Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

merhaba arkadaşlar
osge1989 canım evet sağlıklı beslenmeye çalışıyorum aç kalmıyorum ödül gününde çok yediğim için sonraki gün biraz açlıkla mücadele ediyorum ama daha sonra vücut alışıyor, sporu da valla işten feragat ederek yapıyorum, evim küçük olduğu için çabuk bitiyor işim, aslında büyük ev istiyorum ama temizlikten de gözüm korkmuyor değil , bide ben seviyorum sporu çocukluğumdan beri yaşamımda hep vardı işe başladığım yıllarda biraz ara verdim, şimdi de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum çocuklar olunca çok zor oluyor tabi, bende abur cubur çok seviyorum özellikle tatlı amam yedikçe yiyorum o yüzden en iyisi kilo verirken sadece ödülde yemek diyorum kendi kendime

ebruli1820 canım oh mis gibi olmuştur evin, eksi çıkmana da sevindim, ameliyatı da hayırlısıyla sağ salim atlatında, verirsin hayırlısıyla

lajoba bende öyle uyumak istiyorum ama sanırım 1-2 yıl daha biraz zor gözüküyor

M maviduvar1 iyi olmana sevindim canım

diğer kızlar nasılsınız wisdom01 , B Btlkubra , hadeka , areser , banusultan seher60 unuttuğum varsa kusura bakmayın

Kizlarr nasilsiniz gune cok guzel basladim sukur sabah bi actim gozumu kar yagiyo temizlik yaptim actim camlari odalar havalandi hava mis gibi fayfalanmak lazim kizi giydirdim yuruttum biraz birazdan uyutucam dun pedegoga gittik kizlar cok verimli gecti
ervanin konusmamasindaki en buyuk etken emzikmis yavas yabas onu unutturucam bide ervanin her solediginu ben aldigim icin ve herkes annesi erva ne diyo diyip bende aciklama yaptigim icjn erva kendini ifade etmeye gerek duymuyomus ben bi nevi tercumanligini yapiyomus ervanin onun disinda cok sukur zeka gelisim ellerini kullanmasi anlatilani anlamasi cok iyi dedi eksik dogmasina ragmen yasitlarindan iyi dedi sukur
erva cok haraketli dedi cunku pedegogun odasindan iki dakika yerinde durmadi ve bizim anlattiklarimizdan da anladi ervaya siz yetemiyosunuz sanirim dedi surekli oyun oynamak istiyo sizde dogal olarak hep ervanin yaninda olamiyosunuz dedi size tavsiyem haftanin 3 gunu yarim gun krese gonderin dedi hem kendi yasitlari oldugu icin konusmasi cok cabuk duzelucektir dedi yemek yemesi oyun oynamasi hayal gucu geliscektir pedegogun takip ettigi bi kres var benin evime cok yakin orayi dusunebikirsiniz dedi ervanin yasitlarini 1 2 aydan tuvalet egitimine baslicaklar dedi erva icin faydali olur dedi aslinda bana mantikli geldi ama esim biraz olumsuz evet yasi kucuk ama butun gun evde ve hic arkadasi yasiti yok cok haraketli haftada 3 gun yarin gun olabilir siz ne derseniz kizlar bu konuda kafam karisti bide 2.bebegi dusunuyonusunuz dedi bende erva 2 .5 yasindayken istiyorum dedim cok iyi zaman dedi ve eger 2.dusunuyosaniz bebek dogmadan once gonderin krese dedi cunku bebek dogduktan sonra gondeririseniz kendini dislanmis hissedicektir siz bi dusunun dedi ole yani kizlar ervam iyiyimis cok sukur konusur yakinda

Kizlar baya yazmisim kusura bakmayim
ebrucum esin kolayca atlatir ins canim ameliyati eksi cikmana cok sevindim
ozgecim baya yorulmussun valla Allah kolaylik versin bugunde misafirlerin varmiss kolay gelsin canim
havarcim kizina cok gecmis olsun canim eve misafir geldimi hele bide yatili cocuklarin duzeni kaciyo tabi
hikoss nerelerdesin canim nasilsin
papatya canim konun ne oldugu bilmiyorum ama hayatta senden ve ailenden daha onemli hic bisey yok canim unutma
devkule hosgeldin canimm oo bebis dogmus da 1 aylik olmus bile masallah

Haftaya +400 gr la başladım .Hafta sonunun cezası.Hava tertemiz ve buz gibi.Birçok ev işi var . Liste yaptım. Kızda bırakmıyor. Şu aralar sürekli bağırıyor.Anlatamadığından sanırım.Herkese selam kolay gelsin.

