- 14 Nisan 2013
- 3.631
- 3.998
- 248
- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #4.081
ya benim eşimde zayıf ama bir yiyor anlatamam,utanmasa benide ekmek arası yapıcak adam 2 gün akşam ekmek yemesin hemen 3 kilo veriyor.
ya şöyle düşün dün gece saat 11 de 4 milföy hamurundan börek,3 dilim ev yapımı browni ve kuruyemiş yedi,2 kupa bol şekerli çay içti sabah bi kalktı midesi sırtına yapışmış
Bizde bugün baya tuvaatte oturduk ama yapmadı.Çıkınca altına işedi hep.En sonunda ygenin lazımlıgını aldık ve oyun oynarken yaptı.Şimdi bezleyip yatıırdım.Çünkü kasları daha gelişmiş degil bezi dolu kalkar hep.Uyanırken hemen anlamdan bezini çıkarıcm.Yarın tempoya devam.İnş. bizde sizin gibi 1 haftada atlatırız canım bilgilerin için çok saolkızımı 20 aylıkken çişe alıştırdım,hem gece hem gündüz bir arada çıktı ve çiş demesi sadece 1 haftamı aldı.bu arada halımın ve evimin her köşesine çiş yaptı,neyseki yıkamacılar var
neler yaptığıma gelince alıştırma kilodunu asla çıkarma ben 1 hafta kapının önüne bile çıkmadım bez takmamak için,geceleri saat başlarına alarm kurdum kızımı uyandırarak ve yürüterek tuvalete götürdüm,gündüzleri abartısız 20 dakikada bi klozete götürdüm
onu oturtturdum bende yanına tabureye oturdum,kitap okudum,şarkı söyledim,orda oyaladım 1 saat tuvalette kaldığımı bilirim,
ve sana tavsiyem akşam baba gelince oğlunla beraber tuvalete girsin kendi nasıl tuvalet yapıldığını oğluna göstersin ve bunu belli bir süre düzenli tekrarlasın
birde ben kızım klozete her çiş yaptığında ona sifona bastırıp, su gelince aaaaaaaaa inanmıyorum benim kızım yağmur yağdırdı diye alkışlıyordum,sırf yağmur yağdırmak için çiş geldi diyordu
Eskiler(annem kv neneler vs..)1.5 yaşında söylüyordunuz geç kaldınız diyor.Netten okudaklarım ve şimdiki çevremdeki çocuklar 3 yaş ve üstü ögreniyor.Kafam karıştı valla.Oglum maş.akıllı çok güzel konuşuyor şarkılar söyüyor herşeyin farkında ama bezi dolu kalkıyor sabahları.Yani beden olrak hazır degil kasları gelişmemiş henüz.Ama bu bi başlangıç isterse süreç uzasın yavaş yavaş alışmış olur. Başladık artık canım inş. sonu gelir.Darısı sizin başınıza inş.selam ebruli, benim 27 aylık kızım var ve daha çiş eğitimine başlamadık, bana daha hazır değilmiş gibi geliyor ama altını ıslatıp rahatsız olmadığı sürece de alışamayacağını biliyorum. herkez bişey söylüyor, kimi geç kaldın diyor kimi 2.5 yaşını doldursun sende yıpranmazsın kızında daha çabuk alışır diyor. bilmiyorum. ama ben sıcaklar başlasın diye bekliyordum sanırım kendimi hazır hissedince başlıycam. zor bi süreç, bende şimdiden kendimi şartlıyorum kızmak yok, sabır sabır.. yakınlarımdan aldığım fikirlerle başlıycam, halıları kaldır, yatağına hasta bezi ser... ama şu alıştırma kilodunu çok okudum, çoğu kişi tavsiye etmemiş. sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum.
merhaba kızlar;
tuvalet eğitimi konuşulmuş. oğluma tuvaleti öğrettiğim de 3 yaşını bitirmesine 2 ay vardı. havaların ısınmasını bekledim. çalıştığım için de ben ilgileneyim diye izin kullanacağım zamana dek getirdim. çocuğunuz hazır olmadan bence hiç bulaşmayın bu işe. çocuk ne kadar hazır olursa o kadar çabuk hallolur...
bu akşam iş seyahatine çıkıyorum. o nedenle cuma bildirim yapamam sanırım. belki de oradaki bir avm de bulursam tartı olur da o da ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum...
menüm gelsin:
08:30 1 dilim çavdar, bir domates, yarım üçgen peynir, 1 kk peynir, 1 salatalık,
11:00 3 kayısı
12:00 3 yk kısır, 3 yk barbunya, yoğurt
14:00 ince bir dilim pasta
16:30 10 kadar fındık
az sonra da 3 yk taze fasülye ve yağsız patlıcan salata yiyeceğim. ardından da yeşilçay.
bu hafta spor yapamam sanırım...
