayabilecek durumda değilim hiç olmadım da. zaten 3 senem burada para harcamakla geçti. burada yorum yazanlar her şey benim içimde kaldı, hiç gezip tozmadım sanıyorlar ki bu çok sığ bi bakış açısı. hayır ben de gezdim bu şehri, yeni mekanlar keşfettim, bol bol yemek de yedim bişeyler de içtim. sadece gereksiz masraf yapmadım. bana göre deşarj olmak ihtiyaç yokken sırf can sıkıntısına ayakkabı ya da giysi almak değil. yemektir canın çeker yersin filan ama bende zaten var olan rujun aynısını almakla da deşarj olmuyorum. geçen sene nerdeyse her akşam (yaz gelince) yurdun kantininden dondurmaları götürürdüm. belki de bişeylerin doyumuna eriştim şimdilik o yüzden para harcayasım yok. tekil olduğum için dediğin gibi karım da zararım da kendime. kimseyi ilgilendirmez aslında. bu arada evlenmeyi düşünmüyorum burada açılan konuları gördükçe cidden hiç gerek yok.

Niye bu kadar tepki gösterdin arkadaş gayet de yerinde bir durum tespiti yapmış? Sen hiç bir arkadaşına yemek veya kahve ısmarlamayacak olanlardan mı olmak istiyorsun?

Benim üniversite ilk yılımda aynı evde yaşamaya başladığım ev arkadaşım ilk alışverişimizde toz şekeri bile 2 yarım kg lık yaptırdı ayrı ayrı ödemek için şok oldum. Resmen beni otomatikman yiyici durumuna düşürdü. Nedense onu getirdin aklıma.
Ben o şahısla arkadaş olmaya devam etseydim dışarıda buluştuğumda hep diken üstünde hissederdim. Zira benim elim açıktır varsa paylaşırım. Alman usulü her zaman olmaz.
Dikkat et abartıya doğru gitme.

fazla ekonomi kitabı okumaktan bunlar. kafan karışmış bence ve çok abartıyosun.1 liranın bile hesabi yapılarak hayat geçmez
o zaman bütün iktisatçıların kafayı yemiş olması gerekirdi ama ? ve o kitapların hiç birinde fazla para harcamayın diye bişey yazmıyor.

o zaman bütün iktisatçıların kafayı yemiş olması gerekirdi ama ? ve o kitapların hiç birinde fazla para harcamayın diye bişey yazmıyor.
biliyorum iktisat dersi almistim 1. siniftayken.söylediğim cumle isin esprisiydi. ayrica gsmh falan diyince ben biraz kendinizi kaptirdiginizi dusundum

ben o bayanla yorum karmaşasını çözdüm yalnız siz neden konuya böyle bodoslama dahil oldunuz anlamadım. ben anlatamıyorum galiba, her zaman maddi sıkıntı çektim diyorum sen burda ısmarlamak diyorsun. ben üç sene boyunca kendime anca yetmişim. ben demişim ki bu gelecek kaygısı mı, işe girince düzelir mi? bazılarınızda sürekli bi muhalefet olma ihtiyacı var. neyse. ısmarlama konusuna gelince, arkadaşımla olan ilişkime bağlı. o bana ısmarlarsa altta kalmam tabi ısmarlarım. maddi durumum el verirse tabi. zaten el vermiyorsa dışarıda kahve içmem ya da yemek yemem. burda bir sürü evli insan var geçim derdini en iyi onlar bilirler. senin de insanların tercihine saygı duyman lazım kimse kimseyi beslemek zorunda değil. ev arkadaşın öyle yapmış olabilir o da onun düşüncesi, aynı evde yaşamayacaksın o zaman öyle biriyle. o da onun karakteriymiş demek ki. belki de ailesinden öyle gördü ? biz arkadaşlarla ne zaman dışarıda yiyip içsek herkes yediğini içtiğini öder, kimsenin kimseye hakkı geçmez. hepimiz öğrenciyiz sonuçta çalışıp paramızı kendimiz kazanmıyoruz. bazı insanlar gerçekten yiyici. çıkmazsın kafana uymuyorsa madem dışarı öyle biriyle, kimse kimseyle arkadaş olmak zorunda değil zaten.

Burada konu açıyorsan yorumlara açık olacaksın. Herkes istediği yorumu alıntılar, istediği yoruma ifhat eder ve istediği yoruma dahil olur. Bodoslama diyerek terbiyesizleştin.
Benim rahat yetiştiğimi bol keseden harcadığımı hangi cümleden çıkardın? Ismarlama kelimesinden değil mi? Kararımı verdim...Cimrisin
Hadi eyvallah.

Bence cimrisin ..bazen ihtiyaç için değil değişiklik olsun diye, veya kendini Mutlu etmek için alışveriş yaparsın ..bazen sırf zevkine gider, kahve içersin ...bence biraz abartmışsın .tutumlu olabilirsin ,ama en güzel dönemlerini kendini kasarak geçirme gez eğlen harca beğendiklerini al

çok mutlu bi öğrencilik geçirdim diyemem. hep sorun sıkıntı beni buldu. küçük bi yerde okuyorum gezilecek pek bi tarafı yok. elbette istanbulda okusaydım para dayanmazdı. ben zaten bu sene biriktirmeye başladım onun öncesinde de anadoluyu ya da başka bi yeri gezecek bütçem yoktu. neyse maddi sıkıntı çekmeyen çekenin halinden anlamıyor burdaki yorumlardan ben bunu anlıyorum. 3 sene boyunca olanı harcadım zaten yettiğince. neyse.

alınma dediklerime ben zaten elindeki bütceni kasdettim yani şimdiden kendini kasma demek istedim.ama böyle mutluysan devam et bende çoğu zaman ay sonunu getiremezdim benimkide abartı olabilir.