Hawar inşallah kolay atlatırız sağol.
Btlkbra sağol canım dua edin.Erva için çok sevindim ve kreş konusunda haklı buldum.Biz hala veremiyoruz bak eşimin inadı yüzündenHaftasonu oglumdan küçük 2 kişinin daha kreşe başladıgını duydu.Ocak gibi bakarız dedi.Bu konudan sıkıldım sanki benim oğlum değil ben kötülüğünü mü istiyorum.Niye hep kararı o veriyor pofffffffValla düşün taşın bu çocuk cumartesi arkadaşlarıyla oynamaktan eve aglayarak geldi ordaki abilerine bile bize gelin oyanrız dedi dedim.Ben vericem ocak gibi sıkışsakta araba almayı biliyorsan bunuda yapıcaksın dedim.Neyse yarın izin aldım.Şu ameliyatı atlatalımda konuşuruz yine bu konuyu son kez.Her konuda faydalı ve dediği gibi 2.çocuk olunca daha zor ve kardeşini kıskanıp bebek gibi konuşamaya başlayanlar bile var.Büyüdüğünü okula gittiğini ve artık abla olduguğunu ve kardeşi olunca kreşte abla oldum partisi bile yapabilirsiniz

B Btlkubra canım kreş konusunda eğer sen evde yeteri kadar ilgilenemiyorsa, ( ki ne kadar oynasak da arkadaşları gibi olmuyor ) kreş çözüm olabilir gerçekten çok seviyorlar yani benim kızım çok severek gidiyor, pedegogun tespiti de doğru bunu bir çok uzman söylüyor eğer kardeş olacaksa çocuk kardeşten önce başlamalı , benim kız daha önce bakıcıya gittiği için bizden ayrı kalmaya alışık o yüzden sorun yapmadı, yada sana başka bir öneri, eğer büyük bir şehirde oturuyorsan bilmiyorum nerede oturduğunu ve evin merkezi bir yerde ise oyun grupları var, bazen anneler haftada 1-2 gün toplanıp çocukları ile eğleniyorlar 5-10 kişilik oyun grupları öyle bişey varsa yaşadığın şehirde oda olabilir o gruba dahil olup çocuğunu oyuna götüre bilirsin, örneğin montessori anneleri falan var biraz netten araştıra bilirsin öyle birşey bulursan yaralı olur

seher60 400 hiç bişey canım ben dün 1200 artıdaydım 1 gün dikkat etsen geçer

bu gün pek kimse uğramamış
menümü yazayım
sabah 2 dilim çavdar, 1 yumurta, 2 kk peynir, 8 zeytin, domates , salatalık
ara 1 mandalina, 1 ayva, yarım elma, 1 bardak kefir ( bunları ara ara yedim, biraz fazla oldu gerçi)
akşam 3yk etli bamya, 1 dilim çavdar, bolca salata

