Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

çok yaşa walla çok güldüm. maaşallah eşine dünyaları yemiş benimkide aynı böyle ekmeği çok sever, ekmek kafalıyım ben, keşke bizim fırınımız olsa falan der. amaa gel gelelim aç da kalsa çok zor kilo verir 2 hafta special k diyeti yapmaya kalkıştı 5 gün dayanabildi. nefret ettim, midem bulandı dedi. bilemeyende sanki 1 ay sadece onu yedi sanar.

Kizlar bir migdem bulandi anlatamam kurupastadan dolayi sanirim aksam yemedigim icin simdi yiyince bi tuhaf oldum
Esim geldi magnum cigdem cips meyve kola getirmis hepsinden bir tabak hazirladim yiyor yemegin ustune hem de ben de cipsten ( patos acili cok severim) 2 3 tane aldim.
Moral bozmuycam ama salmiycam hemen oyle bugun gecti gitti yarin daha dikkatli olucam
Dolapta dondurma var ya simdi seytan durtuyo yarin yemek istiyorum ama yemesem ne iyi olur

Bizde bugün baya tuvaatte oturduk ama yapmadı.Çıkınca altına işedi hep.En sonunda ygenin lazımlıgını aldık ve oyun oynarken yaptı.Şimdi bezleyip yatıırdım.Çünkü kasları daha gelişmiş degil bezi dolu kalkar hep.Uyanırken hemen anlamdan bezini çıkarıcm.Yarın tempoya devam.İnş. bizde sizin gibi 1 haftada atlatırız canım bilgilerin için çok saol
Eskiler(annem kv neneler vs..)1.5 yaşında söylüyordunuz geç kaldınız diyor.Netten okudaklarım ve şimdiki çevremdeki çocuklar 3 yaş ve üstü ögreniyor.Kafam karıştı valla.Oglum maş.akıllı çok güzel konuşuyor şarkılar söyüyor herşeyin farkında ama bezi dolu kalkıyor sabahları.Yani beden olrak hazır degil kasları gelişmemiş henüz.Ama bu bi başlangıç isterse süreç uzasın yavaş yavaş alışmış olur. Başladık artık canım inş. sonu gelir.Darısı sizin başınıza inş.

Haklısın canım bi bakıma.3 yaş ve üstü olunca bezi istemiyorlar ve bilinçli oluyorlar ve hemen wc egitimini ögreniyorlar.Ama küçükken daha zor ve uzun bi süreç oluyormuş.Oglum hazır degil hayırrrrrrrr söylemiycem diye bagırıyor.Ama ben kararlıyım inş. onun inadını kırıp ben galip gelicemÖnerilerin için saol canım benim.Hayırlı yolculuklar sana .Haftaya bildirim yaparsın.

Kızlar oglumu uyuttum evi sildim.Bi tek wc kaldı onuda yarın silerim.Bugün sabırsız biri olarak zor oldu benim için.Bagırdım bi ara oglumaSonra baktım günde 3-4 kere kaka yapan yavrum yapmadı hiç ,gittim yegenin lazılıgını aldım.Oturdu oyun oynarken yaptı.Tuvalete döktük el salldık sifonu çekti.Sonra 1 kez altına 1 kez lazımlıga çişni yaptı.Hemen ögrenmiycek sabırlı ol diye kendimi tembihliyorum.Bu bir yazının balangıcı gibi düşün daha bunun gelişme ve sonuç bölümleri var diye düşün diyorum kendime.Çüknü kızınca inatlaştı hayır diyor.Ama daha çişini yapınca bile rahatsız olmuyor ıslaklıktan ve anladım ki hazır degil.Ama bu bir ön çalışma gibi.Bizler nasıl 1.5 yaşında hazırmıyız degilmiyiz hiç bakılmamış netten eğitim araştırmamış nenelerimiz annelerimiz.Salmış bahçeye ögrenmişiz.Peşimizden koşan olmamış.Yani diyecegim o ki sütten kesme olayı gibi bu süreçte kişiden kişiye degişiyor.Bende hazır degildim kilot lazımlı almadım.Birden karar veridm.İnş. oglum bana yenik düşer ve bu yaz tatilde dügünlerde ben rahat ederim.Oglumda pişikten bezden kurtulup rahat eder.Fikir ve önerizleiniz için hepnize ayrı ayrı teşekkür edeirm arkadaşlar iyiki varsınız

Ebrucum sen kendin soyluyosun kaslari gelismemis diye daha kucuk cunku zamani var demekki yani inat yapmiyor ki oglusun( ki cidden oglun masallah cok akilli )ama basladiysanda umarim kolay atlatirsiniz yaz geldi gibi zaten halilari kaldir diger onlemlerini al stres yapmadan sureci atlatin ins.

