Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Yine geç uyudum ve malum geç kalktık.Bugün kv mahallede sokağa masalar kurup herkes bişiler yapıp iftar yapıcaz.Organize eden fikir sahibi tabisiii benimİnş. herşey güzel olur.Ben mercimek köftesi yapıcam.İşlerimi bitirince kv gidip sarma sarıcaz hep beraber.Evde de işler ütüler birikti

Sukran,aramıza hoş geldin.Evlatlarını Allah bağışlasın(amin)Kaç kilosun boyun kaç ve ulaşmak istediğin hedef kilonuda yazar mısın canım?

Papatyam, bende bazen suçluluk hissediyorum.Hep temizlik oğlum bacaklarımı kollarımı öpüyor anne benimle oynasana diye.O zaman kızıyorum kendimeBi daha bugünler geri gelmiycek ne zxamn doya doya mıncıklıycam yada burnu öpücem bıyıkları çıknca mı?Birde erkek çocukları ergenliğe girmeye yakın uzaklaşıyorlar.Kızlar gibi kucağa alınıp sevilmez.Bugünlerin tadıını çıkartmammız lazım.Temizzligi o uyuyunca yapıp bol bol vakit geçirelim

Hoşbulduk Ebrucum. Amin teşekkürler. ben 66 kg yum. boyum 1.60. ve hedefim de 55 kg ya inmek. Bebek emzirdiğim için dikkat etmek zor oluyor. Ama yine de zayıflamayı çok istiyorum.

kızlar baş sağlığı dileklerniz için teşekkür ederim.. bayağı sohbet etmişsiniz.. ben bir haftadır evdeyim ama kendime ve eşime bir hafdadır hayatı zehir etmekle meşguldum.. sizi açıp bir şeyler yazmadım..

papatyam resimlerine birazdan bakacağım.. kafam o kadar kötüydüki anlatamam..

ben,m bazen bir inadım tuttar.. il dışı atamalar açıldı.. bende tutuutrdum istanbula tayin isteyeceğim.. pazar akşamı eşimle ciddi ciddi konuştum.. ama ben gelmem dedii.. bende ki inat geçer mi gelmezsen sende beni sevmiyorsun diye yargılaıdm.. birkaç gün ikna etmeye çalıştım yok.. olmadı.. ne o doğru düzgün uyudu ne ben.gel gitler yaşadım bir dedimisteyeceğim bir dedim istemeyeceğim.. öyle şaşkın bir hafta geçirdim... derken en son tayin isteme buğündü.. derken sabahtan istemeyecem dedim.. ama bir anlık sinirle kalktım başvuru yaptım.. eşim evde yoktu ama aradımm dedim.gelirsen gelirsin gelmezsen sen bşilirsin.. yok oratada böyle bir resti çekecek durumda da yok herşey toz pembe... aradı açmaadım teli.. o da kız kardeşimle dertleşmek için aramış..o sırada annem duymuşş.. neyse annem beni aradı allahım 30 küsür hayatımda annemden öyle bir fırça yemedim.. hiçbir şey diyemedim çünkğ haklı.. rahatlık bana battı.. bir düzenimiz vardı altüst etmeye açlıştım gibi saçmaladım.. bu yaşadıpım şehri hiç sevmediğim için şeytan dürttü beni.. ama ben çoktan başvurumu yaptım il onayı bile verilsi.. tabi bunu anneme diyebilmek mümkünmüü..sonra yok müdürü ara yok il mebten atamada adam arat.. derken sabah gideceğim başvurumu iptal etmeye.. arkadaşlar dua edinde sorunsuz çıkayım bu işten.. eğer başvurumu iptal ettiremezsem annem gelir beni döver valla.. dövmekle kalmaz evlatlıktan red eder.. eşim zaten yanıma gelmez.. birde üstüne çocuklarımın da benimle gitmesini engeller.. allahım olay üstüne olay yaşarım.. hayatımda böyle ibr delilik hiç yapmadım.. ne oldu da bu kadar saçmalayabildim anlayamadım.. sanki içimde başka biri dolandı durdu.. sabah olsa da şunu bir iptal etttirebilsem..il içi yer değiştiremedim ama istanbula atamam kesin yapılır.. puanım çok yüksek çünküü..

ne hafta yaşadım gel gitlerle dolu.. zehir ettim hayatı eşimede kendimede.. daha vucudum stresten kendine gelemedi...ah bir rahatlsaydım..

