Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Hadekacim ins. Dedigin gibidir zaten daha yeni alisti sayilir 2 gundur aglamadan gidiyo toplantida konusacagiz ayrintili olarak ogretmeniyle zaten

hadeka canım regl olmuşsundur.Neden 2-3 ayda bir geliyor?Sinemeya gitmenize sevindim.Biz en son birlikte nişanlıyken gitmiştik.Eşim savaş vs film sever bense aşk kurgu vs..En son emir olmadan ben kızlarla oda erkeklerle gitmişti.Bende özendim bak şimdi.Bir haftasonu başbaşa gitsek mi?Ama sıkılıcak ortak bişiler bulmak gerek.İncir reçeli 2 olabilir.

lajoba hiç yemedim o mantıyı merak ettim.Eşimde bu akşam mantı istiyordu.Yemegim yok çünkü ama oglum mantı yemiyor offfffff çıldırıcam herkese göre yemek yapmaktan bunaldımAllah kabul etsin orucunu canım.İşler nankör boşver bir süpürge tut yeter

osge1989 sen zaten dışıda yüregide güzel insansın.Çok merak ediyorum seni ve hawarı!!!!!!!!!!!!!!!
Kızın sizi görünce aglamıştır.Bizimki beni bir görsün bir daha orda durmuyor kalmıyorda.Ayrı yatmak ve tempo uykusuzluk etkili olmuştur.Ayrı yatma yanımda uyu de ve çocuk uyanınca kucagıa alıp salonda emizr veya bak sonra yine odanıza dönün.

Ebrucum hormonlu spiralden kaynakli boyle
Sinemaya gitmedik pazar gidecegiz sozlestik
Siz de gidin orta yollu bi film icinde savas ve ask olan. Birlesen gonuller ikinci dunya savasinda yasanan bir aski anlatiyor.
Yemek secen cocuga ve ese yemk yapmak ne zor
Biz de sipalarimizin kresten gelmesini bekliyoruz su an yemek icin.

Papatya elinden tlf birakamamaktan sikayet ederdi bu ara ben de oyleyim.
Kendime yeter diyeciglk atasim var.
Okuldan geldim 4ten 4.40a kadar tlfda takildim. Okuyacagim kitap da yanimda. Elime alip okuyamadim bir turlu.
Bu ne bagimlilikmis yaaaa

Kizlar, regli yuzunden sinirim üstümde.. Dun uyurken esime iyi geceler dedim. Sadece bu kdr mi dedi. Sonra bana kotu davranmaya alistin dedi. Hakliydi. Gunlerdir suratim asik sinirli hallerimin etkisindeydim. İyiyiz cok sukur.
Sinava 1ay var ve ben calisamiyorum. Bu saatleri geriye alma isi beni yordu. Bunyem şaşti. Sbh 7de uyaniyorum. Gece oglanin uyuma saati 22:00 yi buluyor. Ders calismaya halim kalmiyor. Gunduz de oglimu yatiriyorum. Esim kalkiyor gece calistigi icin. Ona kahvalti flan derken oglan geri kalkior. Ders calismsk adina oglan uyanikken yemek ev isini yapmaya calisiorum. Kendimi eksik hissediorm ders calismadigim icin.
Size detayli yazicam sonra. Oglanla ilgilenmem gerek.
Bide hava erken kararior die suan saati aksam 20:00 gibi hissediorum. Erken uyku haline geciorum malesef.
Neyse kactim .. Öpüldünüz

hadeka o bağımlılık bende de vardı. Ben şimdi saate bakıp telefonu bırakıyorum. Bir yere. 1.5 saat sonra bakacağım diyorum Başka türlü çok bakıyorum.
osge1989 çok güSel geçmiş gününüz. Yerim ben o Selini. Maşallah
Eşim eve geldi konuşmadım. Konuşalım falan dedi. Yok onda uyku apnesi varmış da ondanmış. Biz flört ederken ben saatlerce beklerdim. Uyuyakaldığı için buluşmalarımıza gelemezdi. O saman da telefon falan yok. Bunları söyledim. 14 yıldır evliyiz. Orda burda uyutunca bicim de hayatınızın düzeni kalmıyor. O uyuyor ben ayaktayım ben yayıyorum o ayakta.
Sonra dedi ki ben seninle konuşacağım. Ben sana küsemrm. Ya offfff problem konuşup konuşmamak değil ki. Bana dese ki tamam çözmeye çalışacağım. Biraz umudum olurdu. Problemin üstünü kapatmaya çalışıyor. Çözülmeyince bir zaman sonra yine bir yerden pırtlıyor

