Cinselliğe olan ön yargım

Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere benim evlilik öncesi cinselliğe karşı bir ön yargım var (kendi adıma) bunun sebebi dini ya da kültürel olmaktan çok bağlanma korkusu diyebilirim. Romantik bir yapım var ve ilişkilerde cinsellik bana ulaşılabilecek en üst mertebe gibi geliyor. Biriyle cinsel birleşme yaşamam için o kişinin bana olan hislerinden emin olmalıymışım gibi.
Ama günümüzde ve belki önceki dönemlerde de böyledir; belli bir süre sonra konu illaki oraya geliyor. Öpüşme, koklaşma belki ön sevişme gibi durumlar belli bir aşamadan sonra okey. Ama tam birleşme ya da oral vs bunlar konusunda katıyım. Genelde arkadaşlarım ve çeşitli kaynaklar cinselliğin ilişkide çok önemli olduğunu hatta sağlıklı bir ilişki için olmazsa olmaz olduğunu söylüyor.
Benim çoğu ilişkim yürümüyor ve bir hatam olmamasına rağmen anlamsızca son buluyor. Öz eleştiri yapıp farklı şekillerde davrandığım da oldu ama ı-ıh. Hep hüsranla sonuçlandı ve nedenine ben de dahil olmak üzere yakın çevrelerim de anlam veremedi. Şakasına sende büyü var galiba diyenler bile oldu o derece diyeyim.
Acaba yanlış düşüncelerde miyim yani işin özü cinsellik olabilir mi acaba? Bu gereken seviyede olmayınca karşı taraf için cazibemi mi kaybediyorum? Normalde her konuda esnek fikre sahibimdir ama bu noktada tıkanıyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler <3

Dipnot: Bu arada sanırım Türk erkeklerine de pek güvenemiyorum. Mesela gayet iyi okullardan mezun olmuş rahat bir yaşam tarzına sahip arkadaşımdan "patlak" diye bir tabir duymuştum. Yani dışarıdan baksanız bir şey sanacağınız çoğu erkek böyle abuk sabuk fikirlere temelde sahip olabiliyor. Bu yüzden cinselliği "yenilgi" olarak kodlamış olabilirim ve bu çok sağlıksız geliyor.
Evlenmeden önce sizin gibi düşündüm,bana cinsel olarak (en başta ) yaklasanlari direkt eliyordum.En sonunda bana bu anlamda yaklaşmayan biriyle uzaktan ilişki yaşayarak evlendim.Evlendim baktım adamın da benim de cinsel sorunlarimiz var,bende de vajinismus.Ben vajinismusu birkaç egzersiz ile yendim ama adam cinsel sorunlarını gizlemek için benden hep kaçtı,on sevişmeyi es geçti fln aceleci davrandı,ayrı uyudu fln.Cinsellik böyle olunca baglanamadik,çocuk da hemrn olunca iyice koptuk.Ben yeniden ilişki yaşasam yine cinsel olarak yaklaşana aynı olur muyum bilemiyorum ama hassas ve göreceli bir konu

Allahaşkına sen de ezberlemişsin bunları. 39 yaşına gelince iki üç güne düşürenler de var, 45 yaşına gelince peşpeşe iki kere yapabilen de. Dükkanı erken kapatma ihtimalini nasıl ölçeceksin. Kadınlarda az birliktelik menopoz yaşını erkene çekiyor bu ne olacak. Yani bir şeyi biliyorsunuz diye bin şeye hakimiz sanmayın. Belçika’dan yazan, başında ailesi olmayan rahat davranıyor olabilir ama herkese aynı akılları vermek doğru değil.
Valla yeni evliyken cinsel sorunlarla mücadele etmekten bin kat iyidir.

Evlenmeden önce sizin gibi düşündüm,bana cinsel olarak (en başta ) yaklasanlari direkt eliyordum.En sonunda bana bu anlamda yaklaşmayan biriyle uzaktan ilişki yaşayarak evlendim.Evlendim baktım adamın da benim de cinsel sorunlarimiz var,bende de vajinismus.Ben vajinismusu birkaç egzersiz ile yendim ama adam cinsel sorunlarını gizlemek için benden hep kaçtı,on sevişmeyi es geçti fln aceleci davrandı,ayrı uyudu fln.Cinsellik böyle olunca baglanamadik,çocuk da hemrn olunca iyice koptuk.Ben yeniden ilişki yaşasam yine cinsel olarak yaklaşana aynı olur muyum bilemiyorum ama hassas ve göreceli bir konu
Mesela girlinred girlinred

Evet herkeste aynısı olacak diye bir şey yok

Herkeste olacağını söyleyen yok ki. Olması da olmaması da tamamen şansa kalıyor bilmeden evlenince.

