Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Kizlarrr nasilsiniz benim basim agriyo bide bugun carsiya ciktiik kv ile disarisi cok sicak (

Kizlar ben menumu yaziyim
sahur
1.5 dilim ligt ekmek
bir dilim peynir
Iki zeytin
bir bardak cay
tavada yumurta
1 lt su

Iftar
bir kase mercimek corbasi
iki yk guvec
bir dilim ligt ekmek
yogurt
bol salata
koz kirmizi biber

Iftardan 1 saat sonra bir dilim gullac yicem
Sonrada yuruyus ne kadar yurudugumu yazarim kizlar menumu erken yazdim cunku size yazinca yazdiklarimin disina cikamiyorum o yuzden simdi yazdim )

Kızlar telden yazdığım için tek tek yazmak zor oluyor!Hepinize desteginiz için teşekkür ederim ! İyiki varsınız!

Brlkbra menün iyi canım!Güllaç içinde bişi diyemiyorum çünkü Ramazan'da bende tatlıyı çok ararım ! Ama yürüyüş yapacağın için sorun olmaz bence:)

Cuma günü iftar vakti olsun mu arkadaşlar?Eskiden böyle yapardık ama isterseniz farklı bi fikri olan varsa onuda uygulayabiliriz !

İlk iftarımız afiyet olsun şimdiden kızlar.temizlik yada dışarıya çıkmadıgımdan mı bilmiyorum ama bugün çok jüzel geçti!İnş tüm ramazan böyle geçer!Bugün annemdeyim börekler sarmalar :)

Kizlar yuruyusten yeni geldim yaklasuk 45 50 dk yurudum 5 kilometre bide menumde ufak degisklik oldu ligt ekmek yerine yarim dilim susamli pide yedim

bu günkü menüm
sahurda kv min zoruyla 1 dilim ekmek 2 dilim kaşar peyniri 5 zeytin 1 tabak mercimek çorbası yarım haşlanmış yumurta 3 bardak şekersiz çay bolsuuu .

iftarda 2 bardak su 1 dilim ekmek 1 tabak kuru fasulye 1 yemek kaşığı semizotu bol yeşillik salata ve karpuz
bol su
şimdi bi nesafe molası verdim gündüz yapamadığım ütümü yapıcam çocuklarımda uyudu bütün şlerimi yapıcam inşalla

Dr iyi ya da kotu demedi. Ben kendim az oldugunu dusunum. Bugun asi olduk hemsire kilosu iyi dedi. gaz yapan seyleride artik ye dedi.
Sen emzirirken oruc tutabiliyorsun tebrik ederim.

Hayır canım hiç az değil hatta gayet iyi her ay 1 kg aldıklarını düşünsene 5-6 yaşlarında bizim kilomuza erişirler:)
Yavaş yavaş düşecek zaten kg alımı tatlım sende biliyosun üzülme sütünü etkilemesin
Evet tuttum oruç ama gel bide bana sor sütüm bitmesN diye oğluşu oyala oyala mahvoldum bide o kadar huysuz ki sürekli ağlıyo bu aralar ne derdi var bilmiyorum çok strese sokuyo beni yaaaa

Kizlar kvdedeydim bugun ilk iftari orda yapalim dedik biraz once eve geldik kizimi uyutuyorum.bugun esim evi kiraya verdi bi aileye kadin hemsire tayini burdaki devlet hastanesine cikmis evi cok begenmisler ben evde degildik gormedim agustosun 10 ununda tasincaklarmis dolayisiyla bizde agustosun basinda tasinicaz isler simdiden gozumde buyuyor tasinan herkes ev tasimak zor diyor kaldiki diyenlerin kucuk cocuguda yok:18:
Sizlere gelince
Mevcancim dogru diyosun bence de sen tek takil canin ne istiyosa yap ye bacim
Ebrucum inanki hatirlamadim sen deyince Yaa evet oyle yapiyoduk dedim seni guldurdugume sevindim canim
Dedigin gibi hicbirsey tam olmuyor hayatta Allah hickimseye kaldiramicagi yuk vermesin(amin)
Btlkubra menunu cok begendim canim hep boyle gitsn ins
.

Kızlar oglum geç uyudu.Anca evi topla çamışr attım makineye bulaşıklarıda makineye bu saat oldu.Şimdi sahurluk bişiler yiyorum.Kocişe ütü yapıcam dahaSırf düzene girmek iiçn poça açmaları buzluga poşetleyip attım.Çünkü kaç gündür hamur işiArada sahurda çıkartır ısıtıp yerim(db aklıma sen geldin )

Canım şu çayın tarifini bi daha yazar mısın?Kaçıncı sayfadaydı bulamadımMalzemeleri aldım ama ne ne kadardı unuttum:26:

Ebrucum
metabolizma hızlandırı çay tarifi

1 adet çubuk tarçın
2 tane dilimlenmiş kabuklu elma
yarım çay kaşığı toz karabiber
5-6 tane karanfil

hepsi 15 su bardağı su içine atılcak. su kaynayınca kapatılacak hemen süzülücek. günde 6 bardak bol limonla içilecek..(buzdolabında saklanacak bozuluyor)