Bir şey diyeceğim,o zaman sıkıntı ne ? Kendin de memnunmuşsun zaten

Ben yaptığımın yanlış olduğunu söyledim zaten,ki kime göre yanlış onu da belirleyemeyiz ama neyse.
Nedir bu agresiflik, hayırdır?
Evet param var harcıyorum ,siz de başka şekilde para harcıyorsunuz .Kendiniz de memnunmuşsunuz zaten.

Aslında genel anlamda bana cimri gibi gelmedin... öğrenciyken herşey Alman usulü olmalı buna sonuna kadar katılıyorum ama kendin içi. Bi kahve içmeyi acaba mi diye düşünme kendin içi. Harciyacaksin sonuçta ...

Bende bi ara kendimi bu konuya fena kaptırmıştım:) tabi teorik olarak diil konuyla ilgili kitap falan okumuyodum ama neyi nasıl yapabilirim nasıl para biriktirebilirim diye baya baya duşunuyodum.... o ara banada para biriktirmişim...:) hala zorunlu olarak biriktiriyorum ama o zaman kendi isteğimle biriktiriyodum

Ama sonra bu kadar kendimi sıkmanin beni yorduguna karar verdim ipleri biraz serbest bıraktım...:) şu an kafam daha rahat kendimi mutlu edebiliyorum ....

Üni biterken bu tur şeyler düşünmen çok nor.al gelecek kaygısı ... para kazanmaya başladıktan sonra kendini bu kadar sıkma ama olurmu??

Çünkü hayat çok acımasız yemeyenin malını yiyolar...

Şimdi aklıma geldi kahveden kastın sadece marka olan kahveyse st.rbuc.s Vs gibi oraya gidip logolu bardakla fotoğraf çekip oraya buraya atan insanlara çok garip gözlerle bakiyodum ta ki sosyal medya hesaplarımı kapatana kadar... hayatımda hiç sadece markasına para vereceğim o ünlü kahvecilere gitmedim.... görmek gibi bi düşüncemde yok

Cimri olduğunu düşünmüyorum
Sadece şuan da tedbirli olma çabasında sın.
Çünkü geleceğini göremiyorsun.
Mezun olur olmaz çalışamama durumuna
karşı önlem alma gayreti gibi geldi bana..

Çalışmaya başladığında tamamen olmasa da
kısmen düzelirsin.
Düzenli bir gelirinin
olması seni rahatlatır..
O zaman da bir kısmını yine biriktirir
kalanını da istediğin gibi kullanırsın.

bence bir kıvamı olmalı para harcamanın.

alınıp da giyilmeyen kıyafetlere çok acırım. o nedenle mümkün mertebe sık giyilebilecek, dolapta beklemeyecek şeyler almaya çalışırım. bir tişörte 10 lira bile vermişsem ve giymemişsem, o 10 liraya acırım. ama 350 liralık spor ayakkabımı tepe tepe kullanmışsam, helal olsun verdiğim paraya derim.

bir de meslek ve statü gereği, kendi çevremdeki kadınların paçoz görünenlerinden hoşlanmam. bu mesleğin karizmasına yakışmıyor diye düşünürüm. ucuz doldurma parfüm kokan, pazara giden teyze görünümlü kadınlar itici gelir. kastettiğim "her kıyafet çok pahalı olmalı" değil. ucuza alınmış ama çok şık bir bluz, kaliteli bir kalem etek ve güzel bir ayakkabıyla kombinlenebilir. marka önemli değil. önemli olan şık durması. ucuz ve bayağı ve özensiz görünmemesi. bu nedenledir ki bazı kıyafetlerim hakkında "aaa ne hoooşş, bayıldım" diyen arkadaşlarıma, "bu elbise 10 yıllık. çok da ucuza almıştım. ama kaliteliymiş demek. ben de temiz kullandım" ya da "mahalle arası bir dükkandan aldım. ben de çok beğendim" demek çok hoşuma gider.

bir de kahveye verilen paraya acıma meselesine gelirsek... senin gibi bir arkadaşım olsa, onunla bir yere gitmek istemezdim. yanımda sürekli para hesabı yapan biri beni tedirgin eder. huzurum kaçar.

neyse öğrenciliğine veriyorum ama insanlara bu cimriliğini hissettirme.

sorunun cevabına gelince; evet sürekli para düşünmen normal değil, bence cimrisin.

bir daha bu günlerine dönemeyeceksin. ev,eş,çocuk,kredi borcun olmadan gezmeni harcamanı öneririm. ilerde zaten kısmalar başlayacak ay sonu gelmeyecek.

bence yaşınızın tadını çıkarın. fazla evhamlısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…