Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

dünkü menüm

Kahvaltı 2-3 çatal patates kavurması
1 kk peynir bikaç çatal reçel
1 dilim ekmek

ara üzüm 2 bisküvi çay

öğlen 4 kaşık menemen
4 kaşık makarna
1 kase yoğurt

ara 1 elma 5 i biyerde çay

akşam 1 biber dolması 1 kase yoğurt

2 lt su

Son düzenleme:
Kızlaaaar nerelerdesiniz yaw. Ebru arkadaşların geldi mi kıııs iyi oturmalar. Fazla kaçırma haa!
Hawar hoşgeldin canım. Bebeğin hayırlı olsun. Hamile de olsan canının çektiklerini ara sıra yiyerek, sağlıklı beslenerek fazla kilo
almadan hamileliğini tamamlayabilirsin. Ben öyle yaptım 2. hamileliğimde 6 kilo aldım sadece. Çok da kendimi sıkmadım, aşırıya da kaçmadım.

Özge sen napıyosun bahçe işleri bitti mi canım? Sağlığın sıhhatin nasıl? Geçmiş olsun. İnş kısa sürede geçer.
Sehraa evin hayırlı olsun canım. Yerleştin mi iyice? Okulun da belliymiş, hayırlı olsun.
Elff atama belli oldu mu canım? bugün yarın belli olur artık.

Nelson sen nerelerdesin? Senin okul işi ne durumda? Hepinize hayırlı bi eğitim dönemi diliyorum.
Mevcanım nasıl gidiyo işler? Kızın nasıl? inş iyidir.
Zuzucum geçmiş olsun? Nasıl oldun şimdi? Benim annnem de seneler önce öyle olmuştu. Sıcak havlu ile kompres yaptık. Kremler sürdük geçti. Ama günlerce beli doğrulmadı. Ani hareket veya soğuk vurması sebebiyle oluyo genelde. İnş daha iyisindir şimdi.
Kübraaa Db55 siz nerelerdesiniz?

Ösge, Ebru, Nelson, Zuzu, MevCan, Elff, Sükranunlu atladığım başka arkadaş varsa kusura bakmayın hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, darısı bebek isteyenlerin başına

yazın bayağı değişiklikler olmuş evler alınmış taşınılmış, hayırlı uğurlu olsun hepinize
benim yaz tatilim bira koşuşturmyala geçti yani ilk ay yazmıştım kayın valide bacağını kırdı apar topar gittik geçen senede çıkmıştı, 40 gün falan ordaydık kayınb vaşlide ve ev ahalisine baktık gelen giden falan derkenyorucuydu biraz şükür atlattık, sonra annemlerin yanına geçtik 25 gün falan orda annem beni besiye çekti bir yandan yeme diyor bir yandanda şunu özlemişsindir bunu özlemişsindir yapayım diyordu bide kayınvalidenlerde yoruldun diyordu işte yaptırmıyordu, yemek bol iş yok spor yok aldık işte kiloları

10 gün oluyor eve geldik, boya yaptık halıları yıkadım biraz temizlik yaptım ama daha çok iş var misafir gelince mola verdik işlere misafirlerimin bir kısmını gönderdik bir kısmınıda cuma göndereceğiz, artık kalan işleri seminer zamanı yaparımm

kilo işine gelinde doğal olarak kilo alacam ama dediğiniz gibi dikkat edersem az kilo alırım, ilk hamileliğimde 12,5 kilo lmıştım ma ben asıl kiloyu emzirme döneminde almıştım hamileliğimi aşmıştımm okul acçılınca biraz düzene girer benim işlerde yürüyüş yapmayıda düşünüyorum hatta yapabilirsem evde hamile pilatesi de yapmak istiyorum ama bakalım yetiştirebilecekmiyim bunlarıı

neyse çok konuştum öptüm hepiniziiii

Kizlar nasilsiniz?
Ben kizimi uyutuyorum sizlere bakayim dedim kizkardesim gelicek aksama temizlik yapiyodum onu bitirip bi dus alicam
Mevcancim ben angora haliya da baktim gercekten cok guzel modeller vardi ama acele etmemek adina ilk begendigimi almayayim dedim salon icin ozellukle angora iyi bir secim olmus gule gule kullan
Ben artik modele bakmiyorum zaten kullanisli kolay temizlensin istiyorum.
Sukrancm hosgeldin canim yoklugun farkediliyor hemen arada gordum seni ama oglun rahat vermiyor da yazmiyorsun sanmistim
Bu arada bahce isleri cok hizlandi sabah hep gurultuyle uyaniyoruz bugun agaclar dikildi cok hos oldu bi gorseniz boylu boyunca yuruyus yolunun yanina diktiler evimin balkonundan da gorunuyor.
Sagligima gelince bugun sancim daha az canim saol dogum yaptim ama hala genckizlar gibi sanci cekiyorum yaa
Hawarcim sen de sukran gibi cok az kilo alarak tamamlayabilirsin sabah esim kahvaltida 2. Bebegin vakti geldi bence dedi ben de olabilir askinda dedim sonra dusundum once vakit varken kilo vereyim sonra ehliyet alayim derken liste uzadi kafamda gitti azcikk daha zamanim var sanirim 4 5 ay kadar daha mesela ama nasip tabi kesin birsey demek yanlis olur
Ebrucm sana da iyi sohbetlerrr
Neyse kizlar is cok ben kacar opuldunuzzz

