- 10 Ekim 2014
- 32.531
- 146.235
- 798
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Evet ama erkekler kadın biraz güzelse ve ilgiliyse cinselliğe hazır ve nazır olabiliyorlar. Onlar için aşk kısmı daha farklı sanırım.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Yani cinsel çekimli büyük sevgi olarak görüyorum.Aşkın kendisi cinsel çekimdir zaten bana gore AMA herkes böyle düşünmüyor. Mesela görüyorum birlikte eğleniyoruz, birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz sohbetimiz super diyor ve aşık olduğunu düşünüyor ama cinsel çekim ya da ten uyumu yok bu durumda afalliyor. Çünkü aşk böyle bir şey değil, arkadaşımızla da birlikte süper vakit geçirip, çok uyumlu olabiliyoruz ama bu aşk demek değil aslında.
Yani birine sevgi beslemek ve süper vakit geçirmek her zaman aşk doğurmuyor. Ben böyle duruma girseydim evet ayrılırım çünkü benim için arkadaşlık yeterli değil.
Ayrılık acısından bahsetmemin sebebi şuydu: deli gibi aşık olunan ama ten uyumu olmayan adamdan ayrılınacak diye. Yani sevgiliden ayrılsa da kocasından ayrılsa da o acı çekiliyor. Beraber yaşanan sevgiliden ayrılmak, aileler de biliyorsa kocadan ayrılmak gibi bir şey olsa gerek diye düşündüğüm için. Çünkü her iki senaryoda da herkes soruyor, bilinen bir yuva yıkılmış oluyor. Eşyalar ayrılınıyor, kim neyi alacak konuşmaları vs vs... Birinde sadece hukuki zorluklar var (ve hukuki güvenceler). Hukuki farklılar haricinde, eğer evlilik zahmete zora bindirilmediyse, ayrılık açısından pek fark pek olmasa gerek. Ha evlilik deneyimim yok. Yaptığım kıyas gerçekten sağlıklı olmayabilir. Ona diyeceğim bir şey yok.
Evliliğin zora bindirilmesi: düğüne, nikaha bir sürü para harcamak, bunlar için borca girmek, ayrılmayı büyük bir skandal, öcü gibi görmek, evli bir çift şunu şunu şunu yapmalı diye evli bireylerin üstüne yapmak istemeyecekleri yükümlülükleri yüklemek gibi şeyler...
Valla ben hayatımdaki deneyimlerden yola çıktım bu ahlak bekçiliği değil.Öncelikle kullandığınız eril dil eksilenmeyecek gibi değil onu söyleyeyim. Onun bunun elinde heder olmak ne demek? Bir kişinin kendi hür iradesiyle cinsel birliktelik yaşamasını bu şekilde nitelemek bir kadına yakışmıyor. Siz kendiniz çok mu iyi örnek oluyorsunuz da insanları yargılıyorsunuz? Nedir yahu bu ahlak bekçiliği tavrınız? Sizin gibi erkeğin elinin kiri kadının alnının lekesi zihniyetini normalleştirenler yüzünden bugün bu haldeyiz zaten.
Valla ben hayatımdaki deneyimlerden yola çıktım bu ahlak bekçiliği değil.
Doğru olan budur çünkü.
Diğer türlü kadın yıpranır.
Hiç sallamayan rahat bir tipse onu bilemem .
Evlenmeden önce cinselliği doğru bulanlar.Kim taşlıyor sizin gibileri?
Buda benim fikrim sakin ol.Yoo ahlak bekçiliği. İşte bilmiyorsunuz yorum yapmayın. Hayat sizin dar çevrenizden ibaret değil çünkü. Sizin doğrunuz herkese göre doğru olacak diye bir şey de yok. Bu kadar keskin yazmanız anlamsız. İnsanlar ne kadar yıpranacaklarının kararını kendileri versinler, kimse sizden akıl istememiş
Buda benim fikrim sakin ol.
Sizi ilgilendirmez bence doğrusu bu .
Hayret bir şey ya.
Sen benim çevremi nerden biliyorsun .
Banane de geç .
Yok bu ülke benim gibiler yüzünden böyle olmuş bilmem ne.
Ben yaşadım böyle bir şeyi çok yıprandım üzüldüm bir abla olarak kardeşimize akıl veriyorum ne konuşuyorsun sen kim ahlak bekçisi.
Gerçekten ne kadar dar bakıyorsun.Öncelikle ben size siz yazıyorum. Aynı şekilde de cevap almak isterim. İşte siz de bana ne diyip geçseniz keşke. Siz akıl vermiyorsunuz sizin gibi düşünmeyen insanları eleştirip ahlak bekçiliği yapıyorsunuz. Bekareti erkeğin kadına değer vermesinin ölçüsü olarak görmenizden nasıl bir çevreniz olduğu anlaşılıyor.
