Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

nelson canım ben o tarzları diyetleri pek yapamıyorum. işin aslı aramızda kalsın da ben pek diyet falan yapamıyorum. malum görünen köy kılavuz istemez...
hawar menünü beğendim...
ben de 1 saattir spordayım. önce 3 mil yaptım arkasından da şu yan simitler için olan videoyu. bu 4. haftam. 3 haftadır düzenli olarak spor yapıyoprum. haftada 4 gün yaptım hep. pazartesi ölçülerimi alacağım tekrar. gerçi ben genişlemişimdir. spor da ters etki yapmıştır bende.
duşa girmeden sporlarımı size yetiştireyim dedim.

nelsonnn, ya aslında güzl listeler ama ben bu hafta yoğunum böyle özel şeyler yapamıyorum kusura bakma sana destek olmak isterdim hemde kendime ama liste sanırım geriyor biraz bizi, haftaya biraz işlerim azalırsa olabilir liste işi yani , onu ye bunu ye biraz geriyor insanı öbür türlü istediğimizi pişiri az az yemeye çalışıyoruzzz
nelson seni biraz umutsuz gördüm yakışmıyor bu haller sana

papatya bence incelmişsindir, hatırlasana geçen hafta demedin mi bir kotun vardı hani önceden olmuyordu ama giymiştin , ben yanlış hatırlamıyorum değil mi, bende geçende aldım ölçüleri, eylülde almıştım ona göre incelmişim, , haftaya bende tekrar alıp yazacam ölçülerimi bakalım bu ay yol kat etmişmiyimm

işlerimi biraz hafiflettim, raporlarımı yazdım tam 5 ayrı rapor yazdım, şimdi geriye kaldı kutlama proğramları, onlarıda yarın şekillendirirsem bayağı rahatlıyacammm, ya bizi böyle evrak işlerine boğuyorlar ya deliriyorummm, öğretmenmiyiz masa başı memurumuyuz belli değil, bide o raporları okusalar gam yemiyecem

neyse kızlar tarçınlı çayımı içiyorum uyuyacam sonra
kendinize iyi bakın iyi gecelerrr

Kizlar bu saat oldu anca vakit bulup okuyorum kizim gec uyandi diye oglen uykusu uyutmadim gunduz tlf elime alsam tepemde kendi alip gamgam aciyo bi okumaya bile musade etmiyo dizilerimi izledim kafam dagildi biraz sabah gene tartildim ayniyim 54.200 wc den dolayi ama 3 gun once 53.200 dum cunku 2 gundur dikkat etmedim acil olaya el koyup dur demem gerek
Sehraa ne guzel seyler yazmissin gulumsettin beni ozlemisim boyle yazilarini sen uzun uzun yaz ben hic sıkılmadan okurum
Ebruu canim az kaldi soyle islet bitince al yesilcayini oda oda gez ohhhh evim mis gibi oldu de
Elffcm canim sehranin dedigi gibi isler bitince cektigin sıkıntilara degicek ne guzel yeni ev yeni duzen degisikligi cok severim ben benim de icimden tasinmak ev dekora etmek yeni yeni esyalar almak geliyo Daha 2.5 yillik evliyim ama sıkıldim degisiklik istiyorum
Nelson kiyamam ya iki kucuk okula giden cocuk ve is hayati annelik ev hanimligi kostur kostur bir tempo ve spora bulunan bunca vakit ben ilk seni bekar sandim okadar sporu gorunce kendim vakit bulamiyorum ya spora bulan da isi gucu ugrasi yoktur diyorum hemen
Hawar son iki gun kala toparlican insallah menun cok iyi ben de bir gun kusursuz bir menu cikarirmiyim acep

