Oğlu bekarken kızı geliyordu temizliğini yapmaya. Çok iyi değildi. Ama bu kadar da kötü değildi. İnat mı yapıyor bilmiyorum
öğretemezsin içleri pis ayrı eve çıkınAllah aşkına seninki de dert mi demeyin, ne çok konu açar oldun demeyin..
Allah rızası için akıl verin ablalarım, kardeşlerim..
Ben bu hijyen sorununu nasıl çözerim. İşten eve geldim. Doğal olarak ilk wcye yöneldim.
Mide bulandırmak gibi olmasın ama klozet komple bulaşık.
La havle dedim. Aldım çamaşır suyu şişesini üstümü bile değişmeden girdim yıkadım. Öyle hacet giderdim.
Ordan çıktım el yıkamaya banyoya. Lavabonun içi afedersiniz burun pisliği, bir de ağız çalkalanmış yemek artığı dolu.
Şuan inanılmaz sinirliyim. Evde zaten üç kişiyiz. Çoğunuz biliyor kv ile yaşıyoruz.
Ben yapmıyorum bu pislikleri.
Eşimle de çok tartıştık. Onun üzerinden kocam sana söylüyorum kv sen anla da yaptım.
Olmuyor olmuyor.
Yahu çoluk yok çocuk yok. Haftada 1 gün dip köşe temizliyorum. Kimseden temizlik beklemiyorum ama kirletmesinler bana yeter.
Yada be insan evladı banyodan tuvaletten çıkınca arkana bir bak ben ne yaptım diye.
Çok titiz biri değilim. Ancak bu kadarına katlanamıyorum. Ayrıca yetişemiyorum da. Hep elimde cif, çamaşır suyu gezemiyorum.
İçim de almıyor.
Mutfak deseniz dolap kapakları el izi içinde.
Ulan kulp var orda kulppp. Dolap dediğin kulbundan açılır kapanır. Kvdenin gözünün içine baka baka da sildim. Her akşam da sildim. Olmuyor, olmuyor.
Şimdi fenalık geçireceğim.
Ne olur bana akıl verin ben bu insanlara temizliği nasıl öğreteceğim. Hijyeni geçtim temel temizliği nasıl anlatacağım?
Her fikre açığım. Yoksa gerçekten bir gün hastaneye yatmalı kalkmalı bir cinnet geçireceğim.
Ne olur yardım...
O anda o kadını kv dinlemez kapının yolunu gösterirdim! TerbiyesizBenim arkadasimin kv tr de yasiyordu. Ara ara da almanyaya geliyordu. Kiz dayanamadi anlatti. Wc ye giriyormus. Suyu cekip gerisini oldugu gibi cekiyormus. Kiz aceba yasli unutuyormu diye demis ki anne biz bizeyken neysede baska bi yerde yada baskasi varken de olur kimse arkandan konusmasin diye cok tatli bi dille uyarmis. Kv nin cevabi ben kendi evimde asla öyle birakmam ama sen gelinsin ben micacam benim arkamdan sende gidip benim mokumu temizlicen demis.... al buyur
Keşke açık açık söylese. Sana kastım var. Bütün gün çalışıp akşam eve gelince wc temizlemen çok hoşuma gidiyor dese de göstersem gününü.Benim arkadasimin kv tr de yasiyordu. Ara ara da almanyaya geliyordu. Kiz dayanamadi anlatti. Wc ye giriyormus. Suyu cekip gerisini oldugu gibi cekiyormus. Kiz aceba yasli unutuyormu diye demis ki anne biz bizeyken neysede baska bi yerde yada baskasi varken de olur kimse arkandan konusmasin diye cok tatli bi dille uyarmis. Kv nin cevabi ben kendi evimde asla öyle birakmam ama sen gelinsin ben micacam benim arkamdan sende gidip benim mokumu temizlicen demis.... al buyur
Eşim ev işine yatkın değil malesef. Görmemiş çünkü. Ben ctesi günü her yeri derler toplar, siler süpürürüm. Sonra ne olur biliyor musunuz? Pazar günü yine aynı. Neden bilmiyorum çözemedim. 1 günde nasıl banyo kıl, mutfak yağ, wc pis içinde kalır anlamıyorum.Bende KV dahil degil, ama ayni hissi su yönden anlayabiliyorum. Daha yeni toparlamisim misal Oturma odasini 20 dk sonra nüklear Bombasi patlamasina magruz kalmisim gibi evraklar, Klavye, PC Faresi, icerisi bos olan yiyecek paketleri vs. vs. . Veya bulasik birikimi - yahu bulasik makinasini acip icine koymak sadece 1-2 el haraketi ister, degil mi? Yani senin öfkeni sinirini anliyorum.
Bendeki yöntem su oldu; ikimizde ortalama 3-4 gün izinliydik. Daireyi kökünden temizledik. Bir Erkek üst tabakasini alir degil mi? Ben ise dolabi bosalt temizle durula kurut derken esimide dahilinde bulundurdum - bana sanki temizlik canavariymisim gibi bakti ama jeton o anda düstü gibi.
