Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Hoşbuldum arkadaşımOhh kolay gelsin canım miss gibi olmuştur.Bende kısmetse yarın yaparım.1 vesaitle gittigim markete yürüyerek gidip geldim.Akşamada mekigimi ve platesimi yapıcam inş.Şimdi çorba yaptım içiyorum.Labadaları haşladım içini hazırladım.Oglum uyanmadan sarıcam(ilk kez labada sarıcam).Bakalım nasıl olucak.Bende oglum uyanınca kapının önüne çıkartıcam biraz.

merhaba kızlar ebru hoşgeldinn
dişim daha iyi bu günn, okuldan geldimm, yemeği pişiriyorumm, pişince platese gidecektim ama hoca aradı şimdi diyor, bu gün yapamıyacağız bende artık yürüyeyimmm

kızlar bugün annem geliyor. ben akşam o varken pc yi açmıyorum. telden yazmayı da sevmiyorum.
menümü yazayım şimdiden.
07:30 2 adet tam buğday ekmeği ve dört adet ince sucuk ile yapılmış tost, 2-3 çatal peynir, yarım salatalık, yeşilçay, bir adet havuç
10:30 bir adet kivi
13:00 bir kepçe çorba, bir porsiyon şiş köfte, azıcık yanındaki kuru pideden, bol salata
16:00 bir portakal
akşam yemeğinde büyük ihtimalle 18:00 gibi bir adet karnıyarık, 2 yk pilav, bol salata, ve azıcık lahana turşusu
sonrasına birşey yemicem. bu sabah + çıktım. dünkü menüm de fena değildi aslında.
bugün spor yok. yarın akşam belki annem den yarım saat çalar yaparım. perşembe gidecek. zaten gün içinde evde yalnız. bir de akşamları sporla falan yalnız bırakmayayım diyorum...

sehra kız sen 60 ol ben 59 hadi bir gayret etsek de versek kiloları..

papatya spro başla.. ben spor a devam edemiyorum sen yap bari kız..3 kg nedir ki sen istersen o kiloları
3 haftada da veririsin

ebru tebrikler kız o kadar cipsin arasında kendini tutmusunya helal sana.. ayrıca hoş geldin..

elif ara sıra kötü menulerimizde olsa yerimizde sayıyoruz ama kilo almıyoruz alsak da 3-4 günde geri topluyoruz kedimizi.. kilo almaktan iyidir..

havar güzelim gemiş olsun diş ağrısı zordur...cabucak geçer inşallahh...

ve gelelim buğünkü eh işte dedirtecek ama delirtmeyecek menume..

sabah: 1 yk mantar kavurma, 1 dilim ekmek, i bardak süt
ara: su ile yapılmış salep (18 kalori)
öğle: etli güveç, pirinç pilavı, salata
ara: 1 portakal
akşam : karnıbahar graten,

gece belki kahve içerim

suyu az içtim, çok şekersiz çay içtim

tolamda 1188 kalori,,

sporlarım
500 ip atlama, 20 dak koşu, 200 mekik

kalan kalorilerim 900

Kizlar nasilsiniz kizim suan kucagimda uyudu kaldi erken uyanmisti oglen de azcik uyuyunca sizdi kaldi yavrum. Haftaya esimin dogumgunu bugun kizinla fotografciya gittim baba kiz cok guzel bi fotograflardi vardi guzel bi cerceve begendim dogumgunu sabahi erkenden gidip isyerindeki masasina koyucam cok guzel bir not esliginde yanina baska bir hediye de bakarim
Papatyacim anneciginle hasret gider bol bol ama yemeklerinden az az ye emeklerin bosa gitmesin
Ebrucum yemegin nasil olduu?
Elff mis gibi temizlik kokusuyla al yesilcayini keyif yap canim ins. Sporada vakit bulabilmisindir
Hawar daha iyi olmana sevindim ben de hediye almak icin yurudum kizimla iyi geldi burda hic yurucek yer yok hep isyeri cadde kalabalik esime sitem ettim sabah dedim kizimla bi yuruyus yapmak istiyorum diye yeni isyerinin semti guzel oraya tasinica gezin istediginiz gibi dedi ilerde tasinirsak sahile cok yakin orasi bol bol yururum kizimla
Nelson menun ve sporlarin guzel canim pes etmek yok oyle ya d boyle haziranda herkes hedefe ulasicak