Ayrilik mutlaka uzer yani hele ayni evde yasayanlar icin farklidir, benim dedigim evli insanlardan kaci bosanabiliyor ki ozellikle cocuk varsa. Ama ayrildiktan sonra keske cinsellik yasamasaydim diyen cok fazla kadin var dolasiyla kendimizi taniyip ona gore davranmak onemli.ben yine alıntı yapmayı beceremedim :)( bkz üstteki mesaj.
aynen bir kadin bekaretiyle var olabilir. Kendi cevrenizi ve kendi dusunce yapisini herkese genellemeyin.Buda benim fikrim sakin ol.
Sizi ilgilendirmez bence doğrusu bu .
Hayret bir şey ya.
Sen benim çevremi nerden biliyorsun .
Banane de geç .
Yok bu ülke benim gibiler yüzünden böyle olmuş bilmem ne.
Ben yaşadım böyle bir şeyi çok yıprandım üzüldüm bir abla olarak kardeşimize akıl veriyorum ne konuşuyorsun sen kim ahlak bekçisi.
Deli gibi aşığım diyelim, ten uyumundan ziyade pis bir ten kokusu olduğunu farkettim evlendikten sonra (bazı insanlar duş alsa da ten kokuları oluyor) boşanırdım ben. Koku en hassas olduğum şey.Dini nedenlerle sizin gibi düşünüyorum.
Evlilikten once cinsellik yasamamak kumardir diyenlerin mantigini anlayabiliyorum. Guclu bir arguman ama iki sorum var:
- asik oldugunuz adamla ten uyumu olmama gibi bir sey olabilir mi? (Ciddi soruyorum)
- diyelim ki deliler gibi seviyorsunuz, her sey cok yolunda. Sonra cinsellik yasadiniz ve ten uyumu yokmus ( bu mumkun mu bilmiyorum bkz 1. Soru). Gercekten ayrilabilecek misiniz yoksa denemeye deger belki duzelir mi diyeceksiniz? Sayet demeye degerse cevap, evlenmek de denemek olmuyor mu?
Gerçekten ne kadar dar bakıyorsun.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun.
Sen benim çevreme kurban ol ayrıca.
Ben de cok hassasim. Ama sarilsaniz bile anlarsiniz ya kokuyu.Deli gibi aşığım diyelim, ten uyumundan ziyade pis bir ten kokusu olduğunu farkettim evlendikten sonra (bazı insanlar duş alsa da ten kokuları oluyor) boşanırdım ben. Koku en hassas olduğum şey.
Ya neden taşlanasınız? Sizin görüşünüz herkes saygı duyuyor ama burda taşlanan şey kalıplar. Cinsellik yaşayanla adam evlenmez, basit kız görür, kadın kullanılır atılır bunlar saçma bulunuyor. Çünkü böyle birşey yok daha doğrusu bu da adamdan adama çevreden çevreye değişiyor insanlar buna kızıyor. Ayrıca evlilikte cinsellik çok önemli ve kocanla ten uyumu olmaması baya sıkıntı bu nedenle biraz riskli, insanlar bunu ifade ediyor.Bende sizin gibi düşünüyorum.Burada taşliyorlar bizim gibileri.
AnlaşılmayabilirBen de cok hassasim. Ama sarilsaniz bile anlarsiniz ya kokuyu.
Bunlar saçma zaten ama hala çoğu erkek belli etmese bile bu düşünceleri barındırıyor. Ayırdına nasıl varacağız benim kafamı o kurcalıyorYa neden taşlanasınız? Sizin görüşünüz herkes saygı duyuyor ama burda taşlanan şey kalıplar. Cinsellik yaşayanla adam evlenmez, basit kız görür, kadın kullanılır atılır bunlar saçma bulunuyor. Çünkü böyle birşey yok daha doğrusu bu da adamdan adama çevreden çevreye değişiyor insanlar buna kızıyor. Ayrıca evlilikte cinsellik çok önemli ve kocanla ten uyumu olmaması baya sıkıntı bu nedenle biraz riskli, insanlar bunu ifade ediyor.
30 yaşındayım.İlk erkek arkadaşım yada arkadaşlarımın sevgilisi diyeyim ortaokul caginda başladı.Toplamda 20 senedir gördüğüm bu.Erkekler hep aynı.Cok az belki %5 ilk kısım önem vermiyor.Ya neden taşlanasınız? Sizin görüşünüz herkes saygı duyuyor ama burda taşlanan şey kalıplar. Cinsellik yaşayanla adam evlenmez, basit kız görür, kadın kullanılır atılır bunlar saçma bulunuyor. Çünkü böyle birşey yok daha doğrusu bu da adamdan adama çevreden çevreye değişiyor insanlar buna kızıyor. Ayrıca evlilikte cinsellik çok önemli ve kocanla ten uyumu olmaması baya sıkıntı bu nedenle biraz riskli, insanlar bunu ifade ediyor.
Evet bir erkek içgüdüsel olarak sevdiği kadının ilki olmak ister.“bakire olmana değer verir hoşuna gider ciddi niyeti olan erkeğin. Bu devirde zor bulunan bir şey çünkü” cümlesi size ait değil mi? Yazdıklarınızı mı unuttunuz? Bu kurban olmalı laf sokma kalıbını ben lisede bırakmıştım. Siz de biraz günümüze gelseniz fena olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?