Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Kizlar bugun aksam 17.30 da kizimi asiya goturduk asisini oldu sonunda ( su cicegi)sonra yemek yedik sahilde bi restoranda ordan sahilde az yuruduk kizim gezsin kossun diye parkta oynattik bi mutlu oldu.
Bugun beyaz badi giydim resmen karnim cikmisti gene yaa cok yedim cok bugun yani cok dediysem asiri degil ama diyet menusu degil iste
Yarin sabahta esimin ark. Davet etti kir dugun salonlari var kahvalti salonuda var oraya gidicez arkadasinin da 10 aylik kizi var bizimkisi kosturur oynar artik rahat rahat kirlarda
Bluedaisy sabah yaptigin kahvaltida hicbisi yok arada sucuk yicen tabi cok sık olmadikca bisey olmaz
Oglende azcik mayonez ketcaptanda bisi olmaz.
Ama geceki aradaki cekirdek coksa olabilir bilemiycem ama eskiye oranla gece atistirmalarini cok azaltman da takdire sayan ben de gece cok yerdim ivir zivir malesef
Bu arada izmirliyim ve izmirde yasiyorum canim dilimize boyle yerlesmis simit ve cekirdek demek tuhaf geliyo burda da kimse simit demez sokakta taze gevrek diye dolasirlar mesela
O yuzden kendim neysem oyle yaziyorum siz anliyosunuz zaten ne oldugunu
Bu arada ebrucum dr sordum bugun tuvalet egitimine ne zaman baslayalim diye 2.5 yasinda dedi yani 30 aylikken dedi o zaman hazir oluyorlarmis tam olarak dedim ben arada oturtuyorum akli karisir mi evet karisir dedi sonra yapmak istemez dedi offf yaa aklim karisti inan ki dr dinleyip sonradan pisman olmaktan korkuyorum bilgisine guveniyorum aslinda ama iste pisman olmakta istemiyorum int. Bakindim 18 ay ve 3 yas demis bu da demek oluyoki cocuktan cocuga degisiyo.

Amin canım.A rakamla devm eden markete alez sıvı geçirmeyenden geldi hemde çok ucuz habern olsunGelelim menüneCanım kola sucuk çekirdek mayonez saglıklı beslenme menüsünde olmamalıOlsada 1 tanesini kaçamak olrak arada yapabilirsin tabi insanız canımız istiyor.Eşimde bugün öglen çıkamıyoruz diye burger almış canım ne zamandır istiyor dyeYani yiyiyoruz anlycn hepmz.Ama bu tabloyu görünce heves ettm.Haftaya 1.benimBu arada tablo için emegine saglık.Hadi bakalım saglıklı güzel menüler çıkartalım:13:

Tabi 2.5 3 yaştan sonra kısa zamanda kolay ögreniyorlar.Ama erken ögrenenlerde var.Örn eskiler ben eşim kardeşilerimiz yegenlerimiz hep1.5-2 yaş.Çocuktan çocuga degişiyor tabikide.Bugün parkta bi yaşlı teyze torununu getirmiş.Çişini söyle dedik ikimiz bi anda Ne zaman başladınız dedim daha bugün 1.günümüz ama çok inat dedi.3 yaşını geçmiş hayır söylemiycem diyor kaşlar çatık.Oglumsa tamam anne dedi ama söyleyecegine degil ama inatlaşmıyor en azından.Ahh kızım sorma diger kız torunum 2 yaşına kadar ögrettim parkta hemde 1 günde ddi. Ama bu inat banane babam ggitsin bez alsın parası var diyormuş.Yni büyünce akıllı olup erken ögrenebilir yada sahiplenip bezi inatta edebilir

Kizim ins. İnatlasmaz bu konuda kendisi hic soz dinlemez ve 1 dk yerinde sabit duramaz hiperaktif oldugu konusunda endiselerim var:44:inatlasirsa o kiz gibi yandigimin resmidir:18:

Günaydınnnnn
Blueee teşekkür canım hedefleride eklesen tabloya hemi:26:

