Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Kizlar sabah starda selahattin donmez vardi konu kahvaltiydi.
Diyor ki diger ogunlerde az da yseniz saglikli da beslenseniz kahvalti ogununu atlarsaniz ya da sagliksiz kahvalti yaparsaniz kilo veremezseniz
Kahvaltinin %50 protein %25 karbonhidrat %25 yag olmali diyor
Protein
Yumurta.
Sut
Peynir.
Bu ucunu ya da ikisini ayni anda yemeyin diyor kilo vermek icin yumurta varsa ogun peynir yeme diyor
Tabi bu kilo vermek isteyenler icin kilosu iyi ve saglikliysa yenebilirmis

Karbonhidrat
1 dilim Ekmek( yulaf tamtahil ruseymli )
Kilo sorunu olmayanlar 3 dilimde yese olurmus
Bal marmelat ya da findik fistik ezmesi makul olcude bunlardan yalnizca 1 i olcak 1 dilim ekmekle beraber

Yag
Zeytinden alcaz
Ya da domatesin ustune az zeytinyag gezdircez

Yesillikler kahvaltida yenmesi zayiflatmaz ancak doygunluk verir yenmeli bu yuzden diyor
Cidden ben artik yesillik yedigimden beri kahvaltidan sonra cabuk acikmiyorum
.Domateste yaz kis kullanin dedi kisin domates kurusu yiyebilirmisiz
Ve mutlaka kahvaltida meyve yiyin dedi ( cilek portakal kivi c vitamininden zengin olursa daha iyiymis) yag yakimini arttirirmis sabah meyve yenmesi
Ornek bi tabakta hazirladi
1 dilim ruseymli ekmek
4 zeytin
1 dilim peynir( uzunca bi peynirdi doyurucuydu yani)
Domates.
1 tatli kasigi bal
3 4 cilek vardi yesiilik
Bu sizi 3 saat tok tutar dedi
Ben de kilo verene kadar ya yumurta ya peynir yiycem
Ve kahvaltima meyveyi ekliyorum hemencik
.

ebrucum senin göbek probelmini anladım ben.
özge yaaa ben tam da o adamın dediği gibi kahvaltı ediyorum. çoğu zaman kahvaltım da meyve de oluyor...
yok ben bu beslenmeyle kilo veremicem anladım. ben spora asılıp sıkılaşıcam....çareyi böyle buldum...

Papatyacim seni ilk geldigin gunden beri hatirliyorum basta da cok konusuyoduk meyve ve beslenme konusunda bilgi paylasimi yapiyoduk
Senin en buyuk hatan inanmamak bence 1. Adimi atliyosun ilk olarak inanman beyinde bitirmen gerek bu olayi cidden seni sevmesem hic yorup kendimi bunlari yazmam ama diyorum ki niye yani kadin herseyi yapiyo ama neden hedefine ulasmasin dimi ama
İlk gunden beri soylediklerin
Benim yasim olmus 34 metabolizmam yavas artik
Ben kilo veremiycem anladim
Ben diyetle kilo veremiyorum ......
Tabi veremezsin beynine komut veriyon resmen vucudum heyyy bak ben ne yaparsam yspayim tartida 60 i gosterme bana diyo o da efendisini dinliyo ve ok diyo sen nasil istersen.
Okadar cok zayiflsmayla ilgili hikaye dinledim kitap okudum ki sistim valla sistim beyinde bitiyo arkadas beyinde.
Simdik gene gene soyluyorum 70 yasinda teyze kilo veriyosa sen haydi haydi verirsin sen beni dinle 1 ay tartilma senin kilit noktan tarti cunku

Yemek molasıVe oglumun boyadıgı sandalyeleri silicem şimdi.Evide silicem.Ütüler de var offYeşilçay molasında görüşürüz arkadaşlar...