Kızlar oglumu 1 saattr sallıyorum.Agladım en sonunda backlaırm başım boyunlarım agrıdan ölüyom.Badanayı merak eden solugu bizde aldı çay koydum ve gülme seslerinden oglum uyuyamadı.Gittiler az önce oglumda daldı.Dün 11 de uyudu bu akşam 12:30 uyuduÇocuk uyuttugumu ve yorgunlugumu bile bile oturaya gemişler.Öbür türlü bilirsiniz misafiri çok severim hawarım kadar olmasamda.Tam 1 saat sallamışım.Bcaklarım çok agırdı sinirimden agladım yorgunlugum yetti zaten.Tarçınlı çayımı içmeden uyumak istemedim yoksa halim yok uykum çok ama size yazayım dedim.Mutfak dolaplarım ve kapılar kaldı.Dişimi sıksam yapardım ama misafilerin yanında ayıp olmasın dedim.YARIN NASİPSE OGLUŞ UYURKEN YAPARIM.Evin dekarasyonunda degişikler yaptım ıvır cıvız süs eşyalarını kaldırdım çiçekleri kv vardim felan.Evim açılddı sanki detarjan kokuları perdelim çiçek gibi olduAma kv bende de hal kalmadı.Allah razı olsun kv herşeyime buunur ve çok severim kendisini

BUGÜN:Aç karınla tarçınlı çay
10:15=1 dl. beyaz ekmek,kk peynir,k.sosum,6 zeytin,ıhlamur
12:00=türk kahvesi,3 top(içi bisküvi dışı bitter)
14:00=dızmana,çay
15:45=yeşilçay,2 avuç mini çizi(ustaya sinirimden karşısında o sinirle yedim)
20:00=1 tabak çorba,fırında köfte patates,1dl.kepek,3 çatal közlenmiş biber
22:00=yeşilçay

Şincikte tarçınlı çayımı ve agrı kesiciyi içip yatıcam.Geçmişi yarın okurum artık.İyi geceler arkadaşlar:80:

Valla haklisin ebrucum o yorgunlugun ustune misafir olmamis.Oglen bi bakip gitselermis ya da tamamen bittiginde birkac gun sonra gelselermis yorgunlugunu atmis olurdun sen de.K.v ne guzel yardimci olmus bitmis bak islerin cogu gule gule missler gibi otur canim
Ben de dip temel yapicam ama su siralar degil hic halim yok baharda yaparim suanlik idare eder cok kirli degil evim yaza dogru yapar sonra tatile giderim tatilde kafam da rahat olur hem

evet canım menüm ağır oldu. dün düşündümde karbonhiratlı beslenmek bana kilo aldırıyorr...

tatlım teşekkür ederim desteğin için.. yavaş yavaş verilen kilolar daha kalıcı oluyor.. ben herşey hemen olsun istiyorum.. olmayınca da hemen pes ediyorum.. sende ki sabır bende olsun isterdim, maşallahh sana..senin başaracağına inanıyorum.

evet canım dün kötü idim.. saba yine artıdaydım.. ama onca emeğimi elimin tersi ile bir kenara atmak da zor.. pes etmeyeceğim devam edeceğimm...kendini ne zaman hazır hissedersenuygulayabilirsin canım bu diyeti..desteğin için teşekkür ederim tatlım..

ben bu topiği neden acıp okudum biliyor musun. neden mi çıtır anneler başlığı hoşuma ğitti.. bende anne idim ve çıtır olmak istiyordum.. sağolun sizlerde beni aranıza aldınızz..zaman konusuna gelince insan isterse herşeyi başarır...sporuda zaman bulur..

harikasın canım,, iyi badana bitmiş evinde mis gibi,.büğün kalan işlerini de bitirirsin... güle güle kirlettt..

neden kilo veremediğimi düşündüm.. aslında cevabı çok basit ama ben maddeler halinde sılalamak istedi.

1- günlük su tüketimimi azalttım.
2- porsiyonlarımı az da olsa büyüttüm.
3- yediğim salata miktarını azalttım.
4- yediğim calsiyum miktarını azalttım.
5- günlük aldığım karbonhirrat miktanını çoğalttım.
6- çok tatlı tüketmeye başladım
7- gece yemelerine başladım.

ve buğüne yiyecegim. tabi abatrmadan. ve 1 mart tarihinde yani yarın sıkı bir diyete başlıyorum.ayça kayanın diyetine benzer bir diyet uyğulayacağım. sürem bir ay. vermem gereken kilo miktarı 4 kg.(5 kg verirsem süper olur ama kendimi strese sokmadan vereceğim 4kg mı) yani 31 mart günü yarın tartıda çıkacağım kilodan tamı tamına 4 kg az olacağım.. yaza az kaldı.. ben geri sayım yapacağım.30 dan ğeriye sayacağım..ve pes etmeyeceğimm...işe gidip gelirken yürüdügüm yolu yürüyüşten ve spordan saymayacağım. ek spor yapacağım.