Günaydın arkadaşlar.Oglumla eşim ekmek almaya gittiler.Kahvaltı edicez birazdan.Bu tablo inş. bizi kendimize getirirOglum sabah kalktı ve oturaga oturttum.Mutfaga gittim.Anne çiş yaptım dediAlkışladık ve döktük çişimizi el salladık siifonu çektik.Ellerimizi yüzümüzü yıkadıkBüyüdü oglum yaDünkü kk olayını da anlatayım.Hep iyi gitmiyor tabisiiYavaş yavaş yanıma geldi bacaklarını aralamış.Oglum çişnimi yaptın dedim.Hayır dedi.Bi baktım kksını kilodunu yapmış.:26:Tamam oglum ögreneceksin dedim.çIKARTIRken kksından koktu herhalde terlikleri her yerimiz kk olduHemen banyoya tabikide.Önce onu yıkadım.Sonra sildigim yerleri çamaır suyuyla tekrar sildim.Banyo wc domestosladım.Sonra kendim duş aldım.Annanneye gittik.Parka götrdüm.Bak altına degil kkn gelince oturagına çişin gibi yaparsan hep parka gelicez dedim.Anlamışmıdır acabaİşte böyle arkadaşlar.Zaman zaman biraz sabır biraz zamanKahvaltı edicez öpüyorum siziii

Malum pazar herkes gezmelerde sanırım.Oglum uyansın bizde kv gidicez.Bahçede sokakta oynasın rahat rahat.Mekigimi çektim.Şimdi yeşilçayla bişiler yedim.Ya kızlar sıcaklarda artık yeşilçay içesim gelmiyorOnun yerine ara ögün için şu meyveli yogurtlardan alayım diyorum.Soguk spguk yerim.Hanginiz almıştınız?Hangi marka ve hangi meyveli yogurdu begendiniz bakimŞimdi biraz leslie yapayım

ebrucum bişey sorcam, mekik çekmeden önce ısınma yapıyormusun, birde hergün çekiyorsun ne durumdasın, gelişmeler neler? bende başlamak isityorum evde. geçen hafta adet oldum, komşumun kızı hastaneye yattı ona koştur falan filan derken spora sadece pazartesi gittim. ee sporum zaten temmuz sonu bitecek. bizim ev çok sıcak oluyor ısınma hareketleri yapamıyorum ben çok bunalıyorum. direk mekik çeksem diyorum? aslında ip alıp ip atlamak lazım birde hulahop, sonrada çek mekiği tamamdır.

bayanlar bugün menüyü uzun uzun yazmıyorum çünküüümmm eşimin arkadaşı geldi bende pizza, köfte, patates, pilav salata yaptım hepsinden az az yedim düzensizdim çok suyuda az içtim yarın bomba gibi başlarız inşallah.

Son düzenleme:

Canım kv mekik aletini verdi.Oyüzden fazla ve kolayca mekik çekebiliyorum.Ama yarım mekikte çok etkili.Spor spordur dimi amaValla canım evi topla et ogluşla ugraş yer sil süpür zaten bütün gün ısınıyozIsınma hareketi ypacak zamanıız yok zaten.Isınmadan yapmak yanlış mıdır bilmiyorum.Ama ben zaten sporu zar zor yapıyomBi ara özgeyle biz ip atlıyoduk bide nelson mu zuzu mu hatırlayamadım o da atlıyordu.Ama mutlaka temzilige ayırdıgım zamanı ksıp spor yapıcam artık.Yoksa bu göbek düzelmezSende fırsat buldukça hergün beraber yapalım canım:13:

Kizlar cooookkkkkkk yorgunum yaaa sabah 11 gibi evden ciktik esimin arkadasinin yerine gittik kahvalti ettik kizimin agzi kulaklarinda oynadi hamaga bindi salldik bebekle oynadi orda cok guzel vakit gecirdik sonra esim ben bahceli ev alcam kizim oynasin cok mutlu oluyo bak dedi ben de simdi sirasimi ilerde ins. Dedim baktim tlf konusuyo biriyle var mi oyle yer diye( bu isleri yapan ark var )
Bindik gittik 2 3 yer gezdik ben birinde ev bile yok bos arazi her tarafi tarla begenmedik biri ana caddenin yaninda hemen hazir kucuk 2 odali bi evi var cardagi falan ve cok genis bi bahcesi agaclar falan var icinde havuz da yapilir icine bakalim nasipse olucak ama bi yanim istiyor kizim icin haftasonlari bi yanim maddi acidan cok masraf olcak gibi geliyo nasip artik bizim burasi cadde mahalle ortami yok malesef kizim cok sıkıliyo evde esimde uzuluyo onun icin yoksa bizim icin farketmez yani.
Ordan da eltim tasiniyo evini mutahitlere verdiler yikilcak 1 aya kalmaz ona biraz yardim ettik cok yoruldum kizimi banyo ettirip yatirdim . .Yoruldu uyuyor simdi
Ebrucum yogurdu activanin orman meyvelisini aldim eksi gibi geliyo basta ama ben tadini begendim zevkler degisenilir kayisili ve ananaslida vardi ben de birdaha alicam iyi oluyor ama onlar prebiyotik ya cok sık yense bi zarari olur mu acaba
Menum
10.00
1 dilim kakaolu pasta( dun aksam annemde yemedim eve getirdim)
Yesilcay
12.45
Kahvaltida.
1 gevrek
1 milfoy borek
Kk peynir
2 catal domates salatalik
3 banim recel
Siyah cay( sekersiz)
18.00Aksam( disarda yedik arsa bakmaktan donerken yedim cok actim ya anlatamam yani)
1 porsiyon patlican musakka
3 kasik pilav
1 dilim ekmek
3 sarma
Diyet kola
21.00
4 erik
2 kiraz
Menum kotu butun gun disarda olunca arada yapamadim malesef su da icemedim dengem altust oldu malesef

günaydın çıtır anneler..

yeni hafta bol kalorisiz olsun inşallah....

hafta sonum fulll dışarda geçti,eşimde şehir dışındaydı eve girmek içimden gelmedi.deli gibi gezdik kızımla,dışarda yemek yedim hep ama çok erken saatlerde o gezmeyle yakmışımdır diye umut ediyorum..

eski msjları okuyup kaçıyorum şimdilik mesai başladı anacım..

bu tabloya bakarak ben en yaşlı oluyorum aranızda,teyze diyin bana

günaydın kızlar;
dün gece geldim. hemen eşyaları boşalttım. evde yiyecek birşey yok tabi ki. nohut ıslattım. bugün yapılacak.
sabah tartıldım ve ne göreyim...ben kilo almışım. gerçi ev dışında olunca insanın wc düzeni bozuluyor, bir de vücudumda acayip bir şişlik hissediyorum diyerek züğürt tesellisi yapayım bari...
mevcan dur bakalım. en büyük benim bi kere başka büyük yok....
wc eğitimi iyi gidiyor maşallah ebrucum...umarım en kısa zamanda halledersiniz...
şimdi ben hemen bilgilerimi yazayıom da tabloya eklensin...
boy: 1,65
başlangıç kilom: 64,8
17 mayıs cuma:63 idim.
bugünü sormayın:
bu cumaya 62 olmak istiyorum inşallah...

hoşgeldinnn

evet sen en büyüksün sana teyze diyelim

Günaydın kızlar.Dün gece oglumun balık krekerlerinden yedim ve onu uyutunca spor yapıp duş alıp yattım.Önce menümü sonra dünü biraz yazayım.

DÜN.Aç karınla 2 bardak ılık su
11:45=2 çiçek ekmegin topunun kabukları(içi ogluma)kaşarlı omlet,domates saltalık,5 zeytin,çay
15:45=çiçek ekmegin 1 topu,1 dl.ekmek,yeşilçay
18:00=1 kase çorba,1 tabak bakle yemegi,1 dl.kepek,1 çay
20:30=1 dl.kadayıf üzerine 2 top beyaz dondurma,çay

Spor:
2 mil lesli
250 mekik
yürüyüş(saate bakmadım ama 30 dk olmuştur)
oglum kucagımda 5 tur koşmaca
oglumu uyutunca 20 dk spor yaptım

