Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

günaydın canım
bende aynı senin gibiyim inan çok nadir kaçamak yaparım kesin spor yaparım aksamaz en az 3 lt su içerim yeşil çay içerim yemeklerim hep 1 kaşık yağla yapılır benim evimde hamur işi ancak misafir gelirse pişer ama ben bu kış nerdeyse 4 kilo aldım ben şöyle düşünüyorum artık biz kafaya taktıkça geliyor kilolar rahat rahat canım şu tatlıyı çekti dur oturiyimde bir tabak yiyim diyemiyorum yerken ağzım şenlenirken vicdanım bana acı çektiriyor ''bak kilo alıcan sen görürsün'' falan ama artık bu konuda daha rahatım ve mutluyum... kendini üzme ve nasıl rahat etceksen öyle davran zaten bu bi hayat tarzı olmalı bizde bunu kabullenmeliyiz...napacan mecbur:128:

ebru canım sen Ayça Kaya dan bahsetmişsin ben yeni çıkan kitabını aldım okuyorum şimdi gerçekten güzel bilgiler var tavsiye ederim hepinize... yeni yöntemi 5333 çok kolay ve mantıklı ve hayat boyu uygulanabilecek bi yöntem.. kitabın arkasında da yemek tarifleri var çok güzel... :126:

Dün akşamdan uykusuzduk.Gece çok güzel uyumuşuz ogluşla geç kalktık:26ün oglum öglen uykusuna yatmadıSıcaklardan sanırım evim feci güneş alıyor ve hep dışarı istiyor yavrum.Bende anneme gittim.Mneülrim kötü degil.Yemek yerine 6-7 kare karpuz yiyorum.O yüzden yazmaya utanıyorumOglum uyumayınca işlerimi tam yapamıyorum.Bugünde geç kalktık uyumaz herhaldeBuna ragmen gene geç yatıyor bıcır bıcır ytakta masal anlatıyorBakkala gittik canım çiko dondurma istedi çok ama almaddım.Çok özledim rahat rahat çiko yemeyiGeçmişe bakayım...

Happy ,5333 ne demek canım açıklar mısın bizede?Sen daha önce uyguladın mı ayça kaya diyetlerini?Çok düzenlisin ne güzel ve sporada vakit ayırıyosun ne diyim bravo

Papatyam ,anlıyorum seni canımHaklısın diyecek sözüm yok.Kusursuz menüler ve sporda arada yapıyosun.Nie olmuyor anlayamıyorumAma bizi bırakma lütfenBir de böyle dene menü yazma ve sppor yap cuma günü sonuç ne olacak

Sehra ne zaman dönüceksin?Bugün deneiycem bakalım yapabilecek miyim?

Soguk kola içmeyi,dondurma yemeyi özledimVe DE DÜZ BİR KARNIM OLMASINI ÇOKKKKK ÖZLEDİM

Menum

2.00 x 1 Adet Ev Poğaçası (100 kcal)200 kcal
1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal)80 kcal
1.00 x 1 Adet Salatalık (11 kcal)11 kcal
1.00 x 1 Adet Domates (14 kcal)14 kcal
1.00 x 1 Porsiyon İç Pilav (341 kcal)341 kcal
1.00 x 1 Demet (40gr) Dereotu (22 kcal)22 kcal
3.00 x 1 Adet Salatalık (11 kcal)33 kcal
2.00 x 100ml Humana still tea (74 kcal)148 kcal
2.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı) (68 kcal)136 kcal
0.25 x 1 Adet Kıymalı Pide (498 kcal)125 kcal
1.00 x 1 Adet Ev Poğaçası (100 kcal)100 kcal
0.50 x 100gr Superfresh ton baligi (212 kcal)106 kcal
1.00 x 1 Dilim (22gr) Uno Denge Light Ekmek (40 kcal)40 kcal
8.00 x 1 Yaprak Marul (Kıvırcık) (2 kcal)16 kcal
Alınan Kalori Toplamı1372 kcal

