Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Çoğu şey herkesin binaya taşınmasına bağlı desene. Görümcemlerin binada da yönetici filan yok. Asansörleri hiç yok. En üst kat. Ama dairelerdeki komşular aralarında anlaşmış ve ortaklaşa para toplayarak gündelikçi kadın tutmuşlar. Merdivenleri filan silip temizliyomuş. Binanın birçok eksiğini böyle halletmişler. Gerçi sizin apartmanın yarısı taşınmamış evlerine ama belki siz de taşınan komşularla bu şekilde para toplayıp gündelikçi işini bari halledebilirsiniz.

bizim binayıda temizleyen birisi var ama 12 katlı 44 daireli dev gibi bahçesi olan bir konuta sigortalı düzenli görevli gerekiyor,hergün binada tadilat,hergün bi taşınma var o yüzden temiz kalmıyor,

misal benim katımda 4 daire var tek oturan benim,bina çoğunluğu olmadan kapıcı dairesine bir aile alınmıyor,düzene girmesi en az 6 ay diye tahmin ediyorum,eşyalarım tam bi yerleşsin eksiklerim bi gelsin,fotoda koycam size

Keşke canım çocukları uyutup kahve keyfi yapardık.Dün biraz dikkat etmeme rağmen eksi çıktımDemek kusursuz menü çıkarırsam veririm ben bu yaglarıBende kilo almamı su hiç içmeyip tüm gün havuz başında buzlu kola içmeme ve tatlı yememe baglıyorumBende daha çavdar almadım beyaz yiyorumUfak ufak bi sürü şey kilo olarak dönüyor bize!!Yeni bi çizelge yaptırıcam eşime ve kararlıyım.Ne zaman yapalım yarışı?*Kimler katılmak ister?
Saol canımYarış yapalım ki hırslanırız biraz ne dersin?
Canım bende seni özledimOtel değilse ev işi yemekti bulaşıktı koşturmaca almazsın o zaman.Biz yan gelip yattık kola kalktık kola içtim bu hale geldimİyi tatiller canım sana gelince devam edicez ipleri sıkı tutucaz bu sefer
mevcanım saolasın

Menün gayet güzel mevcan menüsü işte

Kızlar şimdi kapı çaldı eşim kalp şeklinde şekrr hamurunda yatakta sarılıp uyuyan karı koca figürlü pasta göndermişÇok mutlu oldum

Kızlar bugün yine annemlerdeyim. Mutfak annemin kontrolü altında olduğu için bu günkü menüm ideal olmadı.

Kahvaltı 1 kk beyaz peynir 1 dilim ekmek
5 zeytin 1 sucuklu yumurta
birkaç çatal reçel

