Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

sahurda domates salatalık 2 çatal vişne reçeli 2 dilim kaşar 1 tane paçanga böreği 1 tane yumrta 3 bardak çay

iftarda 2 hurma 1 taabak yeşilmercimek 1 but ve 3 dilim patates bulgur pilavıda vardı yemedim 1 dilim pide 2 kaşık yoğurt bol salata
su yarım litre
spor ramazan ayının başlangıcından beri bahçede yiyoruz içeri taşı dışarı taşı spor olarak o yani oruçlu oruçlu dışarıda çıkıp yürümek istemiyorum

AKlımda kalanlar:
Sehracıkkk ,istedigin yere atanmana çok sevindim.Gönlüne göre olmuş ne güzel.Anlattıgın insanların halinede çok üzüldüm Allah yardımcıları olsun.Bazen çok nankör oldugumu düşünüyorum böyle muhtaç insanları görünce.

Mevcanım cancazım geçmiş olsun.Agrın sızın var mı?Şİmdi 2 gün sensiz nasıl geçicekKv olunca anca gece girebiliyorum canım al şu yeni evine bi net sende kurutl bizde kurtulalım bu hasretten

Nelsonum,geçmiş olsun canım agrınca tutma tabi.Ben niyetlenmedim ama çok iyiydim şükürki tuttum bugün.İnş. yarında böyle güzel geçer.Sende iyi olunca tutmaya devam edersin.

Özgecim ,canım erkekler hep ben fikirliler.Ve hep bizim degişmemizi isterler nedenseEşimde hep hatalısın şu huyundan vazgeç vs...beni uyarır.Bense onu hiç uyarmam oldugu gibi kabul ederi.Eşimin huyu bu sinirlenir hemen ama 2dk hemencecik sakinleşir yüzsüzleşir sarılır hiç bişi olmamış gibi.Bende bişeye birine kızsa aman 2 dk sonra gönlünü alır bi parlar bi söner diye milleti uyarr onun bu özelligini anlarıım.Degiştir şu huyunu vs.. diye kızmam hiç.Ama o hep boş konuştun şimdi çocuk çocuk davrandın hep benim bi sürü kötü özelligim varmış gibi sayarda sayar.Ama şimdi eskiye nazaran kavgalarımız azaldı olgunlaşmaya başladık oglumuzunda büyük etkisi var bunda sanırım.Kavgaları büyütmez takmaz olduk .İnş. sizde zamanla böyle olursunuz ki seneden seneye fark ediyoor insanda.Olgunlaşıyorsun geçmişteki kavgaları saçma boş buluyosun mesela.Aglayıp boşuna gözlerini agrıtma tatlı canını üzme bunlar gelir geçer zamanla herşey rayına otutrur papatyam gibin olgunlaşırız.

Papatyam,bak özgenin mevzuya girince kafam karıştı sanada bişiler yazıcaktım canım benim.Sahurda bakıp yazıca söz!öZLEDİM SENİ YAAAA

Ebrucum bizim iliskimiz evlenirken cok sınandı. Aileler basta olmak uzere hep kostek oldular bizi cok uzduler kac kere pes ettik ayrildik ama yapamadik birbirimizsiz.cok severek evlendik ama iste sevgiden once saygi geliyor biz orda basarili olamadik benim esim ben ya da baskasi farketmez egerbirine .kustuyse kizdiysa nuh der peygamber demez inati cok fenadir ben bir kere bile hatirlamam beni gelip gonlumu aldigini cunku ona gore hep suclu benimdir cidden kizip kirildiysam bi konuda tamam haklisin der uzatmami istemez naz cekmez yani hayatta.
Zor baristigi icin bu huyu iliskiyi yipratiyo zamanla.
Mesela buyuk ablasi cok hamarat 1 saatte mutfakta 3 cesit yemek yapar ve eli lezzetlidir sen de onun gibi ol onu ornek al der ablasinin esi de yemekten kalkinca sofrayi toplamaya yardim eder tum aile burlikte sofra kurar kaldirirlar biz de boyle olalim dedigimde ben oyle yetismedim der
Her lafa verilcek bi cvp var yani offf ne bileyim ben ruhum bunaliyor artik bu kadar basit olmamali aile kavrami bizim dinimiz ki ne kadar onem veriyor aileye Allah ikimize de akil fikir versin nediyeyim artik sozun bittigi yerdeyim ben