Son düzenleme:
Kizlar iyi geceler moralim cok bozuk bugun hastanedeydik kizim 2 yasinda ve ilk defa cocuk hastanesine gitmek zorunda kaldik( devlete) oglen kizimi saglik ocagina asiya goturecektim kizim da terliklerine giymis geziyordu evin icinde kostururken ayagimi takildi terlik mi ayagindan cikti goremedim tam daan diye kalorifer petegine kafasini vurdu ama sesi duysaniz sanki balyozla vurmus gibi kucagima alirken gozunle gordum alni birden yumurta buyuklugunde sisti mosmor oldu alni. Oyle korktuk ki anlatamam esimi aradim o da bana bagirdi tabi bu ne daha yeni yuzunu cizmisti bi sahip cikamiyosun diye o da biliyo benim sucum degil ama ben de olsam ona kizardim sanirim cunku tahammulumuz yok seline birsey olmasina Allah'im korusun offf
O kadar hareketli ki korkuyorum artik her an birsey olcak diye psikolojim alt ust oldu.neyse saglik ocagina gittim dr dedi cok kotu olmus bence rontgen cekilsin emin olalim diye asi da olmadik haliyle
Sonra acike gittik rontgen istedi onlarda cekildi sonuc temiz cikti Allah'tan ama onlar da cok kotu carpmis gene de bi beyin cerrahi gorsun dediler ordaki dr bayanda oglen uykusunu uyusun gece de uyut sma 2 saatte bi uyandir tepkisinebak iyi mi bayginlik gecirebilir dedi bilinci gidip gelir dedi kusmamiz olmadi cok sukur suan iyi ama aksamustu gene rahat durmamis gitmis ayagina birsey dusurmus bagiriyor ben sofra kuruyordum yapma kizim otur kizim uff olcan bak diye diye bi hal oldum ayni yere bir darbe daha alsa Allah korusun kotu olur yani.
Sizlere gelince
Papatyacim kendimi yormamak nasi istiyorum bir bilsen ama yeni evde hic sanmiyorum ki rahat durayim keske dursam yensem su rahatsizligi da biraz olsun hayatin tadini cikarsam kizim ben is yaparken gelip opuyor annem diyor cani sıkılıyo tabi oyna benimle ilgilen demek istiyor canim benim yaa ne bugunler geri gelmiycek oysa.
Mevcanim haberi duymamistim ( tv acip izleyemiyorum uzun zamandur)cok uzuldum ama Allah rahmet eylesin hepsine
Sukran hosgeldin canim aramiza evlatlarini da .Allah bagislasin kucuk bebise de acil sifalar benim kizimda da sifir istah hava ve su ile besleniyor sadece
Hic yemek yemiyor cok uzuluyorum
Ebrucum ozendim dogrusu ne guzel bi iftar olmustur oyle bu aksam
Nelson canim arada biz kadinlara gelip gidiyorlar malesef kendimiz de anlam veremedigimiz seyler yapiyoruz atama konusunda ins. Geri donus olur esine ve annene bi ozur borclusun sanirim yavastan gonullerini al zamanla konu kapanir sen de hic uzatma unutulup gitsin

Kızlar sersem gibiyim valla.Bugün geç kalktık diye oğlumu uyutmadım ve çıkmaz sokakta koşturup durdu.Bende önce 1 saat sonra 1.5 saat yürüdüm.Ve nerdeyse hiç oturmadım hep koşturmaca.Sokaga masaları kurduk çok güzel oldu iftarımız.Kv gelirken oğlum mayıştı duşunu aldırıp 2dk uyudu.Bende oruçluyken yapmamayım diye temizlik yaptım.Yerleri sildim banyo wc mutfakdı derken bi duş aldım dedim 1 saat uuyuyayım.Oglum uyandı çişini kaçırmış ağlıyor yavrum.Olur annecim böyle arada dedim.yİNE UYKU yok anlaşılan dedim sahur yapıp şimdi yatıcam.Geçmişe bakayım.Bu arada tartı günü geldi ama iftarda hala arkamdan biri kovalıyormuşçasına yiyiyorum