09.30
1 gevrek
5 ince dilim sucuk
Kk peynir
2 banimkik recel
Yesilcay
13.00
3 kasik etki taze fasulye
3 kasik eriste corbasi
1 dilim cavdar
16.00
Nescafe
2 bitter
5 badem
18.00
3 kasik pirasa yemegi
1 dilim cavdar
1 kase yogurt
Simdi kucuk bi kaseye meyve salatasi yapicam birkac badem atarim ustune uyumadan da yesilcayimi icip uyurum
Su 1.5 lt
Spor
500 ip atlama
10 dk egzersiz hareketleri

İçime fil kaçtı kızlarrr3gün jiç iyi değildim hiç kokoreç kellepaçabugün iskender dün önceli jün etimek tatlısı allahım naptım ben.3gün pür dikkatim çok az yicem çok..58.4den az çıkcam cuma inşallah:26:

SEhracim bazen oluyor oyle goz hic doymuyor yedikce yiyesi geliyo insanin ama sadece 4 gun 18.00 den sonra ciss yeme o bile cok farkeder

BUGÜN:
11:15=1.5dl.çavdar,kk peynir,4 zeyitn,4 çatal omlet,ıhlamur
13:30=türk kahvesi
15:30=1 kase çorba,1 kase yogurtlu semizotu,4 minik salata turşu,1dl.ekmek
17:30=1 kivi,4 kepekli bisküvi,yeşilçay
19:15=1 kepe çorba,13 labada sarmasısarımsaklı yogurt eşliginde
21:00=çay,6 petibör

Şimdi yeşilçayımı içtim.Labadam çok güzel olmuşAma eşim hatırım için 1 tane zorla yediSarma ve dolmanın içi dışında hiç bir sebzeyi yemezOna ayrı kendime ayrı bıktım artıkBazen geç geliyor ee sebzede et yemegide ban kalıyor.Bitirmek için kendimi zorluyorum sonra.Yemek seçen çok zormuş.Degişikliklere açık degil.Annesinde ne gördüyse o

Spor:
50 dk. yürüyüş
200 mekik
Oglum uyuyuncada plates yada şu leslie ile yürümeyi düşünüyorum

Ebru Petibor disinda menun guzel canim.sporunu yapta telafi olsun. Yemek secen cocuk olsun es olsun zor oluyor ben de evlendigimde cok zorlandim esimin annesi yemeklere resmen kendi yorumunu katiyor mercimek corba yapisi dahi farkli hal boyle olunca baka baka ogrendim ben de en az kv dem kadar lezzetli yemek yapmaya basladim benim esim de et sevmez yemegin icin de et kiyma gorse benim tabagima koyar sen ye der sebze seviyo Allahtan kereviz disinda herseyi yer gecen kapuska yaptim hic yememis ( hep sarma olarak yemis) tabagi sildi supurdukizima da sevdirmeye calisiyorum ins. O da sever bizim gibi.

ösge bitterler olmasaymış iyimiş canım, yürüyüş yeri olmaması kötü benimde daha önce oturduğum yer öyleydi bayağı zor oluyor, bide biz cenazeye izmire gelmiştik, dönüşte aklımdan geçti acaba ösge nerede oturuyotdur diyee

ebru bittreler olmamış canım bide geç yemişsin, ama sporlşa yakarsın
sehraa banada hafta sonu oldu o saydıklarından bende yedim, hele bir kokoreççi var, 2 defa yedim öyle düşün, ama bak bu gün pür dikkat, sende biraz önce toparlanmaya bak canım, yarın yersen saçını çekerim ona göree
papatya ne güzel ya annen geliyorr, bende özledim annemi, anenele bol bol vakit geçir canımmm