Papatyacim ben de seni cok iyi anliyorum canim ben dikkat etmezken bu kadar sıkıldim surekli diyet yapiyor olmaktan sen bu kadar duzgun beslenip karsiligini tam alamayinca sıkılman normal dedigin gibi bildirimlerine gene devam et sohbetimiz devam etsin menu paylasmazsin birtek
Happy canim valla takdir ettim seni bence bu kadar duzene ve dikkate rahat kilo verilir bize de bulastir bu marifetlerini hemiiii:13:
Mevcanim sabah sekerim nasilsin iyi oldun mu topigimize senin gunaydin msjinla basliyoruz ya ondan oyle dedim sana icimiz aciliyor her sabah canim
Ebrucum ayca kayayi dene bakalim bence etkili oluyo onun diyetleri 1 ay yapsan direkt hedefe ulasirsin yani.
Benim canim bu sicakta ciko pek istemiyo ama dondurma ve kola istiyo ozellikle dondurma( yiyomda zaten )
Ama sen yeme bak ben yedim tarti 53 dedi bana yaaa 51 olcekken tam noldumm

Hep karbonhodrat beslenmisim. Ama kalorim almam gerekenden az. Normalde 1900 kalori ihtiyacim var. aradaki fark kilolardan gidecek.

Bahsettigin doktora baktim. Yanlis anlama ana kendisi de toplu biri. Kendinde de etkili olmasi gerekmez miydi yonteminin. Kesinlikle yanlis anlama beni. Aklima geleni soylemek istedim sadece.

selamını hello

size bir bakayım dedim,felaket yoğunum,patron tatil öncesi ağlattı hepimizi işten ya,

ösgem datlum evet bende sabah şekeri gibi hissediyorum kendimi ,ne yapayım işler birikmeden,kimsecikler gelmeden yazayım istiyorum..

db kalori sayımı yapabilen insanlara gıpta ile bakmışımdır hep,ne hikmetse kafam bir türlü basmadı ,basmıyor şu gram ve kalori olayına,kalori sayarak kilo veren çok insan var tıpkı senin gibi

başka başka

hah eprummm uyumuş gene mışıl mışıl oh yarasın,uykudayken kilocuklar pufff uçsun çikolarıda yememiş afferin sana

Son düzenleme:
Mevcan ,ne uyuması kız bi dünya ütü yaptımOglum uyudu çok şükür bende ütü yaptım şimdi size bakıyom.Özgenin dedigi gibi sabah içimiz açılıyor senle

Db, bizde bi ara hawar ve nelsondu yanlış hatırlısam düzeltin kızlar k.sepeti sitesinden yapıyoduk.Tekrar mı başlasak ne yapsak.Ay bi ayçaya sarıyom bi kaloriye sarıyoom sehra gelsin ona sarayım birazBu arada ayça kayada tombul haklısınBelki terzi kendi sökügünü dikemez hesabıdır

ayyyyyyy ne güzel maşallah inşallah benimde bebeğim olur ve masallar anlatır... maşallah oğluşuna
canım mekik çekiyor musun??
ne güzel kalori hesabı yapıyosun... ben hiç yapamam böyle şeyler ya...
olsun özge bence Ramazanda o kilolar son nefeslerini vericek tabi yinede sen çok şekerli gıdalara yönelme düşman onlar düşman biz çabuk kilo alan nankör metabolizma sahiplerine...
Hep karbonhodrat beslenmisim. Ama kalorim almam gerekenden az. Normalde 1900 kalori ihtiyacim var. aradaki fark kilolardan gidecek.
kesinlikle... tebrikler
Bahsettigin doktora baktim. Yanlis anlama ana kendisi de toplu biri. Kendinde de etkili olmasi gerekmez miydi yonteminin. Kesinlikle yanlis anlama beni. Aklima geleni soylemek istedim sadece.
canım sende beni yanlış anlama ama fikrimi söylemek isterim(kızma) Ayça Kaya diyeti yapmadım ama hep sağlıklı beslenme konusuna meraklı olduğum için programları izlerim... Ayça Kaya diyetisyen ve iç hastalıkları uzmanı doktor ve doktor olması da benim ayrıca bir güven duymamı sağlıyor ve hep sağlıklı olduğunuz kiloda olun diyor yani onun zayıflık takıntısı yok kimseye de bunu diretmiyor(izlediğim kadarıyla) ve bence bu yüzden de çok zayıflamıyor çünkü insanlar zayıflık takıntısı yüzünden hasta oluyor psikolojik sorunlar yaşıyor... aslında çogumuz Allaha şükür sağlıklıyız ama kimimiz yok yan yağım biraz fışkırdı , bacaklarım çok kalın(ben), ah işte yine göbeğim çıktı diye takıntılar yapıyoruz hatta kendimizi ve hatta ailemizi mutsuz ediyoruz bazen değil mi?? yine yanlışım varsa söyleyin kızlar...:26:

Db55 canim neden yanlis anlayim rahatca fikrini yazabilirsin( oyle herseyi yanlis anlayip alinganlik yapan tipleri de sevmem zati)
Neyse konumuza donersek ben de hep ayni seyi dusunuyorum o kadini gorunce diyorum niye kendi cok zayif degil vardir tabi bi sebebi ama bu zayiflatmadigi anlamina da gelmez bildigim hamileydi ve dogum yapti belki yapisi itibariyle boyledir yani cok zayif gorunemiyordur
Diyetlerine gelince de belki diyorum bi listeye bagli kalip azim edersek ( yani ebru dedi ya ayca kaya diyeti yapalim diye onun icin diyorum)daha kolay ve cabuk veririz kilolari ayca ayse farketmez guvenilir oldun yeter yani

Özge ve Ebru çok teşekkür ederim çok mutlu oldum ben ama inanın o kadar da iyi değilim yoksa kilo almazdım bazen kriz geçiriyorum ve yiyorum ama spor,su,yeşil çay, az yağlı yemekler pişirmemek, hamur işi yapmamak konusunda hayatımı düzenledim bunlar kural... bide benim sizin gibi ne ailem var yanımda nede bir bebeğim var çokta komşuluk ilişkim yok.. böyle olunca hayatımı kendi saatime göre yaşayabiliyorum bu yüzden biraz daha rahatım ama bence hepiniz harikasınız çıtır anneler inşallah bende anne olunca sizin gibi olurum... sizlerin sorumluluğu çok fazla... ve süper zayıflamışsınız...

Ebru canım 5333 sayarak zayıfla yöntemi şöyle ki 1.sayı tahıl gurubu 2. sayı et 3. sayı süt 4. sayı meyveyi ifade ediyor yani tahıldan 5 hakkınvar, etten 2 hakkın var ,sütten 3 hakkın var, meyveden 3 hakkın var...örnek vermek gerekirse 1 dilim ekmek yediğinde 1 tahıl hakkını yemiş oluyorsun işte 1 bardak ayran içtiğinde 1 süt hakkını tamamlamış oluyorsun ve bu şekilde hesap yaparak bu sayıları aşmadan günü tamamlıyorsun zayıflamaya çalışıyorsun tabi 1 sayıya denk gelen miktarlar kitapta belirtilmiş kızlar ve herkesin kilosuna göre alcagı sayı miktarı değişiyor mesela Ayça Kaya 3232 besleniyormuş... ay biraz karışık oldu ama kusura bakmayın... bide Ayça Kayanın röportajını buldum okuyun isterseniz Ayça Kaya: Sayarak Zayıfla 5333 | okuryazar.tv yinede eğer uygulamak isteyen olursa miktarlarıda yazarım...

canım çok teşekkür ederim desteğin için dünden beri baya bir dikkat etmeye başladım şuan işteyim vardiyalı çalışıyorum akşam çok fazla yemek seçeneği yok kebapçıdan söyledikleri için ızgara kanat söylüyorum ekmeksiz 5 tane oluyor içinde onu kemiriyorum enson akşam 7'de yiyorum gerikalan bildiğin açım yani sabah çok az ekmek ve peynir yiyip süt içtim bi bardak öğlen çorba içtim gecede bişey yemeden yatıyorum acıkırsam yemekhanede herzaman yogurt var kapalı gidip ondan alıyorum yanıma sinir olduğum için bayadır tartılmıyorum bi hafta sonra tartılırım içecek su harici bişey içmiyorum zaten bide benim söyle bir sorunum var hamilelikte tiroit sorunum vardı ft4 değerim çok az çıkıyordu ilaç kullanıyordum doğumdan sonra bıraktım hiç ilaç almadım onun az çalışmasıda kilo sorununa yol açıyormuş bide gebelik şekerim vardı gidip bunlara baktırmam lazım biran önce bide acil şekilde hiç değilse koşu bandını yaptırmam lazım ben hamileylen şekerden dolayı diyet yaptım insülin almamak için 1 haftada kontrolde 3 kilo vermiştim sebze yiyip her öğünde yürümüştüm yarım saat şimdi çalıştığım için yapamıyorum bide işim gece gündüz dönüşümlü hiç düzenim yok yani

