- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Yani uzun süre sevgililik olsa sadece adamın gözlerinin içine bakmam karsimdaki adama yetse ben iskillenirim mesela. Normal gelmez. Bir arkadaşım vardı eşiyle sevgililik döneminden bahsederken 8. Ayda elimi tutmasına izin vermiştim demişti ona cevabım ohoo biz 8. AydaGöze bakmak bana da yetmez yani bakarken aklıma başka şeyler gelebilir.
Toplum baskisindan sevisemiyor olabilir insanlar bir şey diyemem ama gerçekten gözlere bakmak yetecek kadar cinsel isteksizlik.varsa bu romantik bir şey değil çünkü evlenince de düzelmez yani ve o çok bakire isteyen erkeklerin de göze bakmak yeter romantzmiyle evlilik gecireceklerini sanmam.
Birkaç kez gayet özgür yaşayan tanıdıklarımın kadınlar hakkında yorumlarına şahit oldum bu yüzden galiba iş bende inada bindi. "Kendimi aptal yerine koydurmayacağım" takıntısı sanırım.Eril düşünce yapısı. Ön sevişme okey ama iş birleşmeye gelince olmuyor neden çünkü o kan bir kere geliyor ve bunun için de çook güvenmek gerek. Bu tarz düşünce yapısına göre ön sevişme yaşamış birisi sırf birleşme yaşamadı diye daha az kötü bir şey yapmış oluyor:') cinselliğin tabulaştırılması ile alakalı tamamen. Cinsellik mutlu ilişkinin tek şartı değil evet ama bu kadar da tabu olmalı mı bilemiyorum.
Hayır ama ben bu görüşteysem karşımda da ona göre birini isterim, eğer sevgili/evlilik düşünüyosam. Kendime olan saygımı kaybetmemiş oluyorum nikahlandıktan sonra. Neticede görüşüm ve de yetiştirilme tarzım bu şekilde ise kişiliğime uygun yaşamamak, bende oldukça büyük sorunlara yol açacaktır diye düşünüyorum. Kendimi tanıyorum ve o yüzden böyle diyorumNeden elini tutmaya kıyamayacak? Kemiğini kıracak kadar sıkarak mi tutuyor elini? Ya da biri tutunca elin mi eskiyor? Kıyamayacak ne var?
Nikahlı koca yatakta bilmemnaapinca bu "kıymak" olmuyor mu? Arada belediyenin onayı olunca bir anda bu iş kıyma meselesinden zevk meselesine mi dönüyor?
Neticede görüşüm ve de yetiştirilme tarzım bu şekilde ise kişiliğime uygun yaşamamak, bende oldukça büyük sorunlara yol açacaktır diye düşünüyorum. Kendimi tanıyorum ve o yüzden böyle diyorum
Yani siz mesajımı alıntılayıp bi şeyler sorup söyleyince ben de kendimi açıklamaya çalışınca bunun bi cevabı olacak elbette. Asıl mesajımda sadece kendi görüşümden bahsettim. Diğerleri insanların alıntı yaptığı mesajlar.Aslında şu kadarı normal ve saygı duyar herkes ama siz kendi görüşünüzü açıklarken insanlara neredeyse hakaret ediyor gibisiniz.
Yani seven cinsellik yaşamaz, elini tutmaya kıyamaz, yok kendime saygım olmaz filan.
Yani insanlara diyorsunuz ki sizin kendinize saygınız yok, sizinle sevişen erkekler size kıyıyor, sizi sevmiyor.
Evet evet. Ben de bizzat çok kere tanık olduğum için söylüyorum bunu. Mesela bir kız arkadaşım vardı ortak tanıdığımız bir erkek arkadaşım daha vardı. Kız arkadaşım ona çok güveniyordu o asla benim arkamdan konuşmaz vs. Sonra kulağıma geldi meğerse o erkek neler neler diyormuş arkasından. Böyle bir sürü örnek gördükçe iyice sinirlendim. Bu bahsettiğim iyi eğitimli ve rahat yaşayan kişiden de patlak diye bir tabir duymak beni şok etmişti mesela.Bu arada çoğu toplum erkeği berbat önermesine ben de katılıyorum ne yazık ki. Efendi, düzgün, saygılı erkek bulmak şans işi, toplum eğitim seviyesi yerlerde sürünüyor. Orta sınıftan gelen erkeklerin çoğunun eğitim seviyesi içler acısı, karşıdaki insana da toplumdaki kadınlara da hiçbir saygı yok. Bir gün cafedeydim, yer de yazayım Ankara kentpark AVM. Yanımdaki masada 2 genç çocuk, 1 de kız oturuyordu max 25 yaşındaydılar. Arkadaşça kankaca konuşuyorllardı, sonra kız kalktı zannımca tuvalate gitti kalkar kalkmaz arkasından bu 2 dangalak da dedi ki "bakiredir bu". Kızın arkadaş olması, tanıdık bir insan olması falan fark etmiyor, arkasından iğrenç konuşmaları gayet rahat yapıyorlar. Duyunca çok şaşırmıştım , yüzüne baktığın insanın arkasından da bu şekilde konuşmazsın yahudemem o ki , iletişimde bulunduğumuz tipler kimbilir arkamızdan neler düşünüyor, konuşuyordur o yüzden zorunlu olmadıkça tanıdığım erkeklerle muhattap olmuyorum.