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar.Oglum erken kalktı güne erken ,güzel ve temiz uyandıkTartıta wc sebebiyleartıdaydım.İnş. yarın yüzümüz güler

Canım sen hatalrının farkındasın.Bende farkındayım ama düzeltmek için çaba gösteremiyorum:26:Ama sen azimlisin yesende spor yapıosun telafi etmek için bi çaba gösteriyosun!Ben inanıyorum 4 kilo sen hayi hayli verirsin(istersen tabi daha önce istedin ve verdin unutma!!!)

Ben d.günü, günüm,oglumun duvarı çizmesi ve nişanımız var diye acele ettim canım.Güneşli havalarda rahat rahat yaparsın.Tatilinede az kaldı:18:Bizimki belli degil ama paçalarım tutuşunca iş işten geçmş olcak sanırımCanım biz ne güzel rakamları gördük ve yine görebilriz hadii artık kilo verip hedefe ulaşma zamanııııııı

Nelson yapalım mı cidden ya ben varım gerçekten yarınmı başlayalım yaren olalım harfiyyenmi uycaz yapanları okudunmu veriliyormu gerçekten

Ebruuu mis gibi olmuş evin, oh ne güzel insanın evi temiz olunca, kendide mutlu ve rahat oluyor, güle güle kirlet canımmm, ama gece gece misafir olmamış yaw o kadar yorgunluğa, ben misafiri severim ama, eşim benden daha çok sever, bir ara olayı abartmıştı milleti yoldan çeviriyordu
Ösge biliyorum sende bu gün çok iyi bir menü çıkartacaksın canımmm
Nelson, Sehra, Papatya, Enru, Ösge, cidden Nelksonun söylediğini düşünüp konuşalım yarın ve sizlerede uyarsa cumartesi başlayalım, 2 hafta bile uysak 2 kilo gider olmazmı, bir kırsak çemberi gerisi gelecek, bazen düşünüyorumda o kadfar işin gücün içinde kendi değerimizi hiç bilmiyoruz, eşimize çocuğumuza, yakınlarımıza zaman ayırıyoruz ama kendimize gelince yorgun olduğumuz için ekstra bişeyler yapmıyoruz, bizim kilo vermek gibi bir hedefimiz var, o zaman kendimiz içinde bişeyler yapalım, 1 ay ayrı yemek hazırlayalım, en fazlşa yarım saat fazladan zamanımızı alır, 1 ay spor yapalım, inanın ben sporu sırf bu mantıkla yapıyorum, kendime zaman ayırmış olmak için, bide stres atıyorum rahatlıyorum yani, ben ilk önce listeye bağlı kalamam falan dedim, benim ruhumada aykırı zaten herşeyi harfiyen yapmak, kurallara biraz karşıyımdır, ama bir defa uymaktan bişey çıkmaz ha kızlar ne dersinizzz, bir hafta deneyelim oldu oldu olmazsa çay demler içerizzzzzzz
bu fıkrayı bir arta özellerinize yazarımmmm

Nelson yapalım mı cidden ya ben varım gerçekten yarınmı başlayalım yaren olalım harfiyyenmi uycaz yapanları okudunmu veriliyormu gerçekten

tatlım ya harikasınız ya bence ertelemeyelim. cuma kilo bildirimlerimizi yapalım. ve hemen yarın başlayalım. bir sonraki cumaya kadar kilo verdiğimizi görünce de diyete devam etmek bizi mutlu edecektir...bu akşam bu konuyu konuşalım. ve yarın sabah başlayalım. 1 mart -30 mart arası .. 30 gün .. düşünsenize ayda 8 kilo veremeyebiliriz ama 4-5 kilo verdiğimizi.. ne harika olur... ve çoğumuz hedefine ulaşmış yada çok az vermemiz gereken kilo kalır.. ben yarın sabah başlamayı düşünüyorum.. ertelemek istemiyorum.. erteledikçe yaz yaklaşmaya başladı.. ve her gün basküle çıktığımda kilomum azalmadığını hatta çoğaldığını görmek beni mutsuz ediyor. umudumu kırıyor..