nelson formda gördüm seni ve sevindimmmmm

bana gelince plates yapamadım bu gün , yürüyüş yaptım birazda koşu,sonra kaynımgil geldi biraz önce kalktılar kzıımı zorla uyuttum yazıp çıkacam, biraz düzeni bozuldu ne zamandır 10.30 en geç 11 de uyutuyordum bu akşam 12 de uyudu
dişim çok ağrıyor ağrı kesici almasam durmuyor, dişçiyi aradım yarın gerl ilaç temizleyip ilaç koyayım dedi, hatta kızdı niye hafta sonu gelmedin diye, çektikten sonra demişti ağrı geçmezse gel kanamadı pek ağrı yapabilir diyee, yarın akşam gidecemmm

menümüde yazayımmm
sabah 2 dilim uno, 50gr peynir, 5 yeşil zeytin, roka, maydanozz
ara 1 portakal
öğlen, 5 yk barbunya, 1 dilim uno denge, 1 kase yoğurt
ara 1 dilim uno, 30gr peynir, 1 paket etiform kepekli kraker ( 2 tane diye açtım tüm paketi bitirdimm)
akşam 5 yk zeytin yağlı pırasa, bol salata

2.5 lt su bolca şekersiz çay, 1 saat yürüyüş, 20dk koşu

ben kaçar iyi geceler kızlarr

Özge hawar pet,börleri yemeseydim iyiydi ama 100 mekik çektim.toplam 300 mekik çekmiş oldum.Özge ne güzel şanslısın.Ben özene özene o kadar ugraşıp sardım ama nafile.Et tavuk olucak gına geldi ben sadece köfte severim olmasada aramam.İnş. oglum bana benzer.Bu yüzden kv gibi 2.bir seçenek mesela ıspanak yemiyor aa o zaman aç kalma yavrum kıyma kavurayım gibi seçenekler sunmıycam.Bugün ıspanak var yemezse bekliycem acıkıp gelince yine ıspanagı önüne koyucam.Tabii böyle konuşuyorum ama zaman ne gösteriri bilemem.

Hawarcim biz esimin isyeri burda diye evimizi bu semtten aldik( basinsitesi diye geciyor ya da yesilyurt)siz hangi semte gelmistiniz
Dukkan evle yanyana esim ise 1 dk gidiyoama iste cocuklu ailelere uygun degil kizimi goturenilcegim nezih bir park yok esim tasinmak istiyo zaten sirf kizim icin yoksa esime de bana da cok kolaylik markete yakin oturmak
Disin de ins. Gecer canim o agriyla ders anlatiyon bide cok gecmis olsun
Ebrucum oglan annelerinin cok yaptigi bir hata bu esimin annesi de yapiyo mesela evde 3 4 cesit yemek olsun esim canim istemiyor der annesi ne istiyon ne yspayim der hemen gecenin bir vakti patates kizartir mesela benim esim sebze sevse de yemek konusunda cok zordur gurme gibi valla ne yapsan anliyo sen yemegin salcasini cok koymussun soganini mi yaktin yemegin icine bunu mu koydun cok zor yemek begeniyo eskiden hic dogru durust yemezdi yemeklerimi ( evlendikten sonra yemek yapmaya basladim cunku)simdi simdi kusur bulmuyo.
Okadar ugras didin bir de yemesinler kadin olmak zorrr
Oglusuna gelince insallah hic zorlanmadan alisir sebzelere bu cagdaki cocuklarin inadiyla ugrasmak zor benim kizim cok inat kendi dedigi olana kadar agliyo sesi kisilana kadar agladi bir keresansimiz varsa annelerini uzmez faydali seylerle beslenirler

İnş. özgecim oglum şimdiki gibi büyüyüncede sebzeyi yer.Bende bir oglan annesiyim acaba bende şımartır mıyım
Tartıldım bugün ilk kez ve + çıktımEEEE yeeersem hep olacagı buydu.Ama tartılmak beni kendime getirdiHadi veremeyenler cumaya az kaldı.Sıkalım dişimiizi!!