benimkide 22 aylık olduu ebru eşim artık alıştırmaya başlasan iyi olurdedi büyük oğlumu ben berkaya hamileyken 3.5 yaşındaydı hala bağlıyodum kardeşi doğduktan 2 afta sonra alışmıştı söylemee ama uykularım helak olmuştu resmen 2 saattebir kaldırıyodum ben allah hepimize sabır versin inşallah...

günaydın çıtırcıklar,menüler paylaşılmış ohh ne güzel,arada kaçamaklar olur dert deil önemli olan ipin ucunu kaçırmamak

ebrulim lütfen oğluna bağırma,biraz sabırlı ol zamanla alışıcak,oğluşunu iyi gözlemle çocuklar tuvaletlerinin geldiğini hareketleriyle çok belli ediyorlar.altınada yapacak,evin ortasınada,tuvalete her yapışında onu takdir et,alkışla,aferin oğluma diye havaya hoplat inan çocuklar daha motive oluyor.

neyse kızlar akşam sporumu yaptım sadece 45 dak tempolu yürüdüm eve döndüm,karnım yine dümdüz ama haftaya cumaya kadar tartılmama kararı aldım.umarım iyi bir sonuç alırım..

kızlar konuyla alakalı değil ama profil resmimi değiştirdim büyük oğluşum ben ve küçük oğluşum :)

Hic suphem yok canim haftaya tarti yuzunu guldurcek bu sekilde devam edersen.
Benim de siskinligim indi baya 3 gun aksamlari hafif kapatip birsey yemezsem kilo bile verebilirim yani suan artidayim cunku
kızlar konuyla alakalı değil ama profil resmimi değiştirdim büyük oğluşum ben ve küçük oğluşum :)
Canim masallah ikisi de cok tatli kucuk oglusun cok neseli bi cocuk sanirim fotolarda hep yuzu gulec

Kızlar nasılsınız?Oglumu uyutuum.Halıları kaldırdım viledayla heryeri sildim.Vileda bugünlerden yardımcım olucak.Yemegimi yedim çamaşırları astım.Şimdi ütüyapıcam oglumun iç çamaırlarını felan.Hala herşeyini ütülüyorum.Ama 2 gündür çamaşır as ütüle zorlanıyorum.Bugün daha inatçı ama bu 'benim kararlı oldugmu anladıgı için gösterdigi bi tepkiymiş'öyle okudum.Balkonda suyla oynuyor bi yandan da lazımlıga oturup yapıyor.Ama dikkatimi çeken sabah bezi taşmış bi şekilde kalkardı.Bu sabah 1-2 kere anca yapmıştır.Bezi kuru gibiydi.Bu belki iyiye işarettir.Bi müddet gece uyuyunca altını baglayıp uyanmadan çıkartıcam.Gündüzü anlamaya başlayınca gece eğitmine saat başı kaldırıp yaptırıcam.Hala fırsat buldukça tualet eğitimi topiklerini okuyorum.Sbaırlı olmak şart bende umursamıycam ev batmış altına yapmış kızmıycam.İnş. bunuda atlatıcaz.

28 ay ve sonrası daha kısa zamnda ve zorlanmadan ögeniyormuş.Ama başlamış olduk artık ve 26 aylık çokta küçük degil.Bizler daha küçük ögrenmişiz.Annem sabah telde ben kaslarınızın gelişmesine mi baktım o da neymiş hepiniz 1.5 yaşında tamamladınız diyor Yni diyecegim o ki çocuktan çocuga anneden anneye degişiyor.Anne hazır olunca çocukta belki mecburen hazır oluyor.Beklersem kışa üşütücek ve bidahi yaza çok geç olucak.Bakalım sabrımın sınırlanırını zorlycam en azından gündüz wc ye yamasını greticem.Darısı kızçenin başına:))
Büyük oglun baya geç örenmişAma küçük oglunda daha küçük.Ama avantajınız var bahçeli eviniz var.Bbabannesinde kalıyor uzun zaman ve köy ortamı varDaha çabuk ögrenir

Tamam canım önerilerini uygulıycam çok saol

Ebrucum aslinda haklisin kisa kalsa cok zor olur ramazan gelmeden ogrense rahat edersin sen de.
Benim kisa gelcek malesef duruma gore bahara sarkitabilirim bakalim kizima bagli ne olcagini
Sen de iyi yapmissin halilari kaldirmakla bosver sicak zaten bisi olmaz oglusun da gunluk giysilerini utuleme simdilik bence kimi zaman 1 saat bile durmucak ustunde kirliye gitcek nasilsa bosuna yipratma kendini canim.
Oglusun kisa zamanda alisicak bence olayi kavramaya baslamis masallah
Bugun dusa soktum kizimi bezini cikarip atmaya gittim geldim baktim ikiniyo aldim hemen wcye oturttum kakasini tuvalete yapti sifona bastik gule gule yaptik el salladi ve kendini alkislattim ilk kez denk geldi oturtup yaptirdim akli karismaz ins.