Hoşbulduk Özgecim sağol. Bahçe işleri tamamen bitince çayını kahveni alıp manzaraya karşı balkonda içebilirsin. 2. çocuk konusuna gelince enişteye söyle destek olacaksa, bakımına yardım edecekse istesin. 2 çocukla uğraşmak zor iş. Ayrıca ehliyeti aldıktan sonra düşünürseniz aşısı, kontrolü filan olduğunda hastaneye götürebilirsin arabayla. gezmeye, alışverişe gidebilirsin.

iyi dileklerin için sağol
nasıl başardın 6 kilo almayı, daha doğrusu nasıl bu kadar az kilo aldın sırlarını paylaşırmısın bide bebeğin kaç kilo doğdu canımm

iyi dileklerin için sağol
nasıl başardın 6 kilo almayı, daha doğrusu nasıl bu kadar az kilo aldın sırlarını paylaşırmısın bide bebeğin kaç kilo doğdu canımm

Hawarcım hamurişlerinden, tatlılardan, kızartmalardan uzak durdum. 10 günde bir, haftada bir canımın istediği herşeyi yedim. Ama biraz da aşırı mide bulantıları ve kusmalar yüzünden meyve ve peynir dışında pek birşey yiyemedim. Başka ne yesem çıkarıyodum.
Misafirlikte ya da bana birileri geldiğinde de yine yaptığım herşeyden azar azar yedim. Oğlum 3. 260 gr doğdu. Kızım da 3. 250 gr
doğmuştu.

Ayrıca kızıma hamileyken herşeyden çok yedim. Özellikle kızartmalara çok düşkündüm o zaman. 10 kg almıştım. Ailem ve eşimin ailesi ye ye de bebek gelişsin, zayıf kalmasın diye herşeyleri yediriyolardı bana. Oğluma hamileyken gittiğim doktor dedi ki " 90 kilo olan bi hamile de 3.500 4 kilo bebek doğurabilir 60 kilo olan bi hamile de 3.500-4 kiloluk bebek doğurabilir çok yemekle değil sağlıklı beslenmekle alakalı" demişti.

Kızlar moda giremyorum bi türlüNe utanma ne arlanma kalmadı bende.Dün akşam annemdeydim ya bi arkadaşı geldi çaya.Bi sarıldı bana hayırlı olsun diye.Hayırdır dedim hamile değil misin dediKahroldum zaten göbek şeklim sivri yana simit mimit olmuyor bende erkek göbeği gibi sivriliyor.Şeyyyy tatilde kilo aldım dedim.Ama hırsa ypıp bugn dikkat etmedim bile.Biri emzikli zayıf biri bekar 45 kilo diğeri 2 canlı yani hamile ve ben hepsi 1 er çeşit yedi bense .......Ya kendmi görmüyor muyum onca şeyde yüzüme söyleniyor nie hırs yapamıyorumDügüne şurda 3 hafta kaldı neden dikkat etmiyorum noldu bana yaaaaaa

kızlar selam hala atamam belli olmadı bekliyoruz .......
ben menü falan paylaşamıyorum ... şükrancım maşallah ne güzel iradelisinnn hamileyken hiç kilo almamışsın ne güzel şimdide nasıl dikkat ediyorsun maşallah.....
ösgeee 2. bebek miii hayırlsıı olsun bakalım ama bence ehliyetini al öle çok çok rahat oluyorsun ehliyet olunca ama sorumlulukların artıyoo market araba var sen git işte bunu götür bunu getir oluyo ama rahat oluyor kızınla birlikte gezersiniz güzel olurr...

Özge , ne 2. bebek miiiiiiiii:18:İyi cesaret valla.Bugün kızlarla aynı muhabbet oldu.Tuvalet eğitimini bitmiş nasılsa oğlunda aklıllı al bi tane dedilerBense senin gibi sünnet düğünü ev alsak felan filan bi sürü şey geçti kafamdan.Ben nsaipse 6 yaşında felan dşünüyorum cesaret edemiyorum.