Ösge sen deli misin kuzum??eşin sen mutlu ol mutlu bi aile olun diye ev alıyor borca harca girip gidiyor senin beğendiğin olsun diye en pahalı perdeyi alıyor yok efendim duvar kağıdını sen beğenmedin diye değiştiriyor(maaşallah)bence siz kesinlikle nazara göze gelmişsiniz diyim..sözün bittiği yerdeyiz doğru biz kadınlar da böyleyiz sırf erkeklerde suç bulmamak lazım epruuu..ösge..yok efendim görümcemin kocası şöyleymiş sor görümcene bakalım kimbilir abisinin güsel vasıfları için ne dicek..tabi sormazsın bence ben olsam bende sormam..soramam..herkesin kendine göre iyi veya kötü özellikleri var kimbilir görümcenin kocasıyla ne dertleri ne sorunları var..hiç bişey göründüğü gibi değil canım kimseyi kendinle ve evliliğinle kıyaslama mutsuzluğa mahkum olursun diyim hiç bişeye yaramaz bu düşünce at kafandan bu saçma şeyleri..sabah uyandığında çokta fazla sırnaşmadan (çünküm kırgınsın)gururunuda ayaklar altına almadan konuyu açmak tekrardan konuşmak yerine(çünkü çözüme kavuşmaz sıcakken mesele)günlük çocukla evle şunla bunla alakalı çok gözüne yüzüne bakmadan diyalog kur,ama anlasın yani azcıkın kırıldığını,küs durma o uzatan tarafsa sen uzatma ilişki soğur bak gitgide uzaklaşırsınız birbirinizden ister misin bunu??unutmaki o sen yawrunu sütten kestiğinde ağlayan kızına sarılan vicdanlı bi adam..ve siz ev meselesi açılıpta herkes size cephe aldığında sana sarılsn bşze bşrbirimizden fayda var diyen eşin..sen saygını elden bırakma taş yerinde ağırdır der hep annem..aldatıldın mı?eve sarhoş mu geliyor içkisi kumarımı var kızınımı dövüyor ailene mi kötü davranıyor?..bi sorgula bunları..hiö kimsenin hayatı mükemmel değil bunuda bil..
Ben sana güveniyorum,zekanı(duygularını değil)kullanarak bunu aşacağına eminim..
Bu arada halam değil canım,onların evine yakın bi bölgeye suriyeliler gelmiş savaştan kaçıp onların durumuydu anlattıklarım

Şeytanı sevindirmemen için sana dua edicem
Kilom
59.9

Sehracim canim yaa gece gece usenmeyip neler yazmissin cok saol oyle caresiz hissettim ki kendimi onceden de dedigim gibi kimseyle konusamiyorum bunlari bugun kizlardesimi aradim tam konuyu anlaticam icimden diyorum kizi da uzme sonra hep aklina takilcak esinyle mutsuz diye istemeden esime de tavir alcak icime atiyorum hep sizlerden dua almak istedim o yuzden yazdim zaten
Dun esim sahur yapmadan kalkti gitti evden ben de aglaya aglaya 1 tabak corbayi zor ictim yattim uyudum gece gelmis disini fircaliyodu ezan oncesi sonra odaya gitti uyudu kaldi heralde sabahta uyandigimda yoktu oglen kucuk gorumcem aradi ( kv ile yasiyor o esinden ayri suanda )buraya gelin diye yani esim beni aramiyo kardesini aratiyo dedim acaba ailesine biz bosancaz falan mi diycek.
İftara yakin geldi gayet neseli kizimi sevdi kizimla ilgili konustu benle sonrada onu al bunu ver seklinde normale donduk ama dun kalbim kirildi( cok sinirlenince hakaret ediyor) buda benim gururuma dokunuyor kaldirsmiyorum haliyle yoksa esim cok vicdanlidir malini sonuna kadar paylasir yedirir icirir gezdirir eli aciktir duygusaldir ama sinirliyse acar agzini yumar gozunu gozu birsey gormez.
Sen dediklerinde haklisin ama benim sorum su bana diyor ki tek elle alkis yap sence mumkun mu bu ben de diyorum ki tek elle alkis olmaz sen de getir elini yok diyor sen alkis yap ben de duzelcek birsey yok sen duzel ee tek tarafin cabasiyla nereye kadar kizim niye mutlu bi ailede buyumesin ki ona da yazik bize de yok yere huzurumuz bozuluyor onyargi olustu artik ya birkere ne yapsamda degistiremiyorum.