Aslinda basit. Gr olayini tami tamina bilemem tabi asagi yukari diye yaziyorum.

Anliyorum. Vardiyalincalisinca duzensizlik olur.
Troitine ve sekerine de baktir ihmal etme. Dedigin gibi bundan dolayi da veremiyor olabilirsin.
Bir de sana onerim. Izgara tavuk sis ya da izgara kofte yersen daha doyurucu olur yaninda mutlaka salata ve ayran ya da yogurt. 1 dilim ekmek de olabilir.

Kizlar nasilsiniz yaa kayseriye bi adapte olamadim bide camasirdi ev isiydi derken hic glemiyorum topige kizlar ben tarti olayini cok stres yapiyorum sanirim ve vucufum korumaya geciyo bundan sonra daha rahat olmaya caliscam ins bu arada aramiza yeni katilan arkadaslar hepiniz hos geldinizz

iyi geceler kızlar... umarım herkesin günü çok güzel geçmiştir... be bugün hep dışarlardaydım ve çok karışık beslendim az yedim ama karışık oldu bu iyi oldu o yüzden yazmiyim bugünama çok yürüdüm çok yoruldum bide üstüne geldim evi sildim süpürdüm balkonlar banyolar temizlendi çokta ter attım bu iyi oldu akşam misafirlerim vardı şimdi gittiler onlarla biraz çerez yedim yemesem iyiydi herkese tatlı rüyalar... he bu arada yarın annemlere gidicez çok özledim inşallah abartmam yediklerimi gelince görüşürüz...

günaydınnnnnnnn

ve 59.5 kiloyummmmmmmmmmmmm

geçen hafta 60.4
bugün :59.5
giden 900 gram

ha iyide 1 gün var niye yazdın der gibisiniz

niyemi,iş çıkışı en yakın dostarımızın ankara çıkışında yazlık evleri var oraya gidicez.meyve,sebze topluycaz beraber,eee gitmişken,mangalıydı,aburuydu cuburuydu tekrar tartı sabah tokat gibi çarpacak yüzüme..

yine dikkat ederim,mangalla aram zaten yok ama meyveye hayır diyemeyeceğim için yiycem,aç yatmaya alışmış vücudumda gazla dolacak ve tartıda olduğumdan fazla çıkıcam,tıpkı geçen hafta olduğu gibi,o yüzden şimdiden yazayım dedim.

geçmişi okudum,okuduklarımı beğendim,

yeşil çayım elimde,az bi şeyler atıştırıyım tekrardan gelicem..

öptüm sizi uykucu çıtırlar..

Günaydın arkadaşlarBu sabah tel sesine erken kalktık.Evi topladım balkonu yıkadım.Viledayı hazzırladım(annem duymasın )Dün ayçayla başlayan günüm cıssız ama ayçanın dışına çıkarak devam etti.1 saat sahilde yürüdük.Açtım mutluydum.Dondurmacının önüne gittim tam hangisinden istedigmi söyleyecekken vazgeçtim.Eve geldik.Eşim ve oglum çokokremli ekmek yerken bu pis bogazım ve zayıf iradem 1 dl. yememe neden olduDb arkadaşmız bile emzirdigi halde kaçamak yapmyor günü erken kapatıyor.Bunu düşünüp kızdım gece kendimeOgluş geç uyudu ve bende yanında masal anlatırken uyuya kalmışım.Şimdi geçmişe bakıp işleri yapıcam.Daha sabahın körü hava sıcaktı bugün ne olur düşünemiyorum bile:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…