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar babam ameliyattan çıkmış 13.30 da girdi 16.30 çıktı biraz önce aradım tekrar daha tam ayılamamış, malesef haberler iyi değil, piatinleri çıkarmış ama protezi takmamış temizleyip kapatmış, enfeksiyon kapmasından kortuk demiş dr, 2 ay sonra tekrara bakarız eğer müsaitse protez takarız yoksa böyle kalacak demiş, çok üzüldüm nasıl öyle kalır çok ağrıyor kolunu hiç hareket ettiremiyor

hadeka ve ebruli1820 sagolun kizlar ben cok severim patatesli mantiyi ama diyete uygun bi yemek degil malesef, hem hamur hem patates olmadi ama napiyim aclik basa bela Rabbim kimseyi aclikla terbiye etmesin..
osge1989 kizin mutlu olmustur ne guzel ama size naz yapiyor anladigim kadariyla.. bende merak ediyorum seni ve hawar i...

wisdom01 ahh canim benimde calismam lazim ama nasil nasil.. 3. sinif oldugum icin derslerim daha da zor.. esinin gu duz evde olmasi kotuymus ya ben esim evde olunca hic bi is yapamiyorum.. canim reglden dolayi da olsa sinirlerine hakim olmaya calis adamlar da hakli, bazen bende surekli surat yaparim nedensiz surekli kizarim esim de ne yapsam yaranamiyorum ya diye isyan eder

M maviduvar1 haklisin canim sorun cozulmedikce ayni seyler ayni tartismalar tekrarlanacak.. esin de senin gibi akademisyen mi canim? Umarim esinde senin gibi farkina varir degismesi gerektiginin..

slm kızlar havarım geçmiş olsun..

ebrulim aktif olmaya gayret edeceğim artık..

diyet moduna giremeyince yüzümde olmuyor buraya gelmek için ..

birde gereksiz bir yogunluk oluyor hayatımda .. bir düzene giremedi hayatım..

eşlerle ilgili yazacağım bir süürü sey var aslında.. papatyam 5 sevgi dilini okumayı çok isterim.. evli çiftlerin beraber okuması gereken bir kitap diye duymutum..

evlilikte olması gerekenler..önceleri o kadar feministtim ki bu maddeleri kabul etmek bir yana okumayı bile reddederdim..
ama huzurlu evlilikte bunlar gerekli diye düşünüyorum..

gecenlerde bir link paylaşmıştım lütfen o linkteki videoyu izleyin.. benim mantığıma çok yatmıştı...

evlilikte eş iyi tanınmalı.

eşin damarına basacak sözler söylenmemeli..

biliyoruz ki şiddet fiizksel ve psikolojik şiddet larak ikiye ayrılıyor be biz kadınlar psikolojik şiddete bayılıyoruz..

yapmamaya özen göstermeliyiz..

evlilikte bence bir iyiylik yapıyorsak bunun karşılığını beklememeliyiz.

ben sana güzel konuştum hadi sende de demek hem anlamsız hemde eşi yönlendirmeye açlışmaktan ve uzaklaştırmaktan başka hiçbir işe yaramaz..

ve gülümsemek anti depresyondur bence.. kendiniz için gülümseyin kahkaha atın.

eşlerimiz kırıcı sözler söylediğinde hemen karşılık vermek yerine sesssiz kalıp ortam değiştirmek bunu yparkende söylenmemek kötü kırıcı sözlerle karşlık vermemek..dırıdrı etmemek bence yerinde bir davranış olur..

her şeyin sihirli bir değnek değmiş gibi bir anda değişmesini beklemekde çok yanlış..bir saat bir gün iki gün sakin davranınca eşimiz hemen bu davranışa karşılık vermez..

bir yerde ne okumuştum..

21 günde alışırız 40 günde davranış haline getiririz..

herşeyden önce eşlerimizi değiştirmemeye çalışmadan olduğu gibi kabul etmeliyiz..

çünkü eşimizi ddeğiştirmeye çalıştığımızda eş erkek tarafı şu mesajı algılıyor..: ben kötü birriyim eşime yetmiyorum.onu mutlu edemiyorum.. yetersizim..birine yeteriszisn mesajı verdiğinizi düşünsenize. yada aynı şeyin bize yapıldığını düşünsenize..
biri bizi deamlı eleştiriyor.. yaptığımız hiçbir şeyi takdir etmiyor.. ev işini yemeğimizi çocuğa bakmamızı giyinmemezi.. biz ne yapardık..

ben her zaman şunu derim: iyi kahve yapan birine 40 gün kötü kahve yapıyorsunuz derseniz artık o kişi kötü kahve yapmaya başlar.. ve bir süre sonrada kahve yapmayı bırakmayı bırakır..

sema maraşlı kitabından bir kaç alıntı paylaşayım .

