cimri miyim ben ya?

Evlilik sorumluluğu ve bütçeyi ayarlama derdi böyle tavırlara neden olabiliyor.
Aslında çoğu kişide gelecekle ilgili güven sorunu var. Ülkemizin gidişatıyla ilgili kaygılar...
Zamanla dengeyi sağlarsınız merak etmeyin cimrilik değil.

Kendi masraflarını başkalarına kakalamaya , bir komşuda yediğin akşam yemeğini kar saymaya başlamadıysan , çok sevdiğin ayda yılda bir yediğin (atıyorum İskender ) bir yemekten pahalı diye vazgeçmediysen sadece tasarruf boyutundaysan Aynen harcamamaya devam et bende böyle olabilmeyi isterdim her ay sonu ay nasıl ödeyeceğim derdinden daha güzel bir şey kaç kere kartlarımı borç alıp kapattım ama uslanmadım

Kendi masraflarını başkalarına kakalamaya , bir komşuda yediğin akşam yemeğini kar saymaya başlamadıysan , çok sevdiğin ayda yılda bir yediğin (atıyorum İskender ) bir yemekten pahalı diye vazgeçmediysen sadece tasarruf boyutundaysan Aynen harcamamaya devam et bende böyle olabilmeyi isterdim her ay sonu ay nasıl ödeyeceğim derdinden daha güzel bir şey kaç kere kartlarımı borç alıp kapattım ama uslanmadım
Bekarken ben de oyleydim çok gezdim yedim içtim giydim.şimdiki aklım olsa 2 gezecegime 1 gezer 1inide kenara koyardm

Merhabalar,
Ya bana son zamanlarda bir şeyler oldu.1 liranın bile hesabını yapar oldum.evlenmeden önce çok harcayan biriydim. Nisanlilik döneminde de elimden geldiğince maasimi hep ceyiz yatirdim.ama şu an is bulamiyorm.bu yüzden tek maasiz.çok sukur bu gunumuze tabi.Ama benimki tutumlulugu geçti diye dusunuyorm.Ya yakında para gidecek diye yemeden icmeden kesilecem diye korkmaya basladm.
Kızlar gerçekten durum ciddi.Ne yapacam ben ya.?Eşim bir şey alacak oluyor alma sakin para gidecek demeye basladm. O da şaşırıyor bu durumuna.
Bir tavsiyede bulunun bana lütfen ya
Bence siz cimri degil. Tutumlu bir insan olmuşsunuz. Çalışırken ben de öyleydim ama şuan çalışmıyorum. Durumumuz gayet iyi birikimde yapabiliyoruz. Ama aynı şekilde birşey alırken iki defa düşünüyorum.

Üzerinize alınmayın sadece sizin için değil ama gördüğüm kadarıyla evlendikten sonra kadınların geneli biraz cimrileşiyor. Sizinki cimrilikten değil ama uzun sürerse alışkanlık yapabilir.

Ben cimrilik olusmasi ve durumun ilerlemesinden çekiniyorum.
Ben bu durumun ilerde çalıştıgınız zaman düzelecegini düşünüyorum. Şöyle ki; ben çalışırken kazandıgım parayı cok rahat harcıyordum. Şuan doğum iznindeyim. Eşimden aldigim parayı ihtiyaclara yetiştirmeye çalışiyorum. Sizin ki de böyle birşey olabilir mi?

Merhabalar,
Ya bana son zamanlarda bir şeyler oldu.1 liranın bile hesabını yapar oldum.evlenmeden önce çok harcayan biriydim. Nisanlilik döneminde de elimden geldiğince maasimi hep ceyiz yatirdim.ama şu an is bulamiyorm.bu yüzden tek maasiz.çok sukur bu gunumuze tabi.Ama benimki tutumlulugu geçti diye dusunuyorm.Ya yakında para gidecek diye yemeden icmeden kesilecem diye korkmaya basladm.
Kızlar gerçekten durum ciddi.Ne yapacam ben ya.?Eşim bir şey alacak oluyor alma sakin para gidecek demeye basladm. O da şaşırıyor bu durumuna.
Bu durum uzaktan itici gozukebilir bence kendinize biran once reset atiniz

bende evlenmeden önce öyleydim deli gibi harcadım sonra evlendim eşim evlenmeden önce versem verdiğim gün biter derdi evlendik adam beni tanıyamıyor :işsiz: düğün yapacaktık baktım herkes bir dağda çok masraf zaten istemiyordum yapmadım pişman mıyım asla :63:

bende evlenmeden önce öyleydim deli gibi harcadım sonra evlendim eşim evlenmeden önce versem verdiğim gün biter derdi evlendik adam beni tanıyamıyor :işsiz: düğün yapacaktık baktım herkes bir dağda çok masraf zaten istemiyordum yapmadım pişman mıyım asla :63:
Biz dugunde çok harcadık. Ama evlilik bambaşka bir şeymis yarını da düşünmek zorunda kalıyor insan

Merhabalar,

Bence hiç dert etme, çünkü tek maaşla geçim gerçekten zor. Biriniz bunu yapmak zorunda ;)

Yemekten içmekten kısmayın ama gereksiz ve ihtiyacınız olmayan şeyler de almayın. Boşver böylesi daha iyi. Gün geliyor o 1 tl ye muhtaç oluyorsunuz. Kumbaraya atın bozukları. Sıkışık döneminizde kurtarıcınız olur

Yemekten içmekten kısmayın ama gereksiz ve ihtiyacınız olmayan şeyler de almayın. Boşver böylesi daha iyi. Gün geliyor o 1 tl ye muhtaç oluyorsunuz. Kumbaraya atın bozukları. Sıkışık döneminizde kurtarıcınız olur
Evet evet kumbarada yaptık aynı şekilde çantada vs bozukluklar atiliyor☺

Ben biriktiririm mesela.. ama canimin istedigini'de alirim.. bazen bir para harcayasim tutar, catir catir harcarim, bazende hic harcamam.. budjeme genelde dikkat ederim.. gelirlerimi giderlerimi hesaplarim ona gore hareket ederim.. eskiden 300 tl'ye parfum alirdim simdi almiyorum mesela, marka takintim fazla yoktur, bazi urunleri markali alirim ama, bazilarinida ucuz alirim.. bence siz cimri degilsiniz ama tek maas oldugu icin tutumlu olmak istiyorsunuz.. eger ise baslarsaniz rahatlarsiniz maadi acidan..

Back
X