Hiç beklemediğim erkekler işi cinselliğe getirmek için kırk takla atıyor. Ciddi bir şekilde oturup konuşmak birbirimizi tanımak istiyorum. O da olmazsa eğlenelim gülelim ama akıllarında hep ee ne zaman sevişeceğiz var gibi. Mesela bir flörtüm 4. Görüşmede eve çağırdı. Önceden cinsellik yaşamadığımı biliyordu. Ona rağmen kaba davrandı ve birkaç cümlesi beni irite etti. Ben de uzak durdum ama normal sohbete muhabbete devam ettik baya eğlendik hatta. Ertesi gece mesaj atmış bir daha görüşmesek daha iyi diyeGüvenmediğin bir erkekle asla olma .
Yaşın genç sanırım senin .
Illa ki doğru kişiyi bulucaksin.
Duygusal yapılı kadınlar için bu çok önemli.
Şimdi geri kafalı falan deyip lincleyecekler .
Neyse
Hayır hayır doğru yoldasın.Hiç beklemediğim erkekler işi cinselliğe getirmek için kırk takla atıyor. Ciddi bir şekilde oturup konuşmak birbirimizi tanımak istiyorum. O da olmazsa eğlenelim gülelim ama akıllarında hep ee ne zaman sevişeceğiz var gibi. Mesela bir flörtüm 4. Görüşmede eve çağırdı. Önceden cinsellik yaşamadığımı biliyordu. Ona rağmen kaba davrandı ve birkaç cümlesi beni irite etti. Ben de uzak durdum ama normal sohbete muhabbete devam ettik baya eğlendik hatta. Ertesi gece mesaj atmış bir daha görüşmesek daha iyi diyeben cinsellik yüzünden olduğunu düşünüyorum. Yani cinsellik olmayınca diğer paylaşımların hepsini silip atabiliyorlar. Halbuki ilişki derinleşse ve güvensem bir de davar gibi davranmasa ben kendim isteyecektim belki
O hayvan herif ilişki yasasaniz da aynısını yapardı muhtemelen ya da hiç aramayabilirdi de. Bence sizin kafanızdaki profil ve hayatınıza giren kişilerin profili çok farklı.Hiç beklemediğim erkekler işi cinselliğe getirmek için kırk takla atıyor. Ciddi bir şekilde oturup konuşmak birbirimizi tanımak istiyorum. O da olmazsa eğlenelim gülelim ama akıllarında hep ee ne zaman sevişeceğiz var gibi. Mesela bir flörtüm 4. Görüşmede eve çağırdı. Önceden cinsellik yaşamadığımı biliyordu. Ona rağmen kaba davrandı ve birkaç cümlesi beni irite etti. Ben de uzak durdum ama normal sohbete muhabbete devam ettik baya eğlendik hatta. Ertesi gece mesaj atmış bir daha görüşmesek daha iyi diyeben cinsellik yüzünden olduğunu düşünüyorum. Yani cinsellik olmayınca diğer paylaşımların hepsini silip atabiliyorlar. Halbuki ilişki derinleşse ve güvensem bir de davar gibi davranmasa ben kendim isteyecektim belki
Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere benim evlilik öncesi cinselliğe karşı bir ön yargım var (kendi adıma) bunun sebebi dini ya da kültürel olmaktan çok bağlanma korkusu diyebilirim. Romantik bir yapım var ve ilişkilerde cinsellik bana ulaşılabilecek en üst mertebe gibi geliyor. Biriyle cinsel birleşme yaşamam için o kişinin bana olan hislerinden emin olmalıymışım gibi.
Ama günümüzde ve belki önceki dönemlerde de böyledir; belli bir süre sonra konu illaki oraya geliyor. Öpüşme, koklaşma belki ön sevişme gibi durumlar belli bir aşamadan sonra okey. Ama tam birleşme ya da oral vs bunlar konusunda katıyım. Genelde arkadaşlarım ve çeşitli kaynaklar cinselliğin ilişkide çok önemli olduğunu hatta sağlıklı bir ilişki için olmazsa olmaz olduğunu söylüyor.