Ben kumar oynadım kazandım hadi siz de oynayın kesin kazanırsınız demek gibi bir şey bu. 😀

Görerek bilerek evlenmek ile şansıma ne çıkarsa diye evlenmek aynı şey olamaz. Yine de illa gidin evlenmeden bakın diyecek değilim, kimisi de supriz sever. 😃 kısmetine çıkanı da sorun etmez.

Zaten maksat belaltı vurmaca 😂
E siz şanslıymışsınız ne güzel. Ama herkese sürpriz yumurtasından bu çıkmıyor. Kimilerine de dediğim gibi erken boşalmalar, libidosu düşük erkekler çıkıyor. Ama sevişip evlendiğinde karşına ne çıkacağını biliyorsun. Sürpriz olmuyor. Beğendiğin memnun kaldığın bir performansı tercih etmekle ne çıkarsa bahtına durumu aynı değil.
Şahsen ben gençliğimde yaşadıklarımdan pişman olmadım mesela. Kendi deneyimimle söylediklerim sizi neden bu kadar geriyor bilmiyorum ama ben evlilik içinde en önemli şeylerden biri olan cinselliği riske atmadığım için pişman değilim. Herkes illa gözünü ilk ilişkisinde açmak zorunda değil diyorum. Kadınların bekaretine bu kadar anlam yüklenmesinin kadına zararı olduğunu düşünüyorum. Biz kadınlar olarak bunu devam ettirsek işte devam eder böyle ilk gece dertleri. Kadınlar istediğini yaşamalı ve arkasında da durmalı. Kalkıp da hayatın bitti kimse evlenmez bilmem ne diyerek zarar verdiğiniz insanlar yine kadınlar oluyor.
Ben mesela gençliğimi hızlı yaşadım iyi ki de hızlı yaşadım. Zira zar odaklı tipler otomatik elendiği için tam kendime göre biriyle evlendim. Bakire olsaydım illa bakire olacak kafasında birine de denk gelebilirdim.
Kızım olsaydı da böyle bir babası olsun istemedim mesela. Ne olursa olsun kızını destekleyecek arkasında duracak birini eş olarak seçmiş oldum otomatikman

E siz şanslıymışsınız ne güzel. Ama herkese sürpriz yumurtasından bu çıkmıyor. Kimilerine de dediğim gibi erken boşalmalar, libidosu düşük erkekler çıkıyor. Ama sevişip evlendiğinde karşına ne çıkacağını biliyorsun. Sürpriz olmuyor. Beğendiğin memnun kaldığın bir performansı tercih etmekle ne çıkarsa bahtına durumu aynı değil.
Şahsen ben gençliğimde yaşadıklarımdan pişman olmadım mesela. Kendi deneyimimle söylediklerim sizi neden bu kadar geriyor bilmiyorum ama ben evlilik içinde en önemli şeylerden biri olan cinselliği riske atmadığım için pişman değilim. Herkes illa gözünü ilk ilişkisinde açmak zorunda değil diyorum. Kadınların bekaretine bu kadar anlam yüklenmesinin kadına zararı olduğunu düşünüyorum. Biz kadınlar olarak bunu devam ettirsek işte devam eder böyle ilk gece dertleri. Kadınlar istediğini yaşamalı ve arkasında da durmalı. Kalkıp da hayatın bitti kimse evlenmez bilmem ne diyerek zarar verdiğiniz insanlar yine kadınlar oluyor.
Ben mesela gençliğimi hızlı yaşadım iyi ki de hızlı yaşadım. Zira zar odaklı tipler otomatik elendiği için tam kendime göre biriyle evlendim. Bakire olsaydım illa bakire olacak kafasında birine de denk gelebilirdim.
Kızım olsaydı da böyle bir babası olsun istemedim mesela. Ne olursa olsun kızını destekleyecek arkasında duracak birini eş olarak seçmiş oldum otomatikman
beni neden gersin. Ne güzel kendinize göre birini bulmuşsunuz maaşallah mutlu olun. Ama burası bakire değilim evlilik yaşım geldi, ailem x ile görüşmemi istiyor ne yapacağım diye konu açanlarla dolu. Hepimizin adım atarken çevremizi de dikkate alma zorunluluğu var. Ha keşke olmasaydı da kafamıza göre takılsaydık, kuzenin düğününe memlekete gitmeseydik en basitinden. Ama toplumsal bir yapı sözkonusu. Ayrıca “cinsel hayat” herkese iyi gelen bir şey değil. Kendini emin ellerde hissetmek isteyen, ayrılığı kaldıramayacak yapıda olan kızlar var. “Vayyy denemeden evlenirsen pişman olursun” şeklinde fikirleri genele yaymayalım, bu herkese uymaz. Uyanlar da zaten biliyordur, çevresinde görüyordur. Daha da yazmam 😂