Kızın siz ayrılınca mutlu bir ailedemi büyümüş olcek?sen sağlıklı düşünemiyorsun ösgem,ben sana dus ederim söz ama 2rekat namaz kıl ve sende kendine eşine dua et,egosu yüksek biri anladım ama sende kendini onun karşında yer etme tabii,demek istediğim o değil zaten,duruşunla bakışınla halinle tavrınla vakarını koru, o utanıp pişman olsun seni üzdüğü sözlere..evin büyüğü mü?bide kayınbaban yaşıyor mu??

Kızlar oglum tam dalmışken uyandı salladım.Sonra anne sıkıldım dşye aglıyor ama sanki dövülmüş gibi.Bi baktım saate0353:Alarm çaldımı yoksa duymadım mı hatırlamıyorum.Nasıl aglıyor eşim sallamak istiyoor bagırıyor gözyaşlarıyla.Hemen makarna haşladım yedşm mi yuttum mu bilemedim ama sahurumu yapmış oldum zar zor.Neyse eeşim netten çizgi film açmış bende acele acele yedim.Beni uyandırdıgı için sevinsem mi yoksa hala ayaklarım da sallıyorum uykusuzum diye üzülsem mi bilemedimOruç bana iyi geliyor kilo verme konusunda kızlar.Haftaya 53 lüb işiler görmek istiyorum.Keşke tatile giderken 52 bari olabilsem

Özge ,uzadıkça araya sogukluk giriyor kendimden biliyorum.Sehram ne güzel anlatmış saolsun.Hepimizin bi huyu var.Başkasıyla evlenseydin onunda bi kötü bi huyu olucaktı.Keşke inatlaşma (ki gurur ve inat hiç iyi bişi degil)olmasa çünkü uzatır mevzuyu.Bi ttaraf alttan alıcak kural bu.SEhramın dedigi gibi kaşlarını çatma ama pek muhabbete girme gülme önemsemiyor gibi davran.Kızınla gül oyna onun yanında.Makyajını yap o gelecegi zaman umursamazmış gibi davran.Belki farkına varır seni kırdıgının.Eşin sana süprizler yapıp ist getirdi en iyi oteller en iyi ev en iyi perde çocuguyla ilgili şefkatli bir baba iyi çalışkan bir eş.Eve para getirmeyen içmye kmara yediren karı kıza yediren döven vs.. kötüleri düşün ve yumuşamaya bak.Ben bişeye üzülünce hemen ogluma sarılıyorum.ONunla oyalanıp sıkıntılarımı erteliyorum.Elbet konuşacak seninle o zaman izah edersin anlayacagı dilden.

