Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

hoşgeldin
adımsayarım bende var hawarımında var..o veriyor zati biz yerimizde sayıyoruz laf aramızda ilk geldiğinde hominigırtlak yiyordu götürüyordu pilavla ekmeği nerdeyse ekmek arası börek yicekti o kıvamdaydı ama şimdi veriyor 1er2şer..biz daha hala oturalım totomuzun üstüne...yok yok bu böyle olmicek..ben diyet düzenimi değiştircem dediğin gibi.ya törpüüüüüüüü ne olur bana sor menününü yaz diye..yada bi saat ver şu saatte menünü görcem de bana

kızlar merhaba;
sehracım çok geçmiş olsun. oğlum şimdi iyidir umarım. senin kayınvalidene pamuğun demen çok hoşuma gidiyor. nasıl bir insandı ki gelini bu kadar çok seviyor kendisini. allah rahmet eylesin. anlatsana onu biraz...
Nelson hoş geldin....
ebrucum menünü beğendim...
benim menüm de şöyle:
07:30 1 dilim çavdar, 2 çeri, 1 salatalık, 1 üçgen peynir, 6-7 adet çilek, 1 adet ceviz
10:30 bir kivi
12:30 bir kase mercimek, avuç içi kadar karnıyarık, 2 yk makarna, bol salata
16:00 bir portakal, tek şekerli nescafe
18:00 2 yk çoban kavurma, 2 yk pirinç pilavı, 2 adet mücver, bol yoğurt

kızlar bu aralar fazla yiyorum farkındayım. sabahları aç uyanmıyorum. aslında neredeyse 14 saat aç kalıyorum.
ben baktım gördüm yemekle aramdaki bağları koparamıcam. yada en iyi çözüm evdeki yardımcıyı göndermek. çok güzel yemek yapıyor...spor konusunda iradeli davranmaya çalışıyorum. bu akşam da oğlum uyuyunca yapıcam. 5 mil yaparım herhalde...

kızlar merhaba 2 gündür o kadar çoık yeim ki, anlatamam hepte hamurişi ve tatlı yedim cumartes, 5000 kalori, pazarda 4000 kalari siz düşünün artık bu haftaki defim hafta sonu aldıklarımı vermek

Sehra çok geçmiş olsun canım, acil şifalar umarım bu gün daha iyidir oğlunn, okuldaki öğrencileri düşünme nasıl olsa o dersi anlatacan telafi edeçeksin sıkma canını
bu arada beni nasıl güzel anlatmışsın gerçekten nerdeyse ekmek arası börek yiyordum, bir gün çerezi çok kaçırmıştım sende beni az biraz paylamıştınn

nelson bende de adım sayar var bir çok arkadaşım gereksiz ve saçma olduğunu düşünüyor adımlarını sayıp ne yapacan diyor ama beni motive ediyor, bazen bakıyorum az adım atmışsam daha çok hareket etmeye çalışıyorumm,

bu arda geçen hafta pilatese gelen arkadaşlarda bana bayağı bir iltifatta bulundu çok hoşuma gitti bayağı kilo verdin falan dediler hatta bir arkadaş dediki sana sene sonunda belge verelim pilatese gelipte zayıflayan tek kişi sensin dedilerr bende boğazımı tutyom yoksa nasıl verecem dedimmm

sabah 2 dilim uno denge, 2 üçgen peynir, tere, maydanozzz
ar 1 elma
öğlen 5yk kuru fasulye, 1 kase yoğurt, 1 dilim uno denge
ara yağsız tost, 1 geryfurt
akşam 1 kase kabak çorbası, bol salata
ara bir avuç beyaz leblebi

2,5 lt su 2 fincaan yeşil çay, 2 saat yürüyüş ( son 15 dk yavaş yürüdüm )