Simdi kendimizce Ev isleri icin haftalik veya tekrarlayici planlama uygulamaktayiz - deneyim asamasi
Örnegin; her ikinci gün veya en azindan oturma odasindaki kilimi vs. esim süpürür - ben ise her 2-3 günde (is yorgunluguma bagli) yerleri silerim. Camasir oldugunda yikamaya atmasi benden, kurutucuyu hangimiz o anda müsaitse calistirilir, camasir katlamasini Esim yapar, ütülenecek seyleri ben.
Yemek yaparkende paylasiriz bos vaktimiz olunca, ikimiz evde iken, birimiz pisirir öbürümüz toplar.
Elbette erkegin yaptigi is belkide kendi yaptigimiz sekilde 1:1 süper olmayacaktir, veya aksine biri yemekt yapmakta iyidir öbürü ise ocagi temizlemekte 1. numaradir.
Cinnet gecirmenin en alasi bende de olmustur. Esin ev islerinde destek olmakta yatkinmidir? Yorumcu arkadaslarin paylasimlarini okumadan yazdim, kusura bakma. :/
KV durumuna esiniz ne diyor peki?
Keşke açık açık söylese. Sana kastım var. Bütün gün çalışıp akşam eve gelince wc temizlemen çok hoşuma gidiyor dese de göstersem gününü.
Gaza gelmedim ki. Biriken şeyler bunlar aslında. Kvdemin anlayışsızlığı, bize hiç bir alan bırakmaması, biz yatınca onun kalkıp dolaşması, üstüne üstlük böyle pisliği...baya gaza geldin merakla takip diyorum sonunu
Evet. Emeklisi yok. Herhangi bir geliri yok. Ayrı eve koysak ona maddi destek çıkacak başka çocuğu yok (var da yok) zamanında daha fazla para alabilmek için sigortasız çalışmış. Şimdi ceremesini kendi hariç bizde çekiyoruz.Öncelikle şunu sormak istiyorum neden aynı ev maddi durumdan dolayı mı
Annem çok ilginç biri. Nasıl desem kendi de sinir hastası zaten. Beni de hep bir elden sinir hastası yapmaya çalışıyorlarAnnenden korktugun icin kendini mahkum ettigin hayata bak. Yarin sinir hastasi olunca yada sinirden felc gecirince annen kizimda kizim diye dertlenmicek basimiza kaldi diye dertlenecek.... yapma kendjne bunu
Gaza gelmedim ki. Biriken şeyler bunlar aslında. Kvdemin anlayışsızlığı, bize hiç bir alan bırakmaması, biz yatınca onun kalkıp dolaşması, üstüne üstlük böyle pisliği...
Geldi. Bir kap çorba yapıp yattı. Uyuyor şimdiGelmedi mi daha kör olmayasıca
Maşallah gezmeyi biliyor
Kıçından çıkanı yıkamıyor
Çünkü o zaman elimde çok güzel bir sebep vardı. Anlaşmalı boşanmayı geçtim tazminat bile talep edebilecek durumdaydım. Daha sonra annemin ayılıp bayılmaları, her dakika arayıp telefonda bana yaptıkları sindirildim.Senin hala bu kadınla aynı evde neden yaşadığına anlam veremiyorum eski konularından biliyorum boşanıyordun az daha ama hala aynı tas ayni hamam sömürülmeye devam paranı kazanmayan bir kadın olsan neyse dicem.
Bildiğim kadarıyla kocanada deli divana aşık bir kadın degilsin bu yüzden neden diyor neden
Geldi. Bir kap çorba yapıp yattı. Uyuyor şimdi
Şimdiye dek hiç doğru dürüst kavga etmedim ki.millet yazınca hatırladım seni. sen kavgayla biyere varamazsın bunu farketmiş olman gerekirdi. onun yerine temizliğe yetişemiyorum deyip eve yemek temizlik düzen için yardımcı abla tutcan
Kimseye hesap vermek zorunda degilsin sen bu hayata elalemin .kunu mu temizlemeye geldinÇünkü o zaman elimde çok güzel bir sebep vardı. Anlaşmalı boşanmayı geçtim tazminat bile talep edebilecek durumdaydım. Daha sonra annemin ayılıp bayılmaları, her dakika arayıp telefonda bana yaptıkları sindirildim.
Şimdi çıksam böyle böyle desem bunun için mi ayrılıyorsun denecek
Çoğu zaman yemiyorum. Hafta içi zaten akşamları yemem. Haftasonu da ben hazırlarım bazen anca o zaman içim rahat eder.Görevini aksatmıyor maşallah
Kız bisi dicem nasıl yiyorsun onun yaptığı yemeği
Kimseye hesap vermek zorunda degilsin sen bu hayata elalemin .kunu mu temizlemeye geldinayrıl yanlız başına yaşa muhtac mısın kendi kendine yetemez misin veya boşanmak istemiyorsun hoş o zaman sana neler neler yaptılar boşanmadın şimdi sanmıyorum tabi
SAnırım yetebilirim. Allah sağlık verdiği müddetçe. O zaman yapmam gerekirdi. Çok pişmanım. Şimdi bekliyorum öyle bir olay olsa da kurtulsam artık diye.Kimseye hesap vermek zorunda degilsin sen bu hayata elalemin .kunu mu temizlemeye geldinayrıl yanlız başına yaşa muhtac mısın kendi kendine yetemez misin veya boşanmak istemiyorsun hoş o zaman sana neler neler yaptılar boşanmadın şimdi sanmıyorum tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?