2,5 lt su, bolca şekersiz çay
3 mil leslie, 5 dk karın hareketleri

Kizlar cok yorgunum gozlerim kpniyor resmn misafir gelmeden temizlik gidince yinr mutfagi
topla bi supurge tuttum ama tabi dinlenemiyorum selin oyun istiyo kucuk ilgi istiyo simdi cocuklari yatirdim size bakayim dedim ben de yaticm hemn
papatyacim daha iyi olmana sevindim cnm kiloyu da 3 5 gun dikkat edersen verirsin yine
ebrucum yarin icin kolay gelsin cnm
esin neyin inadini yapiyor anlamiyorum selinin gozle gorulur bi gelisimi var 3.5 yasinda 20 hadis biliyor 5 6 dua biliyor dili tam donmuyor ama biliyor 1 den 100e kadar sayiyor renkleri ogrendi ingilizce sayiyor daha aklima gelmyen bircok sey var su icerkn oturup iciyir elhamdulillh diyor boyama yaparkn karalardi simdi gorsen ilkokul ogrencisi gibi hic tasirmadan ve muntazam boyuyor kelime dagarcigi gelisti mesela baya sohbet eder gibi konusuyor yani sen evde olsan da gondermese bi derece dicem de zaten sen calisiyosun hayli hayli gondermesi gerek kaldi ko emir selindem 1.5 2 yas buyuk snirim
bugun misafirlerlede konustuk onlarda kizlarini anaojuluna gonderiyi bayan bizimki daha birsey ogrenmedi fazla dedi ben soyledikce sok oldu kdin okuldn okulada fark oluyo demkki
gerci bnm kizimin ogret cok iyi 18 yillik ogretmnmis
betulcm cok guzel gecmis gorusmniz sevindim emzik konusuna ktiliyorum cok mntikli wngelleyebilir gercktn swlin de pelin de emzik emmediler fzla 6 aylikti birakti selin plinde nadir emiyor
bu arada ben kardestn snra gonderdigim icin mecburen bunun zorlugunu yasadim ogret hep siz evde plinle kldiginiz icin istemiyor glmk dediler sukur bu sorunu astik ama zordu yni
Krese giderse 1 2 ay zorlnir sonra sen bile ibanamazsin degisimine her acidan yani
Hawarcm yine harikasin canim
sehercim 400 gr bi gunde gider tkma kafana bol bol su ic cok faydasi oluyor kizin kac yasinda bu arada

Bugün:
sabah:1 simit,çay
ögle:1 kase çorba,1 dl ekmek,1 dl baklava
ara:1 elma,yarım çizi
akşam:1 kase çorba,1 tabak bakla yemegi,turp

Özge oğlum 3.5 ay büyük kızından.İngilizce sayılar renkler hayvanlar nesneler şarkılar biliyor.Dua ögretiyorum vs çabuk kapıyor hemde bu yaşta.Ocak ayıda geliyor bakalım şimdide aaa alıcaz diye bahane etmez inşallahMaşallah kızççene faydası var tabi olmaz mı!!!

Hawarım harikasın ya bişi diyemiyorum sana.İnşallah gün gelir sizde bana bişi diyemeyecek kadar harika olurum

Kizlar iyi geceler..
Sorunlarimin ustune toprak attim ins bir daha yeşermez. Simdilik sorun yok . Hatta mutluyum diyebilirim.
Tek sorunum bu aralar oglumun 2yas sendromuna girmesi. Cok hircinlasti, kapiya yere kafasini vuruyor. Eliyle de kafasins vuruyor sinirlenince. Cok uzuluyoruz esimle, netten napabilirim diyr baktim. Bu evreler cok zor zamanlarmis. İns sorunsuz atlatiriz. Ogrenme donemine de girdi. Herseyi soyluyorum. Bu hafta gidip de meyveler hayvanlar gibi kitaplar alicam. Herseyi agzinaalms evresini atlattik. Cok sukur,

Hala gribim..
Oglusa gecmedi sukur ki..
Havalar da iiice sogumaya basladi.suan ayaklarim buuuz gibi
Neyse herkese ii gclr

Gunaydin kizlar ozge havar ebru cok tesekkurederim fikirleriniz icin bugun olmadi yarin gidip konusucam kresle dun aksam esim eve geldi kiz yakasini birakmiyo oyun oynamak icin yemek bile yemesine izin vermiyo nerdeyse dedim ben kres konusunu ciddi ciddi dusunuyorum dedim hic sesini cikartmadi olumlu yada olumsuz bisey solemedi bakalim nolucak
havarcim ben kayserideyim intten arastirdim 2 yer varmis oyun evi olarak ama evime uzak bakalim oralarida arastircam iyice hyirlisi