İşlerii bitirdimYeşilçayımı içiyorumAkşama misafir gelebilirmş belli degil.Sakızlı muhallebi yapıcam.Yanına lokumlu kurabiyede yapabilirm.Ama ya gelmezlerse onca şey offAma gelirlersede bişi yapmazsam kahrolurum:26:

Ebruu bana yolla misafir gelmezse regl oldum bugün. Yine ayni seyleri yememe ragmen doymadim canim hep bisiler istiyor yaa

kızalr geziden geldik ama gece çok geç saatte hatta sabaha doğru geldik eve.. bir kaç saatlık uyku ile işe gittim ve şimdi o kadar yorgunumki.. gözleim kapanacak.. zor tutuyorumkızarım uyumadan uyuyamada

kızlar resimlerime yaptıüğınız yorumlar için teşekkürler.... özgecim. evet tenim esmer.. hatta vucudumda yüzüm gibi esmer.ve tenimin rengini seviyorum.. göbek pruoblemmde belli zaten ama şu karbonhitratlar olmayın ca doymuyor gözüm..

tabi gezide diyet yapmadım ama sabah tartıldığımda hafta sonundan bana kalan sadece 100 gram olmuşş.. umarım kilo vermeye devam ederim.. bu haftaki hedefimde 500 gram..en çok 59,9 olmak
buğünkü menumu yazayım .. pek iyi değil.. sabah kendime kahvaltı hazırlamayı unutmuşum..

sabah: muz, dankek, çay
ara. 3ü bir arada kahve(uykum vardı kaçsın diye içtim),bir avuç kayısı çekirdeği
öğle:salçalı makarna, salata, arabası çorbası,2 küçük dilim ekmek
akşam:mercimek çorba, makarna,3-4 yk mantar sote

adımlarım 5000 adım daha spor yapmadım.. ama şimdi 2000 adım atıp günü bitireceğim.. spor yapacak halim yok çok yorgunum..

Menüm

10.30
1 dilim beyaz ekmek( sabah kalmamisti )
Kk peynir
2 kurukayisi
2 catal recel
Maydanoz roka yesilcay
13.30
Nescafe
1 avuc leblebi
2 bitter
15.00
1 .5 kepce arpa sehriye corbasi
1 dilim ekmek
Bir parca peynir
17.00
1 elma
6 badem
18.30
1 tabak kiymali semizotu yemeği
1 bardak ayran
1 dilim cavdar ekmegi
Aram leblebi ve yesilcay olcak.

Nelson canim hosgeldin biran once kizlarin uyurdu dinlenirsin ins. Uykusuz uykusuz zor bi gun olmustur.
Menunu begenmedim bugun zaten kendinde demissin karbonhidrat agirlikli olmus diger gunler dengelersen tartiya yansimaz

uzun bi aradan sonra tekrardan menü yazıyorum ama hiç iç açıcı değil malesef
sabah kahvaltı yapaadım hastayım burnum tıkalı başımda acayi bi ağrı zihnen ve bedenen çökmüş durumdayım
yeşil çay
öğlen kıymalı patates yemeği 1 dilim ekmek
yeşil çay daha açıkmadığım için bişey yemedim bu saatten sonrada yemem meyve yerim
sor yok ama pilatese başlıcam yeniden şu 3 kilodan kurtulcam bu 1 ay

iyi akşamlar kızlar,
özgecim aslında çok haklısın. sanırım ben beynime yanlış komut veriyorum da ne yapıcam peki . nasıl aşıcam bunu. tartıyla olan ilişkime ara verdim cumaya kadar. bundan sonra cumadan cumaya tartılacağım bir de böyle deneyeyim bakalım...menünü de beğendim ayrıca...
ebrucum hayatta en sinir olduğum şeylerden biridir belki gelecek olan misafir. hazırlansan ayrı dert, hazırlanmasan ayrı dert.....
Nelson canım hoş geldin. menün pek iyi değil. sen de farkındasın zaten....
ellf çok geçmiş olsun. havalar bir tuhaf tam hastalık havası...
menüm geliyor hemen...
07:30 2 çeri, salatalık, bir biber, 2-3 sürümlük krem peynir, 1 kk kadar beyaz peynir, 3 zeytin, 1 dilim çavdar, 3-4 ince dilim sucuk, yeşilçay
11:00 bir kivi
12:00 4 yk kuru fasülye, 3-4 yk makarna, bol yoğurt, nescafe
13:30 2 dilim baklava
16:00 bir portakal
18:00 3 yk bezelye, 2 adet biber dolma, boıl salata ve yoğurt
az önce kayısılı form çayı ve 7 adet çubuk kraker
spor olarak da 5 mil leslie düşünüyorum ama .çocuk erken uyursa....spor yapmaya üşenmiyorum da ardından duş al, saç kurut bir zor geliyor....

