Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Valla oglum oldugundan beri elim daha bi hızlandı diyebilirimAma kötü yanı yemegide hızlı yeme alışkanlıgım olduBazen benimde elim kolum kalkmıyr ama halılar olmayınca mecbur vileda elimde geziyorum
Üzülme canım sabah yiycem beende hem oglumada banada bi degişiklik olur.
Ohhh uyu bakalım zayıfsın nasılsaKarpuzu kare dl olarak yazıyorum yada üçgen dl mi desem işte öyle.

Canım hergün dikkatliydin yarında dikkat edersen bişicik olmaz.

BTLKBRA,DB,PAPATYAM,kızçeler menülerinizi begendimBu arada papatyam tatilde fazla yeme emi

Ebrucum seninde menun cok kotu degil kilo korur gibi beslenmissin
Ben anlamiyorum ya ve kendime cok kiziyorum saka maka 6 7 aydir hedefimize ulasamadik kizlar hatirladigim hawar cok iyi kilolar verdi suan ne durumda bilmiyorum ama geri kalanimiz 2 3 kilo aldik verdik bi tatile gidip dumduz karinli incecik belli hatunlari gorelimde bize ders olsun

Son düzenleme:
Haklısın Özge!Bütün kış gevşek davrandım ama göbeğimin toparlanması için birçok kısa videolar buldum.Hergün yaparsam etkisini görürmüuüm acaba?
Brlkbra,bir yağ insanı nasıl inceltir?kaviyasyon vs cihazlar olumsuz sonuç verirken bu yağla yapılan maaj bu denli nasıl inceltir valla Kayseri'ye gidicem!İst yapan var mı acaba?Özelden bu masajın adını felan yazarmısın arkadaşım:)

papatyacım menün çok güsel, tatilde biizim içinde yüz, gez. bana bu yaz tatil yok maalesef. rodosta çeşit çeşit balıklar olur tahminimce, bol balık salata dal gibi dönersin tatilden. birinciliği kimseye kaptırmazsın uzun süre.

ebru ben senin menünü de beğendim, sadece bulgur biraz fazla kaçmış ondan şişkinsindir. birde sen daha sermedin mi halılarını amanınn bende bu hafta sonu sereyim diyodum, işermi acaba altına biizm kız gündüz vakti bende beklesem mi acaba daha.

eweett gece kuşu ben, az önce kızımı çişe kaldırdım, ondan öncede gündüzden kalan işlerimi yaptım, şimdi sıra menü yazmaya geldi:

Sabah : 2 yumurta, 1 sivri, 1 yeşil soğan, 1 tutam maydanozlu omlet, 1 dlm kepek ekmek, 10 zeytin

Ara : 10 fındık,

Öğle : 7 kare karpuz, 1 dlm kepek ekmek üstünede peynir

Akşam : önce spora gittim, karın dersi vardı bugün hoca koca sınıfta tek düzgün yapan sensin dedi amaa göbüş neden hala şişkin. benimle aynı anda başlayan arkadaşlar ebru şallı oldu walla.

1 tabak kıymalı patlıcanlı patates yemeği, çeyrek dlm kepek ekmek, yarım tabak makarna

Gece : az çerez antep, badem, fındık, çay, 2 eti form mısır pirinç patlağı, çilek

sonra bi sürü iş yaptım, şimdi de yatıcam.

ösgecim moralini bozmayayım ama biizm 1. olmamız biraz zor, hedef kilomuza yakın olduğumuz için, verdiğimiz kilo az olur hep. bende aynı şekilde bence bizim hedefimiz + çıkmamak olsun.

Son düzenleme:
canım senin menün güzel gözüküyor ama sen emziren annesin, sıvı ve meyve tüketimin nasıl, sütün bol oluyor mu. yoğurt yiyorsun çok iyi, ananas ye birde bende çok süt yapardı, az şekerli komposto falan iç birde. hafta sonu vişne gördüm pazarda çıkmış bende alıcam kızım içer belki.