diyet listelerini netten araştıralım ve yarın sabah başlayalımm...

listeyi tekrar paylaşıyorum..kendimize göre küçük değişiklikler yapabiliriz.. yoğurdu ana öğünde değil de ara öğünde tükeyebiliriz.. ve kural şu idi açıktıkça yüyeceğizz..ama menuyü aşmadan tabi,,günlük 8-12 bardak su..çay sınırsız ama ben çayı çok tükeytttiğim zamanlarda vucudum su topluyormuş gibi hisediyorum...bir keredee kahve metebolizmamızı hızlandırıyormuş.. ve tabiki tarçınlı çayımızı sabah ve akşam aksatmayalım...

Ayda 8 Kilo Verdiren Beslenme Listesi

1.BESLENME LİSTESİ

SABAH : Bir dilim çavdar ekmeği , bir kibrit kutusu kadar peynir, tere, maydonoz,limon

ÖĞLEN : Bir dilim ekmek, bir tavuk baget veya 3 köfte, 1 kase yoğurt

İKİNDİ : Bir yağsız tost, bir ayran, bir büyük portakal

AKŞAM : Bir kasee çorba veya bir dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği,salata,yoğurt

2.BESLENME LİSTESİ:

SABAH: 1bardak süt, 4 müsli, 1 portakal

ÖĞLE: 1 dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği, salata yoğurt

İKİNDİ: 1 bardak süt, 4 erik, 10 badem

AKŞAM: 1 kase çorba, yoğurt, salata

arkadaşlar isterseniz 30 dan geriye saymayalım da hafta hafta gidelim diyette.. 7 den geriye sayalım. ve dört hafta uygulayalım. kalan süre az olunca daha çok gayrete gelebiliriz..seçim sizin.. katılmak isteyen arkadaşlar cevap yazsınlar.. nasıl isterseniz öyle yapalım..listeye bire bir uymak zor olocaktır elbet ama yemek hazırlayamadığımız, yemek yiyeceğimiz saatte evde olamadığımız anda da seçimimizi biz yapalım. listeye en yakın menüyü uygulayıp yiyelim.. ama ne olursa olsun kilolarımızı verelim.. kaçamak yapmayalım(bunu benim demek komik ama bende yapmaycağım)

Dr. Ayça Kaya/ 1 haftada 3.5 kg diyeti (herkes 3,5 kg veremez ama ne kadar çok verirsek o kardır bence)

Sabah (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir ya da 1 tane yumurta
2 dilim ekmek (kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği olabilir)
Bolca maydanoz, roka, dereotu, tere
3-4 zeytin
Şekersiz çay

Ara ( Saat 10.00 gibi)
1 çay bardağı süt (istenirse süt yerine yoğurt da tercih edilebilir. Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içerdiği kafein nedeniyle metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacağını söyledi)

Öğle
Izgara et (Sabah yumurta yenmediyse yumurta da olabilir)
1-2 dilim ekmek
Bol salata
1 bardak ayran

İkindi
1 bardak yoğurt
2 kaşık yulaf
1 meyve (Öğle yemeğinde doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da yiyebilirsiniz)

Akşam
1 kase çorba
4-5 kaşık zeytinyağlı yemek
1 kase yoğurt
1 meyve

Beraberinde en az 8 bardak su içilmesi öneriliyor, hatta 12 bardak içilebilirse çok çok daha iyi.

Egzersizle desteklenmeli.

Uyuak bana haram!Biliyosunuz çok uykusuz(oglum hasta oldugu zamanlar)oldugum zamanlar nadir öglen uyurum.Sehra gibi her öglen güzellik uykusuna yatmamSbahtan beri uyumayı hayal ediyorum.Oglum uyuyunca kapılarımı sildim ve karnım guruldaasına ragmen uyumak istedim.Ama 4 kere zilime basıldı ve oglum uyanmasın diye mecbur kalktım ve anlaşmışlar gibi 10 dk arayla.Kalktım şimdi yemegimi yiyorum.Oglum hiç zil mil duymadı uykuya devam.Bende gece uyurum artık

