- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #5.701
Gunaydin kizlar gecmis kandiliniz mubarek olsun ben cuma gunu tartildim 83 kiloyum nolcak bole bilmiyorum neyse gelelim dun naptigima gunduz temizlik yaptim perdeleri yikadim tam yemek hazirlicaktim esim aradi ben gelemicem iftara dedi bende biseyler hazirladim kendime iftarimi yaptim kizimi uyuttum kuran okudum dua ettim tesbih cektim esim geldi ben sahura kadar oturdum iste bole kizlar size danismak istiyorum esim arefe gununden is yerinde nob kalcakmis yani bayramin 1 gunu yok ben ne yapiyim simdi katinvalidemlerle ayni binada oturuyoruz onlar esimin buyuk amcasina gitceklermis ama ben yalniz gitmek istemiyorum oraya ve bir gece evde yalnizda kalmak istemiyorum ama arefeden annemlere gitsem ayip olcak gibqi esimin ailesi lafi sever biraz yok kubra anasina gitti yok gelmedi dicekler ama kayinbabamla gitmek istemiyorum biraz karisik yazdim ama anladiniz beni sanirim simdi ben napiyim esim nasi istersen ole yap dedi ama ben ayip olcak dusuncesiyle napcami bilmiyorum
kübra , mevcan ebru teşekürşer kızlar.. böyl devam ederse az az da olsa kilo vereceğim.. ama bende ramazandan sonra daha çok dikkat etmeye çalışacağım..(tabi baysam sonrası eve geldikten sonra)
mevcan ne yaptın canım taşındınmı yerleştinmiii
sehra nerdesin kızz
papatyam gez eğlen, arkadaşınla güz<el zaman geçir.. biz buradayız.. (elbet bende gezerimmm)
bizim bayramda izmirde olma planımız babamın izin alamaması sebebi ile suya düştü ya da ertelendi .. bakalım zaman gösterecek..
özgem güle güle otur.. zamanla yerleşirsin.. kendi evime ilk taşındığım gün aklıma geldide aman allahım ne koşturmaca idi.. benim evin teslim olması ile kardeşimin düğünü aynı haftaydı. evi eşyaları üstün körü yerleştirip o gece eltimde kalıp sabah erkenden memlekete kardeşimin düğününü yapmaya gitmiştik..eve geri geldiğimde pazar günüydü. yerleşmemiş bir sürü kıyafet koli ve üstüne üstün sabah da iş vardıı.. ne haftaydı..
yol kalablık olduğu için misafirlerim gece 23 de geleceklerdi ama gelemediler.. gümrükte fakan çok beklemişler.. sanırım bir saat sonra bende olurlar.. belki bir gece kalırlar belkide 2 belki de hiç..kaç gün kalacaklarını kestiremiyorum..ilk kez evime gelecekler dört gözle bekliyorum..
iki gündür yoğun geçiyor günlerim..
bir gün kılzarımıjimnastiğe götürecekkekn evin anahtarı kapının üzerinde unuttum haydaaa kapı çektimm.. dışarıda kaldık.. neyse eşim ve arkadaşları akşama doğru geldiler hallettiler.. 2 ailede vardı yanında dedik gitmeyin iftar yapalım ama evde yemek yok.. beraber hazırlayıp beraber yedik..güzel oldu..
eşim bayramda , öncesinde ve sonrasında şehir dışında olacak..(bir hafta yok).. bende annemgile gideceğim memlekete..belki bayramdan önce giderim ama günü belli değil.. şu misafir olayından sonra kesinleşirr sanırım..
hepinizin kadir gecesi mübarek olsun.. öpüyorum herkesi..
dün sabahtan evinin altını üstüünü temzileedim.. eltimleri yemeğe aldım.. eltimlerre misafir gelmiş iftar sonrası çaylarını içmeden gitt,iler..
onlar gitiler bizde ;bir aişeyi barışştırmaya gittik..