Sutum ne cok ne az. Bol su iciyorum. Meyve pek yiyemiyorum. Cogu gaz yapiyor. Bulgurunda yeni yemeye basladim. Emzirdigim icin yediklerim cok kisitli. Sebze de sevmiyorum.
Humana still tea anne cayi diyorum ben o caya. Bir bardagi 178 kalori. Bunu fazladan iciyorum. Yoksa ben hic cay icmem. Kuru incir tanesi 57 kalori. Normalde yemem ama sut yapiyor diye yiyorum.

Tartildim kilo almisim bugun cok dikkat edicem. Beyaz ekmek yok bugun. Yufkadan yerim azicik.

Menum

Sabah

Actifry patates kizartmasi
3 zeytin
1 domates
100 gr peynir

Ogle
Bulgur pilavi 6 yemek kasigi
Bir kase yogurt
Marul 5 yaprak
1 yufka ekmek

Aksam
2 kuru incir
Humana cay bir bardak
Doymazsam yogurt ve marul

günaydın çıtırlarım,

geçmişi okudum şöyle bi,

sabah tartıldım ve buraya yazdığım gibi kilom 1 kilo fazla geldi.geçen akşamki kaçamak dışında,çok dikkat ettim ve full yürüdüm,yürüyüşe ne zaman ara verip tekrar başlasam tartı hep fazla gösteriyor..neyseki alıştığım için şok olmadım.

3 hafta önceki kilomda 1 kilo fazla vardı ve ertesi hafta 1.2 kilo vermiştim.sanırım haftayada aynı sonuç çıkacak.

dün yeme faslım 17.30 da bitti,evde salatalık bile yemedim 1 saat yürüdüm,demekki yesem 2 kilo fazla gelecektim.

neyse yarın kilo bildirimi yaparım gene,ama dediğim gibi o kilo deil spora başlamanın bana bir hediyesi

kızlar malum ramazana az kaldı.Allah kısmet ederse orucumu tutucam,kilo almamak ve hatta vermek için neler yapmam gerekiyor sizce..

benim aklımda iftardan 1 saat sonra yürümek var(10 civarı)

ama bu seferde sahuru hangi ara yapıcam 11 de yatıyorum ben,gece kalkmıyorum ramazanda akşam yiyip yatıyorum.

sahurda neler yemeliyim ???

tatlılarım dün fırsat bulup kk acaamıdm menü yazamadımm.. bu hafta geçti benmim için.. yazdıklarınızı okudum.. muhabbet iyi,,

ebri jillien den hemen pes etme kaldır totonu.. faydasını görürsün.. büğün her yerin ağrıyacak ama olsun

papatyam tkatile az kalmış ha gayret ol artık 60

özğe veremedik 2-3 kiloyu.. bence hata bizde .. tutamadık boğazimızııı...

yagları eriten mazajla pantolonu giyen arkadaşım tebriklerrrr(adın şu an aklıma ğelmedi beni affet)

kızlar bu aralar çok unutkanım.. unutulmayacak bir sürü şey unutuyorum..(birde yemek yemeyi unutsam )

dün kızımla alış veriş yaptım.asma yaprağı topladım. onları baştım,, yıl sonu evraklarımı hazırladım.. bir de baktım ki saa 23,00 ölüyoırum yorgunluktan.. bügünde çamaşır ütüle valiz hazırla.. hafta sonuda çok yorucu ve ğüzel bir ğezi olocak benim icin..

bu hafta ğezi
diğer hafta ğünüm var hazırlık falan
bir sonraki hafta izmit beni beklerr
ve ramazanda evdeyim,,

ama ne zaman ramazan başlayacak o zaman ben evde dinleneceğimm..o zamana kadar koştur koştur gezecek bir o kadar da yorulacağım...