Ay sonununda 30martta 55olsam cok sevinirim ya...cidden hedefim tokken 55olmak zati.yarin basliyoruz varim ben.simdik hangi listeyi uygulucaz ben diyim hayatimda ilk kez boyle listeli bisiyyapiyorum ve inan nelson iki gun evel dusunuyordum ya bi liste olsada kizlarla gaza gelip yapsak deyu..hadi be yawrular kim tutar bisiiiiiiiiiiiiii.bu arada sehraaaniz 6des derse girdi eve gelip corba icip dinlendi bir saat sonradaaaaa 50dk yurudu ve bir saat stepaeorobik pilates yapti diyim epruuuuuuuuuhapsuuuuuu:2:21:3:

tatlım sen hangi diyeti uygulayacağımızı seç benim için fark etmez.. ama bu gece o diyet listesini paylaş.. yarın başlayalım...

çok mutluyum yaaa... vereceğiz kilolarımızııı.. yaşasınn..
yarın kilolarımız yazarken beden ölçülerimizide ekleyelim bildirime
göğüs
bel(göbek deliğinin 4 parmak üstü)
göbek(göbek deliğinin 4 parmak altı)
kalça(en geniş yerin ölçüsü9

bir kaç küçük bilgi

spordan sonra da yağ yakımı bir kaç saat devam ediyor.. ama spordan hemen sonra yenen yemek bu yakımını durduruyor..buna dikatt edelim
bir haftada 3,5 kilo imkansız.. su kaybı olur çoğu.. 7000 kalori 1 kg ma eşit.. ne kadar az kalori alır ve ne kadar çok spor yaparsak o kadar hızlı kilo veririz.yani günlük aldığımız kalori mikrarı 1000 kalori civarında olmalı ki haftada 1 kg verebilelim..günlük 1000 kalori alır ve günlük 500 kalorilik spor yaparsak haftada 1,5 kilo verebilirz.
spor yaparken 15-20 dak snra yağ yakımı başlar o yüzden spor sürelerimiz en az 30 dak olmalı.
kalsiyum içerikli besinler kalori yakmayı hızlandırır.. o yüzden günde en az 3 öğün kalsiyum almalıyız
şekersizde içilse çay vucutta su tutar.. o yüden ya çay içimini azaltacağız yada günlük içtiğimiz su miktarına ek olarak her içitiğimiz çay miktarı kadar su içeceğiz..
pirinç pilavını bir süre menulerimizden çıkaracağız..
günlük en az 8-10 bardak su içeceğiz
bu geri sayıma katılan arkadaşları ve kaçamaklarını acımasızca eleştirriim .. haberiniz olsun. aynı eleştiriyide beklerim.yediğim her lokmayı yazacağım...menüye uyamadığım zamanlarda bile o öğünlük tükettiğim kalori miktarını en asgari düzeyde tutacağız...

sadece 1 ay sabır.. ilk hafta 2 kg verebiliriz ama sonraki haftalarda bu mikltar düşecek. ama bu moralimizi bozmamalı..

biliyorum zor olacak ama kilo verdiğimizi gördükçe mutlu olacağız..

ve yarın başlıyoruz....

hawarada danisalim ama sankim birinci liste daha bi guzel geldi bana ama ortak karar alalim.senin burcun ne ya acayip gaza geldim sindik.yarinda balik kizartcaktim ama napim yemicem odul modul yok bir ay sonra vercem ben asil odulu kendime..bide kafama takildi sen ozel sektordemi calisiyorsun niye oyke sabahtan aksama okuldasin sen yaa benim isim 12de bitiyor sukur hangi sehirdesin

buğümkü berbart menüm. bir ay böyle bir menum olmayacakk

sabah:tarçınlı çayım,yarım dilim ekmek, bir çay b süt,1 yumurta
ara: su ile yapılmış salep, 2 fincan yeşil çay
öğle(kahvaltı yaptık,yazmakla bitmez ama yazayım): yarım ekmeğe yakın pide ekmek,sucuklu yumurta, 1 ttalı kaşığı tereyağ, 1 yk reçel, domates, salatalık, acılı ezme,8 zeytin, 2 büyük dilim taze peynir.
ara: maden suyu
akşam: çeyrek por kuru fasulye, salata, bir bardak yoğurt

yürümek 30 dak. 250 mekik

kalan kalorilerim 1675

buğünkü gibi bir menuyü bir ay boyunca yazmayacağım.. inşallahh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…