Sehraacim aynen canim esimin egosu cok yuksek kesinlikle ona senin su eksigin var demiceksin surekli pohpohluycaksin aslansin kralsin bitanedin diyceksin
Bana hep diyor ki millet bana giptayla bakiyor sense kucumsuyorsun diyor benimle kimler evlenmek istedi kimler kizini bana vermek istedi diyor deliriyorum ozaman sen beni nasil kandirdinda evlendin diyor su egoya bakarmisiniz yaa sanki ben erkegim o bayan ben onu kandirmisim
Bu arada esim 5 kardes ailenin en kucugu ama zekaca en buyugu kendi deyimiyle ailenin beyni o.
Tum aileyi cekip ceviriyor toparliyor tum herkese yetisiyor askere gitmeden kendi deyimiyle serseriymis kotu bi ark. Cevresi varmis sonra akillandim kendimi ispat cabasina girdim diyor abileri ona ise yaramaz gozuyle bakiyomus ozaman simdi kendini ispatladi Allah var zekasi yuksek cok basarili isinde de ama iste ego isi bozuyo biraz
Kayinpederim hayatta kendi halinde biri emekli ama hala esimin marketinde calisiyo esimi acayip seviyo onun icin ugrasir hala der hep ben olene kadar yanindayim diye
Bir de tabiki biz bosaninca mutlu olmuycaz ama iste haraket edince gozume perde iniyo canim yaa gururum inciniyo insan da bi yerde onuru icin yasiyor esim olmasi hareket etme hakkini vermez ona dedigin dogru bundan sonra o olmasa da ben daha ciddi olgun olmaliyim ve daha saygili olmam gerek ben boyle oldukca o da anlar birseyleri daha iyi
Duan icin Allah razi olsun canim ben de bugun yasin okudum dua ettim ferahladim biraz gercekten
Ebrucum dedigin dogru baskasi olsa daha iyi olmayacakti elbet bunun hesabina hic girmedim zaten cunku esim iyi olmasina cok cok iyidir k.v cok tutumludur tatile gitmemize iyi ev araba almasina hep karsi cikti esimde onu kirmadan ara yolu bulup gene kendi istedigini yapti etkilenmiyor yani ki annesine asiri duskundur. Diger turlusunu dusunmek bile istemiyorum.
İnsallah zamanla olgunlasiriz bu tartismalar bizi yipratmadan orta yolu buluruz aile cok onemli Allah katindaki en sevimsiz helal bosanmak Rabbim kimseye gostermesin kimse bosanmak icin evlenmiyor cunku
Kizlar kendi derdime dustum sizleri unuttum kusuruma bakmayin nolur
Ebrucum insallah tatlim 52 olursun tatile kadar ve gonlune gore bi mayokini bulursun
Mevcancim aldiklarini gule gule kullan canim insallah evindeki hersey icine siner huzurla mutlulukla oturursun
Nelson basin sagolsun canim benim. Allah geride kalanlara omur versin. Sizleri cok seviyorum gercekten kendi derdiniz gibi ilgileniyosunz Allah razi olsun hepinizden.

Gunaydin kizlar nasilsiniz kac gundur gelemiyorum tabi diyette gitti benim ama dun tatildim cok guzel olmasada iyu bi rakam gordum aklimda kalanlari yazayim bari

Osgecim inana tek sen yasamiyosun bunlari benim esinde hep bende bulur sucu kendi hic suclu degildir ona gore bende cok agladim zamaninda ama artik aglamiyorum inan tartisinca kizima bakiyorum ve iiki kizim var diyorum sonra esimde birsey olmamis hic laf solememis gibi geliyo yanima bende kapatiyorum konuyu cunku biliyorumki anladi hatasini o yuzden uzme kendini hic ve sıkildikca bize yaz rahatlarsin canimm :)

Sehra istedigin okulun cikmasina cok sevindim canimm hayirli olsun :)

Ayy kizlar gitti aklimdakiler yaa ama ins artik sık sık giricem foruma

Kilo bildirimime gelirsek
Gecen hafta 82.300
Bu hafta 82.100
Giden 200 gr
Baslangic 83.600