Elff ,geç olsun hayırlısı olsun canım.Stres yapma kendi herşerde vardır bir hayır

şükranım ,menülerin çok iyi vericegine inanıyorum zatenBende bi zamanlar böyle düzenliydim çokkkkkkkk uzun zaman önceeeee

Sehra , yeni evin hayırlı olsun.Bak gelmedin dağıldım gördü müKim toparlıycak beni

Hawarım senin kız tuvalet eğitimini tamamlamışmıydı?İnş. az kilo ile tamamlarsın hamileliğini.

Mevcanım ,sen nasılsın sabah şekerim.

Db ,nerelerdesin canım kuzucuk izin vermiyor sanırım

Btlkbra,sen nerelerdesin.

Ben kilolu hamile kaldım ve boyda yok zaten gören ikiz mi diyordu64 ile hamile kaldım 82 ile doğum yaptım.ogluş 3 960 dogduAma şimdi keşke herşeyden yine yeseydim ama az yeseydim yada onlar yürüyerek eritebilseydim kendime bu kadar zarar vermeseydim diyorum.

Okadar da değilsin Ebrucum hem gelmiş geçmiş o günler. Sen de 2. hamileliğinde de daha dikkatli olursun.Ben de oğluma 65 kiloyla hamile kaldım.71 le doğum yaptım. doğumdan sonra hastanede tartıldım 66 geldim. Ama o göbek var ya o göbek 70 kiloyum gibi gösteriyo hala. Annem hastanede yanıma gelince aa kızım hiç kilo
vermemiş gibisin göbek hala aynı duruyo dedi.

Hem sen benden daha çıtırsın. Madem düğünde istediğin kiloda olmak istiyosun yarından tezi yok sıkı bi menü oluştur gel. Zorla kendini biraz.
Ben her öğünümü 1-2 saat önceden oluşturup yazıyorum ve yazdıklarımı yiyorum. Önceden oluşturmazsam buzdolabını açar ne bulursam mideme indiririm.

Sukrancim esimin yardimci olcagini sanmiyorum cunku buna beceresi yok .kizimda hic yardimci olmadi desem yeridir ama kahvaltida sunu soyledi biz kizimla oynariz gezeriz annesi bebege bakar bilemedim artik
Elffcm ehliyete gelince benim cesaretim pek yok acikcasi hatta bazen bosver diyorum ama bazen de olsa kullanabilsem fena olmaz diyorum kardesim uzak oturuyor mesela biner arabaya giderim kizimla
Esimin islerini ayarlamasini beklemem
Onyargili olmak istemiyorum kizim krese giderken gitsem kursa iyi olur
Ebrucum aslina bakarsan benim cesaretim bi geliyo bi gidiyo zaten hicbirzaman tam hazir olamam buyuk sorumluluk cunku aslinda 1 sene sonra olsa daha iyi kizim biraz daha durulur sozden yapmadan anlar ama 6 yasta benim fikrimce yanlis bir yas burda sinif ogretmeni olan arkadaslarda beni aydinlatirsa sevinirim .1. Sinifa baslarken yeni kardesi olmasi biraz zor oluyor duyumlarima gore 6 . Yasinda hamile kalirsan Emir 7 yasindayken dogurumus olursun zor olabilir
Benim eltim de kizi 6 yasindayken dogurdu anaokuluna gidiyo ozaman buyuk kizi biraz sorun cikardi tabi belli de olmaz senin oglus daha olgun da yaklasabilir ama uzmanlara gore ideal yas 4 yas arasi olcak bu mantikta benim 1 senem daha var
Kilo konusuna gelince ben de yiyorum cok dikkat etmiyorum her goren( bugun kizkardesim de dedi ) gobegin cikmis .diyor bana da.
Esli yaris yaparsak arkadasimiza olan sorumlulktan az yeriz belki birden olmaz zaten canim 1 2 haftaya uyum saglar biz de kilo vermeye baslariz

Elff cim sağol canım menüdekileri yiyorum ama eşim ve babam pasta, dondurma filan alınca, ne diyet kalıyo ne bişey. Sonra da vicdan azabı çekip ertesi gün dikkat ediyorum. Zaten bu yüzden 62 kiloda çakılı kaldım. 100 gr bile veremez oldum.