ramazan bayramaında da izmir beni bekler..(özge tanışacam seninle)

ve iki hafta evde dinlen hop iş yeniden başlar..

su hafta beni affedin.. kilo bildirimi yapacağım ama kilo vermediiğimi biliyorum..yarına bir süpriz yapmazsa vucudum ğecen cumea ile aynıyımmm

günaydın kızlar:
bu hafta kendime 600 gram hedef koymuştum. çok merak ediyorum tutacak mı?
ben çözdüm kendimi. akşam az yersem ve yemekten sonra lokma yemezsem kilo veriyorum. gün içöin de ne yersem yiyeyim. benim sırrım akşam da.
ben bu hafta tatile gitmiyorum kızlar. şehir dışında olucam. kardeşime gidiyorum. yani ev ortamındayım ama yer değiştirince wc olayı falan düzensizleşiyor. sıkıntı yaratıyor.
tatile 8 temmzuda çıkacağız. ramazanın ilk 3 günü gidecek ama izinleri başka türlü ayarlayamadık eşimle. rodosda ne yer ne içeriz bilemiyorum.
mevcan ben 2-3 sene önce buradaki bir topik sayesinde ramazdan da kilo vermiştim. sahur da normal bir kahvaltı ediyodum. bol su. iftarda da çorba, sebze yemeği yada et yemeği salata ve yoğurt yiyordum. aynı şeyi şimdi yapsam yine kilo veririm de yapamıyom ilşte...

Nasılsınız arkadaşlar?Ben bunalımlı bi ruh halindeyim dertleşeyim biraz...Dün gece ogluma hangi masalı okuyayım dedim.Oda dua zannedip hayır emir okuyacak dedi.Ve 'Allahım annemi seviyom babamı seviom amin dediTabi ben salya sümük bi başladım aglamayaBütün gece agladım ve bu sabahta oglum bana sarılsa annem çiçek vs bi güzel bişi dese aglıyorumÇocuk gibiyim 2 gündür hava kapalı ondan mıdır bayadır biçok şeyi erteliyor ve aglayıp üzerinde durmuyordum.Doldum mu ne?Tartı dersen yatana kadar ayaktayım gece bacaklarım aguıryor ve baya bi artıdayım.Tamam yarın regl günüm ama en azından aynı kiloda kalsaydım bari1. olucam ama sondan orası kesin bende azim irade yokken bu göbekle ölür giderimOff canım çok sıkkın şu göbegime dogumdan öncede vardı ama taş gibiydi.Şimdi pörsük ve ben bu durumdan sadece burada şikayet edip duruyoru bi çaba bi bişey yok yaptıgımNeyse oglumu anlatayım.Anne anne wc geldi yanıma.Klozete oturttum çiş sandım kkasını yaptı dün hep klozete oturttum ama yine üzüldügüm bişi gece altı ıslaktıHalbuki çişini yapıp yatmıştı.Nazar mı degdi ne herkes nasıl hiç kalkmadan sabah kadar tutuyor dediNeyse sabah bi ara anne diye mıkırdandı bende devamı gelmeynce uykusunda diye bakmadım.Acaba beni çişe mi uyandırmak istedi?Bu gecede seslenirse kalıdırıp tutacagım endim uyandırdım bi kere kıyameti koparrtı ve oturmamıştı.Çok uzattım geçmişe bi bakayım.Bu arada oglum pc oturmamaı istemiyor atık hep hayvanlarını arabaalrını diziyor anne gel oynayalım diyorO uyuyunca gelirim artık işlerden fırsat bulabşlirsem

Bludaisy,bayadır bulgur yapmıyordum ve canım istiyordu eşimde sevmiyor.Fazla yapmışım bugünde ogluşla yiycez dünki yemeleri eşime başka mamacık yaparım artık.Oglum gece hariç yapmıyor altına.Ama halıları kendim yıkayacaktım hastalandık ve hala salya sümügüz ogluma gece bi ben bi o öksürüyoruz:2:İyileşeyim yıkayıp derinnnnnnnnnn bi temizlik yapıp sererim nasılsa yaz hem ramazana temiz girmiş olurum

Nelsonummm,yarısını yapmama ragmen bacaklarım diz kpagım yanlarım hep agrıyorr bide tam yapsam kalkamazzdım herhaldee

Papatyam bi degişiklik olucak senin için ama bende il dışına çıkınca illa wc problemi yaşıyorum.