Kizlar nasilsiniz suan yeni evdeyim kalan mutfak dolaplarini da sildim kizimi uyutuyorum burda simdi kucuk bi hali yastik pike getirdim kizim icin.
Dun gece oruc tutmayayim dedim ama hic icime sinmedi Allah verir sabrini dedim niyet ettim susuzlugum biraz artti ama ezana da cok bisi kalmadi mutfagin kapsini ve camini silerim balkonu yikarim sonra ezan okunur zaten.
Sehracim hic sorma eski kilolarimiza geri donduk farketmeden ama merak etme tasinma telasi etkili oluyo daha2. Gundeyim bitmis haldeyim

Son düzenleme:
Hayırlı sahurlar arkadaşlar.Bugün kv toplandı herkes oruçlular içeride,oruçsuzlar bahçede çay keyfi yaptı.Bende bayram için begendigim elbise ve ayakkabı(ayakkabı kv d.günü hediyesi )ve çanta aldım.Yürüdüm baya.Sonra rumelilerin iftar yemegine gittik kv ve kadınlarla.Kuran okundu oglum hep annemi seviyom babamı seviyom amin diye dua ettiEve geldik ogluşu yıkdım 1 de uyudu.Bende onun odasını yatak odaısnı sildim toz aldım ara yeri ssldim.Eşim gece gece çarpılcan deyip korkuttu beni:18:İçim ürperdiBıraktım bende geri kalanını yarına.Bugğn yapıcaktım ama sular yoktu.Yatmayayım bari dedim şidmi sahurumu yapıyorum.Geçmişe bakayım.

Kizceler kimse birsey yazmamis nerelerdesiniz nasılsınız? bugun kv esim kizim ikeayaya gittik tv sehpasi aldik salon icin nedense cok uykum var erken sahur yapip uyumayi dusunuyorum yarin erken uyanip eve gidip temizlik yapicam yine hic canim istemesede birde tasindiktan sonra bir dunya is cikar bana tasinmak sandigim kadar kolay degilmis:18:

2 gündür menü aldı başını gidiyo gitsin bakaım nereye kadar ama regl olucam onun stresi de var bende her ay 20 sinde oluyodum yahu 1 gün geçsin ben çok korkuyorum gebe kalmaktan hoş korunuyoruz da ama işte her ay bi korku içindeyim adaçayı içiyorum şimdi bakalım onun adet söktürücü olduğunu duymuştum ve birkeresinde denemeiştim aylar önce ertesi günü hemen olmuştu inşallah bundada olurum haftaya cumartesi tatile gidiyoruz teyzemin yazlığına ogüne kadar gelsin bitsin istiyorum yaaa
2 günde bir misfir geliyor iftarlık bize bugün sondu bizim alcaklarımız bitti yarın büyük abimlere davetliyiz öteki gün eşimin teyzesine sonrasında bitiyo
kimse uğramamış bugün buraya hayırdır kızlar noldu

Az kalsın uyuya kalıyordum.Bugün annemdeydim.1 saat yürüdük marketti alışverişti derken bugünde yürüyüş yapmış oldum.Ama bi o kdarda yedimde yedim açgözlü gibiAma mekik çekmedigim için karmının büyüdügünü farkediyorum(sanki çok küçüktüde)Bayram elbisem likralı oldugu için göbek bölgesini çok belli etti.Ama bunun için bi ugraş yok korse giyerim diye kestirip atıyorumGünlerden sonra şimdi yeşilçay içiyorum özlemişim

Özge ,canım iyi günlerde kullan tv üniteni!Oruçlu oruçlu Allah yardımcın olsun.Yakın olsak gelirdim yardımaEşinle inş. herşey yolundadır.

Zuzuuum,bende senin gibiydim.Ama stres dahada psikoljik olarak geciktiriyorOhh bi sürü misafir alıp evine bereket kattın.Allah kabul etsin..Bende geçen sene hem emzirip hem oruç hem bi sürü misafir ama bu sene fos çıktım.C.tesi arkadaşlarla çocuklarımız var hem oruç hem hazırlık bişi anlamıycaz çocukları besle yapma etme derken.Dışarıda çocukları kv bırakıp kafa dagıtıcaz hem herkes kendi ödiycek birbirimizi iftara almaktansa bu mantıklı geldi.Ama oglumu ilk kez bu kadar nasıl uzun bırakıcam bakalım?