Özge canım kıyamam seline yaKurşun mu döktürsen yada birine dua nazar okutsan ekmek tuz sadaka versen....Aklıma gelenler bunlar canım.:44:Yavrumun hep bişi geliyor başına ya çok üzüldüm inanBu akşam oğlumda komşunun (6-7 )yaşlarında çocukları oynarlarken ittiler.Düşmüş bi koştum ceviz kadar şişmişKorktum çok ağladı içim acıyor onlara bişi olunca

Nelsonum ,bazen inatlaıp yok yere huzurumuzu kaçırıyoruz ve saçma kararlar alıyoruz o sinirle.Huzur azgınısıznız der hep kv eşimle küsünce.Herşeyiniz (evladınız sağlığınız)var yok yere tartışıyosunuz der.Haklıda!İnş. iptal olur ve eşinle annenle aran bozulmaz!Böyle ciddi kararlar alırken uzun uzadıya düşünmemiz lazım canım

Sukranuunlu ,bende oğlum 8 aylıkken buraya başladım.Başları daha raat menüler emzirdiğim için sonra düzene girdim.Şİmdi azıttım orası ayrıİnş. hep beraber evladınında rızkını kesmeden veririz canım kilocukları.

Btlkbra,bayadır yoksun canım özledim seni

Size de gecmis olsun ebrucum o hastanedeki cocuklari gordukce icim daha da acidi Allah beterinden korusun cidden esime diyimde sadaka versin gorumcemde kursun dokturun dedi nazar degiyo cok diyor sevenlerde bi masallah dese ne iyi olur artik ben de duzenli okuycam kizima bugun kasla goz arasinda balkon demirlerinden asagi sarkmaya calisiyodu hic yerinde durmuyor sagolsun yuregim agzimda geziyorum butun gun

H.bulduk Özgecim. Senin kızına da Allah şifa versin. Dr bana yedirmeye zorlama yiyeceklerden soğutursun. Birkaç saat aç kalmakla bişey olmaz dedi. farklı ve yeni yiyecekler vermeyi dene dedi. İnş senin kızının yemesi içmesi düzelir.
Ebrucum iftarının güzel geçmesine sevindim. haberlerde de gördüm sokaklara masalar kuruyolardı. iftarı dışarda yapıyorlardı. Güzel bi şey. Ben kk sitesine oğlum 5-6 aylıkken de giriyodum. 15 günde 3 kg vermiştim. Ama sonradayanamayıp bıraktım. şimdi yine devam ediyorum.
Nelsoncum, atamadan vazgeçmekle doğru olanı yapmışsın. Başka bir yere giderek belki kendi istediğini yapmış olacaktın ama eşin ve ailen razı olmayınca huzurlu olamazdın. Senin için hayırlısı canım

dün perdelerimi seçtim kızlar,haftasonu mutfak fayansları ve duvar kağıtları bitiyor,bide balkonuma camlarım takılıyor ve banyom tamamlanıyor,pazar günü eve gidip gardolabını ve mutfak dolaplarımı silicem,zaten balon yaptırmıştım ikisinide çokta kirli deil anlıycanız,

önümüzdeki hafta içi eşyalarım geliyor cmt günüde taşınıyoruz allahın izniyle,tek sıkıntımız doğalgaz halen gelmedi,bayram sonrasına kalabilir,eşimde elk.şohben takarım banyo için,zaten çalışıyoruz 1 hafta 10 gün küçük tüple idare et dedi.ya çok üzülüyordum gaz yetişmeyecek diye ama eşim saolsun üzülmemem için ne yol varsa sundu bana,

yeni bina olduğu için 5-6 ay oturmasını bekliycez neyseki çalışıyorum evde çok vaktim yok,

epruuuuu,

ohh sefanız olsun tatlım,güzel geçmesine çok sevindim,2 gündür niyetleniyorum şükür kalan 2 haftada 1 kiloda olsa zayıflamayı istiyorum,ramazan başında konuşulan tüm laflar boşa gitti hepimiz için,menü bile paylaşmıyoruz artık,gerçi beni mazur görün çok yoğun bayram öncesi bura,