Ciddi ciddi sıfır abartı söylüyorum görece iyi bir meslekteyim İstanbul’da yaşıyorum bir çok arkadaşım evlenmeden önce cinsellik yaşamıştı ve büyük çoğunluğunun eşi değildi. Hepsi evlendi. Ha burda elbette tam tersi olan başına kalkılan insanlar vardır elbette. Benim çevremde olmadı ama daha küçük bir ilde daha muhafazakar bir yerde olabilir. Bu arada kesinlikle iki görüşe de inanılmaz saygı duyuyorum. Herkesin kendi kararı. Ama şunu gerçekten içtenlikle söylüyorum belki komik gelecektir tersi düşünenlere ama erkekler çok sevince gerçekten çok sevince muhafazakar ailede bile yetişse kabul ediyor. Bizim aşırı şaşırdığımız evlilikler olmuştu mesela oğlan senelerce bunu yaşayan kızlara atıp tutmuş defalarca yaşamış bir tanıdığımıza afedersiniz köpek olmuştu. Bu gözler bunları da gördü 😂
Evett böyle bir olaya ben de şahit oldum. Erkekleri anlamak cidden zor :D

beni neden gersin. Ne güzel kendinize göre birini bulmuşsunuz maaşallah mutlu olun. Ama burası bakire değilim evlilik yaşım geldi, ailem x ile görüşmemi istiyor ne yapacağım diye konu açanlarla dolu. Hepimizin adım atarken çevremizi de dikkate alma zorunluluğu var. Ha keşke olmasaydı da kafamıza göre takılsaydık, kuzenin düğününe memlekete gitmeseydik en basitinden. Ama toplumsal bir yapı sözkonusu. Ayrıca “cinsel hayat” herkese iyi gelen bir şey değil. Kendini emin ellerde hissetmek isteyen, ayrılığı kaldıramayacak yapıda olan kızlar var. “Vayyy denemeden evlenirsen pişman olursun” şeklinde fikirleri genele yaymayalım, bu herkese uymaz. Uyanlar da zaten biliyordur, çevresinde görüyordur. Daha da yazmam 😂
Tamamen çevreyle alakalı dediğiniz gibi bunu da az çok biliyordur insan.
Benim mesela dediğiniz gibi insan pek yok çevremde aile olarak da yok.
Kendi ailemizde de senelerce beraber yaşayıp evlenen de var, lise aşkıyla evlenen bir başka kuzenim var o zamanki sevgilisi şimdiki eşi evden çıkmazdı. Söz nişan yokken bizim ailemizin içindeydi.
Yine kendi arkadaşlarım arasında da evlenenlerin geneli bakire değildi. Kendi çevreme baktığımda böyle aile baskısı olan yok. Genel anlamda aileler de çocuklarını sıkmadı, çocukları da evlenirken bekaret mevzusunu takmadı.
İleride de kendi arkadaş çevremde kızlarına böyle baskı yapacak insan yok.
Eşime baksanız mesela muhafazakar sayılacak Karadenizli bir ailesi var. Eşim onlardan Farklı bir dünya görüşü vardı. Kendine göre birini buldu. Sorsan kayınaileye göre de biz bakir bakire evlendik. Şu ortamda kim nasıl bir hayat yaşıyor kimse bilemez. Yeni kuşak da Farklı ilerliyor zaten. Kendi çağımıza kendi çevremize göre bekaret giderse evde kaldın yandın bittim kahroldun demek bana gereksiz korku pompalamak gibi geliyor.

