Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Nelsonum, çayı birazdan yapıcam.İftatdan sonra başlarım içmeye niyetlenene kadar içerim!Tamam canım tartılma Dr ne zaman derse o zaman tartıl.

Mevcanım ve Brlkbra , kızlar Allah kolaylık versin.Sahursuz zor olur helede btlkbra emziriyosun sana daha da zor Kaç aylıktı senin bebeğin canım?

ve ilk sahur ilk iftar menum geslin...(çok barttım yemeği ve sonuç mağlum )

sahur
1yk içine 1 tatlı kaşığı tohum keten tohumu

şekersiz çay
küçük bir parça tulum peyniri + bir yumurta(haşlanmış)
1 ince dilim tam buğday ekmeği
bol bol yeşililk domates salatalık
1 ceviz
1 kase çorba
1-2 parça karpuz+ bol su

iftar
1 kase çorba
2 bardak su
3 bardak metabolizma çayı
bol salata
5 yk etsiz türlü
2 küçük karnıyarık(komşum göndermişti dayanamadım diyet dışı yedim)
2 kare karpuz
2yk yoğurt
2 dilim ekmek
1 lokma pide
3-4 yk kayılı komposto
3 çatal sütlü irmik tatlısı

21,30 gibi şekersiz çay- 2 kurabiyee

ve yedim yedim noldu sindiremedem ve gece 23 gibi hepsini istifrar ettim..

yani kızlar çok karıştırdım midem değil de sofraya oturunca gözümün aç olduğunu gördüm..

neyse.. biraz mide bulantım var

netim yoktu dün menumu o yüzden buğün girdim ama bu akşam daha dikkatli yiyeceğim.. yoksa kilo vermek değilde hastanelik olacağım..

ve buğün ne yaptım...

saat 8 de kalktık kızlarıma atıştırmalık ve süt verdim onları tenis kursuna götürdüm.. haftanın beş günü iki kızımında kursu var (2 gün jimnastik, 3 gün tenis..) birde büyük kızımı eşim tekvandoya götürüyor... en azından oyalanmış olacaklar ramazan boyuncaaa..

9 dan 10 a kadar tenisimiz vardı buğün.. arabayla giderken arabanın gazı bitmesinmi gazı bitti neyse benzinde yok.. yolda kaldık.. allahtan gideceğimiz yere az kalmıştı.. arabayı yamuk bir halde bıraktım.. eşimi aradım o benzin getirdide aaraba hareket ettii. ah bakmayı unutyorum şu gaz benzin ibrelerine.. tabi bu hızla gittim doldurttum depoyu (bana iyi ders oldu)

şimdi evimi toplayacağım.. bir süpürür silerim..kızıma ödev yaptıracağım.onlara öğle yemeğiyediririm... ayaklarım çatlamıştı çok kötü.. vazelin sürdüm poşetledim üzerine çorap giydim şu yaz günü.. iftar için yemeğim var..

Son düzenleme:
kızlar soranlara diyettt menummm.. ilk başarışızlıkla sonuçlandı benim diyet bakalım buğün napcazzz..

nelsonum iftarda kaçırmışsın gerçekten,istifar etmende kötü olmuş ama açlıktan insan herşeye saldırıyor.

bak benim eşim iftardan sonra gelir eve 9 gibi,ben kaçırmamak için şöyle bi yöntem buldum,oturma odama gidiyorum,açıyorum tv yi çay tepsime yiyeceklerimi koyuyorum,tepsi küçük olduğu için az yiyecek alıyor,kalanları kanepeye koymak istemediğim için sonra alırım diyip geçiştiriyorum,

misal dün o tepsi 1 kase çorba,1kase salata ve minik bir tabakla tavuk soteyi zor aldı,pideyide köşeye şıkıştırdım,kendime meyve yıkadım,dolaptan kolayı çıkardım,hatta bezelyede ısıtıcaktım ama tepside yer yok bezelye soğur,kolanında asidi gider diye sonraya bıraktım.eee ne oldu çorba ve salata beni tıkadı,diğerleri kaldı

mutfakta yesem bi şundan bi bundan derken hepsini götürürdüm valla,

küçük tepsi,az yiyecek

canım güzel yöntem.. ama biz iftarı balkonda yapıyoruz .. kuruyorum yer sofrası(yer sofrasını çok severim) dolduruyoz yiyecekleri üzerine.. eşim oruç değil ama yemekte evde oluyor.. eh kızalrımda sofrada derken bir o bir bu hopp mide tıka basa dolu.. zaten yaptığım salatayı yesem gerisini midem almaz ama benimki aç gözlülük oldu biraz:) buğün bir servis tabağı yapacağım kendime yiyeceklerimi üzerine koyacapım başka da bir şey yemeyeceğim..