Pervane olacağımıza deve dikeni oluyoruz

Eşlerimize pervane olacağımıza onlarla eşitlik hatta üstünlük yarışına giriyoruz. Kadının da erkeğin de kendini tanımadığı gibi eşlerini de tanımadığı ve tanımak için yeterli gayreti harcamadığı büyük bir gerçek. Yazar,bu konuyu derinlemesine ele almış ve çok güzel hikayelerle süslemeyi de ihmal etmemiş.Aynı zamanda yazarın kurduğu cümleler o kadar çarpıcı ki insan takdir etmeden geçemiyor.Özellikle altını çizdiğim birkaç cümleyi paylaşayım;

“Kadın kocasına kahramanıymış gibi davranırsa erkek de ona prensesi gibi davranır.”

“Her kadın yaratılış olarak güzel olmayabilir, kaşını gözünü değiştiremeyebilir insan ama bakışlarını ve gülümsemesini değiştirerek daha güzel görünebilir.”

“Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü ses çıkarır. Ancak keman çalmayı bilen ondan harika sesler çıkarır. Sevmeyi bilen de sevgisinin karşılığını görür.”

“Sevmek kolay önemli olan sevmeyi bilmektir. Sevmeyi bilen kendi hoşuna gittiği gibi değil sevdiğinin hoşuna gittiği gibi sevebilendir.”

“Sevmek sevdiğimiz için, içimizden gelmeyen şeyi yapabilmektir. O zaman sevginin bir anlamı olur.”

“Muhabbetin ateşini canlı tutmak için, muhabbete hizmet etmek gerekir. Muhabbet ateşini beslemek lazım ki sıcaklığı, yüreğinizi ve yuvanızı ısıtsın.”

Mutlu ve huzur dolu bir aile istiyorsanız çözüm gerçekten çok basit. Okuyun hak vereceksiniz. Hazreti Fatma ra ve Hazreti Ali kv Efendimiz gibi muhabbet dolu, örnek aileler olup çok hayırlı evlatlar yetiştirebilmemiz duasıyla...

'Sevmeyi bilen kendi hoşuna gittiği gibi değil, sevdiğinin hoşuna gittiği gibi sevebilendir. Sevmek, sevdiğimiz için içimizden gelmeyen şeyi yapabilmektir'
'Erkekler hatalarını itiraf etmeyi ve özür dilemeyi bir güç kaybı ve zayıflık gibi algıladıkaları için özür dilemekten ve hatalarını kabul etmekten kaçınıyorlar. Oysa erkek, hatasını kabul ettiğinde karısının gözünde yücelir. Kadın için bu sevgi itirafıdır.'
'Düşünmek sevgi demektir.'
'Bence evlilerin evlilik yıldönümü, doğum günü gibi özel günlerinden daha önemlisi özel zamanlarıdır. Bir karı kocanın en özel zamanı günde iki kezdir. Ayrılma ve kavuşma anları. Sabah ve akşam. Bu vakitlerde gösterilecek güleryüz çok önemlidir.'

Merhabalar
lajoba eşim akademisyen değil. Iyi ki de değil bu stresli iş bu evi ne hale getirirdi yoksa
hawar Allah yardımcınız olsun canım. Hemen kötüye yorma. İnşalah 2 ay sonra belki herşey daha iyi olur.
N nelson ne güzel yazmışsın. Ama nedense benim hiç emek çekesim yok. Saldım gidiyor. Umrumda da değil. Yıllardır aynı şey bu evde problem. Hiç dinlemedi beni. Hiç değişmedi. Artık emek çekecek değilim. Gittiği yere kadar.
Bemim eşim çok iyi bir insandır aslında. O olmasaydı ben işimde bu konuma gelemezdim ya da bu kadar erken olmazdı.
Bana herşeyde yardım eder. Ev işi çocuk bakımı.
Ama gelgelelim bu bizim için büyük problem. Ve yıllardır çözülmedi. Çözüm ben de değil onda

TATLIM EŞİNİN BU HUYUNU KABUL ETSEN..BEKLENTİ VE İSTEKLERİN KONUSUNDA BU KONUDA TAVİZ VERMEK SENİ EMİNİM DAHA ÇOK RAHATLATACAKTIR..BÖYLECE
KENDİNE STRES ETMEZ GERİLMEZSİN..
ÇÜNKÜ BAZI HUYLARIMIZI DEĞİŞTİRMEK BİZDE BİLE MÜMKÜN OLMUYOR.
SANA MAŞALLAH DEYİM O KADAR ÇOK KONUDA YARDIM EDİYORSA BUNU DA GÖRMEZDEN GELMEK DAHA İYİ GİBİ GÖRÜNÜYOR..SENİNDE BAZI HUYLARINI EŞİN KABULLENMİŞTİR.. TAMAMEN HERŞEYİMİZDEN VAZGEÇMEDİK EVLENDİK DİYE.. SANA HAK VERİYORUM .BİZ KADINLARIN HAYATTA OLMAZSA OLMAZLARIMIZ VAR AMA BU EVLİLİK HAYATINDA BİR KİŞİ DEĞİLİZ Kİ..