Nelsonum,menün iyi degiil farkındasın zatii.Uyu deinlen canım.
Özgecim,menün güzel.Bende bari bigün yumurta,bigün peynir yiyeyim ama sabah sabah meyveDinleyip bizi bilgilendirdigin iiçin saol canım
Papatyam,beynine zayıflycam daha 18im deyim komutunu ver canımMenün güzel 2 baklava olmasaymış

Elffffim geçmiş olsun.İşe mi baladın ugramıyosun pek.

Özgecim keşke gönderebilem bende cuma olucam
Papatyam sorma gelmiyceklermiş onca hazır şey aldım ve sakızlı muhallebi yaptım kase kaseBinaya dagıttım.Oglum kocam ve ben de yedim.Binadan da 3 kase sütlaç geldi

Tam olarsk ne yapicagini ben de bilmiyorum mesela benim de hatam su benim hicbir zaman duz bir gobegim olmucak diyorum ve kilo verince nasilsa geri alcam diyorum bu hatayi bir kere yaptim kilo verip 5 kilosunu tekrar aldim.
İsteyince kilo verebilcegime inancim var almamak icin de bu sefer dengeli gitcem nasilsa zayifladim modunda gezmicem
Sen de dedigin gibi hergun degil haftada sadece 1 kez tartil bunu kendin icin yap ve sporun seni zayiflaticagina inan beslenmem de iyi nasilsa de ve rakama takilma canim

Ebruu sen en iyisi kac gel izmire bizim binaya tasin bu nasil istir yaaaa hergun karsina bir tatli bisi cikiyo senin sucun yok ama arkadasim

arkadaşlar hepinize merabaaalarrrr:)başlık dikkatmi çekti okudm bende izin verirseniz aranıza katılmak isterim banada iki çocuk annesi olduğum için çıtır anne diyolar ama nedense ben kendimi çıtır göremiyorum her sene olduğu gibi nisan ayında krizlerdeyim yine.aslında kıyafetliyken iyi idare eder bi tipim var ama bikini halim hiç hoş değil :26: sıkı değilim baldırım kolum göbeğim lıngır lıngır :18: normalde beyinde şartlanmışım çok yemek yemiyorum ama dikkat etmem gerek dediğim zaman sürekli mutfakta bir saldırganım ve bu yüzden çok sinirli oluyorum bir haftadır yürüyüşe gidiyorum sabahları kilom şuan 57.4 ben 53 olmak istiyorum ve fiziğimin çok düzgün durmasını istiyorum noooluuur banada yardım edin bende yediklerimi sizinle paylaşayım olurmuuu??

Ebruu sen en iyisi kac gel izmire bizim binaya tasin bu nasil istir yaaaa hergun karsina bir tatli bisi cikiyo senin sucun yok ama arkadasim
Geleyim gelmesine ama sende bende tatlı yapar yeriz yine :)
Aramıza hoşgeldin canım!İnş hep beraber vericez bu kilolar!

Aramıza hoşgeldin canım!İnş hep beraber vericez bu kilolar![/QUOTE]

inşallaaaah canııııımm çok teşekkür ederim süreklii takip edicem sizii

sbah kalkınca yeşilçay ve 1 bardak su
kahvaltıda 2 kekepk ekmeği arası kaşar peyniri ve sallama çay
ara yarım ıspanak böreği 1 bardak çay arkadaşlaydım çarşıdadık o yüzden pek kahvaltı yapamadım böyle aperetif şeyler yedim
öğle 1 tabak ıspanak bi tabak makarna ekmek yok
ara nescafe
akşam yemedim bişi canım isteiyo
spor 12.000 adım yürüdüm adımsayarla beraber :)
su 1 .5 litre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…