geçen senelerde eşimin evde olduğu günler bizde hep balkon masasında yerdik,eşim gün boy arardı şunuda yap bunuda yap diye,gelirken,baklavalar dondurmalar,yerdimde yerdim valla,daha sonra çorba üstü servis tabağı yapmayı akıl ettim ama bi şundan bi bundan derken şiştim,artık işleri yoğun geç geliyor eve,kızımda babaannesinde yiyip geliyor tek kalıyorum anlıycan,servis tabağı iyi fikir

Nelson canim doktora gittiginde sorarsan cayi icip icemicegimi cok sevinirim
Mevcan ayni bende oleyim bide kizim 7.30da uyandi evde sicak mayisip duruyorum
Ebruuuu kizim 7 ayini doldurdu canim ek gida aliyoruz ayni zamanda emziriyorum emzirdikce su ihtiyacim artiyo ama rabbim sabrini veriyo :)

Kizlar nasilsiniz sabah 5 te uyudum oglen 12 de zor uyanmisim annemle anneannem iftara gelicek bugun karisik meyve kompostosu yaptim ilk defa esim cok sever hep kv yapiyodu tadi guzel oldu ama soguk soguk iyi gider ramazanda.
Yemeklerimi simdi yapicam kizimi uyuttum daha yeni
Ben nasipse bu gece ilk sahurumu yapicam dun esimin rahat gecmis orucu ama basi agridi iftardan sonra uzandi biraz ilk gun diye heralde
Mevcan btlkubra kiyamam kizlar yaa birdaha ins. Ayni sey olmaz biriniz calisiyor biriniz emziriyor Allah yardimciniz olsun ins. Kolay gecer vakit bugun sizler icin
Nelson servis tabagi iyi fikir canim yoksa kalabalikla sofraya oturdun mu ne yiyip icmissin farkina bile varmiyo insan heleki orucluysan
Diyetisyene de mahcup olmamak icin bugunden itibaren cok dikkat et canim eminim kilo verdigini gordugunde degcektir herseye
Sehraa nerlerdesin gene kuzum sen??

Kizceler yemekler hazir. Mutfagi da temizledim. Simdi dinleniyorum kizim hala uyuyo
Esim bugun elektrigi suyu dogalgaz faturalarini kiracinin uzerine verdi. 3 gun icinde dogalgazi kesiceklermis 1 haftaya geri gelcekmis. Prosedur boyleymis 1 hafta gaz yok yani ocakta yemekte yapamam o yuzden kv kalicaz 1 hafta boyunca

kızlar nasıl gidiyor oruç.. kübracım çayı soracağım..muhtemelen haftaya giderim ozaman sorarım..

mevcan ve özgecim buğün servis tabağında başarlı olursam yazarım size..

ben daha yemek yapmadım.. dünden kalanlar var sadece salata yapacağım..

hani diyetm ya cnm ttatlılar çekiyor.. aslında yiyeceğimden de değil ama işte gönül ne yasaklanırsa onu istiyorr..

ay benim büyük kıza ödev yaptramıyorum.. saatlece başında oturuyor.. benim öğretmenlik bu kızda işe yaramıyor.. sinir ediyor beni .. kızıyorum olmuyor..seviyorum olmuyor.. söz verdiriyorum olmuyorr..ceza veriyorum olmuyor ödül veriyorum olmuyor.. allahım nasıl bir nesil yetiştiriyoruzz.. ne olacak sonumuzzz.. 4-5 saat birkaç testi çömek için suruyor ama yapmıyor. yok saçını tarıyor örüyor.. hemen fursat bulup masasından korkuyor.. komşunu kızı geldi onunla oynadı.. tmm dedim oynasın .. o gitti kızım ödevini yap yaapp saat 4 den beri başında ama ilerleme yok..bir de komşum gelmeden öncede masa başında oturduğunu düşünürsek oldu yine en az 4 saat..