Epruuu cuma bildirim yapalım cuma sonrasıda karşı rakibim sen ol gör bak nasıl gaza geliyoruz menüm
Sabah iki bardak ılık su
1yum
5zeytin
1çavdar
Domtes salatalık
Ara orta kahve
Öğle
10hurma bescafe
10badem
4de
Piknik
2pirzola
İki sarma
Az tavuk
Bir kaşık arap pilavı
Bir sigara böreği
Bol sakata
İki bardak gazoz
Bir hamburger
Bir ayran
İki dilim değişik kel
Kahve
İki kare karpuz
Az evel
İki leblebi
Su
Bir kaşık yoğurt

Düzene gircek biliyorum,pikniğe davetliydik bizim düzenlediğimiz bişey değildi kızlar

Hawarrrr hayırlı olsun canım çok abartmafan sağlıklı ve dengeli beslen hem kendin hemde topiğimizin bebişi içinnn elff açıklandı kızım yaaa arkadaşlar facede paylaşmış hepp
Eprumm düzene girmeliyiz diyim
Ösge ne masraflısın yaa eşine yazıkkk
Mevv yavrun iyimi

Sehra teşekkür ederim canım umarım dikkat edebilirimm, yeni evin hayırlı olsun güle güle otur canımm

Ösge doğru söylüyorsun insan tam olarak hiçbir zaman hazır olmuyor, benim kızım daha küçük ama benim yaşım büyük öyle olunca biraz erken davrandık ikinci için bide insan planlıyor ama olmuyor biz ilk çocuk için 2 yıl uğraştık buda öyle olur diye düşünüyorduk ama kısmet o kadar uğraştırmadı bizi

Ebru ben daha tuvalet eğitimi vermedim kaç gündür daha havalar sıcakken başlasam mı faln diordum hatta 4 gün önce gidip lazımlık aldım bir iki defa kendi isteği ile yaptı ama istemiyor şimdi ilaha bez bağla diyor bende 2.5 yaşına girmesini bekliyecem artık yani kışın ara tatilde inşallah, çocuk konusuna gelince bencede 6 yaş biraz fazla çocuklar 5-7 y6aş arası kaybetme korkusu yaşarmış anne babayı kaybetme o aralar birde kardeş olunca daha büyük sorun yaşıyormuş çoğu, bide ösgenin dediği durum var okula başlıyorlar iyice sorun artıyor tabi en iyyi siz bilirsinizz

Şükran benim hiç bulantım olmadı ilkinde sanırım bunda da olmayacak gibi, haklısın insan kaç kilo alırsa alsın bebekler 3-4 arası doğuyor o yüzden dikkat etmek en iyisi umarım başara bilirimmmm

kızlar toparlanın yaw ne oluyor size ben topiğe ilk girdiğimde ne çok imrenirdim size ne güzel kilo veriyorlar çıtır olmuşlar ben bir boğazıma sahip çıkamıyorum diye kendime kızıyordum, şimdide sizlere kızıyorum ne oluyor kızlar sirkelenin ve kendinize gelin ne oldu çelik iradenizeeeee, ipin ucu bir kaçtı mı toparlamal çok zor ama imkansız değil o yüzden iyice kaçmadan toparlanın hadi isterseniz yapacağınıza eminimmm, ebru ne oldu pembe bikini hayalineeee

Sehracım o kadar da aşırı değil canım. Herşeyden azar azar yemişsin. Bi yerden başlamak gerek. Ne olursa olsun menülerini paylaşmaya devam.

Hawarcım 2. çocuk için çok gecikmemek gerektiğine katılıyorum. Oğluma hamileyken kızım 5 yaşına yeni giriyodu. Çok hassas bi dönem oluyo ilk çocuklar için. Benim kızım o yaşında 2 yenilik yaşadı. hem kardeşi oldu hem de anasınıfına başlamıştı. Çok sorun yaşadım kızımla. Psikolojisi altüst oldu. Çok ilgilendiğim halde, eşit davrandığım halde kıskançlık başladı, benden soğudu. Bi de
ben evde oğluma bakarken kızımı hergün babannesi okula götürdü. Ben götürünce çok ağlayıp okuldan geri geliyodu. O yüzden fazla arayı açmamak gerek diye düşünüyorum.

Bulantın olmadığı için sevindim. Senin de yediklerine dikkat edeceğine eminim. Ama herşeyden önce sağlığın gelir ve de bebişin. Sebze, meyve,süt, peynir, yumurta ve baklagiller tüket. Tabii bi de beyaz et. O zaman alman gerektiği kadar kilo alırsın canım.
Yine çok canın çekerse hamurişi kek börek ye, kendini de çok kısıtlama.

ben hala bekliyorum açıklanmadııı....artık yarına inş belli bi saat vermedikleri için takılıp kalıyorsun böle ..
havar canım branşlar açıklandı sınıfçılar beklıyo hala...
ösge bence kendıne güven ve al ehliyet acil bir durum olduğunda kimseyi beklemıyyorsun dediğin gibi biri götürsün getirsin demiyorsun çok ii oluyo...
sınıf öğretmeni olarakta anne değilm ama çevremden biliyorum evet ösge haklısın zor oluyo çocuk anneye alısıyo hem paylaşamıyor hemde okul yenı bi yer bilmedği çok şey var ortam farklı bide evin ortamı farklı olunca şaşırıyor kalıyo anneye artı artı yük oluyo ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…