ösgemm,

çok üzüldüm,çok geçmiş olsun kıyamam kuzuma,allah korumuş diyelim,sakınan göze çöp batar gerçekten,üzülme lütfen

nelson,

hakikaten delilik etmişsin,umarım sorunsuz çözersin,faceden takip etmiştim nereden nereye tayin istediğini ama inan eşin haklı istanbul gezmek için harika ama yaşamak için zor bir şehir,küçük bir ilden istanbula gitmek gerçekten çılgınlık olmuş,ha orda doğdun büyüdün yada ailen orda bilmiyorum ama inatlaşmak yerine orta bir yol bulsaydın keşke,hem bak ben ankarada yaşıyorum önüme altın serseler yine istanbulda yaşamam yaşayamam,tatsızlık olmadan çözersiniz umarım,

şükran,

emzirmek senin için + bir avantaj,11 kilo verilemeyecek bir kilo deil,ara öğün ve akşam erken ağız kapayarak hedefine rahat ulaşırsın,sen bizi örnek alma sakın,biz bu aralar cozuttuk

Gunaydin kizlar nasilsiniz ben iyiyim heralde heralde diyorum cunku son gunlerde butun vucudum agriyo ozellikle bacaklarim eeime diyorum bence benim vucudum yaslandi diye hic dinc olamiyorum kizlar ya agrilarimin nedenini reql olamadigima bagliyorum zaten olamadigim icin stres oldum korkular basti hamileysem diye .. kizlar dun kizimin kontrolu vardi sagligi yerinde cok sukur ama 1.5 aydir hic kilo almamis ( guzelde yediriyorum ama cok hareketli uyurken bile ayaklari surekli hareket halinde doktorda yediklerini yakiyodur dedi ama ben takildim bikere daha dis cikarmadik dis cikarirken bebeklerin sarsildigini biliyorum ins iice zayiflamaz ((

Ebrucum canim iftariniz ne guzel olmustur oh kalabalikta iftar daha guzel oluyo :)) canim bende sizi ozledim ama elimi kaldircak halim yok neden bolr oldu anlamadim ama toparlarin ins canim gecen masaji sormustun ramazandan sonra devak etcem ins

Osgecimm coo gecmis olsun canim ya hic kiyamiyorum valla ah biraz yerlerinde dursalara ins opmaz bidaha ooe bi kaza canim sadakayi ihmal etmeyin kazalari belalari def edermis sadaka tekrar gecmis olsun canim

Mevcann esyalarin hayirli olsun canim valla tasinmak zor is ama kendi evim olsun hemen toplanirim bizde ev istiyoruz ama kismet iste suan kiradayim oda zor oluyo tabi ins banada bi ev kismet olur canim ya ee sen hem calisiyosun hem tasinmak zor olmicakmi canim Allah kolaylik versin )
Neslon suan hangi sehirdesinki canim ?? Biz kadinlar bazen bole inatlasiyoruz iste ortada bisey yokken inaylascak bisey buluyoruz illaki ama ins hersey duzelir esine bi ozur borclusun sanirim canim tabi annenede hersey gonlunce olur ins

Sukran hosgeldin aramiza ins istedigin kil9ya ulasirsin

kubracım,bu havalar inan insanı halsiz yapıyor,akşam yatmak bilmiyoruz sabah kalkmak bilmiyoruz,bebişim kilo almadı diye düşünme,durur durur bir anda alırlar,diş zamanları çok sancılı geçiyor iştah sıfır oluyor nerdeyse,benim kızım 1 senedir aynı kiloda,habire boya veriyor çiroz bi çocuk oldu,zaten kurtlu bide iştahsız yemem allah yemem diyor bide beni düşün,

tatlım çalışırken taşınmak zor ama ne yapalım akşamları koli yapıyorum,zaten şimdiki evimden sadece mutfak,giysi,halı ve kızımım odası gidicek diğer tüm eşyalar haftaya orda olucak,cmt pazar yerleşicem inşallah,

kızlar eşimin akrabası olan bi abla haftaya evimi temizleyecek,yanına bir bayan alıcak,evim 3+1 ama kaba inşaat pisliği yok+mutfak dolaplarım silinmeyecek,camlar,balkon yerler,banyo ve tuvalet 200 lira para dedi,normalde fiyatlar nasıldır bilmiyorum sizce normal mi ankaraya göre

