Cinsellikle ilgili anketler bazen tepki alıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zepp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

• Kişilerin özel hayatını sorgulamaya kimsenin hakkı yok; karşıyım

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    61

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
46
- Yurtdışı

Ay ay ayyy yine ne güzel konu bulmuşsun Zeppciğim..a.s.
2 şık birden seçmek isterdim..
*İstemeyen yorum yazmasın..
*Bir de cinselliği belli bir yere de olsa tartışmak gerekir..
Benim için her yol Roma!!!:lepi:

Ben karşı değilim... sengözlerimebaksanab Rahatsız olan girmesin bence...:jeyyar:

Cinsellik de buna dahil olmak üzere her bölüme isteyen yorum yazar , isteyen okur , istemeyen ne okur ne yazar , rahatsız olan insan okumaz ve yazmaz..
Cinsellikte kültür-sanat , sağlık gibi hayatımızın bir parçası sonuçta.
Bu bölümde eğlenceli anketler olabildiği gibi sorunlarına çözüm arayan konular ve paylaşımcılar da oluyor.
Belki özele kaçtığı için belki ülkemizde cinselliğin anlamının içeriğinin kapalı kalması düşüncesi yaygın olduğu için , belki dini inançlarımı örflerimiz ve adetlerimize ters düştüğü için yadırganıyorlar ama sonuçta bir çözüm olarak görüyorlar buraya konu açmayı , buradaki paylaşıma güveniyorlar ve açıyorlar sırlarını..
Kendisini zorda bırakacağını düşündümüz durumlarda , kişilere topicten seslenmek yerine özelden düşüncelerimizi yazarak uyarabiliriz.
Tabi bu durum sırf eğlence olsun , bakın ben cinselliği doya doya yaşarım sefama bakarım edalarıyla , yada cinsellik kötüdür pistir öcüdür günahtır ayıptır nidalarıyla ,kendi yaşam tarzını örnek göstermek maksatlı (yanlış bile olsa) , yanlış bilgi verici ve kötü örnek oluşturucu , sırf anlatmak için yatak odalarının kapılarını sonuna kadar açan , yada bilimden dinden son derece uzak tamamen kulaktan duyma safsataları doğru diye direten kişiler için geçerli değil.
Sonuçta burada konu açarak anket yaparak cinsellik yaşamıyoruz.
Kısa bir örnek vermek istiyorum kendi adıma , mesela cinsel fanteziler konusunda bilgi alışverişinde bulunmak , cinsel hayatına renk katmak , eşiyle sevgilisiyle artık her neyiyleyse güzel şeyler paylaşmak ,biraz hayal gücünün yetmediği yerde yardım almak adına konu açılabilir , açabilirim.. Fakat ben bu konuya kalkıpta eşimle böyle yaptık şöyle oldu sonra o böyle yaptı ben şöyle gibi birebir kadrajdan çekim görüntüsü anlatmak istemem , anlatmam. Bu fikir vermek değil sevdiğin insanla özelini bir sürü kişinin önüne sermektir.

kadın arkadaşlar açıyorsa ve bir bilgi ihtiyacını karşılıyorsa tabii ki normal.ama bazen kadın kılığında erkekler girip saçmalıyor ve ben deli oluyorum.salak yerine konmuş hissediyorum

bence rahatsız olan girmemeli çok rahatsız edecek boyuttaysa kötü içerik butonu kullanılmalı diye düşünüyorum. bir çok cinsellik konusunda ilk yorum genelde ayy işin gücün mü yok, yada sana neden anlatıym bunları gibi cevaplar. bence çok saçma böyle şeyler yazılması rahatsız oluyorsan cevaplamazsın olur biter. sonuçta burda kimse kimseye silah dayamıyo her konuyu oku ve yorum yap diye a.s.

saçma buldukları konulara bile bir cevap yazma zorunluluğu hisseden arkadaşlar var ve ciddi teşekkürler alıyorlar, enteresan buluyorum, şaşırarak izliyorum. bazen bir bakıyorum süper entelektüel paylaşımların, dert ortaklıklarının hakim olduğu bir site, bazen bakıyorum ki laf olsun diye saçmalanmış yorumlar...
neyse olsun onlar da olacak....napalım...
cinsellik konusunda garip veya saçma bulduğum birşeyi okumuyorum bile.