Tamamen çevreyle alakalı dediğiniz gibi bunu da az çok biliyordur insan.
Benim mesela dediğiniz gibi insan pek yok çevremde aile olarak da yok.
Kendi ailemizde de senelerce beraber yaşayıp evlenen de var, lise aşkıyla evlenen bir başka kuzenim var o zamanki sevgilisi şimdiki eşi evden çıkmazdı. Söz nişan yokken bizim ailemizin içindeydi.
Yine kendi arkadaşlarım arasında da evlenenlerin geneli bakire değildi. Kendi çevreme baktığımda böyle aile baskısı olan yok. Genel anlamda aileler de çocuklarını sıkmadı, çocukları da evlenirken bekaret mevzusunu takmadı.
İleride de kendi arkadaş çevremde kızlarına böyle baskı yapacak insan yok.
Eşime baksanız mesela muhafazakar sayılacak Karadenizli bir ailesi var. Eşim onlardan Farklı bir dünya görüşü vardı. Kendine göre birini buldu. Sorsan kayınaileye göre de biz bakir bakire evlendik. Şu ortamda kim nasıl bir hayat yaşıyor kimse bilemez. Yeni kuşak da Farklı ilerliyor zaten. Kendi çağımıza kendi çevremize göre bekaret giderse evde kaldın yandın bittim kahroldun demek bana gereksiz korku pompalamak gibi geliyor.
Benim ünide beraber yaşayıp evlenen arkadaşlarım oldu, bekaret yüzünden kendisini arayan ilk aşkına dönemeyen ve durumu açıklayan da, evlenip bakire değilmiş diye istenmeyen de… hepsi de üniversite mezunu ve şehirde yaşıyorlar, ikincisi İzmirli hatta. Yani kesin konuşmak değil de “sadece” fikir vermek lazım. Burada konu sahibi resmen abazanlara uymalı mıyım diye soruyor, bence hiç gerek yok

Aynen, zaten bunların ağzına bakarsak yanarız. Ne canınız istiyorsa onu yapın. 🤣
Ya bir de gerçekten öküz savar bir yanı da var bu olayın.
Benim eşimden önceki bir sevgilim öyle ay takmıştı geçmişime salak salak sorup duruyordu. Ayrılalım deyince de aşk sevgi diyordu. Salak tarafım da inanıp dönüyordu böyle ayrıl barış. Sonra eski sevgilisi buna geri döndü bu da bakire diye geri döndü😅😂 Ama sürekli durup durup beni arıyordu. Kıza da döndü ama arayıp arayıp da ağlıyor bir yandan işte seni seviyorum hala ama ben sindiremem bilmem ne diye. Telefon numaramı değiştirdim kurtulmak için.
Başta bir üzüldüm yalan yok. Ay sonra sonra geri dönüp bakıyorum iyi ki bakire değilmişim de kurtulmuşum ondan. Kıskanç, aşırı kıskanç bir adamdı nefes aldırmazdı onla evlenseydim de.
Sonra eşimle tanıştık. Üç sene sevgiliydik. Onbeşinci günde direkt seviştik. Bir kere sormadı ay sen bakire değilmiydin diye. Lafı geçmedi konuşulmadı. Asla muhabbeti dönmedi. 11 sene bitti bak hala bir gün konusu geçmedi. Hala şükrederim yani tam kendi kalemim birini buldum.
Ondan diyorum hep sen de geçmişe önem veren soran sorgulayan kıskanç biriysen yada muhafazakar bir hayat seviyorsan evet sakın sevişme ona göre bir hayat kur. Ama kıskançlık baskı sevmiyorsan da bekleme.
Kendi dünya görüşüne göre yaşa ya kimse kabul etmezee diye değil kendi içinden gelen neyse onu tercih et.
Yakın arkadaşım mesela evlendi boşandı. İkinci evliliğini çok daha karizmatik yüksek kariyerli yakışıklı ve hiç evlenmemiş bir adamla yaptı.
Devir değişti.
Bir erkek seviyorsa düzgün de bir adamsa zaten problem etmez. Etmez.