200 bence çok bizim burda yani bursa da koca ev içinde aklına gelebilecek herşey camlar kapılar halılar koltuklar mutfak dolapları herşey 90 tl den başlıyo olsun en fazla 130 olsun daımın karısı temizliğe gidiyo ordan biliyorum cnm

ya şimdi ankara+yol parası ve inşaat olunca emin olamadım,arkadaşıma sordum onun evine gelen bir bayan vardı,normal fiyat söylemişler inşaat pisliği zordur bide ev çok yüksek herkes kabul etmezdi felan demiş

merhaba kızlar:
neslon canım ne yaptın sen ya...istanbul yaşanılması çok zor bir şehir. kardeşim yaşadı bir düre oradan biliyorum. kalabalık, curcuna, herşey para...umarım iptal ettirebilmişsindir. eşinle de tatlıya bağlarsınız inşallah olayı...
mevcan ne güzel yeni ev, yeni eşya. kolay gelsin canım. allah içine sindirsin inşallah...
özgecim çok geçmiş olsun. kızın maşallah çok hareketli. ama bana kalırsa bir okut..nazar falan değmiş olabilir. çünkü son zamanlarda bayağı birşeyler oldu. aslında bence sizin ailenin üzerinde bişi var..oteldeki unutmalar eşinle problemler kızının geçirdiği ufak kazalar...allah kem gözlerden korusun...
kübra zaman zaman bende de oluyor o bitkinlik. aman dün ya yıkılsa umrumda olmuyor yani o derece...zamanla geçer canım. sıkma kendini...
kızlar benim bir arkadaşım vardı işyerinde. vardı diyorum çünkü o hala var ama biz arkadaş değiliz artık. çok samimi olmasak da birbirimizini düğününe, çocuk görmesine, ev görmesine falan gitmşizdir. dışarıda çok sık görüşmesek de işyerinde birbirimizin çayını içmiş zaman zaman dertleşmişizdir. benim hayattaki en zoır günümde yanımda omuştur. asla unutmam bunu. çocuğu hasta olsa ben aramışımdır. neyse bizim bunula son 2 snedir aramız bozuldu. aslında aramızda hiçbirşey geçmedi. zxamanla uzaklaştık birbirimizden. odalarımıza getimez gelez olduk. face de birbirimize tepki vermedik. işyerinde karşılaştığımızda ufak ufak gülümsedik zamanla. konuşmayı kestik. duyulur duyulmaz bir merhaba dedik. geçen hafta taöm işyerinin kapısında karşılaştık. koridor dönemecinde. birbirmize selam vermedik. o önde ben arkada merdivenleri çıktık. hiç konuşmadık.
üzüldüm mü bilmiyoırum. ama kendimi zor tutuyorum. arayıp senin derdin ne diye sormamak için. küserse küssün. zaten küs gibiyiz. şu anda tek ilişkimiz face de arkadaşız o kadar. o da biter.
biz neden böyle bir toplum olduk kızlar. ne var aramızda. ne sıkıntı var ki insanlara sevgiyle yaklaşamıyoruz...

Ay sana türkan diyesim geldi ne alakaysa:))ah o şükran yok mu o şükran yine öptürmediii dudaktandeyü değiştiriyorum şarkıyı.bak canım normalde cidden biz böyle değiliz arada kaçamaklar tabiki olmuyor değil ama ben biliyordum ramazanın böyle olcanı,bayramdan sonraki hafta bi yüzleşme toparlanma süreci amaa en pür dikkat halimiz eylül..ama öncesindede verilir az biraz dikkatlere başlanır

Nelllll resmen delilik etmişsin anneni bilmem ama eşin olsam 10gün yüzüne bakmam yaptığın yemeği yemem..yatıcak yerin yok diyim!!!bari içime leytan kaçtı dengem yitti sen 1hafta sensiz bıraktın bende niraz bensiz kal istedim ama 3YILI(kalmak zırundasın gerçi eş durumu özür dutumu var atamalarda)düşünemedim de

Ösgeee bizde okuyalım seline iftarda yanazar var eminim

Epruu ben 60oldum mu acsba((((((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…