merhaba arkadaşlar
ebruli1820 hayırlı haberlerinizi bekliyoruz canım

B Btlkubra umarım eşini ikna edip kafana göre bir yer bulursun canım, oyun gruplarına benim kız kardeşim götürüyordu memnundu

osge1989 canım maşallah kızına benim kızım renkleri şekilleri falan zaten biliyordu sayılarıda 20 kadar biliyor, rakam olarak 5 kadar gösterebiliyor, onun dışında kavramları karıştırıyordu aşağı -yukarı, uzun -kısa gibi onları öğrendi, bide oyun oynamayı daha iyi beceriyor kendi kendine oynaya biliyor artık önceden yapamıyordu illahi bizi istiyordu

wisdom01 canım sana da kolay gelsin zor bir süreç her şeye ağlar elinden geldiğince sakin ol, sorunları gömmene de sevindim ordak çıkarma bir daha , vedalaş

biz uyandık kahvaltı yaptık, kızımı giydirdim yedirdim, büyüğünü küçüğü uyuyor evi temizliyecem biraz umarım küçüğü uyur biraz daha, ondan sonrada kızı okula bırakıp gelecem,
bide diş buğdayı yapmıştıkya ordan bayağı buğday kaldı, diyorum salatasını yapayım ama baktım çok kaloriliymiş orda kalsa bozulacak bilemedim

Özge kızım 17 aylık şu an ama yürümüyor. Çok hareketli hep emmek ya da kendisiyle ilgilenilmesini istiyor.Ben de yukarıdaki yazına katılıyorum . Bende 3.5 yaşında yarım gün kreşe göndereceğim .Şu an izindeyim bol bol ana-kız oynuyoruz.Ama her şeyden çabuk sıkılıyor.Bakalım hayırlısı.

Slm kizlar sizi ozledim
Azicik okuyayim dedim
Hersey gonlunuzce olsun
Cocuklar mutlu huzurlu saglikli olsun
Sizler kilo verin bol bol ve fit kalin.
Ben dikkat edemedigim icin gelmiyorum
Optum sizi

Çok şükür eşim iyi uyuyor sürekli.Bende size bakayım dedim.Çok uykusuzum gece 1 de yatıp 6 da kalkıp 8 de uyuttum oglumu öksürmektan uyuyamadı(çok uykum var gelen giden oluyor yatamadım.Gece eve geçicem oğlumuda özledim.Yarın iş(

Hadekam özledik seni.Halbuki çok iyi gidiyordun!Aramıza dön lütfen :)
Btlkbra inşallah eşin benim ki gibi yapmaz ve izin verir.
Hikom iyi ve mutlu olmana sevindim.2yaş ergenliği ve benim oğlum sinirlendiğinde kafasını vuruyor yada karşısındakini ısırıyordu.Her çocukta saç çekme saç yeme vs farklı belirtiler oluyor .Gecicek merak etme ve sabırlı ol canım.
Seher her çocuk farklı kimi erken yürür konulur emekler kimi geç...Saglıklı olsun hepsi zamanı gelince oluyor
Hawarım sağol canım atlattık çok şükür

Merhaba kizlar
Ugrayamiyorum ailecek hastayiz, esim de rapor aldi evde olunca is hic bitmiyo.. ve baya baya artidayim tartilmadim ama hissediyorum. İns su hastaligi bi atlatayim basluycam tekrardan dikkat etmeye..
Ebrucum gecmis olsun canim dinlen tabi yarin hem calisacaksin hem gelen giden olacak, kolay gelsun simdiden

hadeka canım sende gel , özledik seni, buraya takılırsan ister istemez biraz da olsa dikkat edersin canım
ebruli1820 canım geçmiş olsun umarım eşin çabucak toparlanır
lajoba kıyama geçmiş olsun hepinize artılar çok ta önemli değil sağlığınız yerinde olsun da
seher60 canım izindeyken bol bol oyna kızınla, bakarsın yürümeye de başlar

ben evi temizledim , spor yaptım, şimdi yemek yiyecem, eşim gelincede çocukları yıkayıp duş alacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…