Papatyam,anneciginle bol bol vakit geçir hasret gider
Zuzuuum nerelerdesin özledim
Hawar, canım ya diş agrısı zordur.Biran önce bitsin geçsin inş.

merhaba arkidişlerr

Ösge dedemler balçovada oturuyorlardı canım, ben pek bilmem izmiri, ama dönerken kızkardeşimi hava alanına bıraktık ordan dönerken aklıma geldin, ama yanlış hatırlamıyorsam yakınlar çünkü yeşilyurt tabelesını hatırlıyorumm sankii

Ebru ve Ösge ah bu yemek sorunları, Ebru benim eşimde senin eşin gibi sebzeyle doymuyorummm diyorr, yani yiyor amam memnunuyetsiz yiyor, bvalla benimki dışarıda yemeye alıştığı için bekarken bide dediğiniz gibi kaynana mevzusu var, valla ben geçen sene kızım 2 aylıkkekn bir ay kaldım yanlarında kaynanam menüsü, , kızarmış sebze, et sote, ve pirinç pilavı inanın 30 gün aynı yemek vardı, bir gün et sote bir gün kızartma ama pirinç pilavı her gün mutlaka, tabi ben bunu eşime söylemiyorumm hemen mızırdanıyorrr, kızımada her şeyi yedirmeye çalışıyorum amam belli olmuyor bir gün bakıyordunuz, pırasa yiyor başka bir gün yemiyorrr

neyse sabah kaltık eşim okula kızım la oynadık biraz pekmez ekmek yedi bakıcısı geldi götürdü, bende yemeği koydum akşama dişçiye gidecem fırsatım olmaz diye, bakınıyorum size, biraz ortalığı toplıyacam, ve giyinip okulaaa, akşama görüşürüz kızlarrr

Ebrucum oglunun ve gelininin iyiligi icin umarim simartmazsin bu konuda
Bende arti ciktim bu sabah karnim cok sis nedense aksamlari cok hafif kapaticam artik
Hawarcim cok uzak sayilmayiz balcovaya zaten izmir istanbul gibi degil mesafeler yakin yakin ve trafik sorunu da cok yok
Kizlar ebru salliya bir adam cikti zayiflama ile ilgili kitap cikarmis terapi de yapiyormus insanlara isi beyinde bitiriyor yani diyet listesi falan yok bu bilgiyi paylasmayi sizlere borc bildim cunku cok etkilendim anlatilanlardan yaninda bir adam vardi zayiflamis onun sayesinde terapilerine gitmis konu ozetle şu
Ornegin bir tabak manti var ayy ben bu yersem kilo aliri kesin deriz ya iste yiyeceklere bu gozle asla bakmayin diyor
Kendinizi cok zayifmis gibi hissedin bir model akin kendinize diyor mesela ebru salli gibi zayifim hic bir fazlaligim yok
Yanindaki adam Yemek icin yasamiyorum diyor yasamak icin yiyorum Onceden tokta olsam yerdim simdi karnim toksa yeme ihtiyaci hissetmiyorum diyor bu adam seker hastasiymis insulin kullaniyomus terapilere katildikca seker sorunuda ortadan kalkmis beyninde bitirmis ve ona gorevyasamis tam anlatamadim farkindayim ama bir dinleyin derim
Adamin adi deniz egece

Hawarım,çocuklarımıza bari sebzeyi sedirelim.Biraz büyünce yeşil agaç(brokoli)Beyaz agaç(karnıbahar)vs.. daha biçok şey var bunlar gibi aklımda olan.Böylelikle seerler inş.
Özge,gelinimi düşünerek hergün sebze yapıp yediriyorum zatiiAma o zamnda benim yemeklerimi özlesin gelsin yesin isterim belkideAyy benden çok köüt kv olucak galiba:18:Dedigin dr. aynısı galiba çünkü benim bi arkdaşım bahsetmişti bana.Kitabını alıcam kafada bitiriyormuş herşeyi diye.Aynı söylediklerini söylemiti bana.Bizde birer kitap alalım bari

Bu sabah kahe içmeye çıktıgımda kekler probis(çok severim ne zamandır yemiyorum)Yemedim ama probise içim gitmedi desem yalan olurBu kadar şeylere hayır demesem ne kadar olurum kimbilir.Akşamda eşim gece gece köy ekmegi kızartırıp yag sürdürüp yedi karşımda.ZAayıfladın boşver ye gitsin dediKızlar oglumu uyuttum evi süpürdüm,yemegimi yedim,mekigimi çektim,çamaşırları astım.Şimdi semizotu yemegi yapıcam.O pişerken evimi silip toz alıcam.Ben kaçar işler beni bekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…