Kızlar oglumu uyuttum evi sildim.Bi tek wc kaldı onuda yarın silerim.Bugün sabırsız biri olarak zor oldu benim için.Bagırdım bi ara oglumaSonra baktım günde 3-4 kere kaka yapan yavrum yapmadı hiç ,gittim yegenin lazılıgını aldım.Oturdu oyun oynarken yaptı.Tuvalete döktük el salldık sifonu çekti.Sonra 1 kez altına 1 kez lazımlıga çişni yaptı.Hemen ögrenmiycek sabırlı ol diye kendimi tembihliyorum.Bu bir yazının balangıcı gibi düşün daha bunun gelişme ve sonuç bölümleri var diye düşün diyorum kendime.Çüknü kızınca inatlaştı hayır diyor.Ama daha çişini yapınca bile rahatsız olmuyor ıslaklıktan ve anladım ki hazır degil.Ama bu bir ön çalışma gibi.Bizler nasıl 1.5 yaşında hazırmıyız degilmiyiz hiç bakılmamış netten eğitim araştırmamış nenelerimiz annelerimiz.Salmış bahçeye ögrenmişiz.Peşimizden koşan olmamış.Yani diyecegim o ki sütten kesme olayı gibi bu süreçte kişiden kişiye degişiyor.Bende hazır degildim kilot lazımlı almadım.Birden karar veridm.İnş. oglum bana yenik düşer ve bu yaz tatilde dügünlerde ben rahat ederim.Oglumda pişikten bezden kurtulup rahat eder.Fikir ve önerizleiniz için hepnize ayrı ayrı teşekkür edeirm arkadaşlar iyiki varsınız
Hic suphem yok canim haftaya tarti yuzunu guldurcek bu sekilde devam edersen.günaydın çıtırcıklar,menüler paylaşılmış ohh ne güzel,arada kaçamaklar olur dert deil önemli olan ipin ucunu kaçırmamak
ebrulim lütfen oğluna bağırma,biraz sabırlı ol zamanla alışıcak,oğluşunu iyi gözlemle çocuklar tuvaletlerinin geldiğini hareketleriyle çok belli ediyorlar.altınada yapacak,evin ortasınada,tuvalete her yapışında onu takdir et,alkışla,aferin oğluma diye havaya hoplat inan çocuklar daha motive oluyor.
neyse kızlar akşam sporumu yaptım sadece 45 dak tempolu yürüdüm eve döndüm,karnım yine dümdüz ama haftaya cumaya kadar tartılmama kararı aldım.umarım iyi bir sonuç alırım..
Canim masallah ikisi de cok tatli kucuk oglusun cok neseli bi cocuk sanirim fotolarda hep yuzu guleckızlar konuyla alakalı değil ama profil resmimi değiştirdim büyük oğluşum ben ve küçük oğluşum :)
28 ay ve sonrası daha kısa zamnda ve zorlanmadan ögeniyormuş.Ama başlamış olduk artık ve 26 aylık çokta küçük degil.Bizler daha küçük ögrenmişiz.Annem sabah telde ben kaslarınızın gelişmesine mi baktım o da neymiş hepiniz 1.5 yaşında tamamladınız diyorEbrucum sen kendin soyluyosun kaslari gelismemis diye daha kucuk cunku zamani var demekki yani inat yapmiyor ki oglusun( ki cidden oglun masallah cok akilli )ama basladiysanda umarim kolay atlatirsiniz yaz geldi gibi zaten halilari kaldir diger onlemlerini al stres yapmadan sureci atlatin ins.
Büyük oglun baya geç örenmişbenimkide 22 aylık olduu ebru eşim artık alıştırmaya başlasan iyi olurdedi büyük oğlumu ben berkaya hamileyken 3.5 yaşındaydı hala bağlıyodum kardeşi doğduktan 2 afta sonra alışmıştı söylemee ama uykularım helak olmuştu resmen 2 saattebir kaldırıyodum ben allah hepimize sabır versin inşallah...
günaydın çıtırcıklar,menüler paylaşılmış ohh ne güzel,arada kaçamaklar olur dert deil önemli olan ipin ucunu kaçırmamak
ebrulim lütfen oğluna bağırma,biraz sabırlı ol zamanla alışıcak,oğluşunu iyi gözlemle çocuklar tuvaletlerinin geldiğini hareketleriyle çok belli ediyorlar.altınada yapacak,evin ortasınada,tuvalete her yapışında onu takdir et,alkışla,aferin oğluma diye havaya hoplat inan çocuklar daha motive oluyor.
neyse kızlar akşam sporumu yaptım sadece 45 dak tempolu yürüdüm eve döndüm,karnım yine dümdüz ama haftaya cumaya kadar tartılmama kararı aldım.umarım iyi bir sonuç alırım..
Ebrucum aslinda haklisin kisa kalsa cok zor olur ramazan gelmeden ogrense rahat edersin sen de.
Benim kisa gelcek malesef duruma gore bahara sarkitabilirim bakalim kizima bagli ne olcagini
Sen de iyi yapmissin halilari kaldirmakla bosver sicak zaten bisi olmaz oglusun da gunluk giysilerini utuleme simdilik bence kimi zaman 1 saat bile durmucak ustunde kirliye gitcek nasilsa bosuna yipratma kendini canim.
Oglusun kisa zamanda alisicak bence olayi kavramaya baslamis masallah
Bugun dusa soktum kizimi bezini cikarip atmaya gittim geldim baktim ikiniyo aldim hemen wcye oturttum kakasini tuvalete yapti sifona bastik gule gule yaptik el salladi ve kendini alkislattim ilk kez denk geldi oturtup yaptirdim akli karismaz ins.
Yeni arkadaşlarrrr
Mevcan
Btl
Bluedaisy
Bsşka varmı
Rica etsem benim için ve kaçırmış arkadaşlar için kendinizi bi özetlermşsiniz
Evli bekar çolukçocuk çombalak
Yaş boy kilo hedef
İş durumu ev hanımlığı
Neler yaptığınız spor su vs kişo geçmişimiz
Bi zahmet kızçelerrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?