Dün akşam kv gittik.Yemek yoktu inşaat işleri vardı.Eşim dışarıdan syledi.Bende anneme gidip sefer taslarıyla oglumla ikimize sulu yemek aldımOnlar hazır yedi biz ogluşla saglıklı şeyler yedikAma canım acayip şerbetli tatlı istiyordu.Dedim yiyicem ve sonra onu yakıcam.Arkadaşla gidip yedik çok isteyerek ve severek yedim.Sonra kv arkadaşla baya yürüdük saate bakmadım.Sonra kv sokakta oglum kucagımda koş anne dedikçe bütün sokagı baştan aşagıya 5 tur koştum ama tıkandım resmenBaya dün spor yaprım ve hergünde yapıcam.Temzlik temizlik hergün aynı bari göbegme zaman ayırayım

Papatyam ,hoşgeldin özledik seniCumaya kadar dikkat et bol su iç şişlik gider inş.Wc eğitiminde çişi ögrendk sanırımAma digerinede 10 gün ayırmam lazım

Özgecim ,hayırlısı olsun canım hakkınızda.Bizde ev almak istiyoruz ama o kadar borcun altına girmekten korkuyoruz:18:Okula başlamadan çocuklar 1 ev alabilsek onlara yatırım sonuçta.Okula başladın mı hiç bişi alamazsınız diyor etrafımdaki deneyimli annelerYeşilçayı artık zor içiyorumAra ögün olarak arada alıp yiyeyim bari yogrdu.

özgecim ev konusunda hayırlısı neyse o olsun.. bende isterdim öyle bir ev ama börtü böcekten ben çok korkuyorum..
papatyacım hoşgeldin canım merak etme bu hafta kilo verirsin.. zaten topikteki cogu arkadaş artıdayız..

ebrüli çiş işi nasıl gidiyor,,

ben cuma artıdaydım ya cumartesi regl oldum.. hafta sonları gündüzlerı dengeledim ama akşamları ğece yemekler yedim.. konsantre olamıyorum.. spora başlamalıyım acilllllllll çok acil..çok sişimm..karnım davul gibi,,, buğün ögle dahil yediklerimi yazayım akşama ne yersem bugünümü kurtarırırm önerilerinizi bekliyorum

sabah:1 elma
ara;kek(250 kalori)
öğle:8-10 tane yaprak sarma, koca bir kase arabaşı çorbası,6-8 dilim karpuz,2-3 yk yogurt,,
ara:soda

Son düzenleme:
Kizlarr nasilsiniz hafta sonu pek gelemedim ama dikkat etmeye calistim bugunde temizlik yaptim yeni oturdum kahvemi iciyorum birazdanda terziye gitcem dayimin cocuklarin sunneti war ona kiyafet diktiriyorum bugun aksam menumu paylasirim optum hepinizi

selam kızlar benıde aranıza alınnn...13 aylık bı bebegım var 56.3kıloyum suan aslında dogum oncesı kıloma dondum ama gobegım gıtmıoo sanırım 5kılo dah avermem lazımmm:))

Kizlar nasilsiniz ?
İslerimi bitirdim kizimi uyutup kahvemi icicem merhameti izlememistim onu izlicem netten.
Mevcancim aksam 6 ya kadar yedigin okadar sorun olmuyorda 6 dan sonrasi az da yesen ben de hemen etkiliyo dengeleyebilmen iyi olmus ben bu hafta cok kotuydum nelson gibi ben de konsantre olamadim ya ve sabah tartida 52.5 ciktim cok sasirdim 51.900 dum 2 once karnim nasi sis kilo degil ama insanin morali bozuluyo birden 52 lere ciktim gene ya bu hafta irademin sinirlarini zorluycam suyu ihmal etmemem gerek birde tabi
Ebrucum suan oturdugumuz ev bizim kredisi var 2 yil daha ama.
esimin baska bir kredisi bitiyor onun yerine birdaha cekelim mal sahibi olalim mantiginda yoksa kenara para atalim dedik mi olmuyor birikmiyor dukkanlara gidiyor hep.
Bakalim nasipse olur zaten nelson ben de bortu bocekten cok korkarim esim birde golden kopek alalim dedi ki kopekten de o da ben de korkuyoruz kizim bakar artik cok seviyo kopekleri.
Bu arada aksam icin bir kase corba ve bol salata oneriyorum sana
Papatyacim hosgeldin ozledik seni insanin haftasonu disari cikinca duzeni bozuluyo kaldi ki sen kacgundur sehir disindasin normal bi durum toparlarsin merak etme
Btlkubra ins. Kiyafetin icine siner canim gule gule giy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…