Mevcanım,bende tutucam inş. dayanabilirsem.Sahurdda kahvaltı yogurt meyve düşünüyorum.Akşam hafif olmaz sanırım tatlısız duramam ramazandaa

Bence aksam yiyip yatmaktansa sahura kalkarsan kilomacisindan daha iyi olur. Uzun surebackalmamis vebiftardabyemeklerinasiriya kacirmamis olursun. Sahurda da kahvalti yaparsan iyi olur.

O bunalim bende de var. iyi seyler dusun. Cocugunu buyutmussun, asiri bir kilon da yok. Sana plates oneriyorum. Bak ben 50 kilonun dabaltina dusmustum ama hala gobegim vardi. Dumduz degildi. Plates sIkilastiriyor insani. 1 kere gittim platese ve evdev2 saat yurudugumden daha cok yoruldum. Hamile kalinca biraktim gidemeim. Dikisler bir duzelsin, oglum buyusun tekrar gitmeyi dusunuyorum.

Kizlar nasilsiniz?.
Gece 2 idi uyudum daha esim gelmemisti 02.30 da geldi o sirada kizim uyandi babasinin geldigini duyunca uyumadi esime yemek hazirladim yedi tekrar uyudugumda saat 03.20 falandi sabah 07.30 da uyandim hazirlandim 08.45 gibi semt pazarina gittim ( buyuk eltimle sozlesmistik sabah cok kalabalik olmadan gidelim diye)kizimla esim uyurken 1.5 saat gezdik pazarda cok iyi markalarin bodylerini 5 milyona aldim kizima hepside okadar guzelki gorseniz evlendigimden beri gitmemistim iyi oldu gittigim valla kendime de 1 2 parca birsey aldim yuruyerek indim pazara 2 buyuk yokus indim inerken kolaydi cikarken de taksiye binmek yerine spor niyetine yurudum sirtim ter icindeydi eve geldim kizim yeni uyanmisti Allah'tan.

Papatyacim umarim yarin hedefine ulasirsin haftasonu da aksamlari fazla kacirmadigin surece cok sorun olmaz bol suya devam wc sorunu yasamazsin fazla birde taze ya da kuru kayisi yersin.
Nelson hosgeldin canim baya yogun bi programin var bu aralar ben cok telasliyimdir tatile cikcagim zaman bile gunler oncesinden plan yaparim sunlar hazirlancak bunlar alincak cok stres yapiyorum kendime ve keyfini cikarmaya firsat birakmiyorum sen benim gibi yapma gez eglen isler hallolur bosver
Mevcan ahh canim ramazan ayinda ben hep kilo alirim sebebi ise ebrum gibi tatlisiz yapamamam top patlar su icilir biraz yemek yerim sonra gelsin profiteroller gitsin dondurmalar seklinde uzun sure ac kalinca bende seker dibe cokuyo bende tavan yapana kadar tatli yiyorum.
Bu ramazan hep beraber oluruz insallahta kendimi dizginlerim biraz olsun menu paylasirsam utanip yiyemem
Db55 canim bebegin kucukken beslenmek her acidan dikkat istiyo ama napalim gecicek yani bana hep kizim oyle kalicak gibi geliyodu ama sanki sihirli bi el degdi gaz maz derdi yok oldu gitti hala cok gazlidir ama cikarabildigi icin benlik bi sorun yok
Dr gittigimde bana recel ye sut yapar demisti bende yuzumde koca bi tebessumle aaa ben koca kavanoz cilek receli yedim dedim o da cilek haric cilek gaz yapar dedi zamanla oturuyo iste sen dikkat ediyosun zaten.
Bleudaisy haklisin canim hedefe az kalinca oyle 1 2 kilo bir anda gitmiyo.
Gitmesi icin cok zorlamak gerek o da ben de ne gezer
Ebrucum havalardandir belki canim sıkıntin ben de bi tuhafim canim hep yatip uyumak istiyo dinlenmek istiyorum ( hem vucut hem kafa olarak)
Bu arada oglusuna masallah ya Ne guzel seyler soyluyo oyle duygulanmamak elde degil
Gobege gelince uzulme bence caresi elbet var ramazandan sonra spor ve bakim yaglarini ayni anda yap canim mutlak faydasi olur