Canım haklısın belki ama bu çok zor bir durum. Resmen evi nöbetleşe bekliyoruz.
Öyle ki adam oturduğu yerde bile uyuyabiliyor.
Yemek yiyoruz ben. Mutfağı topluyorum. Kahve yapıyorum. Odaya bi giriyorum. Uyumuş. Ben yatacağım zaman uyanıyor. Ben yatıyorum o oturuyor. Gece uyanıyorum. Tv izliyor Yada tv açık uyuyor. Yani bu durum özel hayatımızı da etkiliyor.
Hadi diyelim uyumuyor. Bu sefer de mutfaktan çıkmıyor. Elinde sigarası telefonu. Tv izliyor. Bunları defalarca kere söyledim. Tamam diyor ama değişen birşey yok. Tamam eşimi çok seviyorum. Onunda beni sevdiğini biliyorum. Çok yardımcı çok iyi ama bunlar yetmiyor

Can sıkıntımdan 3 adet hallet yedim. Yarın ki bildirimde bunu göz önüne alalım lütfen. Mazur görün beni.

Kizlar iyi geceler papatyacim ben bu hafta skntidan komple yedim koca bi gobegim var
Ayni sorun bizde de var cnm benim esim de inanilmaz uykucu ben bulasik toplyana kdsr uyurdu eskiden kizim olmadan once yani artikcocuklarin sesinden uyuyamiyor tbi ama cok can skici bi durum bizler beraber bi film dizi izleyip esimizin dizine uzanmayi hayal ederkn onlari uyuyor gormek cok can skici ama nelsonunda dedigi hakli yani bazen kabullenmek olumlu sekikde bkmak daha iyi mesela bu konuyu hic acma hatta esin uyudukca battaniye ort ustune yastik koy basina sabah hic birsey olmamis gibi dvran o zaman degisim baslae bence
nelson cnm yazdiklarin cok guzel gercekten saol esim oturuyodu gittim sarildim optum optum ne isticeksin dedi
Hicbirsey dedim ee ozamn dedi icimden geldi ozledim dedim ve o an farkettim ki ben hic durup dururkn esime sarilmadim biraz hkli yonleri var sanirim
nelsonun yazdigi gibi karsiligini beklemeden ee ama ben yapiyorum sen de bi degisim yok demeden gercektn istiyerek ypmis olmak icin degil yani o sekilsecsevgi verirsek faydasi kesin olcaktir
hawarcim cnm uzulme dr iyi bi agri kesici vermistir babana vakti gelince tedavisini olur da iyilesir ins babacigin acil sifalar dilerim tekrar cnm
kizlar mutfagi toplayip yatayim kizceleri uyuttum cok uykum var yarin cok yakin bi arkdogum yapmisti onu evde ziyarete gidicem

Papatyacigim evlilik yorgunu olmussun. Anladigim kadari ile duzeltmeye mecalin yok cunku inancin kalmamis.
Nelson tavsiyeler harikaydi.
Ozgecim ilk adimi atmissin tebrikler
Kizlar dertler derya olmus. Allah derman versin. Menuleri goremedim.
Aksama kadar iyi gittim. asure yedim 8 gibi. O mahvetti menumu. Hayirli geceler opuldunuz.

Hawarcim duzelecek babanin durumu. Sabirli olmaya calisin. Boyle surecleri esim de yasadi. Ne kadar zor oldugunu biliyorum. O agrilar icinde yattikca yurek dayanmaz ama gececek bu gunler. Baban iyilesecek insallah.

hadeka aynen öyle. Hiç emek vermek istemiyorum. Az önce gelmiş aklı sıra bana şebeklik yapıyor. Konuşmayacağım ddim ya işaret diliyle birşeyler anlatıyor.
Ayrılalım dese kılım kıpırdamaz gibi geliyor. Kanım buz kesmiş gibi hissediyorum.

osge1989 bu 14 yıl içinde denemediğim şey kalmadı. Sessi kaldım, dediğin gibi üstünü örttüm çıktım, evden kovdum, küstüm, bağırdım, güzelce konuştum. Yok olmadı olmadı.
Senin adına çok sevindim. Eşinle düzelmişsiniz. İnşalalh o kötü günleri yaşamaZsınız bir daha.

Hawarcim duzelecek babanin durumu. Sabirli olmaya calisin. Boyle surecleri esim de yasadi. Ne kadar zor oldugunu biliyorum. O agrilar icinde yattikca yurek dayanmaz ama gececek bu gunler. Baban iyilesecek insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…