Son düzenleme:
Yemizlik yaptım kv geldim.1saat yürüdüm:/Sahur menümü kimse beğenmedi mi?Çok mu yemişim :/yorum yoktu gerçi telden girdiğim için beğenileri göremiyorum.
Nelsonum ,çok fazla yemişsin cidden koz nasıl yedin onca şeyi:)Servis tabağı iyi fikirmiş!Bu akşam daha iyi bi menü bekliyorum!
Özgecim kolay gelsin!
Btlkbra,kıyamam bebişinde küçükmüşben ilk oğlum olduğu Ramazan tutamamıştım 8 aylıktı sanırım.çok emdigi için çok acıkıyordum.Bide Sahursuz tutuyorsun Rabbim fazlasıyla sabırında mükafatınıda verir!
Mevcanım eve net al özlüyorum seni sahurda muhabbet ederiz:)
Sehra hawar nerdesiniz kızlar ?

sahur:
1 kase çorba
1 dilim ekmek
2 dilim karpuz
bir lokma peynir
7-8 yk yoğurt
domates salatalık-su

iftar:
1kase çorba
5 yk yeşil fasulye
3 dilim karpuz
bir kase çacık
bolca patlıcan salatası
2 dilim ekmek
1tatlı kaşığı acuka

21,30: ara: bir tane haşlanmış taze mısır (meyve yerine bunu yiyeceğim)

Son düzenleme:
Merhaba kızlar:
Okuyorum hep yazılanları. Yazmak istediğim de çok şey var. Ama çok zor oluyor. Telden yazmak.
Happy çok sevindim bebek haberine. Sağlıklı bir hamilelik geçirirsin inşallah. Sağ salim alırsın bebişi kucağına
Özgecim ev işi hızlanmış. Hadi bakalım hayırlı olsun
Dönünce nelsonun menüyü kopya çekicem.
Ben burda otelde kahvaltı ediyorum. Öğlen ıvır zıvır yiyorum. Akşam da mc donaldsa gidiyoruz. Hem doyuyoruz hem de ucuz. 20 Euro'ya çayda içiyoruz Yemen'de yiyoruz. Başka yerlerde ahtapot kalamar falan 50 Euro. Ama kızlar çok yürüyorum. Heryere yürüyerek gidiyoruz.
Döndüğümde kilom ne ise başlangıç kilom o olacak. Sıfırdan başlıcam.
Yazamam telden dşyordum. Bayağı da yazmışım. İui geceler...

Son düzenleme:
küçük oğlumda bende hastayız kızlar pazar günü piniğe gittik ora buzlu dondrma yedim ertesi günü sesim kısıldı ramazanın 1. günü tututum yine sadece ses kısıklığı vardı bu sabah bi kalktım ses tamamen gitmiş yutkunurken boğazlarım acıyo ve burnum çok akıyo niyetliydim yine sabah doktora gitim antibyotik ilaç falan verdi eğer oruç tutuyosan ilaçlar bitene kadar tutma dedi iftara kadar kafamı kaldıramadım hep yattım arada oğlum ateşlendi hem o hem ben zor oldu bugün 5 gün kadar tutamıycam sonradan yerine tutarım menüye gelince
sahurda 2 tabak fasulye azcık kaşar peynir ekmek yok bol su

iftarda canım bişi istemedi 1 tabak çorba 4 çatal kadar erişte 1 tane baklava azcık salata başımın ağrısından yiyemedim bunlarıda yiyemiycektim de ilaçları içeyim diye zorla yedim şuan iyim ter döküyorum resmen oturduğum yerden küçük oğlumda iyi maşallah bizden bu kdar
bi nescafe içtim az önce

soğuk nescafe tarifini veriyorum küçük bi kavonozda 1 tatlı kaşığı kadar nescafe gold koyuyosun istediğin kadar şekeri katıyosun ve azcık suyla çok çalkalıyosun büyük bir bardağa koyup üstüne soğuk süt ilave ediyosun bu kadar şekerim