canım ruh halin sanırım adet döneminde olman yüzünden. birde farkında değiliz ama sırtımızda çok yük var, çocuklarımız küçük bunalıyoruz haliyle. geçen gün yazdım bende aynılarını. oğluşuna maaşallah ben de duygulandım, nasılda konuşuyor öyle. çişini bence gece kaldır bikaç kere. benim kıza wc eğitimimize başlayalı 11 gün oldu. ilk 3 gün kaka yapmadı o 3 gün gece çiş de yapmadı. sabaha kadar kuru uyudu. ama sonra kakayı yapmaya alışınca gece işemeleri başladı. 3 kere uyandırıyorum geceleri. ilk başlar kıyametler kopuyodu ama şimdi hafif hafif mızıldanıyo sadece, hemen çişini yapıp uyuyo. benim eşşek bide gece işiyo rahatsızda olmuyo öyle uyuyo. ben gidip bakmasam sabahlıyacak öyle ıslak. ayy canım yaa sana moral vereyim diye başladım ben dertlendim kusuruma bakma. :26:

canım kısmetse bende tutucam orucumu ama günler çok uzun gece ara çok kısa. en azından yatmadan önce bi sandviç hazırla, gece hemen uyanıp 2 dk ye, suyunu iç, yat. daha iyi bir çözüm gelmiyor aklıma. bende bu sene ramazanda yalnız olucam, eşim olmayacak ama kendim için kalkmayı düşünüyorum. birde burda ramazanda fırınlar içli pide yapıyor. geçen sene her hafta sonu iç götürüp yaptırmıştım haliyle kilo da almıştım. bu sene eşim yokken boğazımdan geçmez kilo veririm diye tahmin ediyorum. paylaşırız tabiki burdan gelişmeleri.

papatya bende yola çıkar çıkmaz hemen gaz olurum, psikolojik sanırım. öğrencilik yıllarımda başladı. bursadan ıspartaya kadar zor tutardım kendimi otobüste. şimdide öyle otobüs, minibüs, uçak, araba hiç fark etmiyo hemen gaz. eşim çok güler bana. wc düzenin için ekstra prebiyotik yoğurt yada kefir içersen belki faydası olur ama tatilde açık büfenin büyülü güzelliğine nasıl dayanırsın bilemiyorum. yeme sakın diyetini bozma demek isterdim ama tatilde her zaman olmuyor malesef

db cim, emzirme zamanımda hergün tükettiğim gaz yapmayan, rahatlatan, süt yapan sihirli karışımımın tarifini veriyorum sana. ben hepsini kipadan açık alıp demlerdim.

3 baş papatya (sakinleştirir, uyutur)

1 tutam rezene (süt yapar)

yarım çubuk tarçın (kan şekerini düzenler)

4-5 karanfil (metabolizmayı hızlandırır, mikropları, bakterileri öldürür, canlılık verir)

bunlar fix. ama bazen ekinezya, 1 dilim taze zencefil yada seninde aklına gelen bu tatlarla uyumlu, içmesi keyifli çaylardan ekleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…