o arada bir aile vardı.. eşler sıkıntılı bir dönem geçiriyorlardı.. kız ailesinin yanında erkek de kendi ailesinin yanında.. bunlar kendi ailelerinin yanında olunca erkek de sinrle eşyaları alıp babasının evine taşımış.. küçüük kavga olmuş kör düğüm.. erkek ben gitmem getirmem diyor.kendisi gitti kendisi gelsin diyor. babası anansı zaten bizi ilgilendirmez diyor.. kız ben kendim nasıl gideyim falan filann.. sonuçta erkek yine almaya gitmedi eşini.. 2 aile biz gittik kızı aldık erkek evine bıraktık.. barıştırdık bayram öncesi.. arada 3 çocuk var.. anlatacak o kadar şey var ama inan dile gelmiyor.. sonuçta barıştırdık.. sonuç ne olur bilemem ama inşallah mutlu olurlar.. şu an çok ztresli bir dönem zor ama bakalım ne olcak..
ve ben şimdi misafirlerimi (dayımları) bekliyorum..
Napıyonuz bakim çıtırlarBend 1 cam sildim kavruldum resmen.Duş almak istiyorum ama orucum bozulur mu?Akşama kız arkadaşlarla iftar ypıcaz dışarıda.Ogluşa kv eşim bakıcak.Dün Eyüp sultan mahşer yeri gibiydi.Bunca kalabalık bunca insanın olacağını hayal bile edemezdim.Biz hep evde olduğumuza herkesi evde sahur yapıyor sanıyoruz.Bi sürü sahur mekanları incik boncuk eşya eşarp dini malzeme vs.. bi sürü dükkan her yer ışıl ışıl.Trafikte kalınca hemen arabayı park edip baya yürüdük.O dA ne izdiham yaşaıyordu resmen adım adım yürünüyor.Abdest almaya bi sürü sıra bende kenarda su alıp aldım ve dışarıda bi kâğıdın üzerinde kıldık namazımızı.Sıkışa sıkışa din kardeşlerimizle ne güzel oldu.imam baya dua ettrdi.Hep bir ağızdan onca insanın sesi yankısı içimi titretti.Ne güzel bi ülkeyiz dinizmizi ne güzel yaşıyoruz aslında Ama kıymetini bilmiyoruz orası ayrı.Sakat olanı çingene(çok vardı ve hep ibadet ettiler)zengini fakiri çok yaşlısı yürüyemeyeni çoluk çocuk bebekler kucakta (çok çocuk vardı eşimle şaşırdık)hangi mezhep hangi düşünce ne olursak olalım biz bir bütünüz Çok konuştum işlerime devam edeyim
kızlar slm öncelikle kadir geceniz mübarak olsun allah dualrınızı kabul etsinnn...
ebrucum bende çocuktan önce gezmek isiyorum alında eşim bu sene istıyo cocuk ama ben daha yapmak istediğim seyler var dıye erteliyorum bide şimdi sizde göruyoryum çocukları bırakmıyorsunuz falan çok zor dıye dusunuyorum o yuzden ertelıyorum inş kötu yapmıyorumdur... bide eşimin iş dolyısıyla gezıyorum gecen sene atama konusunda çok zorlandım bi senede 3 okul değiştırdım falan çok zordu.. şimdide gidecegımız sehırde bilmiyorum nasıl olur.... bu arada çocukları çoookk sevıyorummm....
özgeeee ve mevcan ewlenınzde güle güle mutlu sağlıklı oturun. allh yeni evnızde huzur versın çocuklarınızla mutlu olunnn.. benimde ewim tasındı benimki şehir değişikliği ew eşyaları gittı öle duruyo nasıl bir ew fikrim bile yok:))) biz daha gıdemedk gezıyoruz sanırım eylulde gidecez ve sizi okudukça içime kasvet çöküyooo tek başıma nasıl yerleşirim bilmiyorummmm...
aklıma da gelen bişey yokkkk:)))
herkese hayırlı kandiller.....
Ebrucum, kulağına su kaçarsa başını da yıkarsan oruç bozulurmuş. başın hariç duş alabilirsin. TV de ilahiyatçılar öyle diyo.
Bu arada senin Eyüp sultanda yaşadıkların ve hissettiklerin benimle aynı. Zengini fakiri genci yaşlısı hepimiz aynı sebep için bir araya geliyoruz. Çok kalabalıktı biz de kartonların üzerinde namaz kılmıştık. orda orucumuzu açmıştık. Allah kabul etsin canım. Güzel geçmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?