Ayyy prensese demekki kolay alışacakDün lazımlık yokken küveti doldurdum belki yumuşatr kakasını yapar diye ama nerde.Suyla oynarken yapıyor gndüz o yüzden sürekli ıslatıyor kurutuyorum.Şkürki makinalar ve kısa programlar var

Yeni arkadaşlarrrr
Mevcan
Btl
Bluedaisy
Bsşka varmı

Rica etsem benim için ve kaçırmış arkadaşlar için kendinizi bi özetlermşsiniz

Evli bekar çolukçocuk çombalak
Yaş boy kilo hedef
İş durumu ev hanımlığı
Neler yaptığınız spor su vs kişo geçmişimiz

Bi zahmet kızçelerrr

Menum
07.50
1 kayisi
10.45
Yagsiz tost
Yesilcay.
Magnum kizimla yedik
13.40
Nescafe.
2 kurupasta
15.30
1 tabak corba
1 dilim cavdar ekmegi
Kk peynir
17.00
Meyveli yogurt
18.00
2 tavuk baget( hasladim)
Salata.
Light kola
Aram yesilcay ve 1 avuc leblebi

İns. Ebrucum yaa kolay atlatiriz korkmadi oturunca tuvalete bu iyi birsey bakalim .Aslinda kasmaya gerek yok elbet alisacaklar yani simdi bunlar sorun gibi geliyor ama asil dertler buyudukleri zaman ilk asklar ask acilari arkadas sorunlari vb. Asil dert onlar Allah bugunlerimizi aratmasin.:18:

bugünkü menüm sabah 1 fincan kahve
3 zeytin 3 küçük ve ince dilim ekmek 2 banım pekmez yarım kk pkmez 2 fincan şekersiz çay
ara türk kahvesi
öğle 2 yemek kaşığı pilav ve yoğurt
ara mate çayı
akşam 2 yemek kaşık pilav cacık
ara 2 fincan çay yatana kadar 1 tane daha mate içerim
su 1 litre
spor ev temizliği,çok yürüdüm bugün son kez diş hastanesine gittim ve artık bitti çok şükür çok rahatladım vallahi şimdilik bu kadar canlar biliyorum öğlen yediğim pilav iyi olmuş keşke akşama da aynısını yemeseydim ama oldu zaten uzun zamandır pirinç piavı yapmıyodum eşim ve çocklarım için yaptım ama yedim bende maalesef....

tabiki canım, evliyim 32 yaşındayım, 27 aylık kızım var, boyum 1.67, kilom 53 şimdi diyeceksin ki zayıfsın ewet ama kemik yapım çok ince, kocaman bi göbeğim ve birazda gıdım var o yüzden 50 ye düşmek istiyorum. evlenmeden önce hep 48 lerde gezerdim 25 yaşımda evlendim o zamandan beri 55 kilo ve göbekle yaşadım. hatta bi ara 60 a çıktım ve maalesef o kötü kilomla hamile kaldım. Allah tan hamileyken 10 kilo aldım. şekerim yüksek olduğu için hamileyken çok yiyememiştim. doğum sonrası kilolarımı ara ara verdim. doğumdan 9 ay sonra 2 ay power plate yaptım, şu son 4 aydır da spor salonuna gidiyorum. haftada 3 gün ama bazen 2 gün oluyor. ayy çok mu karışık oldu birde boğa burcuyum, yemek yemeyi çok seviyorum, aynen boğa burcu bi kocam var o daha beter.

Slm kızlar nasılsınız bugünkü menüm
Sabah
İki dilim uno denge
Bir dilim peynir
Bir dilim helva
Üç zeytin
Domates
Salatalık
Biber
İki yaprak marul

Arayok

Öğle
Bir s kurabiye 5 yaprak sarması annemdeydim kızlar ondanbmle oldu

Ara
Yarım bardak vîşne suyu
4 form bisküvi

Akşam
Bir kase mercimek çrbası
Üç yk bulgur pilavı
Yoğurt salata

Şimdide bir çay bardağı nescafe içiyorum kızlar bugün toplam 1000 almışım

arkadaşlar biri bana dur desin nolur, akşam eşim interneti açmış pizza sipariş edecek bana seç bişey diyor. Aman Allah ım pizzalarrr bu bir rüya olmalı uzun süre bakıp boşver hafta sonu ben yaparım dedim. ama sonra cips, çikolata Allah ne verdiyse yedim. sanırım adet olacam.

Sabah :komşum izinliydi ona kahvaltıya gittim ve kuymak diye bişey yedim, 2 dilim ekmek, peynir

Akşam : 2 tane kabak, 1 patlıcan, 1 tane minik kırmızı biber dolması, yoğurt.

Ara :türk kahvesi, cips, çikolata, ozmo... yeşil çay

meyva da yemek istiyorum. bu gün düzgün beslenemedim, sabah geç kalktım boğazım acıyor hafif, 4 gündür de burnum akıyor. su da içemiyorum bu ara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…