Sahur menüm:

10 tane anne sarması
1 kaşık yogurt
1 minik parça pide
1 şeftali

icebilirsin Canim bence birsey olmaz nelsonada soralim tabi genede diyetisyeni sahurda da ic demismi

günaydın

sahursuz oruç tutuyorum bugün,işede geç kaldım

akşam kızım babaannede kaldı gece 12 gibi eşim hadi kalk dondurmaya yemeye gidelim dedi,apar topar çıktık evden,yolda arkadaşları aradık onlarda geldi.meyveli yedim bu arada,çikolata ağır olmasın diye,
1 de yatağa girdim,aç olsam sahuru yapıcaktım aç deildim,saati 3 e kurdum yattım,sonra eşim hadi kalk ezan okunuyor diye beni dürttü bi baktım saat daha 2 ya ne ezanı yat uyu alarm kurulu dedim,

doğal olarak uyuya kalmışım,alarmı kapatmışım,bir uyandım saat 7.30,fırladım yataktan,apar topar işe geldim.ağzımı çalkalayıp niyetlendim rabbim kabul eder inş.

dün yediklerim

1 kase yoğurt çorba
az sebzeli tavuk sote
bol limonlu,1 kase salata,
avuç içinden az büyük pide

yürüyüş yapmadım 1 saat ev temizledim,sil süpür

1 şeftali

yeşil çay

bol su

gece 12 3 top meyveli dondurma

sahur yok

bu arada akşam midem baya dolu yattım buna rağmen sabah tartıda yarım kilo zayıf çıktım

akşamki iftar menüm yine aynısı olacak,malum dün yazdım bir sürü yemek yaptım diye

benim en büyük artım şerbetli tatlıyı çok sevmiyor olmam,eşimede söyledim ramazan boyu tatlı alma bana diye,dışarda yada başka birinde iftar yapınca yersem yerim,gerçekten çok bunaldım ramazanda kilo vermek İSTİYORUM.

Gunaydin kizlar nasilsiniz mevcann sahursuz oruc tutarken yalniz drgilsin meraketme canim cunku bende kalkamadim saati kapatip yatmisim esimde bana sinirlendi kalkamadim diye ama kizlar gece kizima kalkiyorum zaten sahura adapte olamadin daha ( sabahta bana ac gonderiyosun dedi sanki ben tok yattim bide emziriyorum bakalim bugun nasil gecicek (

allah yardımcımız olsun tatlım,şöyle bir hafta geçseydi bünyemiz alışırdı ama daha 2.günden böyle olunca baya afalladım,saat daha sabahın körü ama başıma ağrılar girdi bile.buda bana ders olur telefonu bir daha baş ucuma koymam

zuzum soğuk neskafe tarifini bende istiyorummm

ebrulim ailede evlilikte neler yaşanıyor neler.. ama güzelikler akılda kalmalı gerisi silinmeli. ama moralini bozma her şey eski haline dönüyor eninde sonunda..

db canım menumü paylaşmıştım bir ara bak.. bebeğin kilo alımı mormaldeir. büyüdülçe sütümüz de çok kilo almasına yeterli gelmiyor.. bence bu senin sütünün kalitesiz olması ile alakalı değil.. sonuçta su bile yeteri kadar süt yapıyor.. hem anne vucudundaki yağlar bebeğe 6 ay yetecek kadar süt ürecek oranda imişkii bence beslenmenle alakalı değil bebeğinin kilo almaması.. anne gözü ile bakınca bebeklerimiz hep zayıf görünüyor bizee..ayrıca bir ayda çok kilo almadan gell tatlım..

özgecim izmirde bornova bayraklı civarına gelmiştik.. bilemm belki b,r iki günden anlamamışmdır ramazan ayını..özgem evlilkte olsun düğünde olsun muhakkah ters giden birşeyler oluyor.. buda bizi çok üzüyor ama üzerinde çok düşünmemek lazım.bende yaşamıştım düğündee.. am geçti artık değiştiremediğim şeyleri kabullenmeye çalışıyorum yoksa çok üzülüyorum..

mevcan benim eşimde oruç tutmuyor bir kaç yıldır.. bende evde tek başıma ramazanı yaşatmaya çalışıyorum ama tadı tuzu kalabalıkda ramazanın.ç tek başına keyifli değil ramazan.. yapazak bir şeyimizde yok değilmi?

kübracım emziren annlere zarar veriyormu çayım bilmiyorumm canım.. dr gittiğimde sorrarım istersenn

ebrulim tartı günüzü öğrendim ama ben tartılamayacağim dr yasaklıyımm..ama bakacam kim kaç kilo vermişş haberiniz olsun :) ebrulim birazdan yazayım canım çayın tarifiniii..aaaa özgem yazmış yeni gördüm.. teşekkürler canımmm.. bu çayıı iftarda 2 bardak sonra günde 6 bardak içilecek.. bu zamna dilimide ,ftardan sahıra kadar.. sahurdada içebilirsinizz güzellilerimm

mevcan kübraa sahursuz zor olacak bu oruçç.. allah yardımcın olsun..

zuzum menun güüzelll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…