Ya bir de gerçekten öküz savar bir yanı da var bu olayın.
Benim eşimden önceki bir sevgilim öyle ay takmıştı geçmişime salak salak sorup duruyordu. Ayrılalım deyince de aşk sevgi diyordu. Salak tarafım da inanıp dönüyordu böyle ayrıl barış. Sonra eski sevgilisi buna geri döndü bu da bakire diye geri döndü😅😂 Ama sürekli durup durup beni arıyordu. Kıza da döndü ama arayıp arayıp da ağlıyor bir yandan işte seni seviyorum hala ama ben sindiremem bilmem ne diye. Telefon numaramı değiştirdim kurtulmak için.
Başta bir üzüldüm yalan yok. Ay sonra sonra geri dönüp bakıyorum iyi ki bakire değilmişim de kurtulmuşum ondan. Kıskanç, aşırı kıskanç bir adamdı nefes aldırmazdı onla evlenseydim de.
Sonra eşimle tanıştık. Üç sene sevgiliydik. Onbeşinci günde direkt seviştik. Bir kere sormadı ay sen bakire değilmiydin diye. Lafı geçmedi konuşulmadı. Asla muhabbeti dönmedi. 11 sene bitti bak hala bir gün konusu geçmedi. Hala şükrederim yani tam kendi kalemim birini buldum.
Ondan diyorum hep sen de geçmişe önem veren soran sorgulayan kıskanç biriysen yada muhafazakar bir hayat seviyorsan evet sakın sevişme ona göre bir hayat kur. Ama kıskançlık baskı sevmiyorsan da bekleme.
Kendi dünya görüşüne göre yaşa ya kimse kabul etmezee diye değil kendi içinden gelen neyse onu tercih et.
Yakın arkadaşım mesela evlendi boşandı. İkinci evliliğini çok daha karizmatik yüksek kariyerli yakışıklı ve hiç evlenmemiş bir adamla yaptı.
Devir değişti.
Bir erkek seviyorsa düzgün de bir adamsa zaten problem etmez. Etmez.
Çok mide bulandırıcı, seviyorum evlenecem dediğin kadına bunun lafını etmek. Kadın senin için sadece bacak arası mı demek? Sevmişsin, çok şey paylaşmışsın, hiçbir önemi yok mu? Bu kadar mı vajina beyinlisin ya, aklın fikrin hep mi orda? Bu adam bakirenin de kıymetini vermez ki. Bakire de olsam böyle biri ile evlenmem. Derdi sadece o değil zaten. Herif kafayı vajinayla bozmuş, başka bişey olarak görmüyor seni.

Ben evlilik öncesi cinselliği normal karşılıyorum. Ten uyumu, cinsel enerji, keşfetmek bence olması gereken şey. Çünkü cinsellik kumar gibi bir şey ve ucu bucağı yok. Evlendikten sonra görmektense öncesini tercih ederim. Dediğim gibi bu benim düşüncem, benimle karşıt düşüncede olan hemcinslerime de çok saygı duyuyorum.
Bu tamamen kişinin kendi hür iradesiyle yaptığı bir seçimdir. Kimse kendi normalini insanlara doğru diye kabul ettirmeye çalışmamalı.
İlişkilerinizin bitiş sebebinin cinsellik olduğunu düşünmüyorum, enerji meselesi olabilir, henüz doğru insanla karşılaşmamış olabilirsiniz. Cinsellik yaşasa bile ilişkileri yürümeyenler var, hiç yaşamadan evlenenler de var. Tam tersi de olabilir.
Bu arada arkadaş çevrenizi gözden geçirin. Şimdiye kadar erkek ya da kadın hiçbir arkadaşımdan öyle kötü bir tabir duymadım
Ben de duyduğumda çok şaşırdım. Çok iyi bir üniversiteden mezun rahat bir hayat yaşayan biriydi. Tarz olarak falan görseniz hayatta bundan böyle bir kelime çıkmaz dersiniz.

Konusu gelmişken size sorayım: arkadaşımın ilişkisinde çocuk öpüşmüyor. Direkt vajinaya ve kalça kısmına odaklanıyor elle uyarmak için. Arkadaşım zevk almadığını ama rol yapmak zorunda kaldığını ve bu yüzden sevişmekten kaçındığını söylüyor. Sertleşme problemi yokmuş. Öpüşmeyi atlama ve direkt vajinaya yönelme bunla mı alakalı? Yoksa dümdüz hödük biri mi bu? :D

Konusu gelmişken size sorayım: arkadaşımın ilişkisinde çocuk öpüşmüyor. Direkt vajinaya ve kalça kısmına odaklanıyor elle uyarmak için. Arkadaşım zevk almadığını ama rol yapmak zorunda kaldığını ve bu yüzden sevişmekten kaçındığını söylüyor. Sertleşme problemi yokmuş. Öpüşmeyi atlama ve direkt vajinaya yönelme bunla mı alakalı? Yoksa dümdüz hödük biri mi bu? :KK70:
🐂

Konusu gelmişken size sorayım: arkadaşımın ilişkisinde çocuk öpüşmüyor. Direkt vajinaya ve kalça kısmına odaklanıyor elle uyarmak için. Arkadaşım zevk almadığını ama rol yapmak zorunda kaldığını ve bu yüzden sevişmekten kaçındığını söylüyor. Sertleşme problemi yokmuş. Öpüşmeyi atlama ve direkt vajinaya yönelme bunla mı alakalı? Yoksa dümdüz hödük biri mi bu? :KK70:
Özelden anlatayım size

Back
X