SEHRAA bu gün okulda adımsayarımı takmayı unutmuşum, yürüyüşte taktım oda 12204 adım

hangi birini anlatayım..hangi bi güzelliğini anlatayımki onun..laf ebeliği yapmıyorum gerçekten ama anlatılmaz yaşanırdı o..3bekar kaynım var kendimi şanslı adlediyorum..tek gelin beni bildi,ben onu bildim..bundan sonra gelen herkes ondan mahrum olacak ve ne dersek diyelim yaşayamadıları için belki burun kıvırcaklar sonuçta kaynana dicekler,ama işin aslı o değil bunu hiçbirzaman bilemeyecekler...nur içinde yatsın..bazı anektodları paylaşırım tabi..oğlum mızmızlanıyor şimdi..yazarım canım

Sehracimm cok gecmis olsun acil sifalar dilerim ogluna.
Nelson geri donmene sevindim istemen yeter sen de biliyorsun
Hawarcim daha da ciss yemezsin haftasonu Doymussun yemege zayifladiginin farkedilmesine de cok sevindim motivasyonun arttirmistir ne guzel

maalesef size söylediğim gibi leslie 5 mil yapamadım. oğlum anca 10'da uyudu. 5 milde 1 saatten fazla sürüyor. spordan sonra duş al, saç kurut size uğra çok zor oluyor diye 35 dakikalık slim in 6 start yaptım. içinde karın, bacak , kol, simit hareketleri var.
hawar ne güzel. ben de 2 aydan fazladır yapıyorum sporumu ama evde yapıyorum. sanki faydası oldu gibi ama bazen de bakıyorum kendime olmamış gibi. gerçi okuldakiler de bana sıkılaştın diyorlar ama bilemiyorum tabi...
sehracım dört gözle bekliyorum yazacaklarını. benim kv ile hiç aram yoktur. yılarca görmesem nerde demem. düşün 8 yaşındaki oğlum birkez bile ona hitap etmedi. o derece ilgilidir kendisi....
bu saat oldu hala acıkmadım. halbuki 18:30 da yemek yedim. ekmek yemedim. 2 yk pilav yedim. vücudum iyice alıştı bu sisteme. ara öğünlerim de bile meyve yiyorum. akşam yiyemediğimden ara öğünlerde başka şey değil de meyve yemek istiyorum...

1 saattir diyet listeleri basari oykuleri okuyup duruyorum merkezde hep ayni seyler karbonhidrati azaltip hareketi cogaltmak ozet bu
Ben en son esimin dogumgunun sabahi tartildim 54.300 ciktim hadi kusurati at 54 de suan tartilmadigimdan son durum ne hicbir fikrim yok ama telefonuma da kaydettim 5 mayista tartilcam ozamana kadar tartilmiycam hic ve hedefim tartiya ciktigimda 52 yi gormek duruma gore 52 korur ya da 51 olurum bakalim ozamana simdik verdigim kararlar
1 sabah yesillik yenicek bol limonlu
Arada gunde mutlaka 1 meyve yogurt
Ve benim hic yillardir hic edinemedigim bir aliskanlik aksamlari mutlaka bol salata benim menumde hic salata olmaz zor gelir cunku hazirlamak ama dikkatimi cekti hawar da surekli bol salata yiyor aksamlari ve bu nedenle ekmege pilava iht. Duymuyor bu da aksami hafif ama ayni zamanda tok olarak bitirmemizi sagliyor
Hem salatanin da yararindan vucut faydalanmis olur azcikta zeytinyag dokucem ben
İste boyle kizlar sizlerden de ayni motivasyonu bekliyorum nelson aramiza dondun zaten hawar sen zaten harikasin sen bana destek ol
Sehraa ve ebruu hadi kizlar yaz da geliyo ac kalmadan doya doya zayiflayalim papstyacim sen de yardimcindan rica edebilirsin hic olmadi sana kadar salata yapar ya da sen isten gelince hemencik yaparsin kendine zaten meyveyle aran iyi tatliya da baglanma fazla kilonu saglikla korursun belki de gider sen stres olmadan