dün sabah 8buçuktan öğle dörtbuçuğa kadar direksiyn başında o okul senin bu okul benim gezdim durdum terciherim için başakşehirde oturdum ben iki yıl sonra atamadan dolayı başka bi ilçedeyim tekrar eski ilçeme dönmek adına oralardan oku bakıyorum sonra eşim dediki sen en iyisi annenlerle ablanla iftar yap tekrar o yorgunlukla bana yemek hazırlama dedi(o zaten oruç değildi araplara göre hilal daha çıkmamış ona uyum sağlamak adına bugün başladı oruca bana hiç mantıklı gelmez böyle şeyler türkiyedeysen bu bayrak altındaysan diyanet ne derse ona uyacaksın)ben tuttum tabi neyse ablama gittim.menüde etli nohutlu düğün çorbası kuzu külbastılı hünkar beğendi etlidoma ve etlisarma arabiyata makarna çiğköfte pastırma kaymak reçel bal hurma iftariyelikleri hoşaf gazlı içecekler akdeniz salata ve tatlı olarakta sütlaç vardı.bben sahurla beraber yazim şimdi

dün sahur
yarım katmer
iki kk peynir
çay
dün iftar
iki bardak gazoz bir bardak ayran
yarım kase çorba
6 çiğköfte
3dilim pastırma
el kadar pide
bir pors hünkar
bir kaşık arabiyata
bir minik dolma
salata
ballı kaymak
az reçel
salata
bir kase sütlaç yedimama dediğim gibi ayıp olurdu yemesem ilk gün diye yedim zaen çokta yorulmuştum diyet düşüncek haim yoktu
bugün sahur
gece yediklerimden dolayı
avuç kadar pide
iki kk peynir
çay
bugün iftar
yarım kase tarhana
dört kaşık etli yeşilfasülye
iki kaşık etli şehriye pilavı
iki dilim pastırma
az yağı salata
3zeytin
köy tereyağı ile yarım pide
abarttığımın farkındayım kızlar affedin ama stresim çok cumaya mesai bitimine kadar.cuma tercihlerimi onaylatcam çok uçk gidiyorum tercihlerde ama olursa iyi bi okul osun derdindeyim olmazsada üzülmicem kurulu bi düzenim var burda sonuçta gittiğimede değsin istiyorum...geçmie bakim

dbb canım eşinle bi problem yok demi sen bir ay annenlerde kalınca eşin nolcak?en son senin yazdıklarını okumuştum şimdi geçmişe bakim..en eski geçmişi yani tatideykenkileri hala okuyamadım biliyor musunuz mevcan bi yakının mı vefat etti seninhatırlatmak gibi olmasın.epruuu üüzüntün geçtimi bebeğim

Canım çok yemişsin ama oruç annende oluşun stres ve koşuşturmanı göz önünde bulundurursak bişicik diyemiyorum :)üzüntüm hep vardı sadece kabuk tutmuştu.Tekrar kanadı ve kabuk tutması yine zaman alıcak!Bu benimle ölene kadar ara ara kanayan bi yara olarak yüreğimin en derininde kalacak!

benden sana tavsiye bu huyunu değiştirmeye çalış..çünkü şunu çok iyi biiyorum ki bu kimseye bişeycik yapmaz sadece ve sadece sana zarar verir...zaten başkaları tarafından üzülmüş incinmiş olan o güzelim kalbin bide kendi kendini üzmüş yıpratmış olur değmezçözüm ne biliyor musun..aklına geldiği an bişiler bil ki o şeytandan...oğluna sarıl öp kokla..bitti gitti amaan boşver de..hayat bana ne güsellikler getircek bedelini ödemişim zamanında işte de..savur gitsin

Orucumu açınca bi baş ağrısı ki anlatamam !Gözlerim yere akıyor sanki beynim zonkluyorEve geldik zar zor oğlumu yıkadım.Öglen uykusuna kv gelen misafirlerden uyuyamadıgı ve hep yolda oynayıp yorulduğu için uyudu şimdi:)Uyuyup alarm kurup uyanıcam sahura
Zuzum sana ogluşuna çok geçmiş olsun!Hastalık bu canım sonra tutup telafi edersin!

İftar menü:
1kepçe çorba
1kepçe barbunya
1servis kaşığı fırında tavuklu kabak yemeği
2 yk pilav
1dl kepek ekmek
Çoban salata

11 gibi kornet yiyecektim sma eriyince ogluşta isteyince ona verdim 3 kez zorla tadabildim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…