Acele acele sahur yaptım karnım davulNeyse geç kalıp aç tutmaktan iyidir.Kızlar kimsecikler ugramıyor.Neyse yarın mevcanımla güne başlıycaz bıcır bıcır yazar yarın

Sehra delüsüGörüdm seniÖzlettin kendini nasılsın?

Btlkbra ,sende fazla ugramaz oldun canımMasaja devam mı?

Ebrucum saol canim cok iyi birsey degil ama isimizi gorur sonucta ben yasam unitesi yaptirmadim hem maddi olarak yeterince acildik hem de artik salonda oturacagimizdan kizim tirmanir oralara ya da zarar verir biliyorum ilerde belki heves edersem yaptiririm
Oruc iken temizlik sonlara dogru cok zorluyor ama yapicak birsey yok kadin tutalim artik halim kalmadi dedim esime en zor isi bitirdin( mutfak) digerlerini de yaparsin onlar kolay diyor camlar kapilar portmanto banyolar var birde yerleri cifliycem kaziyorum kalintilari salon ve y.odasi bitti diger odalar da silincek.
2 3 gune biter zaten simdi silsemde bir daha tasinirken baticak heryer amannn can sagolsun yavas yavas temizler duzenimi kurarim bu arada karsi komsum 50 55 yaslarinda hos sohbet bi bayan tabi yasitim olmasini tercih ederdim ark. Gibi olmasi acisindan ama iyi olduktan sonra yasin pek bi onemi yok komsu da onemli bi yerde oglunu evlendircekmis ona da ayni sitede baska blokta ev almislar hatta.
Bu arada aldiklarini iyi gunlerde giy tatlim benim de gobus aldi basini gitti bol gelen pantolonlar artik tam geliyor
Arkadaslarla iftar da iyi fikirmis iyi gelir degisiklik olur hem aklin elbet oglusta olcak ama alismamiz gerek bak ben de d.gunumde gittigimde aklimiz hep kizimdaydi onsuz pek birsey anlamasakta iyi geliyo gene de.
Esimle de aram normal suanda canim bakalim su tasinma telasi bitsin evimize yerleselim hersey yoluna girer ins.
Sehraa kiz yazsana bisiler napiyon bakalim??

üzgünüm kızlar niyetlenip yatmıştım ama az önce regl olmuşum sevindim regl olduğuma ama günaha girmem dimi offf sonuçta orucum bozuldu ama bi taraftan sevindim cumartesiye kadar biter

günaydın

haftasonum dolu dolu geçti,dün kuzum geldi,bir özlemişim anlatamam öpmelere doyamadım,yanlız biraz hastalanmış,geldiğinde ateşliydi o moralimi bozdu,

cmt günü evime gittim,yatak odam ve mutfağım kuruldu,tam hayal ettiğim gibi olmuş,çok içime sindi,2 hafta sonra taşınıyoruz inşallah,ordan çıkıp avm ye gidip arkadaşımla alışveriş yaptım biraz,gece seansına bilet aldık,beylerle bide sinema keyfi yaptık.

dünde kayınvalidemler ve görümcemgil iftara bana geldiler,gittiklerinde saat 11 di baya yoruldum ama güzel geçti,bide onlar gittikten sonra heryeri sildim tekrardan,görümcemin çok pasaklı bir ufak bebişi varda,her yere tükürür,yerleri yalar serseri yani

bu arada bu ay benim düzensiz oldu regl,sözde dün bitmesi lazımdı ama halen adetim devam ediyor.

anlatacağım,yazacağım şey çok ama pazartesi işler birikmiş yine,

özellikle ösgemm bende sana bi şeyler yazmak istiyorum,tekrar gelicem öpüldünüz şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…