Oğlumu uyuturken uyuya kalmışım yarım saat. Kalktım çamaşır astım makinaya attım yatağı aç derken gözlerim kapanıyor.Herkes uğramış uzun uzun sohbet edilmiş yarın okurum.Yazmadan uyumak istemedim.Annemdeydim 3 çilek 1 bisküvi kendimi zor yuttum önünde bi sürü sevdiğim şeyler vardıBu hafta hiç tartılmadım ve sadece cumadan cımaya tartılıcam

günaydın kızlar;
diğer topiklerdeki diyet listelerini yada kilo verenleri bende okuyorum. geçen hafta gözüme3 ilişti. 1 kilo vermiş bir haftada sağlık olsun diyor. düşünsenize. biz 200 gram verdik mi seviniyoruz.
ben bu hafta her sabah tartılıyorum. pek değişiklik yok açıkcası. ama haftaya tartıyı rafa kaldıracağım. hiç tartılmayacağım.
az sonra derse gideceğim. elmamı yedim. ama öğle arası için henüz bir yemek bulamadım. ne yapsam bilmiyorum...

kızlar teşekkür ederim hoşgeldin sözlerinizden dolayı..

ve gelelim kilo vermede en önemli unsur olan su ya.. alın bakalım elinize sularınzı ve gün boyunca bırakmayalım sularımızı..

bana kızmayın ama papatyacım haklısın biz 200 -300 gramı kilo vermekten seyıyonuz ama yanılıyoruz .. normali 500-1000 gramki onu bile başaramıyoruz coğumuz.. peki veremiyorsak hata yaptığımız birşeyler var demektir.. eğri oturup doğru konuşalım ve gerçekten kilo vermek istiyormuyuz düsünelim.. kilo verenler ile aramızdaki farkı bulalım..

en baştan ben verdi isem aylar önce herkes verir.. ve kızlarrr toplanın toplanın şunun şudasında mayısa ne kaldı.. yaza tatile..

eğer bu hafta bende kilo veremezsem yazdıklarımı yüzüme vurunki utanayım.. ciiddiyim bu konuda..
papatyacım netten adımsayar şiparişi verdim.. gelince adımlaımı yazacağım.. basahtanmi takıyorsun adımsayarı spor yaparkenmi..

şimdi ne mi yapıyorum su içiyorum..
geçen cuma 60,9 dum pazartesi başladım ve cuma eksi çıkacağım hemde en az 500 gramm

kendinize güvenin.. onca insan 10 larca kilo verdi ise niye bu kişilerden biri de biz olmayalım...

Son düzenleme:

papatya artık çok yeme bırak ya ,az yeyince hemen ölmeyiz demi.. düşünn olmaz deyi birşey yoktur.. başaracağına inan ..

bence insan motive olmak için kullanabilir.. en azından az yürüdüğün günlerde biraz daha yürüyürek eksikligini gideribilir insan.. bence faydalı olacak..

sehraa olaya uzak kaldım .. ne oldu kötü birşey mi oldu tatlım

merhaba kızlar
Ösge haklısın canım kilo vermenin temelinde karbonhidratı kesmek, bol su iöçmek, ve hareketi arttırmak yatıyor, salata konusunda haklısın bende önceleri yapmazdım üşenirdim, salata yerine hep yoğurt olurdu yemeklerin yanında , şimdi öğlen yoğurt, akşam salata, ben salataya yağda koyuyorum tuzda atıyorum hatta bolca nar ekşiside koyuyorum, öyle yağsız tussuz yemiyorumm, öyle olsa belki daha çok kilo veririm ama eşimde yiyor diye herşeyi koyuyorum içine

ben yemeğimi üstüne koydum, evi süpürecem şimdi sonrada okula akşama görüşürüz kızlarrr

Canım çok geçmiş olsun öncelikle.Tamam her akşam menünü sorucam yorumlıycam.Uyuduysan vay haline hasap sorucam takipteyim
Kizlar tickerimi yeniledim ben de en son 53.400 du 54.400 yaptim
Olsun canım sen yine 49 ben yine 52 olucaz
Evet bende üşüeniyorum salata yapmaya ama yazın salata güzel gidiyor.Annem çok güzel karışık salatalar yapar nie ona çekmemişim ki

Papatyam düzenini deiştir mesela meyveyi azalt bakalım bir hafta.Yada 1 hafta yeşilçayı düzenli iç gibi.....6 ögün degil 5 ögün gibi gibi gibii...

