Peygamber Efendimiz de birtakım işlemlerde vücutta değişikliklere yönelik hareketleri tasvip etmemiştir. Buharî ve Müslimde rivayet edilen hadislerde, güzellik için vücuda dövme yapanın, yaptıranın, dişlerini yontarak inceltip seyrekleştirenlerin, kaşının kıllarını yolarak inceltenlerin, peruk takanların, Allahın yarattığını değiştirenlerin İlâhî rahmetten uzak oldukları haber verilmektedir.
Müslim, Libas: 119-120; Buhârî, Libas: 82, 85.
arkadaşım senden fetva isteyen oldu mu?
lütfen artık ayetlerle misaller vermeyi bırakalım .
sizden müdahale etmenizi isteyen oldu mu?
evet oldu .
sana olduğu gibi.
canım ben de kendimi çok çirkin hissediyorum hem de tam 1 yıldır, abartısız her gün çirkinimle yatıyorum çirkinmle kalkıyorum. Özgüvenim sıfır, iş yerinde insanların gözlerinin içine bakarak konuşamıyorum bile, yüzümde çözemediğim bir problem var. Sadece gölge belli etmeyen ışıklarda güzelim. O kadar kafama taktım ki ve bunu bakışlarıma da yansıtıyorum galiba, insanlar da benden çok haz etmiyorlar konuşmayı uzatmıyorlar gibi geliyor.. şu bi gerçek ki maalesef insanlar güzelliğe çok önem veriyor, kız erkek farketmiyor bu güzel her zaman daha çok seviliyor.. ben hatta güzel olmayan insanlara daha yakın davranıyorum onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamaya çalışıyorum.. güzellik de çirkinlik de Allah'ın bize verdiği, onunla gurur olmaz, herkesi Allah yarattı.. Allah hepimizin önce kalbini sonra yüzünü güzelleştirsin
Peygamber Efendimiz de birtakım işlemlerde vücutta değişikliklere yönelik hareketleri tasvip etmemiştir. Buharî ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, güzellik için vücuda dövme yapanın, yaptıranın, dişlerini yontarak inceltip seyrekleştirenlerin, kaşının kıllarını yolarak inceltenlerin, peruk takanların, Allah’ın yarattığını değiştirenlerin İlâhî rahmetten uzak oldukları haber verilmektedir.
Müslim, Libas: 119-120; Buhârî, Libas: 82, 85.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?