Benim çoğu ilişkim yürümüyor ve bir hatam olmamasına rağmen anlamsızca son buluyor. Öz eleştiri yapıp farklı şekillerde davrandığım da oldu ama ı-ıh. Hep hüsranla sonuçlandı ve nedenine ben de dahil olmak üzere yakın çevrelerim de anlam veremedi. Şakasına sende büyü var galiba diyenler bile oldu o derece diyeyim.
Acaba yanlış düşüncelerde miyim yani işin özü cinsellik olabilir mi acaba? Bu gereken seviyede olmayınca karşı taraf için cazibemi mi kaybediyorum? Normalde her konuda esnek fikre sahibimdir ama bu noktada tıkanıyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler <3
Dipnot: Bu arada sanırım Türk erkeklerine de pek güvenemiyorum. Mesela gayet iyi okullardan mezun olmuş rahat bir yaşam tarzına sahip arkadaşımdan "patlak" diye bir tabir duymuştum. Yani dışarıdan baksanız bir şey sanacağınız çoğu erkek böyle abuk sabuk fikirlere temelde sahip olabiliyor. Bu yüzden cinselliği "yenilgi" olarak kodlamış olabilirim ve bu çok sağlıksız geliyor.
Cinsellik olmadan ilişki olur demişsiniz. Tamam önce tanıyıp, güvenip, sevmek tabii ki önemli ama bu şekilde davranıp sonra bir hanzo çıkarsa evlendiğiniz zaman ne yapacaksınız? Ya da hiç o kulvarda olmayıp dümdüz sevip bir boşlukta hissedecekseniz ne yapacaksınız? İnsanların doğasında olan bir durumu bu şekilde özellikle kadınlar için bu şekilde lanse edilirse her zaman bu kafada ilerlenir. Evet cinselliğe ilgin olmayabilir bu kendi fikrindir. Herkeste aynı işlemeyebilir fakat olması gereken bu demek absürt kaçıyor.Bence olması gereken bi kafa yapısındasınız. Cinsellik olmadan ilişki olur. Yine eksi yiyeceğim ama olsun. Sevdiğinin gözlerinin içine bakmak yeterlidir. Ben de sizin kafa yapınızdanım. Sakın çizginizi (bana göre) değiştirmeyin. Cinsellik özel olmalı ve özel birisiyle, yani evleneceğin kişiyle yaşanmalı. Evleneceğin kişiyi doğru seçmeye dikkat et ama benim tavsiyem öncelikle mesleğini eline alman. Okuyup, güçlü bi kadın olman.
Ben galiba karşı tarafın niyeti salt cinsellik mi yoksa duygusallığın getirisi olarak mı cinsellik bekleniyor bundan emin olmak istiyorum. Ama erkekler rol yapma konusunda iyi oldukları için ayırt edemiyorum.Cinsellik olmadan ilişki olur demişsiniz. Tamam önce tanıyıp, güvenip, sevmek tabii ki önemli ama bu şekilde davranıp sonra bir hanzo çıkarsa evlendiğiniz zaman ne yapacaksınız? Ya da hiç o kulvarda olmayıp dümdüz sevip bir boşlukta hissedecekseniz ne yapacaksınız? İnsanların doğasında olan bir durumu bu şekilde özellikle kadınlar için bu şekilde lanse edilirse her zaman bu kafada ilerlenir. Evet cinselliğe ilgin olmayabilir bu kendi fikrindir. Herkeste aynı işlemeyebilir fakat olması gereken bu demek absürt kaçıyor.
Evet, bana göre olması gereken bu demek istemiştim. Yani cinsellikten sonra mı anlaşılıyor hanzo olup olmadığı?Cinsellik olmadan ilişki olur demişsiniz. Tamam önce tanıyıp, güvenip, sevmek tabii ki önemli ama bu şekilde davranıp sonra bir hanzo çıkarsa evlendiğiniz zaman ne yapacaksınız? Ya da hiç o kulvarda olmayıp dümdüz sevip bir boşlukta hissedecekseniz ne yapacaksınız? İnsanların doğasında olan bir durumu bu şekilde özellikle kadınlar için bu şekilde lanse edilirse her zaman bu kafada ilerlenir. Evet cinselliğe ilgin olmayabilir bu kendi fikrindir. Herkeste aynı işlemeyebilir fakat olması gereken bu demek absürt kaçıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?