Nelsonum hoşgeldin sefalar getirdin.Tam gazla geldin valla benide gaza geitrdin giecek bu yaglar

Hawarım sana dencek bişi yok zaten

Zuzuuum elfffimmmmm nerdesiniz

Kizlar ne guzel herkes motive olmus bahar ayi insana sebepsiz bi mutluluk veriyor
Papatyacim o birkiloya uzelenlerin kilosu cok yuksek olabilir normalde onlarda haftada 3 4 kilo gidiyo cunku ama bizim gibi son 2 3 kilosu kalip 1 kiloya uzuluyosa ( yorum yoookkk)
Oglen icinde nacizane tavsiyem arada evden tost yapabilirsin kendine soyle marullu domatesli bol malzemeli az kalorili ama doyurucu Bugun icinse varsa bol salata uzerine 3 4 dilim tavuk izgara olabilir
Nelson aynen canim su su su suyun icilmedigi beslenme yarim demektir
Hawarcim ben de zeytinyag ve tuz koyucam ( abartmadan zaten tuzu ve yagi normalde de cok koymam)zaten yagsiz tuzsuz salatayi en fazla 3 gun yer 4. Gunu gene usenir yapmayiz ki o yuzden dogru olan az koymak.İnsallah beslenme duzenimi oturturum ve salata bas tacim olur
Ebrucum ciko almak icin nasil dag tepe asip markete gidiyosan ayni ozveriyi salata da yapalim usenmek yok ayrica lezzetli salatalar yiyip formda kalicaz fena mi?

Son düzenleme:
Kızlar oglumu uyutup leslie yapacaktım.Bugün iş miş yapıycam dedimArkdaşa çaya gidicem.Ama akşama oglumu uyutunca uyuklamak yerine müzik açıp leslie yapıcam sözz

Kizlar gittim meyve ve salata malzemesi aldim eve gelince yesillikleri suya koydum evi temizledim sonra onlari suzdum kuruttum kilitli buyuk bi saklama kabina maydanoz roka marul havuc salatalik 1 er demet koydum bi dogramasi kaldi
Birazdan da greyfurt yiycem( hawar senden kopya cektim zayiflamaya yardimci diye de duymustum onceleri)
Aksama esim islerini ayarlarsa balik yemeye gidicez gidemezsek ben evde bol salata ve tonbaligi yiycem

bakın kızlar hepinizi sıkı sıkı takip etmeye çalışacağım..

sular içildi mi?
ve en önemli öğün akşam.. tüm dikkatinizi verdinizmi?
kalorisi az mideyi çok kaplayan koca bir tabak salata ile midemi şişireceğim.

hatta akşam yemeğimin resmini çekip size göstereceğim...

buğün regl oldum ama bunu kilo veremedim diye bahane olarak size sunmayacağım...tuzlu şekerli ve hamur işi besinleri az tüketirsem biliyorum ki vucudum bu dönemde daha az su tutar...

hadi bakem aşkamki menuleri göreceğim..(bende ne yedi isem lokma lokma yazacağım...eleştirecekde eleştirileceğimde)

ve birazdan evi toplayacam 30 dak..
üzerine spor yapacağım dün 15 dak idi buğün 30 dak haifif temğoda koşacağım... çekebilirsem birazde mekik.. ve günü iyi kapatmanın o essiz gönül rahatlığı ileoturacağım ve sonra uyuyacağım

Son düzenleme:
sabah: 1 dilim kepekli ekmek, yeşillik, domates, salatalık
ara. bir dilim ekmekle 1yk mantar sote
öğle:mantar soslu makarna,yarımpor yoğurt çorba, salata
ara. 2-3 avuç yeşil çağla
akşam: komşudan gelen minik acılı çöreğin yarısı, 1 patlıcan közleme, salata,yoğurt,lahana sarmasının sarmalık olmayan kısımları

2 litre su tamam.. sporda birazdan yapacağım..kesinlikle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…