Merhaba sevgili hanımlar,
Daha önce de pek çok konu açmıştım, eşimle boşanma aşamasındayız, eşime tebligat bugün gitmiş, normalde çocukla görüşmek için gün içinde birkaç kez arar beni. Bugün direkt benimle konuşmak istediğini söyledi ve davayı geri çekmemi, anlaşmalı boşanmak istediğini söyledi. Davayı geri çekmeyeceğimi ama isterse cevap dilekçesinde boşanmayı kabul ettiğini yazabileceğini söyledim. Mıy mıy edip kapattı.
Daha sonra ikinciyi aradı ve altınları istememin çirkinlik olduğunu zaten altınları aldığımı, kısacası altınları vermek istemediklerini, verecek altının olmadığını söyledi.
Tabi bu sırada kayınpederim dedemi aramış ve dedeme anneanneme beni şikayet etmiş ve hatta iftiraya gideceklerini düşündüğüm sözler söylemiş. Oğullarından on tane çocuğumuz olsa bile ayrılmayacaklarını, zaten benimle ayda bir görüştüklerini (her gün başımızdaydılar) filan söylemişler.
Esas cümleye geçiyorum, “kızınıza sorun bizi bahane etmesin, bir yıldır oğluma kadınlık mı yapmış, aynı yatakta bile yatmamış, derdi neymiş?” demiş. Bu da kayınvalidemin cümlesi zaman zaman ben oğlumla yatardım ya da oğlum gece uyanıp ağlayınca onu yanıma alırdım ve eşim salonda yatardı, kv de buna denk gelip sormuştu. Şimdi bunu bu şekilde kullanıyorlar ve imalı söylemişler.
Aradım eşimi ağzıma geleni saydım, bir daha da benim ailemden tek bir kişiyi bile aramamalarını söyledim. Eş olacak şahsiyetsiz hiçbir şey söylemedi.
Ben hep bu pisliklerden en kötüsünü bekliyordum ama bunlar da hep benim umduğumdan da beterini yaptılar.
Tabi canım sıkıldı, modum düştü. Bende hepsi engelliydi, bugün eşimi de engelledim. Bizimkilere de söyledim asla açmayın artık şu telefonları diye.
Midem bulanıyor bu insan müsveddelerinden artık.