ara 1 fincan neskafe 1 şeftali
3-4 bisküvi

Öğlen 5 kaşık makarna 1 kase pekmezli yoğurt

ara 2 bardak çay 2 yk tahin pekmez
çeyrek ekmek arası peynirli sandviç
1 domates

akşam 5 y.k taze fasulye 5 y.k pilav
1 bardak ayran

Bir saat sonra eve dönücem ara öğünü evde yaparım artık

ara yeşil çay 2 incir

Oyy oyyy oyyyy sonunda gelebildim kizimla bugun gec uyandik oglen uykusu uyutmadim oyle olunca cvpta yazamadim sizlere.
Hergun ayni isleri usanmadan bikmsdan yapiyorum ama sabah is makineleri geliyo bahceyi bi suruyorlar tum toprak hop eve dun kopuk kopuk yapip yikadim balkonu bugun aksamustu resmen gene camur akti yok artik dedim demek yiksmasam halim nice olur bilmem.
Mevcanim cidden yasayan bilir zorlugu ben yasamasam bu kadar dert edicek ne var derdim ama her sabah uyandigimda keske diyorum keske hersey bitseydi oyle gelseydim esimde borc oduycez 1 - 2 ay kira alirim yarinparasi cikar mantigiyla erken geldi o da kendince hakli ben de.
Bu arada fotolari merakla bekliyorum ben tlfondan giriyorum ama int gelince oluyosa ipadten yoksa esimin isyerinden album yapar atarim resimleri nasip olursa
Btlkubracim valla ozledik canim seni bu arada sorununuz her ne isehalletmene sevindim tatilde de iyi eglenceler donuste sıkı bir diyet seni bekliyor olsun
Sukrancm menulerin bence gayet iyi gidiyor cok bilincli olarak ilerliyosun ins. Emeginin karsiligini en kisa surede alirsin canim
Ebrucum suprize bayildim valla cok hos bi jest olmus Allah muylulugunuzu daim etsin tatlim
Bu arada sabah ac karnina tartildim 56.600 ciktim bekliyordum zaten.
Yarisa gelince eskisi gibi her hafta yarisiriz farkli farkli kisilerle degiserek herkes birbiriyle yarismis olur ama senle benim ayri yani sartlar ayni ya ayri bi gaz olsun diye dedim
Db55 canim zeronun tadi cok tuhaf geldi nedense ama light iciyordum genelde evde kalmayinca esimin normal kutu kolalarini da icmeye basladim
Bu arada sozde bugun dikkat etmeye basliycaktim sabah dikkatli basladim ama sonra cok fena yedim gene psikolojik olarak yiyorum gozum hic doymuyor nedense
Kizlar bu arada nelsonla ortak bi gun ayarlamaya calisiyoruz aslinda yarin olucakti ama esimin isleri geregi saati uymadi bulusacagimiz .yer bize uzak esimin goturmesi gerek nasipse persembe bulusabiliriz cuma donuyorlarmis yanlis hatirlsmadiysam ins. Bulusmamiz gerceklesir ve devami gelir butun kizlsr gorusebiliriz

Özgecim senin işin zor ya Allah kolaylık versin. Temizle temizle çalışanlar yine mahvetsinler. Kızın da yeterince yoruyo seni zaten. Şu bahçe işleri bi bitseydi hayırlısıyla.

Bu arada saol canım inş sen de hedefine en kısa sürede ulaşırsın. ama senin fazla bi kilon yok ki zaten keşke ben de 50 li rakamları görebilsem. Menüme gelince bi hafta iyi gidiyorum. 1 gün bi bakmışsın bozmuşum. Dün annem dedi ki hadi Şükran bi çay demleyelim balkonda kahvaltı keyfi yapalım". O öyle deyince bütün bilincim gitti, yedim içtim. Akşama hemen dengeledim. dün 1 saaten fazla yürüyüş yapmıştım. 1 gr bile almamışım şükür.

Son düzenleme:
günaydın kızlar,

dün gece yiğenlerim bana geldi,gece 1 e kadar beraberdik ama oturmaya deil mutfağa yardıma

ösgemm bende bazen diyorum herşey bitseydide öylemi taşınsaydık ama kiracıydım daha ne kadar oturabilirdim,

o toz olayına girme hiç her yanım inşaat salon balkonumdan resmen çamur akıyor,diğer balkonlarım camla kapalı neyseki içeri çok toz girmiyor

eprumm eşin çok güzel bi jest yapmış sana,afferin enişteye,benim eşimde sürpriz sever ama ben ona sakın çikolata ve pasta alıp gelme lütfen derim oda saolsun iş yerime çiçek yollar hep

şükrancım işin sırrı dengelemekte,öğlen kaçırdım diyip akşam allah ne verdiyse diyip yemek akıl işi deil,menülerime dikkat edersen ben sadece öğlen yemek yiyorum onun dışında hep ara yapıyorum,haftada ortalama 300 gram veriyorum oda bana yetiyor.spor içinde ayrıca tebrik ederim seni

dünki menüm

sabah: 2 form bisküvi,az kaju yeşil çay

öğlen: yarım kase çorba,az bulgur pilavı üstü bezelye,1 kase yoğurt,

ara:1 elma

ara:2 tane bahçe salatalığı

ara: az ceviz fındık yeşilçay

akşam: 4-5 parça kavun,1 tane salatalık turşusu

su çok içemedim

spor hak getire

Sağol Mevcanım ama her zaman bu kadar yürüyüş yapamıyorum. Sadece anneme giderken veya markete giderken yürüyüş yapabiliyorum. Buralarda havalar sabah 10 da bile çok sıcak. yürüyüşe çıkılmıyo. Ben müzik açıp evin salonunda spor yapıyorum. Gerçekten çok fark ediyo.