sadece anketler mi tepki alıyor? bence "cinsellik" başlığı altında açılan her topik bir potansiyel tepki mıknatısı. maalesef. insanlarda hala cinsellik konusunda hazımsızlık ve yargılama yaklaşımı hakim. konu "eşinizin yanında çıplak yatar mısınız?" gayet sevimli fikrimi belirtiyorum, gelen cevap "soruda eşiniz diyo sen bekarsın neden yazıyosun" biliyorum yeri bura değil ama, daraldım artık yani. neden isimlerini bile bilmediğim insanlar tarafından yargılanıp onlara dert anlatmak zorunda kaldığımı anlayamıyorum!

işin özü: rahatsız olan okumasın arkadasım, okuyosa da cevap vermesin, veriyosa da yargılamasın, kendi işine baksın.

kesinlikle bu kişiye kalmış bir durum
eğer rahatsız oluyorsa konuyla ilgilenmesin
katılmıyorum bahsedilmemesi durumuna
sonuçta hepimiz yetişkin insanlarız neye nasıl cevap vericeğimi ölçüsünü biliyoruz
o yüzden bi rahatsızlık söz konusu olucağını düşünmüyorum
burda böle bir bölüm varsa dğer konular gibi rahatca tattısılabilir bişey benim için
iki laflıyoruz gereksiz tepkileri anlayamıyorumkaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile:oklava:​

istemeyen girmez kardeşimm zorla mı
madem çok rahatsız oluyolar neden giriyolar
bazen de diyolar ki memlekette o kadar önemli sorun avrken bunu mu mrk ettin
evt ettm kardeşim nolmuşş
sen git o meselelerle ilgilen burda işin ne
hiç okuma harcama zamanını burda hayret bişiii

ben
Bu tabunun yıkılması zamanı gelmedi mi? Belli bir ölçüye kadar cinsellik de tartışılabilmeli ye oy verdim
ama
Eger kisi rahatsiz oluyorsa o anketi oylamaz ;oylasa bile yorum yapmaz. da diyorum

bence artık cinsel konuları konuşabilmenin zamanı geldi, bakıyorum, konu beni çok aşıyor ve rahatsız ediyorsa cevap yazmadan geçiyorum.

Keşke daha öncelerden konuşabilseydik,burada bu kadar çözmemiz gereken meselelerimiz olmazdı.Herkes kimseyi rencide etmeden doğallıkla istediğini konuşabilmeli,tartışabilmeli,öğrenmeli.

Eger kisi rahatsiz oluyorsa o anketi oylamaz ;oylasa bile yorum yapmaz

rahatszı olanlar neden anketi cevaplasınki. caveplamaz yorm yapmaz ve rahatsızda olmaz.
o kişi rahatsız oluyor diye başkaları cevap verme özgürlüğünü kullanamıyacamı yani.

Rahatsız olan girip yorum yapmaz böylecede ortalık gerilmez..cinsellik de konuşulması gereken bir konudur...her cinsel konu açana tukaka yapılmasını doğru bulmuyorum..sonuçta bunu açan kişinin erkek olduğundan şüphelenirse zaten bir şekilde açık verecektir..her cinsel konu açana ( genelde açtığı konular cinsellik olsa bile) sen erkeksin yakıştırması yapılmasını doğru bulmuyorum...

artık ülkemizde,tabu olan cinseliiği yaşamak değil. konuşmak
zamanı geldiğini düşünen herkes bi şekilde kendi sınırlarıyla cinselliği yaşıyor
yaşıyor ama konuşamıyor
burda da böyle bi platform varken konuşulmasından,tartışılmasından yanayım
ancak
cinseliği kişisel bazda buraya taşımak itici geliyor bana açıkcası
mahremiyet perdesinin açılıp bilmem kaç kişinin gözü önüne sunulması beni rahatsız ediyor
ve böyle durumlarda hiç bulaşmıyorum konuya
ama bilgi boyutunda; akıl ,fikir ,yorum,yardım istendiğinde veya oylamaya sunulduğunda
kimsenin kendi özelini ve mahremiyetini katmadan paylaşımda bulunduğu konular ilgimi çekiyor
gerçi cinsellik her haliyle her durumda tüm insanlığın algısında seçicilik yapan bi konudur o da ayrı mesele

Back
X