Kizlar gunaydin
Sukrancim zaten sabah kahvaltisinda sorun yok hatta iyi bi kahvalti hem saglik icin hem diyet icin gerekli vucut nerden enerji protein alcak sonucta.
Aksam olabildigince az ve öz yemek gerek sen dogru olani yapmissin onemli olan ne zaman ve ne kadar yedigin harekette edince balli kaymak oluyor canim zaten
Mevcanim belki bu kadar cefa cekmesek evimizin kiymetini bilmiycektik hersey bitip hayat normale donunce evler daha az kirlenince mutlu oluruz biz de ne guzel
Bu arada tum iyi niyetimle soyluyorum canim sabah kahvaltisini atlamanin uzun vadede sana zarari olcaktir ya geceden hazirla( su siralar olmasa da duzene girince) ya da yanina cavdar arasi tost vb. Gotur oglen ve aralarin iyi zaten onlara sozum yok ama kahvalti hem diyet icin hem saglik icin olmazsa olmazdir bunu kackere duydum ve okudum ilerde yaslanicaz vucudumuza iyi bakmamiz gerek ki dinc kalalim canim

bende hep cefasını çekiyorum,sefasını sürdüğün günlerde olacak az daha dayan mevcan diyorum,

sabah kahvaltısı işine gelince son derece haklısın,eski menülerimi hatırlamazsın ama ben hep sandviç yapardım,evde yiyip gelme gibi bir imkanım yok bende tahıllı ekmeğe sandviç bazen tost yapardım ama şu aralar inan buna gözüm kesmiyor,eksik okadar çokki bi vakit bulup daha mutfak alışverişi yapamadık,ocağım bile 2 gün önce bağlandı düşün dün ilk defa yemek pişti evimde,sanırım bu ruh halim belli bir süre devam eder düzen olmayınca kendimi taşınacak gibi hissediyorum

ben 7 de eve gidiyorum,hemen temizliğe başlıyorum,eşim 9 da geliyor hemen tadilata başlıyor 2 hafta sonuda dışarda olunca markete gidemedik düşün evde salça bitmiş ve ben dün fark ettim

Mevcanım Özgecim belki evlerinizin tamamen düzene girmesi zaman alabilir ama bi de öğretmen arkadaşları düşünün. Siz zor da olsa bi kere taşındınız. Onlar tayin sebebiyle daha sık taşınacaklar belki de. Yerleşik bi yaşamları olmayacak. Benim tanıdığım bayan öğretmenler 3-4 senede ev ve şehir değiştiriyorlar. Bazıları yurt dışındaki türk okullarına gidiyor. Biz bile ben bekarken 3 ev değiştirdik. Kiracıydık. O yüzden üzülmeyin. herşey yoluna girecek.

Alınan Kalori
3.00 x 1 Adet Sosisli Milföy Börek (165 kcal) 495 kcal
1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal) 80 kcal
4.00 x 1 Adet Siyah Zeytin (8 kcal) 32 kcal
1.00 x 1 Adet Domates (14 kcal) 14 kcal
1.00 x 1 Porsiyon (220gr) Fırında Tavuk (363 kcal) 363 kcal
0.25 x 1 Porsiyon Fırında Patates (263 kcal) 66 kcal
1.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı) (68 kcal) 68 kcal
1.00 x 1 Dilim (22gr) Uno Denge Light Ekmek (40 kcal) 40 kcal
2.00 x 1 Adet Medjoul hurma (66 kcal) 132 kcal
10.00 x 1 Adet (2gr) Çiğ Badem (7 kcal) 70 kcal
1.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı) (68 kcal) 68 kcal
0.25 x 1 Porsiyon Zeytinyağlı Taze Fasulye (200 kcal) 50 kcal
1.00 x 1 Adet Şeftali (60 kcal) 60 kcal
Alınan Kalori Toplamı1538 kcal

Cnm sana yorum yapmak istiyorum.
Sucuklu yumurta olmamis , haslama daha tok tutuyor ve kalorisi cok daha az.

Recel tahin pekmez bunlar cok kalorili. En azindan tahini 2 yk yemesen.

Aksam pilav yerine 2 dilim denge light ekmek yesen daha iyi olur.

Pekmez yogurtla yenince de faydasi azaliyormus. Demir emilimi azaliyormus.

Menun cok guzel

Canım yukarda da yazmıştım. kendi evimde daha çok dikkat ediyorum ama annemlerde yapılıyosa onu yemek zorundayım.
"Anne ben diyet yapıyorum marketten, pazardan benim için daha kalorisiz şeyler alın yapın" diyemem ki. Ben yine de orda elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Arada oluyo öyle işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…